Tekrar merhaba, ben Amerika’ya henüz yerleşmeyeceğim. Merak ettiğim bir konu var. Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Orda beni bağlayan bir şey yok sadece airbnb de bir eve kendi kaydımı yaptım postal officeden. Herhangi bir vergi ödemek zorundayım gelirim veya giderim yok banka hesabım yok hiç bir şeyim yok orda. 2. Sorumda Türk Konsolosluğuna bu durumu iletmeli miyim çünkü para cezası oluyormuş duyduğum kadarıyla iletmezsem. Adres değişikliği için . Teşekkürler. Yanlış başlıktaysam tekrar kusura bakmayın (6 ay -1 sene uzun kalırsam ülkeden ne ne olacağını biliyorum ama yinede hatırlatırsanız teşekkür ederim
Oguz 1 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@ugursway
Case Status Online da şöyle yazıyorOn May 17, 2025, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, visit the USCIS Contact Center webpage at
-
Herkese merhaba,
Asıl talihli benim! 5 Haziran’da eşimle birlikte ABD’ye giriş yaptık. Benim Green Card’ım ve eşimin SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) 20-30 gün içinde elime ulaştı. Ancak eşimin Green Card’ı hâlâ gelmedi.Eşim, ABD’ye benimle birlikte giriş yaptıktan sadece 1-2 gün sonra Türkiye’ye geri döndü. Ben bir süre onun kartının gelmesini bekledim fakat ulaşmayınca ben de Türkiye’ye döndüm. Açıkçası, güzel bir iş bulmadan ABD’de yaşayıp masrafa girmek istemiyorum.
Merak ettiğim konu şu:
Eşimin Green Card’ının bu kadar gecikmesi normal mi?Bir diğer önemli konu da şu:
Eşimin pasaportuna vize basıldı ve bize 23 Temmuz’a kadar ABD’ye giriş yapmamız gerektiği söylendi. Zaten biz 5 Haziran’da giriş yaptık. Ancak pasaportta bu vizenin 23 Temmuz’da sona ereceği yazıyor. Alt kısımda da vizenin 1 yıl geçerli olduğu belirtilmiş. Bu durum kafamı karıştırdı.Sorum şu:
Eşim, Green Card’ı henüz eline ulaşmamış olsa da, bu pasaportundaki vizeyle ABD’ye tekrar giriş yapabilir mi