Merhaba. 18 Şubat Ankara mülakat deneyimimi kısaca paylaşmak istiyorum.
Sabah saat 8 gibi konsolosluğa vardığımda uzun sayılabilecek bir sıra vardı. Sıranın bana gelmesiyle kutuya pasaportumu bırakıp içeri çağırılmak için beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra içeri alınıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ana binaya yönlendirildim.
Girişte görevli kişilerin vize türüne göre yönlendirmesiyle ücret ödeyeceğim bankoda sıraya girdim ve ödemeyi yaptıktan sonra evrak teslimi için beklemeye başladım. Belgelerin teslimi ve Amerika adres bildiriminden sonra mülakat görüşmesini belkemeye başladım.
Sıra bana geldiğinde, önce yemin edip parmak izi verdikten sonra görüşme başladı. Daha önce Amerika'ya gidip gitmediğimi, nereye gideceğimi ve orada ne iş yapacağımı sorduktan sonra teşekkür edip mülakatı bitirdi. Mülakatın olumlu geçtiğini fakat vize basamadıklarını söyleyip süreçten bahsetti. Pause durumu kalkınca onlara mail atmam gerektiğini söyleyip sarı kağıdı verdi ve görüşmeyi bitirdi.
Burada paylaşım yapan, sorulan sorulara cevap vererek elinden geldiğince yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Herkesin sürecini sorunsuz geçirip vizesine kavuşması dileğiyle.
Selçuk Gümüş 0
@Selçuk Gümüş 0
Selçuk Gümüş 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@bkio Hayırlı olsun. Bundan sonrası için bol şans

Selçuk Gümüş 0 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Emir-2 Gelen maildeki istenen evrak listesinde diplomanın orijinali ve fotokopisi diye belirtmişlerdi. Orijinalini edinmen daha doğru olur bence kolaylıklar diliyorum.
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhaba. 18 Şubat Ankara mülakat deneyimimi kısaca paylaşmak istiyorum.
Sabah saat 8 gibi konsolosluğa vardığımda uzun sayılabilecek bir sıra vardı. Sıranın bana gelmesiyle kutuya pasaportumu bırakıp içeri çağırılmak için beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra içeri alınıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ana binaya yönlendirildim.
Girişte görevli kişilerin vize türüne göre yönlendirmesiyle ücret ödeyeceğim bankoda sıraya girdim ve ödemeyi yaptıktan sonra evrak teslimi için beklemeye başladım. Belgelerin teslimi ve Amerika adres bildiriminden sonra mülakat görüşmesini belkemeye başladım.
Sıra bana geldiğinde, önce yemin edip parmak izi verdikten sonra görüşme başladı. Daha önce Amerika'ya gidip gitmediğimi, nereye gideceğimi ve orada ne iş yapacağımı sorduktan sonra teşekkür edip mülakatı bitirdi. Mülakatın olumlu geçtiğini fakat vize basamadıklarını söyleyip süreçten bahsetti. Pause durumu kalkınca onlara mail atmam gerektiğini söyleyip sarı kağıdı verdi ve görüşmeyi bitirdi.
Burada paylaşım yapan, sorulan sorulara cevap vererek elinden geldiğince yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Herkesin sürecini sorunsuz geçirip vizesine kavuşması dileğiyle. -
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
@bkio Hayırlı olsun. Bundan sonrası için bol şans

-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Serapp teşekkür ederim. Umarım herkes için sorunsuz devam eder

-
Arkadaşlar bugün mülakat tarihimi öğrenmek için gönderdiğim mail'e KCC'den böyle bir cevap aldım.
Thank you for your inquiry.
Records indicate you have submitted
a complete and valid DS-260
application for each family member to the Kentucky Consular Center.Interviews are scheduled
numerically based on case numbers
that have completed processing.
Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.govto locate the current numbers being processed.This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an
interview date has been scheduled,
you will receive notification via
email to check dvprogram.state.gov.