• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. etarhan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 2
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

etarhan

@etarhan

0
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    2
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

etarhan Takip etme Takip Et

etarhan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Serapp Merhabalar, çok teşekkür ederim cevabınız için. Mülakata girerken özellikle net ve direkt soruya cevap verelim diye kararlaştırmıştık açıkçası. Seyahat amacı sorusunu takiben bir "Nereye seyahat edeceksiniz?" veya "Seyahat planınız nedir?" sorusu beklemiştik.

Tam olarak da bu şekilde bir seyahat planımız vardı iki şehir ve belli destinasyonları ziyaret edecek şekilde. Doğrudan seyahat amacı sorulduğu için bu cevapla başladığımızı düşünmüştük aslında 🙂 Fakat bu hususta hiç soru sorulmadı, meslek sorusunu takiben "Ne tür bir proje?" sorusu bile gelince bende bir -Herhalde detay istiyorsa doğrudan belirtiyorlar- çıkarımı da oluşmuştu ki bankoların hepsinde bu şekilde detay sorular geliyordu. O nedenle direkt tatil şeklinde cevap vermiştik.

Biz ABD'yi ciddi bir süre pas geçerek gezmek istediğimiz diğer yerleri ziyaret etmeyi planlıyoruz fakat gün gelir tekrar başvurmak istersek ne farklı yapılmalıdır acaba? Tavsiyeniz var mıdır? Tekrar teşekkür ediyorum.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      etarhan
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar, geçen yıl eşimle birlikte tatil yapmak ve açıkçası biraz da ucuz alışverişin cazibesine kapılıp ABD tatili niyetiyle DS160 formlarımızı doldurduk. Formları doldurduğumuzda sadece Sırbistan ve Fransa girişlerimiz vardı (1 Schengen’e sahiptik) bu iki ülkeye de evlilik sonrası gittik. Formları doldurduktan sonra Aralık sonunda ve Ocak başında 8 gün kadar Londra tatili yaptık. Hala aktif bir UK vizemiz bulunmakta.

Herhangi bir sabıkamız, suç kaydımız yok. Üniversitelerin son senesinden beri çalışan bir çiftiz, ABD’de herhangi bir arkadaş veya akrabamız yok ve önceden de başvurmadık.

Profilimizden detaylı bahsedecek olursak; 2 yıldır evliyiz, 28 yaşındayız, eşim 3 yıldır bir girişimde proje yönetici olarak çalışıyor ben ise database administrator olarak 2 yıldır aynı firmada tam zamanlı çalışıyorum.

Geçtiğimiz gün mülakat için İstanbul ABD Başkonsolosluğuna gittik. Kontroller yapıldı, parmak izlerimizi verdik ve sırada beklemeye başladık. Orada bir hanımefendi bir bankoyu işaret ederek bizi yönlendirdi, girdiğimizden beri hiç gergin bir çalışana rastlamadık, genel olarak iyi bir hava vardı, insanlar son derece yardımcıydı.

Bulunduğumuz bankoda önümüzde yapılan görüşmenin bitmesini takiben vize memuru hanımefendi, bizi çağırdı ve merhaba diyerek başladık. Sonrasında;

VM; Birbirinizin nesi oluyorsunuz?

Biz; Eş

VM; Çocuğunuz var mı?

Ben; Hayır. Eşim; Köpeğimiz var
(Burada herkes bir an güldü fakat vize memuru hanımefendi bir süre not aldı sorudan sonra)

VM; Ne iş yapıyorsunuz?

Ben; DBA olarak çalışıyorum.

Eşim; Proje yöneticisiyim.

VM; (Eşime doğru dönerek) Ne tür bir proje?

Eşim; E-Ticaret platformları için yazılımlar üretiyor ve satıyoruz.

VM; Ne zamandır ve hangi firmada
      Eşim; 3 yıldır, firma adı.

VM; Peki siz?

Ben; Ben x bankasındayım, 2 yıldır
(Bu noktada yine not alınan bir vakit oldu)

VM; Aylık ne kadar gelire sahipsiniz?

Biz; Gelirlerimizi beyan ettik. (Burada şöyle bir husus var, DS160’da yazandan farklı bir gelirimiz vardı o an. DS160’dan sonra hem yılbaşı zammı aldık hem de ikimizde terfi aldık)

VM; ABD’ye ne amaçla gitmek istiyorsunuz?

Ben; Tatil yapmak için.

VM; Daha önce nerelere gittiniz?

Biz; Sırbistan, Fransa, İngiltere-Londra

VM; ABD’de arkadaşınız veya akrabanız var mı?

Biz; Hayır yok.

Bu noktadan sonra bir süre not aldı, genel olarak tebessüm eder bir hali vardı ve açıkçası onay alacağımızı düşünüyordum. Sonra bir anda sıfır bir mimikle bize döndü ve “üzgünüm vize başvurunuz reddedildi.” diyerek pasaportlarımızı bize geri verdi. Yanında da bir 214B kağıdı verdi.

Dışarı çıktık ve mülakatımız son bulmuş oldu.

Açık konuşmak gerekirse şaşırdık, iki haftalık bir tatil planımız vardı Japonya ve ABD arasında kalmıştık tatilimizi yapıp işlerimize geri dönmeyi istiyorduk. Nedeni üstünde çok fazla düşündük; Az mı gezdik? 2 yıldır (nispeten yeni) evli olmamız mı problem oldu? Gelir mi düşük kaldı? Bir türlü cevap bulamadık.

Ne olabilir acaba 🙂 Muhtemelen uzun bir süre başvurmayacağız, gezebilecek çok yer var ama günün sonunda gerçekten aklımıza takıldı bu red durumu. Danışmak ve fikrinizi almak istedim. Profilimizde, niyette ve beyanlarımızda nasıl bir sorun olmuş olabilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      etarhan