• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. msaglam
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 2
    • İleti 8
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

msaglam

@msaglam

1
    İtibar
    249
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

msaglam Takip etme Takip Et

msaglam tarafından gönderilen en iyi iletiler

• ABD'den ev alarak oturma izni

Merhabalar,

Bir sorum daha olacak ve bu forumda sanırım bunun yanıtı yok.

Eğer ABD'den bir mülk edinirsem (500.000 $'dan daha değerli bir ev.) bunun Greencard için herhangi bir etkisi oluyor mu?

Yoksa hayatımda herhangi bir değişiklik olmadan devam etmek durumunda mıyım?

Bu konuyla ilgili bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      msaglam

msaglam tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Evlilik ile Green Card süreci hakkında

@crazycells Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

@msaglam Evlilik ile Green Card süreci hakkında içinde söyledi:

Bu konuyu okudum fakat sorduğum soruya yanıt alamıyorum ben de. Sürecin farkındayım bahsettiğiniz konuyu da gerçekten birkaç kez okudum zaten. Fakat sormak istediğim şey eşim Türkiye'de yaşarken bu işleri nasıl yapabileceğimiz.

ABD'de yaşaması gerekiyor diyorsunuz bu şekilde olacaksa önce kendisinin gidip bir süre orada yaşamaya başlaması mı gerekecek? Kısacası Türkiye'de yaşayan biri ABD vatandaşı diğeri Türk iki insan evlenirse, süreç nasıl start alacak bunu öğrenmek istiyorum.

İzlememiz gereken yol nedir, hangi adımlarla başlamamız gerekiyor?

I-130 belgesini Turkiye'deyken de doldurup gonderebilirsiniz. Vize almak, sponsor olmak ya da I-130 belgesini doldurmak farkli asamalar.

Yani benim anladığım I-310 formunu sorunsuz şekilde doldurup Greencard işlemlerini başlatabiliyoruz. Bu süreçte vize alabilmem için sponsor bulmam gerekli ama Greencard süreci sonuçlanana kadar ABD'ye giriş yapmak istemezsem böyle bir ihtiyacım dao lmayacak anladığım kadarıyla.

En nihayetinde Türkiye içerisinden süreci başlatıp, tamamlayabiliyoruz ve Greencard mülakatının ardından eğer alablirsem ABD'ye giriş yapabiliyorum sponsor ihtiyacı vb olmadan.

M
      msaglam

Bir de joint sponsor kimler olabilir? ABD vatandaşı olan herhangi bir arkadaşım bu konuda yardımcı olabiliyor mu bana?

Kısacası özür dileyerek sizden bizim durumumuzda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Tekrar tekrar aynı şeyleri sormam da bu yüzden.

Türkiye'de yaşayan iki insan olarak biz bunu nasıl gerçekleştirebiliriz?

M
      msaglam

Bu konuyu okudum fakat sorduğum soruya yanıt alamıyorum ben de. Sürecin farkındayım bahsettiğiniz konuyu da gerçekten birkaç kez okudum zaten. Fakat sormak istediğim şey eşim Türkiye'de yaşarken bu işleri nasıl yapabileceğimiz.

ABD'de yaşaması gerekiyor diyorsunuz bu şekilde olacaksa önce kendisinin gidip bir süre orada yaşamaya başlaması mı gerekecek? Kısacası Türkiye'de yaşayan biri ABD vatandaşı diğeri Türk iki insan evlenirse, süreç nasıl start alacak bunu öğrenmek istiyorum.

İzlememiz gereken yol nedir, hangi adımlarla başlamamız gerekiyor?

M
      msaglam

Eşim ABD'de yaşamadığı için benim Greencard sürecimi başlatamıyor muyuz? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Orada yaşayan arkadaşlarım da mevcut aslında eğer böyle bir durum söz konusuysa. Ben sizi yanlış anlıyorsam da özür diliyorum rahatsızlık için. Çünkü sadece greencard sürecinde benim oraya gidebilmem için vize sponsorluğundan bahsediyor olabilirsiniz şu anda.

Sözün özü şu, biz Türkiye'de evleniyoruz ve eşim vatandaş. Benim Greencard sürecimi başlatıp, sonuçlandığında da ABD'ye gitmeyi planlıyoruz. Bu Greencard sürecini Türkiye sınırları içerisinde başlatıp sonlandırabliyor muyuz? Yoksa eşim ABD'de yaşamadığı için benim sürecimi başlatamıyor mu? Başlatabilmesi için ne yapmamız gerekli?

M
      msaglam

Cevap için teşekkür ediyorum ama yine sorduğum sorulara aslında yanıt alamamış durumdayım yine.

İşlemleri ikimiz de bu ülkedeyken halledebiliyor muyuz? Yukarıda belirttiğim gibi kendisi Türkiye'de yaşıyor, ABD'de değil. Biz burada evleniyoruz. ABD'de yaşadığını kanıtlaması gerek diyorsunuz da bu nasıl olabilir yani.

İkimizin de ABD'ye uğramadan bu işlemleri başlatma şansımız var mı? İkimiz de çalışıyoruz ve dediğim gibi Greencard alınana kadar bir ayrılık söz konusu olamaz.

Kısacası tek merak ettiğim şey Türkiye içerisinde bu işlemleri halledip bitirebilir miyiz? Eşimin bu süreçte orada kalması gerekir mi? Gidip gelmesi gerekirse ne sıklıkta olur bu durum?

M
      msaglam
    • ABD'den ev alarak oturma izni

Merhabalar,

Bir sorum daha olacak ve bu forumda sanırım bunun yanıtı yok.

Eğer ABD'den bir mülk edinirsem (500.000 $'dan daha değerli bir ev.) bunun Greencard için herhangi bir etkisi oluyor mu?

Yoksa hayatımda herhangi bir değişiklik olmadan devam etmek durumunda mıyım?

Bu konuyla ilgili bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

M
      msaglam
    • Evlilik ile Green Card süreci hakkında

Herkese merhaba,

Öncelikle burada bu konu ile ilgili birçok başlık olduğunu biliyorum ve yeni konu için herkesten özür diliyorum. Fakat gerçekten konular o kadar dağınık durumda ki, istediğim bilgiye ulaşmak imkansız hale gelmiş durumda. Bazı konular çok eski ve yeni dönemde neler değişti göremiyorum.

Sormak istediğim birkaç konu var. Evlenmek üzere olduğum insan ABD vatandaşı ama Türkiye'de yaşıyor. Biz Türkiye'de evlenme kararı aldık ve önümüzdeki ay içerisinde evleneceğiz.

Ardından da ABD'ye geçiş yaparak hayatımızı orada sürdürmek istiyoruz. Bu durumda Green Card başvurusu için eşimin ABD'ye giderek işlemleri başlatması gerekiyor, bunu anladım.

Fakat ardından gelecek süreç ile ilgili problemlerim var. Öncelikle görüşmeler, parmak izi süreci ve ardından da mülakat nerede gerçekleşecek? Bu işlemleri Türkiye'de halledebiliyor muyuz?

Eğer benim bazı işlemler için ABD'ye gitmem gerekirse, vize konusunda nasıl bir yol izlemem gerekecek? Vize alamazsam ne olacak? ABD'ye hiç gitmeden bütün işlemleri Türkiye içerisinde halletmenin herhangi bir yolu var mı?

Bunun dışında Green Card alım süresinin 6 ay ile12 ay arasında sürdüğünü öğrendim. Bu süreçte eşimin sürekli olarak orada kalması mı gerekiyor? Yani bu süreyi ayrı mı geçireceğiz? Eşim başvuruyu yaptıktan sonra Türkiye'ye dönse ve bu süreci bu şekilde atlatsak sorun yaşar mıyız? Zira burada çalışmaya devam ettiğim bir işim var ve gelen paraya ihtiyacım olduğu için koşa koşa ABD'ye gidemiyorum.

Bu süreçte vize almak istersem, orada yaşayan herhangi bir arkadaşımın sponsorluğu altında sorunsuzca vize almak mümkün mü? Konsoloslukta bununla ilgili sorun yaşar mıyım?

Son olarak da en büyük soruma geliyoruz, evli olmamıza rağmen Green Card alamama şansım var mı? Herhangi bir hastalığım ya da ruhsal problemim bulunmamakta ve uyuşturucu bağımlısı değilim. Geçmişimde herhangi bir suç yok ve adli sicil kaydım tertemiz durumda çok şükür.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Vereceğiniz her cevap benim için çok önemli bu yüzden de merakla bekliyor olacağım.

İyi günler dilerim.

M
      msaglam