• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Kuthun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 48
    • En İyi 31
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Kuthun

@Kuthun

88
    İtibar
    118
    Profil Görüntülemeleri
    48
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Kuthun Takip etme Takip Et

Kuthun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] Sayılarla DV2021

CEAC verileri üzerindeki datalardan elde ettiğimiz bazı istatistikleri aşağıda görsel olarak paylaşıyorum.

DV2021 EU bölgesi için her 1000 CN için dolu case sayıları:

1000_Case.jpg

DV2021 EU bölgesi her 5000 CN için kümülatif şekilde boş case yüzdeleri:

Total_Case_Hole.jpg

EU bölgesi 2017 den itibaren son 4 yılın istatistikleri:

EU_Last_4_Year.jpg

Türkiye 2017'den itibaren:

TR_Last_4_Year.jpg

Emekleri için Cemil Bey ve Mustafa Bey'e teşekkür ederim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun
    • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Arkadaşlar zorlu geçeceğe benzeyen bir süreç bizi bekliyor. Bu başlığı açan ben olmak istedim. Malum Temmuz ortasında açıklanacak olan Ağustos bülteni ile tüm dünya ve Türkiye'de aile üyeleri ile beraber seçilmiş kişi sayısının açıklanmasını bekliyoruz. Bunu öğrendiğimizde belirsizliklerin bir nebze de olsa azalacağı düşüncesindeyim. Şu an için öğrenebildiğim veriler şu şekilde.

• Türkiye için son CN 39XXX lerde. (Forum üyelerinin oluşturduğu excelden öğrendik)
      • EU için son CN 50 binlerde (Brit Simon'un soru soranlardan gördüğü kadarı ile)

Sürecin herkesin gönlüne göre geçmesi dileği ile...

Kuthun
      Kuthun
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

Beyaz Saray Sekreteri Jen Psaki 13. dakikadan sonra göçmenlikle ilgili açıklamalar yapıyor. Konu ile ilgili draft çalışma birkaç kez değişti diyor. Homeland Security'nin başına Pazartesi günü Mayorkas geçecek. Anladığım kadarı ile o yüzden salıyı bekliyorlar. Bu hafta Cumhuriyetçilerden dolayı göreve başlayamamış, o yüzden ertelemişler. Sekreter "reunifying families" dedi PP ile ilgili net birşey söylemedi ancak artık PP10014&10052 in kaldırılacağına dair bir beklentiye girmek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Gündem içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun

@islek, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Hem bu verilerle hem de daha önceki yıllara ait mülakat deneyimlerini okuduğumda umutsuzluğa kapıldım. 25k lerde olan dv2019 talihlileri Ekim ayında başlayan mülakatlara Ağustos ayında mülakata girmişse 37k olan case number ile sıra gelmesi ihtimal bile değil 😞

Şu anda birşey söylemek için erken 2019 da EU için en son CN 32 binlerdeydi. Yani CN ler arası boşluk daha azmış anlaşılan. Evet büyük numaralara gelmesi bu sene değil her sene risk. Ama değil CN ler arasındaki boşlukları, daha kaç kişinin seçildiğini bile bilmiyoruz.

Açıkçası bu sene tamamen belirsizlik hakim. Trump seçilip banı 12 ay daha da uzatabilir bu durumda kimse alamaz. Eylül'de ban kalkabilir ve bu durumda herşey normal düzeninde de gidebilir. Seçilen sayısı çok olduğu için 20 binlerde de bitebilir. Az kişi seçilmiştir son aya kalmadan herkeste alabilir. Ya da süreç başlar covid19 2. dalgası gelir sadece birkaç yüz kişi aldıktan sonra süreç tekrar askıya da alınabilir. Yani şu an birşey söyleyemiyoruz. Temmuz ortasında seçilenlerin sayılarını açıklarlarsa bir nebze önümüzü göreceğiz. Ardında da Ocak Şubat gibi birşeyler netleşecektir diye düşünüyorum. Şu anda moral bozup ümit kesmeye de gerek yok. Kesin alıcaz demeye de. Süreci takip edip bekleyip göreceğiz...

Kuthun
      Kuthun
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Merhaba,

Mandamus case yi yöneten avukat, daha önce dvlottery ile ABD ye giden ve gittikten sonra ekonomi, bilim alanlarında ülkeye katkı sağlamış olan kişileri arıyor. Bu kişileri davasında örnek olarak gösterip kararın yanlış olduğunu, iptal edilmesi gerektiğini belirtecek. Bu şekilde tanıdıklarınız var ise ve bu avukata iletebilirseniz kararın iptal edilmesi adına işe yarayabilir.

Gündem içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun

CEAC dataları açıklandı. Aşağıdaki linkten dosya numaranızı başındaki sıfırlar olmadan girerek kontrol edebilirsiniz.

CEAC Visa Status Check
      Kuthun
      Kuthun
    • RE: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

Hiç iyi bir haber gelmez mi ya ? Gün geçtikçe herşey daha kötüye gidiyor. Yakında turistte almayacaklar sanırım.

Bu önlemlerin covidle ilgili değil, covidi kullanıp ABD'ye dışardan yaşamaya gelen herkesi engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorum.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Sevgili forum sakinleri,

Aşağıda linkini paylaşacağım dosyada DV2021 kazananlarının case no, evrak istek tarihi , onay tarihi ve talep edilecek vize sayılarını girdikleri excel dosyası bulunuyor. Bu excelde ilgili sıraya kendinizi eklerseniz süreci daha iyi takip edebilirsiniz. Sizden sonrakilerin de zamanlamayı vs. iyi takip etmesini sağlayacaktır. Ayrıca seneye kazanan kişilere de yararlı olacaktır.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BmmBZVmRchomkNQBJ9qlKKwzBWIhqWyxZl3NSxKRxBc/edit#gid=0
      (google sheets uygulamasını indirerek cep telefonunuzdan da düzenleyebilirsiniz.)

Not 1: Excel dosyasına giriş yapmış olan ve yapmayan üyeler Q sütunundaki talep edilecek vize sayısını da doldurursa takip açısından daha iyi olacaktır.

Not 2: Düzenlemeyi bilmiyorsanız bilgilerinizi en altta beyaz kısma yazarsanız ilgili yere taşınacaktır. Dosya sürekli güncelleniyor.

Kuthun
      Kuthun

@Sono, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@goblis, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Bu arada geçmiş yılların sayısal verilerini incelemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirler:

DV2019 CEAC Data

2019 Ankara mülakat detayları:
      23aac43e-8cbe-4cb6-a3de-78a66d72f2c6-resim.png

Forum'da Ankara'nın kabul oranlarının yüksekliğindne bahsedildi hep. Grafikte özellike ilk 8000 için refused oranı hayli yüksek. Yorumu olan var mı?

Region'ı All olarak aldığı için böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Onu EU yaparsanız düzeliyor tablo.

Ekran Resmi 2020-07-03 14.47.08.png

@goblis Ret alanların büyük kısmı muhtemelen mülakata Ankara'da giren İranlılar.

Kuthun
      Kuthun

@AgeGuns, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@islek evet hocam kaba taslak bir matematik ile dv2021 den en fazla 25k geleceğini sonucuna vardım .

seneye tekrar denersiniz sıkmayın canınızı lütfen

Bir üst iletide yazdıklarım sizin için de geçerli. Kesin hesaplar yaparak insanların moralini bozmayın veya boş ümitler vermeyin lütfen.

Kuthun
      Kuthun

Kuthun tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

Beyaz Saray Sekreteri Jen Psaki 13. dakikadan sonra göçmenlikle ilgili açıklamalar yapıyor. Konu ile ilgili draft çalışma birkaç kez değişti diyor. Homeland Security'nin başına Pazartesi günü Mayorkas geçecek. Anladığım kadarı ile o yüzden salıyı bekliyorlar. Bu hafta Cumhuriyetçilerden dolayı göreve başlayamamış, o yüzden ertelemişler. Sekreter "reunifying families" dedi PP ile ilgili net birşey söylemedi ancak artık PP10014&10052 in kaldırılacağına dair bir beklentiye girmek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Gündem içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun

@hardrock, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@Kuthun

Oncelikle bu tablolari hazirlayip paylasan arkadaslara cok tesekkur ederim.

Asagidaki tabloda EU2020 vize alanlarin tum kazananlara orani %46 olarak verilmis. Diger yillara oranla kiyaslandiginda ben bu oranin daha da dusuk olmasini beklerdim pandemiden dolayi. Ornegin ayni oran onceki 3 yilda sirasiyla %50, %54, ve %47.

1609622376672-eu_last_4_year-resized.jpg

Covid yasakları gelmeden önceki ayın cut-off'u baz alınarak hazırlandı diye hatırlıyorum öyle değil mi @covacik ?

Kuthun
      Kuthun

CEAC verileri üzerindeki datalardan elde ettiğimiz bazı istatistikleri aşağıda görsel olarak paylaşıyorum.

DV2021 EU bölgesi için her 1000 CN için dolu case sayıları:

1000_Case.jpg

DV2021 EU bölgesi her 5000 CN için kümülatif şekilde boş case yüzdeleri:

Total_Case_Hole.jpg

EU bölgesi 2017 den itibaren son 4 yılın istatistikleri:

EU_Last_4_Year.jpg

Türkiye 2017'den itibaren:

TR_Last_4_Year.jpg

Emekleri için Cemil Bey ve Mustafa Bey'e teşekkür ederim.

Kuthun
      Kuthun

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@Kuthun Merhaba, CEAC ne demek hocam ?
      Ben de böyle bir yazı çıktı, hiçbir şey anlamadım. Beni aydınlatır mısınız ?

U.S. Department of State
      IMMIGRANT VISA APPLICATION
      At NVC

If you case is processing electronically, please log into your CEAC account at ceac.state.gov/iv with your NVC case number and 16 digit Invoice ID for case status and to learn what steps you must take to advance your case. Disregard the instructions below, they do not apply to electronic processing.

If your case is processing on paper (you mailed paper documents to NVC for review), then the case status and instructions below apply to your case.

Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask.

CEAC= Consular Electronic Application Center. Yani online olarak tüm dosyaların bulunduğu yer.

Sizin dosyanızın durumu şu an "at NVC", yani dosyanız henüz NVC'de. KCC henüz dosyanızı konsolosluğa aktarmamış. Zaten şu an 2021 talihlisi olan hiç kimse için bu aktarım yapılmadı. Tüm dosyalar NVC'de bekliyor.

NVC= National Visa Center

Kuthun
      Kuthun

CEAC dataları açıklandı. Aşağıdaki linkten dosya numaranızı başındaki sıfırlar olmadan girerek kontrol edebilirsiniz.

CEAC Visa Status Check
      Kuthun
      Kuthun
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@EMO case numberiniz kaç binler? Eğer ilk 9999 CN içindeyseniz case numberin önünde 4 tane 0 olmalı. 2021eu00009999 gibi. EU dan sonraki sayı kısmı 0 lar dahil toplam 8 rakamdan oluşuyor.

Kuthun
      Kuthun

132 bin seçilen açıklandığından beri her yeni paylaşılan veride 2018 yılı ile benzer bir yıl olacağını destekleyen bir şey buluyoruz. 2018'de Ekim bülteninde Kasım current CN 4500 açıklanmış bugün açıklanan Kasım current CN 4800. Current olan sıra numaraları 2018 ile paralel gidiyor . Sürece devam oranı %60'ın altına düşmedikçe 25.000 CN üzeri için current olma ihtimali yok gibi.

Kuthun
      Kuthun
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@Kuthun, içinde söyledi: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhabalar,

Rusya'dan Справка (spravka) almak için üst iletilerde göremediğim bir yol daha keşfettim. МФЦ (MFC) isimli state büroları var. Konuştuğum Rus vatandaşı arkadaşlarım buradan 30 günde almışlar. Belge aynı belge yine МВД (MVD) damgalı ve imzalı. Belge hazır olduğunda telefona SMS gönderiyorlarmış. Vatandaş olmayanlar için veriyorlar mı bunu da öğreneceğim. Alacak kişiler var ise bilgi olması amacı ile yazıyorum. Belgeyi aldıktan sonra süreci yine buradan aktaracağım.

Belge örneği:

Yukarıdaki bilgiler için güncelleme yapmak istiyorum. Fırsatım varken spravka almak için başvurayım dedim. Eğer evrak talebi geç gelirse bir daha alırım ama süreci de öğreneceğim için ikinci kez daha kolay alırım diye düşündüm. Bu bölgedeki MFC Rus vatandaşı olmayanlara belge vermiyor. MVD' ye gitmeniz gerekiyor. Belgeyi almak için prosedür şu şekilde:

1. Pasaportun ilk sayfasının Rusça çevirisini yaptırtıyorsunuz. (450 ruble)
      2. Notere onaylatıyorsunuz. (700 ruble)
      3. Pasaport çevirisi ve oturum kağıdınız ile beraber İçişleri Bakanlığı (MVD) ofisine gidiyorsunuz.
      4. Gişedeki kişiye belgeleri veriyorsunuz fotokopisini alıyor ve Rusya'da başka hangi şehirlerde oturdunuz diyor. Söylüyorsunuz.
      5. Size orjinal evrakları veriyor fotokopilerini alıyor. Sisteme giriyor ve Spravkanın hazır şablonu var boş yerlerini el yazısı ile dolduruyorlar. Hazır şablon haline imza atmanızı istiyor.
      6. İmzanızı attıktan sonra size bir telefon ve belge numarası olan küçük bir kağıt veriyor. 30 günde hazır olacağını ve kağıttaki numaradan arayıp teyit etmeniz gerektiğini, belgeyi almaya gelirken pasaport ve Rusça çevirisi ile gelmeniz gerektiğini belirtiyor. (Ücret yok)

Bu kadar. Ben pasaportumun tüm sayfalarının fotokopisini de almıştım ama gerek yok dediler sadece yukarıda yazdığım belgeler yeterli oldu.

Not: Ben pasaport çevirisini iki adet aldım bulunsun diye. Ve bu ikisi için birer adet noter onayı aldım. İki adet spravka için başvurdum (spravka ücretsiz alınıyor). Fiyatların hepsi iki adet için. Fiyatlar bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

Spravka 21 22 günde hazır oldu. Pasaportun Rusça çevirisi ile gidip aldım. Daha sonra spravkayı da translate ettirip notere onaylattım.

Not: Aslında notere onaylatmaya gerek yok ama ben belki başka bir yerde de lazım olur diye almışken onaylatayım dedim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun

Dün açıklanan visa bulletinde 132 bin sayısını görünce şoka uğradım. O yüzden buraya yazmadım. Trump, pandemi ve seçim dönemine denk gelmemiz tam bir talihsizlik. 2018 dönemindeki sayılarla çok benzerlik olduğu için buna ek olarak ban dolayısı ile kaybedilen zaman ve pandemi yüzünden yavaşlayacak görüşme hızından dolayı 20 binlere zor sıra gelecek gibi duruyor maalesef. Bundan sonrası için planları GC hiç çıkmamış gibi yapmak gerek.

Kuthun
      Kuthun
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhabalar,

Rusya'dan Справка (spravka) almak için üst iletilerde göremediğim bir yol daha keşfettim. МФЦ (MFC) isimli state büroları var. Konuştuğum Rus vatandaşı arkadaşlarım buradan 30 günde almışlar. Belge aynı belge yine МВД (MVD) damgalı ve imzalı. Belge hazır olduğunda telefona SMS gönderiyorlarmış. Vatandaş olmayanlar için veriyorlar mı bunu da öğreneceğim. Alacak kişiler var ise bilgi olması amacı ile yazıyorum. Belgeyi aldıktan sonra süreci yine buradan aktaracağım.

Belge örneği:

Yukarıdaki bilgiler için güncelleme yapmak istiyorum. Fırsatım varken spravka almak için başvurayım dedim. Eğer evrak talebi geç gelirse bir daha alırım ama süreci de öğreneceğim için ikinci kez daha kolay alırım diye düşündüm. Bu bölgedeki MFC Rus vatandaşı olmayanlara belge vermiyor. MVD' ye gitmeniz gerekiyor. Belgeyi almak için prosedür şu şekilde:

1. Pasaportun ilk sayfasının Rusça çevirisini yaptırtıyorsunuz. (450 ruble)
      2. Notere onaylatıyorsunuz. (700 ruble)
      3. Pasaport çevirisi ve oturum kağıdınız ile beraber İçişleri Bakanlığı (MVD) ofisine gidiyorsunuz.
      4. Gişedeki kişiye belgeleri veriyorsunuz fotokopisini alıyor ve Rusya'da başka hangi şehirlerde oturdunuz diyor. Söylüyorsunuz.
      5. Size orjinal evrakları veriyor fotokopilerini alıyor. Sisteme giriyor ve Spravkanın hazır şablonu var boş yerlerini el yazısı ile dolduruyorlar. Hazır şablon haline imza atmanızı istiyor.
      6. İmzanızı attıktan sonra size bir telefon ve belge numarası olan küçük bir kağıt veriyor. 30 günde hazır olacağını ve kağıttaki numaradan arayıp teyit etmeniz gerektiğini, belgeyi almaya gelirken pasaport ve Rusça çevirisi ile gelmeniz gerektiğini belirtiyor. (Ücret yok)

Bu kadar. Ben pasaportumun tüm sayfalarının fotokopisini de almıştım ama gerek yok dediler sadece yukarıda yazdığım belgeler yeterli oldu.

Not: Ben pasaport çevirisini iki adet aldım bulunsun diye. Ve bu ikisi için birer adet noter onayı aldım. İki adet spravka için başvurdum (spravka ücretsiz alınıyor). Fiyatların hepsi iki adet için. Fiyatlar bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Kuthun
      Kuthun