• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. northfield
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    N
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 85
    • En İyi 36
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

northfield

@northfield

60
    İtibar
    537
    Profil Görüntülemeleri
    85
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

northfield Takip etme Takip Et

northfield tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Bekleme Odası

Herkese merhabalar,

ben DV2018 talihli/talihsizlerinden biriyim. Maalesef bizim kazandığımız sene EU bölgesi current olmamış, biz 28xxx (küsüratını gerçekten hatırlamıyorum) case numarasıyla işlemlere başlayamamıştık. Önceki yıllara bakarak 40bin öncesi garanti deniyordu, ama 30bini bile göremedik. Açıkçası 2018 yılında da kazanana kadar forumlara hiç bakmamıştım. Kazandıktan sonra gerek KCC formunu doldurmada gerekse bekleme süresinde bu sitenin çok faydasını görmüştüm. Greencard sürecimiz hüsranla sonuçlanınca siteye bir daha hic girmedim. Yeri gelmişken, yeniden özellikle @crazycells ve diğer tum arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bugün tekrar girdim foruma ve birçok arkadaşımızın heyecanını yazdıklarından anlayabiliyorum. Gerçekten ABD'ye yerleşecek olanlar hayırlısıyla kazanırlar ve sonuna kadar sorunsuz ilerler umarım. Ama naçizane tavsiyem; sakın ama sakın vizenizi almadan hayatınızla ilgili büyük değişiklikler yapmamanızdır. Ben bunun ceremesini çok çektim hala da çekiyorum, bazı büyük adımlar atmıştım sonrasında çok buyuk bir hata ve hayal kırıklığına dönüştüler. Burayı 2018'de de takip edenler hatırlayacaktır; evini, arabasını satanlar oldu ve sonrasında gidemediler. Maddi yönden bayağı hasar verici bir yıl oldu kazanıp da gidemeyenler için.
      Manevi yıkıntısını söylememe gerek yok tahmin edersiniz ki çok yıprandık. Hayatımla ilgili yaptığım önemli değişiklikler sağlığıma da zarar verdi. O günlerden miras, stres kaynaklı bir hastalığım var şimdi. Yine de günümüze şükürler olsun. Her ay bulletinin açıklanacağı gün forumda nöbet tutuyorduk resmen. Herkes istatistik kasıyor, yorumlar yapıyor, Simon şunu diyor Simon bunu diyor diye hep beraber endişelenip, hep beraber rahatlıyorduk 🙂 ve belirtmek isterim ki herkes birbirine çok saygılıydı. Sonra 13 temmuz 2018'de 25xxx'den sonraki caseler için GC süreci tamamen sona erdi. Ben kendi adıma uzun sure etkisinden kurtulamadığımı söyleyebilirim. Ama her şey olacağına varıyor, üzülmeyi de umutlanmayı da makul bir seviyede tutmak en iyisi.

Neyse kusura bakmayın içinizi şişirdim ama söylemek istediğimi anlamışsınızdır. Hepinize bol sans....

Not: 2018'de 37xxx gibi case numarasıyla gidemeyen bir arkadaş hemen ertesi yıl 2019'da 4xxx gibi çok güzel bir sıralamayla GC'yi yeniden kazandı. Bu sene olmazsa başka bir sene olur, hiç olmazsa da olur 🙂 Sağlıklı günler diliyorum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      N
      northfield
    • RE: [Arşiv] Sayılar ile DV 2018
      Redirect Notice

ABD yuksek mahkemesi seyahat yasagini onaylamis. Bu durum redistributioni tetikleyebilir.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      N
      northfield

Artik daha cok istiyorum gitmeyi. Lutfen lutfen numaram current olsun ve gideyim 😞

N
      northfield

@aayhann doğru söylüyorsunuz, aynı amaç etrafında toplanmış genellikle iyi niyetli insanların olduğu bir forum burası ama çok büyük travma yaşayınca o durumu hatırlatacak hiçbir şeyle temas etmemeye çalışıyorsunuz. Umarım bir daha öyle bir sene olmaz. Sevgiler,

N
      northfield
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

@nevzatyildizz ben bu sans bazli islerde olasilik hesaplarina meydan okuyorum. Kazanma sansin %50dir. Ya kazanirsin ya kazanmazsin. Ikisinin de olasiligi birbirinden dusuk degil:)

N
      northfield

Numaramiz 286xx. Temmuz cut off'u gordugumde kendimden suphe ettim. Ilkokulda disleksi problemim vardi. Yine nuksetti heralde dedim. Heralde 29100 diyor ama ben yine rakamlarin yerlerini karistiriyorum dedim. Sonra foruma baktim ve gercek yuzume vurdu. O derece beklemiyordum boyle bir sayi. Hakkimizda hayirlisi. Belki de gitmemek daha hayirlidri. Olumlamaya calisiyorum su anki durumumu. Cunku ben gc cikti diye hayatimda cok onemli degisiklikler yaptim. Belki de bunlara vesile olmustur 1 yillik seruven.

N
      northfield

@superdem22 teşekkür ederim açıklama için. kendisi de yazmış zaten benimki çok iyimser bir tablo diye ama işte bir umut soruyorum değişmiş olabilir mi diye:)

N
      northfield
    • RE: DV2019 bekleme odası

@sharm confirmation letter da sorun var zaten. Bol "I" var numarada hepsini capital i olarak giriyorum yok kabul etmiyor yine de.

N
      northfield

@yekta 2005 gibi bir sene olmazsa size sira gelir diye dusunuyorum. Bizim sanssizligimiz umarim gc alan arkadaslara sans olarak geri doner. Ins abd'de cok guzel bir hayat onlari bekler.

N
      northfield

@EmreGdk Evet oyleymis. Basvuru yaparken gorduk. Tesekkurler

N
      northfield

northfield tarafından gönderilen son iletiler

• RE: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

Merhabalar.

Arkadasim icin birkac sorum olacak. Cevaplayabileceklere simdiden cok cok tesekkur ederim.

Soyle ki durum biraz cetrefilli. Arkadasim ve esi ABD vatandasi, arkadasimin annesi ise kizinin dogumu icin ABDye gitti ve vizesi bittigi halde TR'yeye donmedi. Bu surecte bir avukat araciligi ile greencard basvuru surecini baslattilar. Ancak anlasilan o ki daha baslatamamislar, I-130 bile submit edilmemis. Sebep olarak arkadasimin esinin vergi borcu olmasini gostermisler. Arkadasim bankaci, esi self employee. Vergi beyanini ortak verdiklerinden bu durum sorun olabilir mi? Yani vergi borcu en azindan ilk asamayi bile yapamamalarina engel mi? Cunku anladigim kadariyla surec oldukca uzun. Ya da annesi cikis yapip turkiyeden tekrar turist vizesine basvursa vizesi reddedilir mi?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      N
      northfield

@nevzatyildizz ben bu sans bazli islerde olasilik hesaplarina meydan okuyorum. Kazanma sansin %50dir. Ya kazanirsin ya kazanmazsin. Ikisinin de olasiligi birbirinden dusuk degil:)

N
      northfield

@Chandler done! tam da benim calisma alanimdan geldi sorular 🙂 basarilar diliyorum.

N
      northfield

@EmreGdk Evet oyleymis. Basvuru yaparken gorduk. Tesekkurler

N
      northfield

Herkese merhaba,

Arkadasim icin basvuru yapacagiz ama oglu su anda 20 yasinda. Ama subat 2021 itibariyla 21 yasinda olmus olacak. Oglunu derivative olarak belirtmese olur mu? Cunku daha onemli bir sorun var ki; oglunun pasaportu yok.

Cevaplar icin simdiden tesekkurler

N
      northfield

@aayhann doğru söylüyorsunuz, aynı amaç etrafında toplanmış genellikle iyi niyetli insanların olduğu bir forum burası ama çok büyük travma yaşayınca o durumu hatırlatacak hiçbir şeyle temas etmemeye çalışıyorsunuz. Umarım bir daha öyle bir sene olmaz. Sevgiler,

N
      northfield

Herkese merhabalar,

ben DV2018 talihli/talihsizlerinden biriyim. Maalesef bizim kazandığımız sene EU bölgesi current olmamış, biz 28xxx (küsüratını gerçekten hatırlamıyorum) case numarasıyla işlemlere başlayamamıştık. Önceki yıllara bakarak 40bin öncesi garanti deniyordu, ama 30bini bile göremedik. Açıkçası 2018 yılında da kazanana kadar forumlara hiç bakmamıştım. Kazandıktan sonra gerek KCC formunu doldurmada gerekse bekleme süresinde bu sitenin çok faydasını görmüştüm. Greencard sürecimiz hüsranla sonuçlanınca siteye bir daha hic girmedim. Yeri gelmişken, yeniden özellikle @crazycells ve diğer tum arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bugün tekrar girdim foruma ve birçok arkadaşımızın heyecanını yazdıklarından anlayabiliyorum. Gerçekten ABD'ye yerleşecek olanlar hayırlısıyla kazanırlar ve sonuna kadar sorunsuz ilerler umarım. Ama naçizane tavsiyem; sakın ama sakın vizenizi almadan hayatınızla ilgili büyük değişiklikler yapmamanızdır. Ben bunun ceremesini çok çektim hala da çekiyorum, bazı büyük adımlar atmıştım sonrasında çok buyuk bir hata ve hayal kırıklığına dönüştüler. Burayı 2018'de de takip edenler hatırlayacaktır; evini, arabasını satanlar oldu ve sonrasında gidemediler. Maddi yönden bayağı hasar verici bir yıl oldu kazanıp da gidemeyenler için.
      Manevi yıkıntısını söylememe gerek yok tahmin edersiniz ki çok yıprandık. Hayatımla ilgili yaptığım önemli değişiklikler sağlığıma da zarar verdi. O günlerden miras, stres kaynaklı bir hastalığım var şimdi. Yine de günümüze şükürler olsun. Her ay bulletinin açıklanacağı gün forumda nöbet tutuyorduk resmen. Herkes istatistik kasıyor, yorumlar yapıyor, Simon şunu diyor Simon bunu diyor diye hep beraber endişelenip, hep beraber rahatlıyorduk 🙂 ve belirtmek isterim ki herkes birbirine çok saygılıydı. Sonra 13 temmuz 2018'de 25xxx'den sonraki caseler için GC süreci tamamen sona erdi. Ben kendi adıma uzun sure etkisinden kurtulamadığımı söyleyebilirim. Ama her şey olacağına varıyor, üzülmeyi de umutlanmayı da makul bir seviyede tutmak en iyisi.

Neyse kusura bakmayın içinizi şişirdim ama söylemek istediğimi anlamışsınızdır. Hepinize bol sans....

Not: 2018'de 37xxx gibi case numarasıyla gidemeyen bir arkadaş hemen ertesi yıl 2019'da 4xxx gibi çok güzel bir sıralamayla GC'yi yeniden kazandı. Bu sene olmazsa başka bir sene olur, hiç olmazsa da olur 🙂 Sağlıklı günler diliyorum.

N
      northfield
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

@crazycells merhaba. 16 yasindan sonra almanya'da yasadigimizi gosteren belgeyi nerden aliyoruz? Bir bilginiz var mi acaba?

N
      northfield

@yekta oyle bir durumda cekilisin cekilisini mi yapacaklar. Sectiklerini bile alamadilar. Tekrar neden cekilis yapsinlar? Keske rakami onumuzdeki ay guncelleseler. Olmayan seyler oldu ya bu sene. boyle bir sey de olsa ya keske 😞

N
      northfield

Bu sene bari ciksaydi yine basvurmustuk.

N
      northfield