VİYANA MÜLAKAT DENEYİMİM
Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim Green kart çıkan şahsen ben değilim kazanan annem ve dolaylı olarak babam ve ben çocuğu olarak yazıyorum.
İkisi viyanaya gitti ben iş dolayısıyla viyanaya gidemediğim için ikisinede uzaktan yardımcı olabildim.
Bu yüzden mülakat deneyimini birinci ağızdan anlatamıyorum bana aktardıkları kadar anlatmaya çalışacağım.
Diğer mülakat deneyimlerindekileri tekrarlamadan sadece farklı olan konuları yazmaya çalışacağım.
ULAŞIM
Viyanaya gitmeden önce WienMobil uygulaması üzerinden anne ve babama 1 haftalık geçerli viyana toplu taşıma kartı aldım.
En uygun bilet bu şekilde alınıyor, hatta 1 haftalık bilet yanında müzelerde indirim de veren "Vienna City Card" ı aldım.
Bu kart viyana içinde tüm toplu taşımada geçiyor. Uygulama üzerinden aldığınız için basılı kağıt verilmiyor.
Görevli bilet sorduğunda uygulamadaki QR kodu gösteriyorsunuz.
DİKKAT: Uygulama üzerinden Viyana toplu taşıma kartı aldıysanız Havalimanından Viyana merkeze giderken ve Viyana merkezden Havalimanına giderken bu aldığınız biletin yanında eyalet pulu gibi bir isimle geçen tek seferlik bileti de kiosk makinelerinden almanız gerekli. Bunu almazsanız ve yakalanırsanız 105 euro ceza kesiyorlar. Biletlerinizi uygulama üzerinden değilde kiosk makinelerinden alırsanız uygulamaya göre daha pahalı bilet alıyorsunuz fakat bu eyalet pulu içinde oluyor.
Havalimanından Viyana merkeze S-Bahn-7 treni ile gittiler.
"Landstraße" durağında indiler. Burası konsolosluğa 10dk yürüme mesafesinde.
Buradan yurtdışında internet kullanımı ve benimle iletişim için 15 euroya geçici sim kart aldılar.
YURDIŞINDA İNTERNET
Eğer Telefonunuz destekliyorsa e-SIM en uygun yöntem. Google da e-SIM diye çok uygun fiyatlara fiziksel sim kartsız sim kart alabilirsiniz.
Eğer Telefonunuz e-SIM desteklemiyorsa fiziksel sim kart almak zorundasınız.
MÜLAKAT GÜNÜ
10.02.2026
Mülakat gününden 1 gün önce Viyanaya Yeşil Pasaport ile vize sıkıntısı olmadan gittiler.
Viyana Amerikan konsolosluğunun yeri tam olarak Viyana Stadtpark karşısında yer alan Vienna Marriott Hotel in girişinden değil aynı binanın dışardan sağ taraftan gittikten sonra 3 veya 4. kapısından giriş yapıyorsunuz.
Kapının yanında orta boyutlu tabelada "U.S. Consulate" yazıyor.
Viyana Amerikan Konsolosluğu Kapısı
Bu kapıdan giriş yaptıktan sonra 4. kata çıkıyorsunuz.
Mülakat saatimiz tam 13:00 idi ve 15 dakika önceden girmek isteyince görevli önceden değil saat tam 13:00 da gelin diyip bizi geri yolladı.
Saat 13:00 te tekrar geldiğimizde içeri aldılar.
Fakat babamın yanındaki çantada laptop olduğu için (otele vs bırakmak istemediği için..) yayında götürmüş ve tabiki laptop ile giremezsiniz demişler ve bırakıp gelmelerini istemişler.
Fakat tabi zaman olmadığı için oradaki görevli iyi niyet gösterip laptopu buraya bırakın çıkarken alırsınız diyip içeri almış.
Siz yanınızda kesinlikle fazladan elektronik bir alet getirmeyin telefondan başka.
İçeri girildiğinde önce pasaport kontrolleri yapılmış gerekli belgeler kontrol edilmiş.
kişi başı $330 toplamda $660 ödemeyi kredi kartı ile yapmışlar. Nakitte yapılabiliyor.
Dikkat: Kredi kartınız Visa, MasterCard veya diğer uluslararasında geçen kart olduğuna dikkat edin yoksa çekim yapamayabilirsiniz.
Teslim edilmesi gereken belgeleri @moboz un gönderisinde bulabilirsiniz bizzat orada olmadığım için çok detaylı anlatamıyorum.
moboz mülakat deneyimi & belgeler
Hiçbir belgeyi noterden onaylatmadık.
Belgelerden yalnızca bankadan verilen 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümünde ıslak imza ve kaşe vardı.
Varlık dökümünde bankada sadece altın varlığı gösterdik.
Bunun dışında tüm belgeler orjinali + e-devlet + fotokopi
Mülakat sırası geldiğinde ise:
Asıl talihliden diploması istenmiş, annem açık öğretim mezunu, bu konu hakkında hiçbir bilgi bulamamıştım bu forum dahil şimdi ben yazıyorum, özetle greencard'ta lise diploması olarak "Açık Lise Diploması" da kabul ediliyor.
Diploma yanımızda olduğu için gösterebildik ve aynı zamanda e-devletten açık öğretim lisesi kısmından liseden mezun olduğu bilgisinin de çıktısını almıştım.
SAĞLIK MUAYENESİ
Mülakattan önce veya sonra sağlık muayenesine gitmedik.
Mülakatta Sağlık Muayenesi ile alakalı hiçbir belge vs istemediler çünkü zaten konsolosluk mailinde:
Please don't take the medical exams yet, information will be provided at the interview.
(Lüften sağlık muayenesi olmayın, mülakat günü bilgi vereceğiz) demişlerdi.
Bunun dışında:
Ne iş yapıyorsunuz? Amerikada ne iş yapacaksınız? soruları yöneltilmiş.
Mülakat ingilizce olmuş fakat bazı kelimeler anlaşılamadığı için aynı gün mülakatımız olan @moboz sağolsun tercüme konusunda yardım etmiş.
Mülakat sonrası herkese 221g belgesi (vize şimdilik verilmiyor sizden başka birşey istemiyoruz bizden gelecek maili bekleyin) vermişler.
Özetle bundan sonra tek yapılması gereken "pause"un sona ermesini beklemek ve konsolosluktan mail gelmesini beklemek.
Greencard son talihlileri olarak umarım "pause" bir an önce kalkar ve herkes hayallerine kavuşur.