• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mavihuzur34
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 8
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

mavihuzur34

@mavihuzur34

-2
    İtibar
    17
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mavihuzur34 Takip etme Takip Et

mavihuzur34 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• #greencardyenileme #vatandaslikbasvurusu #abdvatandasiileevliliksonrasigreencard #greencard

Merhaba 2 yillik olan greencardimin suresi 9nisan 2020 de dolcak normalde eveaklarimi bu ay yollayacaktim ama tam uc ay kala yollanmasi gerekiyor diye okuyorum 9ocak2020 de mi postalamam gerekiyor acaba bilginiz varmi? Erken yollandiginda kaybolma olabiliyromus yada tairhi gelmedigi icin karisiklik olbiliyormus bu ne kdr dogru sizce ne zaman yollamaliyim?

1. Sorumsa evlilgim mart 2020 de 3. Yili dolacak vatandaslik basvurusu da 3 ay kala yapilabiliyormus fakat ben eger suan basvurursam
        Sartlardan biri olan abd icinde 36 aylik surecin 18 ayiNi doldurmus olma kismini henuz tamamlamis olmuyorum dolayisiyla mart 2020 de tam 3 yilim dolmus olcak ve bunun 18 ayini abd de gecirmis olacagim. Basvurumu o tarih sonrasi yapmayi dusunuyorum birde greencard basvurusu degerlendirilmesen vatabdaslik basvurusunu isleme almiyorlar diye bir soylenti var siz bu konuda bilir kisi olarak ne diyorsunuz ? Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Iyi calismalar 🌸
      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34
    • RE: Evlilik Yolu ile Green Card başvurusu olumsuz sonuçlananlar var mı?

@ataardaaras merhaba post eski ama ben suan 2 yillik greencardimi uzatmak icin basvurmak uzereyim ilgimi cekti durumunuza uzuldum siz ilk greencard basvurunzda mi bu sorularla karsilastiniz yoksa ikinciye basvurrken mi? Cok ilginc olmus. Bizim telefonumzda msjlarumizia bakmislardi ve resim gormk istemislerdj ilk gorusmede odada toplam uc kisi vardi memurla birlikte. Bzde stres olmustuk ama cok sukur vermislerdi smdi sira uzun donem almakta dilerim buda sorunsuz gecer

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34

mavihuzur34 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

@crazycells tesekkurederim , ben zaten amerikada kizlik
      Soyadimla
      Herseyim
      O sekilde devam etmek istiyorum, turkiye mecburen esimin soyadini ekledigi icin ve basvurularim
      Sirasinda bu degisiklik sozkonusu olmadan ben basvurumu yaptim. Ama simdi ilerleyen zamanda vatandaslik basvurusunda pasaportumda ismim esiminki eklenmis olarak olcak. Oyuzdende bende kafa krisikligi oldu.yoksa ben yine tipki greencardima oldugu gibi kizlik soyadimi kullanmak istedgm icjn amerikada o sekilde basvurmak istiyorum. Merak ettigim konu pasaportumda adim
      Uclu olcak greenkartta ikili dolayisiyla ben formda ikili sekilde doldurp , diger adlar kisminda esimin soyadini dolyisiyla guncellenmis pasapprtumdada yer alan soyadi yazmam gerek degilmi ?
      Simdi ben ocak 2020 de greencard basvurmda bu pasaport nomu yazdim. Pasaport degistikten sonra uscise yeni pasaport blgimi gondermem
      Gerekiyor mu?

Arkasi gelmeyej sorularim
      Icin kusura bakmayin ama bunlarin cevabini hicbir yerde bulamadim. Eminim bircok insan faydalanacaktir.

Tekrardan tesekkurler

Devlet İşleri ve Bürokrasi içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34

@crazycells cok sagolun hizli donusunuz icin. Ben acikcasi amerikada soyadi degsikligi zorunlu olmadigi icin degistirmemistim. Ama pasaport degisince soyadi degisiyor yani abd deki o bize kalmis durum konusunu anlayamiyorum.ocak 2021 de vatandaslik basvurumu yaparken mesela bu soyadi konusu onume gelecek daha once pasaportumda sadece kizlik soyadim oldugu icin onu yazmistim. Ama simdi pasaportta esimin soydi eklencek. Onu diger soyadlar kismina mi yazacagim yoksa normal vt formunu doldururken ad soyad kismima kizlik soaydim arti esiminkini mi yazacagim?
      Bu yeni bi soru oldu kusura bakmayin ama bu islemler hem zaman alan hemde stresli oldugundan yeri gelmisken size sormak istedim. Saniyorum greencardim yine kizlik soyadimla gelecegi icin vtndslik basvurus yaparken ad soyd a yine kizlik soyadimi yzacagim sadece kullanilan diger adlar gibi bi bolum vardi orayada esiminkinide ekleyecegim sanirim? Cok sagolun. Gercekten hizir gibisiniz.
      Kolay gelsin , sevgiler

M
      mavihuzur34

@crazycells 
Merhaba , Benim pasaportumun suresi 8 kasim2020 de doluyor , suan abd deyim , eger imkan olursa yaz icin 2-3 ay trkiyeye gelmek istiyorum kizimla, pasaportumun suresinin kisaligi problem olurmu giris cikista? Normalde saligunu konsolosluga randevu aldim fakat benim pasaport degsince soyadim degscek suan elimdeki greencard imla ilgili bekleme surecinde oldugumu gosteren kagit eski kizlik soyadimla, sizce pasaportumu turkiyeye gidip gelsem amerikada eylul ekim gibi yenileme basvurusu yapsam problem olur mu? PasaportumuZu suresi kac gun kalinca en gec yenilememiz gerekiyor ?Cok kararsiz kaldim. Bu arada ben kizimi turk vtndasi yaparken soyadim
      degismisti fakat turk kimligim abd de kullanmadigim
icin sikinti olmadi. Simdi pasaport degisince ulkeye giriste sknti olur mu? Ben ocak ayinda 2 yillik greencardimi 10 yilliga cevirme basvurumu yaptim. Eve sureniz 18-24 ay uzatildi diye kagit geldi ama henuz kartim yok fakat bu kagitla seyahat edebilcegim
yaziyor. Dolayisiyla ben ucus durumuna gore yaz icin gitmek istiyorum. Sizce pasaportumu yenilemeden gitsem gelsem burda yenilesem sorun olurmu , yada gitmeden yenilemelimiyim
cok tesekkur ederim iyiki varsiniz kolay gelsin

M
      mavihuzur34
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba , ben 2 yıllık green cardımı yenileme basvurumu yaptımocakayında ve suanbeklemesurecındeyım.
      1.sorum abd vatandası ıle evlılıkten vt basvuru hakkı evlılıgın 3. Yılı dolması durumunda yapılıyor fakat kafam karısık ılk green cardım nısan 2018de geldı.ben 2017 mart ayında abd de evlendm. Suan evlılıgımın 3. Yılı doldu fakat greencard lı olus surem henuz 3. Yıl dolmadı , bırkac yerde okuduguma gore denen o ki ocak 2021 de 10 yıllık greencard m gelmemıs olsa dahı vatandaslık basvurus yapabılıyormusum? Oncesınde yapamıyormuyum? Ki zaten 3 yılın 18 ayını abd de gecırmıs olma sartıda var .bu konuda bilgi verebilrseniz cok sevinirim.
      2. Sorum muslu avukatlık ofısı bolumen yazmaya calıstım fakat olmadı sebebını anlayamadım kusuruma bakmayın buaraya yazacagım umarım cevaplanır.
      Abd dogumlu kızımı Turk vt yapmak ıcın evlılıgmı turkıyede onaylattım ve esımın soyadını kızlık soyadım ardına eklettım. Fakat pasaportumu degstrmedım abd de evlılık serıtıfkamda kızlık soyadımlayım greencardm ehlıyetım ssn hepsı kızlık soydım yanı evlılık sertıfıkamdakı adımla. Degstrmeyı dusunmuyorumda.
      Fakat kasım 2020 de pasaportumun suresı doluyor bu degısıklık green card basvurum ıcın herhangı bıt olumszluk yaratır mı?
      Vatandaslık basvurusu yaparken nasıl bı yol ızlemelıyım? Soyadımı amerıkada degstrmek ıstemıyorum.

Emegniz için çok çok tesekkurler
      En kısa zamanda dünya olarak bu virüsten kurtulmamızı , sağlıklı günlere kavusmamızı diliyorum, sevgiler hoşçakalın.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34
    • RE: Evlilik Yolu ile Green Card başvurusu olumsuz sonuçlananlar var mı?

@ataardaaras merhaba post eski ama ben suan 2 yillik greencardimi uzatmak icin basvurmak uzereyim ilgimi cekti durumunuza uzuldum siz ilk greencard basvurunzda mi bu sorularla karsilastiniz yoksa ikinciye basvurrken mi? Cok ilginc olmus. Bizim telefonumzda msjlarumizia bakmislardi ve resim gormk istemislerdj ilk gorusmede odada toplam uc kisi vardi memurla birlikte. Bzde stres olmustuk ama cok sukur vermislerdi smdi sira uzun donem almakta dilerim buda sorunsuz gecer

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34
    • #greencardyenileme #vatandaslikbasvurusu #abdvatandasiileevliliksonrasigreencard #greencard

Merhaba 2 yillik olan greencardimin suresi 9nisan 2020 de dolcak normalde eveaklarimi bu ay yollayacaktim ama tam uc ay kala yollanmasi gerekiyor diye okuyorum 9ocak2020 de mi postalamam gerekiyor acaba bilginiz varmi? Erken yollandiginda kaybolma olabiliyromus yada tairhi gelmedigi icin karisiklik olbiliyormus bu ne kdr dogru sizce ne zaman yollamaliyim?

1. Sorumsa evlilgim mart 2020 de 3. Yili dolacak vatandaslik basvurusu da 3 ay kala yapilabiliyormus fakat ben eger suan basvurursam
        Sartlardan biri olan abd icinde 36 aylik surecin 18 ayiNi doldurmus olma kismini henuz tamamlamis olmuyorum dolayisiyla mart 2020 de tam 3 yilim dolmus olcak ve bunun 18 ayini abd de gecirmis olacagim. Basvurumu o tarih sonrasi yapmayi dusunuyorum birde greencard basvurusu degerlendirilmesen vatabdaslik basvurusunu isleme almiyorlar diye bir soylenti var siz bu konuda bilir kisi olarak ne diyorsunuz ? Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Iyi calismalar 🌸
      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34
    • RE: ABD'de Yasal İsim Değişikliği Yapmak

Merhaba , sorulrima cevap ararken (henuz foruma yazdiklarim
      Cevaplanmadi) bu bolumu buldum.

Ben amerikda eski soyadimla kalmak istiyorum fakt turkiyede kizimi turk vatandasi yaptigim
      Icin kimligim degisti esimin soyadi eklendi eski soyadimin onune. Suan pasaportum hala eski soyadimla ama seneye degisecek fakat ben onumuzdeki ay greencard basvurumda nasil bi yol izlemeliyim yeni greencardiminda eski adimla gelmesini istyrm cnku social security card id card hepsi eski soyadimla ve ben busekilde devam etmek istyrm sadece basvurumda formda nasil bir yol izlemeliyim bir bolum var diger soyadlarinjn yazildigi normalde birkac evlilik yapmissaniz ve degsklik olduysa oraya yazmaniz gerekiyor acaba bende turkiyedeki evlilik onaylatmadan dolayi eklenen esimjn soyadini oraya yazmalimiyim? Bu karisikliga yol acarmi ? Kusura bakmayin ilk greencard basvurumda formdaki bi bolumde onlrin anlayamamsindan dolayi surecim uzamisti bu sefer hersey tam eksiksz olsun istiyorum. Umarim donus yaparsiniz cok tesekkur ederim iyi calismalar

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba @crazycells , birkac sorum
      Olacak acil ogrenmem gereken.umarim
      Yardimci olabilirsiniz oncelikle tesekkur ederim
      Bu platform icinde tum ekibe🌸
      Ben amerikan vatandasi olan esimleevlilik kapsaminda 2 yillik greencardimialmistim aralik ayinda yenileme basvurusu yapmam gerekiyor bu 2 yillik surecte kizimoldu ve onu turk vatandasi yapmak icin evlilgimi turkiyede onaylatip esimin soyadini kendi soyadimonune eklettim. Greencardim suan eski soyadimla.basvuru sirasinda bu bilgiyi onlara gonderecegim nufus kagit ornegindeki ekle bildirmem yeterli olur mu?
      Esimin dedigine gore onlar turkiyedeki degisiklige bakmiyor

Ben amerikada heryerde eski soyadimlayim. Beni dusunduren seneye kasim ayinda pasaportumun suresi dolacak ve degstrdigmde onda hem eski soyadim hem yenisi olacak
      Greencardimin eski soyadimla olmasi ilerde sikinti yaratir mi?

Sizin tavsiyeniz ne olur ?

I90 diye bir form var ama ben zaten onlara yenileme basvurusuu yapacagim icin onu yapma geregi duymadim daha once. Simdi de onlara konsosluktan alacagim nufus kayit ornegiyle dogum kagidimi yollayacagim yani bu degisikligin sebebini gormus olacaklar ama asinda ben amerikada soyadimin suanki haliyle devam etmesini istyrm yani bu seneye pasaportumda soyadim degisince sorun olmayacagini bilsem bu sekilde kalsin istiyorum cnku ogrendigim bilgiye gore heryerde soyadi degisikligi yapmam gerekecek ama nornalde amerikada evlisiniz diye soyadi degstrme zorunlulugu yok.

Ben enyapmaliyim sadece i751 dogru sekilde doldurup konsolosluktan alcagim dogum kadigi ve soyadi degskligi blgisini koyup yollamam yeterli olur mu ?

Kusura bajmayin acayip stresliyim ve kafam cok karisik bilsem ki pasaportum degisince greencardim eski soyadimla kalsa sorun yasamam onlra soyadi degiskligi blgisini yollamayacaagim cnku esime gore onlar turkieyle ilgili kismina bakmiyor.
      Tesekkurler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mavihuzur34