• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. DunyaVatandasi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

DunyaVatandasi

@DunyaVatandasi

23
    İtibar
    67
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

DunyaVatandasi Takip etme Takip Et

DunyaVatandasi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİM

Merhaba,
      Öncelikle şunu belirteyim Green kart çıkan şahsen ben değilim kazanan annem ve dolaylı olarak babam ve ben çocuğu olarak yazıyorum.
      İkisi viyanaya gitti ben iş dolayısıyla viyanaya gidemediğim için ikisinede uzaktan yardımcı olabildim.
      Bu yüzden mülakat deneyimini birinci ağızdan anlatamıyorum bana aktardıkları kadar anlatmaya çalışacağım.

Diğer mülakat deneyimlerindekileri tekrarlamadan sadece farklı olan konuları yazmaya çalışacağım.

ULAŞIM
      Viyanaya gitmeden önce WienMobil uygulaması üzerinden anne ve babama 1 haftalık geçerli viyana toplu taşıma kartı aldım.
      En uygun bilet bu şekilde alınıyor, hatta 1 haftalık bilet yanında müzelerde indirim de veren "Vienna City Card" ı aldım.
      Bu kart viyana içinde tüm toplu taşımada geçiyor. Uygulama üzerinden aldığınız için basılı kağıt verilmiyor.
      Görevli bilet sorduğunda uygulamadaki QR kodu gösteriyorsunuz.

DİKKAT: Uygulama üzerinden Viyana toplu taşıma kartı aldıysanız Havalimanından Viyana merkeze giderken ve Viyana merkezden Havalimanına giderken bu aldığınız biletin yanında eyalet pulu gibi bir isimle geçen tek seferlik bileti de kiosk makinelerinden almanız gerekli. Bunu almazsanız ve yakalanırsanız 105 euro ceza kesiyorlar. Biletlerinizi uygulama üzerinden değilde kiosk makinelerinden alırsanız uygulamaya göre daha pahalı bilet alıyorsunuz fakat bu eyalet pulu içinde oluyor.

Havalimanından Viyana merkeze S-Bahn-7 treni ile gittiler.
      "Landstraße" durağında indiler. Burası konsolosluğa 10dk yürüme mesafesinde.
      Buradan yurtdışında internet kullanımı ve benimle iletişim için 15 euroya geçici sim kart aldılar.

YURDIŞINDA İNTERNET
      Eğer Telefonunuz destekliyorsa e-SIM en uygun yöntem. Google da e-SIM diye çok uygun fiyatlara fiziksel sim kartsız sim kart alabilirsiniz.
      Eğer Telefonunuz e-SIM desteklemiyorsa fiziksel sim kart almak zorundasınız.

MÜLAKAT GÜNÜ
      10.02.2026
      Mülakat gününden 1 gün önce Viyanaya Yeşil Pasaport ile vize sıkıntısı olmadan gittiler.
      Viyana Amerikan konsolosluğunun yeri tam olarak Viyana Stadtpark karşısında yer alan Vienna Marriott Hotel in girişinden değil aynı binanın dışardan sağ taraftan gittikten sonra 3 veya 4. kapısından giriş yapıyorsunuz.
      Kapının yanında orta boyutlu tabelada "U.S. Consulate" yazıyor.
      Viyana Amerikan Konsolosluğu Kapısı

Bu kapıdan giriş yaptıktan sonra 4. kata çıkıyorsunuz.
      Mülakat saatimiz tam 13:00 idi ve 15 dakika önceden girmek isteyince görevli önceden değil saat tam 13:00 da gelin diyip bizi geri yolladı.
      Saat 13:00 te tekrar geldiğimizde içeri aldılar.
      Fakat babamın yanındaki çantada laptop olduğu için (otele vs bırakmak istemediği için..) yayında götürmüş ve tabiki laptop ile giremezsiniz demişler ve bırakıp gelmelerini istemişler.
      Fakat tabi zaman olmadığı için oradaki görevli iyi niyet gösterip laptopu buraya bırakın çıkarken alırsınız diyip içeri almış.
      Siz yanınızda kesinlikle fazladan elektronik bir alet getirmeyin telefondan başka.

İçeri girildiğinde önce pasaport kontrolleri yapılmış gerekli belgeler kontrol edilmiş.
      kişi başı $330 toplamda $660 ödemeyi kredi kartı ile yapmışlar. Nakitte yapılabiliyor.
      Dikkat: Kredi kartınız Visa, MasterCard veya diğer uluslararasında geçen kart olduğuna dikkat edin yoksa çekim yapamayabilirsiniz.

Teslim edilmesi gereken belgeleri @moboz un gönderisinde bulabilirsiniz bizzat orada olmadığım için çok detaylı anlatamıyorum.

moboz mülakat deneyimi & belgeler

Hiçbir belgeyi noterden onaylatmadık.
      Belgelerden yalnızca bankadan verilen 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümünde ıslak imza ve kaşe vardı.
      Varlık dökümünde bankada sadece altın varlığı gösterdik.
      Bunun dışında tüm belgeler orjinali + e-devlet + fotokopi

Mülakat sırası geldiğinde ise:
      Asıl talihliden diploması istenmiş, annem açık öğretim mezunu, bu konu hakkında hiçbir bilgi bulamamıştım bu forum dahil şimdi ben yazıyorum, özetle greencard'ta lise diploması olarak "Açık Lise Diploması" da kabul ediliyor.
      Diploma yanımızda olduğu için gösterebildik ve aynı zamanda e-devletten açık öğretim lisesi kısmından liseden mezun olduğu bilgisinin de çıktısını almıştım.

SAĞLIK MUAYENESİ
      Mülakattan önce veya sonra sağlık muayenesine gitmedik.
      Mülakatta Sağlık Muayenesi ile alakalı hiçbir belge vs istemediler çünkü zaten konsolosluk mailinde:
      Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
      (Lüften sağlık muayenesi olmayın, mülakat günü bilgi vereceğiz) demişlerdi.

Bunun dışında:
      Ne iş yapıyorsunuz? Amerikada ne iş yapacaksınız? soruları yöneltilmiş.

Mülakat ingilizce olmuş fakat bazı kelimeler anlaşılamadığı için aynı gün mülakatımız olan @moboz sağolsun tercüme konusunda yardım etmiş.

Mülakat sonrası herkese 221g belgesi (vize şimdilik verilmiyor sizden başka birşey istemiyoruz bizden gelecek maili bekleyin) vermişler.

Özetle bundan sonra tek yapılması gereken "pause"un sona ermesini beklemek ve konsolosluktan mail gelmesini beklemek.

Greencard son talihlileri olarak umarım "pause" bir an önce kalkar ve herkes hayallerine kavuşur.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

VİYANA Konsolosluğunda Mülakat için Özet

Merhaba mülakatım Viyana'da, herkes için yararlı olması açısından bir özet yazmak istedim. Ayrıca @akara ve @moboz a yardım için teşekkürler.

Son gelen mail şu şekilde:

Dear X,
      this is to confirm that your DV interview appointment is scheduled for Tuesday 10 February at X PM. Please confirm this date.

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant

1. Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
      2. Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
      3. 2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
      4. Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
      5. Birth certificates + one photocopy each
      6. The marriage certificate + two photocopies
      7. Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
      8. Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
      9. DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
      10. Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
      11. The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
      12. There is no need to register for the return of your passport.
      13. Documents which are not in English or German must be translated.

Özetle
      Viyanada mülakata girenler mülakat öncesi sağlık muayenesine gitmeyecekler ve randevu almalarına gerek yok. (2. madde)
      Mülakattan sonra vize verilmeyeceği için pasaport kargo için herhangi bir kayıt yapmaya gerek yok. (12. madde)
      Mülakat günü kişi başı kredi kartı veya nakit $330 ödeme yapılacak konsoloslukta. (9. madde)

Özetle sadece maildeki belgeler ile mulakata gidip mülakatta sağlık muayenesine hakkında bilgi veileceği söyleniyor.

Benim mülakatım 10 Şubat; 9 şubat gibi gidip 10 şubatta mülakata sadece maildeki belgeler ile girip 12 şubat gibi dönmeyi düşünüyorum.
      Yani herhangi bir hastaneye gitmeyip herhangi bir pasaport kargosu beklemeden.

Mülakata girdiğimde deneyimimi paylaşacağım.

Bir de tercüman olayı nasıl oluyor, sanırım konsoloslukta "Alize" hanım Türkçe biliyor fakat tercüman istediğimizde ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan var mı?
      Bunların dışında benim unuttuğum veya yanlış bildiğim birşey var mı bilgisi olan varsa yazabilir mi olumlu olumsuz?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

Merhaba dosyamı Viyanaya taşımak için KCC'ye mail atmıştım "tamam taşındı randevu bekleyin" maili gelmişti.
      Fakat viyanadan mail gelmedi ve "Herkes kendi ülkesinde randevu alacak" değişikliği oldu.
      Şuan dosyam otomatik olarak Ankaraya mı taşındı? benim KCC ye mail atmam gerekiyor mu ankaraya vs taşımak için?
      Yoksa şuan dosyam otomatik ankarada ve hiçbirşey yapmadan randevu tarihini mi bekleyeceğim bilgisi olan var mı?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

DunyaVatandasi tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİM

Merhaba,
      Öncelikle şunu belirteyim Green kart çıkan şahsen ben değilim kazanan annem ve dolaylı olarak babam ve ben çocuğu olarak yazıyorum.
      İkisi viyanaya gitti ben iş dolayısıyla viyanaya gidemediğim için ikisinede uzaktan yardımcı olabildim.
      Bu yüzden mülakat deneyimini birinci ağızdan anlatamıyorum bana aktardıkları kadar anlatmaya çalışacağım.

Diğer mülakat deneyimlerindekileri tekrarlamadan sadece farklı olan konuları yazmaya çalışacağım.

ULAŞIM
      Viyanaya gitmeden önce WienMobil uygulaması üzerinden anne ve babama 1 haftalık geçerli viyana toplu taşıma kartı aldım.
      En uygun bilet bu şekilde alınıyor, hatta 1 haftalık bilet yanında müzelerde indirim de veren "Vienna City Card" ı aldım.
      Bu kart viyana içinde tüm toplu taşımada geçiyor. Uygulama üzerinden aldığınız için basılı kağıt verilmiyor.
      Görevli bilet sorduğunda uygulamadaki QR kodu gösteriyorsunuz.

DİKKAT: Uygulama üzerinden Viyana toplu taşıma kartı aldıysanız Havalimanından Viyana merkeze giderken ve Viyana merkezden Havalimanına giderken bu aldığınız biletin yanında eyalet pulu gibi bir isimle geçen tek seferlik bileti de kiosk makinelerinden almanız gerekli. Bunu almazsanız ve yakalanırsanız 105 euro ceza kesiyorlar. Biletlerinizi uygulama üzerinden değilde kiosk makinelerinden alırsanız uygulamaya göre daha pahalı bilet alıyorsunuz fakat bu eyalet pulu içinde oluyor.

Havalimanından Viyana merkeze S-Bahn-7 treni ile gittiler.
      "Landstraße" durağında indiler. Burası konsolosluğa 10dk yürüme mesafesinde.
      Buradan yurtdışında internet kullanımı ve benimle iletişim için 15 euroya geçici sim kart aldılar.

YURDIŞINDA İNTERNET
      Eğer Telefonunuz destekliyorsa e-SIM en uygun yöntem. Google da e-SIM diye çok uygun fiyatlara fiziksel sim kartsız sim kart alabilirsiniz.
      Eğer Telefonunuz e-SIM desteklemiyorsa fiziksel sim kart almak zorundasınız.

MÜLAKAT GÜNÜ
      10.02.2026
      Mülakat gününden 1 gün önce Viyanaya Yeşil Pasaport ile vize sıkıntısı olmadan gittiler.
      Viyana Amerikan konsolosluğunun yeri tam olarak Viyana Stadtpark karşısında yer alan Vienna Marriott Hotel in girişinden değil aynı binanın dışardan sağ taraftan gittikten sonra 3 veya 4. kapısından giriş yapıyorsunuz.
      Kapının yanında orta boyutlu tabelada "U.S. Consulate" yazıyor.
      Viyana Amerikan Konsolosluğu Kapısı

Bu kapıdan giriş yaptıktan sonra 4. kata çıkıyorsunuz.
      Mülakat saatimiz tam 13:00 idi ve 15 dakika önceden girmek isteyince görevli önceden değil saat tam 13:00 da gelin diyip bizi geri yolladı.
      Saat 13:00 te tekrar geldiğimizde içeri aldılar.
      Fakat babamın yanındaki çantada laptop olduğu için (otele vs bırakmak istemediği için..) yayında götürmüş ve tabiki laptop ile giremezsiniz demişler ve bırakıp gelmelerini istemişler.
      Fakat tabi zaman olmadığı için oradaki görevli iyi niyet gösterip laptopu buraya bırakın çıkarken alırsınız diyip içeri almış.
      Siz yanınızda kesinlikle fazladan elektronik bir alet getirmeyin telefondan başka.

İçeri girildiğinde önce pasaport kontrolleri yapılmış gerekli belgeler kontrol edilmiş.
      kişi başı $330 toplamda $660 ödemeyi kredi kartı ile yapmışlar. Nakitte yapılabiliyor.
      Dikkat: Kredi kartınız Visa, MasterCard veya diğer uluslararasında geçen kart olduğuna dikkat edin yoksa çekim yapamayabilirsiniz.

Teslim edilmesi gereken belgeleri @moboz un gönderisinde bulabilirsiniz bizzat orada olmadığım için çok detaylı anlatamıyorum.

moboz mülakat deneyimi & belgeler

Hiçbir belgeyi noterden onaylatmadık.
      Belgelerden yalnızca bankadan verilen 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümünde ıslak imza ve kaşe vardı.
      Varlık dökümünde bankada sadece altın varlığı gösterdik.
      Bunun dışında tüm belgeler orjinali + e-devlet + fotokopi

Mülakat sırası geldiğinde ise:
      Asıl talihliden diploması istenmiş, annem açık öğretim mezunu, bu konu hakkında hiçbir bilgi bulamamıştım bu forum dahil şimdi ben yazıyorum, özetle greencard'ta lise diploması olarak "Açık Lise Diploması" da kabul ediliyor.
      Diploma yanımızda olduğu için gösterebildik ve aynı zamanda e-devletten açık öğretim lisesi kısmından liseden mezun olduğu bilgisinin de çıktısını almıştım.

SAĞLIK MUAYENESİ
      Mülakattan önce veya sonra sağlık muayenesine gitmedik.
      Mülakatta Sağlık Muayenesi ile alakalı hiçbir belge vs istemediler çünkü zaten konsolosluk mailinde:
      Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
      (Lüften sağlık muayenesi olmayın, mülakat günü bilgi vereceğiz) demişlerdi.

Bunun dışında:
      Ne iş yapıyorsunuz? Amerikada ne iş yapacaksınız? soruları yöneltilmiş.

Mülakat ingilizce olmuş fakat bazı kelimeler anlaşılamadığı için aynı gün mülakatımız olan @moboz sağolsun tercüme konusunda yardım etmiş.

Mülakat sonrası herkese 221g belgesi (vize şimdilik verilmiyor sizden başka birşey istemiyoruz bizden gelecek maili bekleyin) vermişler.

Özetle bundan sonra tek yapılması gereken "pause"un sona ermesini beklemek ve konsolosluktan mail gelmesini beklemek.

Greencard son talihlileri olarak umarım "pause" bir an önce kalkar ve herkes hayallerine kavuşur.

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

@winter-is-coming 2 aya muhakkak numaranız current olur bence 12bin e bişey kalmadı.
      @moboz 'un dediğine de nazaran zaten randevu vermiyorlar sanırım bir kişiden daha duydum aynı olayı.
      Bence seçenek vermezler mülakatta, mantıken de 1. seçeneği söyleyecekler diye tahmin ediyorum.

Onun dışında viyanada mülakat için tercuman olayı hakkında bilgisi olan varmı orada ayarlanabiliyor mu?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

VİYANA Konsolosluğunda Mülakat için Özet

Merhaba mülakatım Viyana'da, herkes için yararlı olması açısından bir özet yazmak istedim. Ayrıca @akara ve @moboz a yardım için teşekkürler.

Son gelen mail şu şekilde:

Dear X,
      this is to confirm that your DV interview appointment is scheduled for Tuesday 10 February at X PM. Please confirm this date.

Please be prepared to submit at the time of the interview for each applicant

1. Your valid passports and previous passports with valid U.S. visas
      2. Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
      3. 2 photos for each applicant, taken within the past 6 months: Photograph Requirements.
      4. Proof of your qualifications for the DV Program (diploma of educational institute) + one photocopy for main applicant
      5. Birth certificates + one photocopy each
      6. The marriage certificate + two photocopies
      7. Police certificate for Turkey for persons aged 16 and older and all other countries of residence for more than one year
      8. Proof of financial means (savings, stocks, bonds) for main applicant
      9. DV fee $330.00 per applicant (to be paid in cash either in U.S. dollars or Euros, or by credit card)
      10. Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents.
      11. The eDevlet document should consist of your date of birth, marital status, high school and university graduation (if available). This applies to all applicants.
      12. There is no need to register for the return of your passport.
      13. Documents which are not in English or German must be translated.

Özetle
      Viyanada mülakata girenler mülakat öncesi sağlık muayenesine gitmeyecekler ve randevu almalarına gerek yok. (2. madde)
      Mülakattan sonra vize verilmeyeceği için pasaport kargo için herhangi bir kayıt yapmaya gerek yok. (12. madde)
      Mülakat günü kişi başı kredi kartı veya nakit $330 ödeme yapılacak konsoloslukta. (9. madde)

Özetle sadece maildeki belgeler ile mulakata gidip mülakatta sağlık muayenesine hakkında bilgi veileceği söyleniyor.

Benim mülakatım 10 Şubat; 9 şubat gibi gidip 10 şubatta mülakata sadece maildeki belgeler ile girip 12 şubat gibi dönmeyi düşünüyorum.
      Yani herhangi bir hastaneye gitmeyip herhangi bir pasaport kargosu beklemeden.

Mülakata girdiğimde deneyimimi paylaşacağım.

Bir de tercüman olayı nasıl oluyor, sanırım konsoloslukta "Alize" hanım Türkçe biliyor fakat tercüman istediğimizde ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan var mı?
      Bunların dışında benim unuttuğum veya yanlış bildiğim birşey var mı bilgisi olan varsa yazabilir mi olumlu olumsuz?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

Merhaba dosyamı Viyanaya taşımak için KCC'ye mail atmıştım "tamam taşındı randevu bekleyin" maili gelmişti.
      Fakat viyanadan mail gelmedi ve "Herkes kendi ülkesinde randevu alacak" değişikliği oldu.
      Şuan dosyam otomatik olarak Ankaraya mı taşındı? benim KCC ye mail atmam gerekiyor mu ankaraya vs taşımak için?
      Yoksa şuan dosyam otomatik ankarada ve hiçbirşey yapmadan randevu tarihini mi bekleyeceğim bilgisi olan var mı?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

@onuru Teşekkürler cevap için. Evet çok kararsız kalmıştım fakat sonradan viyana'ya taşımaya karar verdim. Benim sorum aslında madem yeşil pasaportum var vize sorunum yok o zaman neden HonkKong veya Viyana'ya taşıyayım avrupada oturum izni istemeyen başka bir ülke varsa atıyorum Romanya Bulgaristan Polonya vs oraya mı taşısam dı. Fakat anladığım kadarıyla viyana dışında diğer avrupa ülkeleri oturum vs konusunda sıkıntı çıkartıyor. Bu yüzden çok kasmadan viyana'ya taşıdım.
      Verdiğiniz link güzel fakat orada hangi ülke oturum vs istiyor bilgisi yok tabiki, ve forumda da araştırmak zaman alıyor çok fazla yazı var, çok ta geç kalmak istemedim pes ettim viyana'ya taşıdım 🙂

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi

Arkadaşlar merhaba,
      Yeşil pasaportum var ve CN: 8XXX talihlisiyim fakat hala dosya taşıma ülkesine karar veremedim.
      Herkes Viyana ve HonkKong Bankong üçgenin gidiyor kabaca.
      Yeşilpasaportum olduğu için bu 3 ülke dışında biyere KCC ye mail atıp dosya taşımam mantıklı olur mu sizce?
      Yoksa hiç gerek yok Viyana ya taşı geç mi diyorsunuz?
      Çoğu deneyimleri okudum fakat çok çeşitli ülke göremedim.
      Oturum izni istemeyen bir tek Viyana mı var acaba bilgisi ve tavsiyesi olan var mı?

DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Selamlar forumda yeniyim doğru yere yazıyorumdur umarım. Excel'e giriş yaptım. 2 sorum var cevaplarsanız sevinirim:

1. Bu yazılarınızın altındaki şablonu nasıl yapıyorsunuz? yani DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy, Vize Mulakati gg/aa/yyyy ... vs yazan kısım nereden yapılıyor?
      2. CN numaram 8XXX, Yeşil pasaportum var çoğu ülkeye vize istemiyor, dosyamı taşımak istiyorum VIYANA veya HongKong dışında avrupada bir yere taşısam daha iyi mi olur? Direk KCC ye mail atabiliyorum sanırım şuan en kısa sürede karar vermek istiyorum, hangi ülkeye taşımalıyım sizce? forumda ülke önerileri vs göremedim?
      Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      DunyaVatandasi
      DunyaVatandasi