• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. forumuyesi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

forumuyesi

@forumuyesi

0
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

forumuyesi Takip etme Takip Et

forumuyesi tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

@EasternStar İşler sizin dediğiniz gibi de ilerleyebilir. Bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.

Gündem içinde yayımlandı
      F
      forumuyesi
    • RE: Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

@EasternStar, içinde söyledi: Ücretli Green Card Çekiliş Başvurusu (One Big Beautiful Bill Act - Mayıs 2025 Yasa Tasarısı)

@forumuyesi Komite bunu kongreye sevk etmek uzere gonderdi, maddeler gorusulmedi, 1975 yilinda cikan Gocmenlik Yasasindaki cesitlilik ilkesine aykiriliktan oturu reddedilecegi veya butce yasa tasarisi icersinde degil, gocmenlik yasasi tasarisinda gorusulmek uzere tekrar Komite'ye havale edilecegini dusunuyorum.

Buna ragmen bu kararin alinmasi benim de cok isime gelir, sahsen desteklerim.

@EasternStar Sizin dediğiniz gibi daha kongreden geçmedi - ve geçmeyebilir - fakat ben geçeceğini düşünüyorum. Belki maddeleri değiştirip dv lottery başvuru ücretini azaltabilirler fakat tümden kaldırmayabilirler. Sonuçta bu yıllık olarak onlara ekstradan büyük bir getiri sağlar. Cumhuriyetçiler - Trumpın partisi - koltuk çoğunluğuna - 53 koltuk - sahip ve yasanın kabul edilmesi için 51 oy yeterli. Yine de bekleyip göreceğiz.

Gündem içinde yayımlandı
      F
      forumuyesi

Yanlış hatırlamıyorsam DV-2026 programına başvuran kişi sayısı yaklaşık 20 milyon idi. Eğer ki başvuru için bile 250 dolar isteyecek olurlarsa ve yasa bu seneden itibaren uygulanmaya başlanırsa DV-2027 programına yaklaşık 1 milyon - belki de daha da az - başvurunun yapılacağını düşünüyorum. Yani başvurularda yaklaşık 20 kat bir azalma gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise böyle bir durumda başvuranlar için green card kazanma olasılığının yaklaşık 20 kat - veya daha da fazla - artacağını düşünüyorum. Şahsen bu durum fazlasıyla benim işime gelir ancak bu sene açılacak olan başvurular için geçerli olur mu bilemiyorum.

Gündem içinde yayımlandı
      F
      forumuyesi

Birçok kişi için kötü bir haber. Bu programa fakir ülkelerden de bir çok kişi katılıyor. Bazı ülkelerde aylık kişi başı ortalama gelir 250 dolar bile değil. Bu kişiler için bu yol kapandı diyebiliriz. Türkiyede ise 250 dolar ayırmak gerçekten zor ama bazı ülkelerde olduğu gibi imkansız değil bu yüzden Türkiyeden Amerikaya cidden gitmek isteyenler ve ciddi başvuru yapacak olanlar için aşırı büyük bir problem olacağını sanmıyorum. Ayrıca gereksiz yere resmen hobi olarak başvuru yapan, çıksa bile gitmeyen kişiler var artık bu kişiler başvuru yapamayacak bu güzel oldu.

Şahsen benim işime gelir çünkü başvuran sayısı ciddi anlamda azalacak. Eğer ki verilecek olan green card sayısında bir azaltmaya gitmezler ise başvuran kişilerin green card kazanma olasılıkları önemli ölçüde artacak. Bu yüzden bu değişikliğe kendi adıma pozitif bakıyorum. Umarım direkt olarak bu sene yürürlülüğe geçer.

Umarım pasaport zorunluluğunu da tekrardan getirirler. Bu zorunlulukta benzer şekilde başvuru sayısını ciddi anlamda azaltır ve benim işime gelir.

Gündem içinde yayımlandı
      F
      forumuyesi

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisine bağlı bir komite olan "House Committee on Rules" komitesinin kendi internet siteleri üzerinden 18 mayıs 2025 tarihinde yayınladıkları "rcp_119-3_final.pdf" belgesinin 482. sayfasında açıkça yazdığı üzere 2025 yılı için dv lottery programına başvuracak her kişi için başvuru esnasında kişi başına en az 250 dolar alınacağı açıkça belirtilmiştir. İlgili bölümü aşağıya yazdım, inceleyebilirsiniz.

"In addition to any other fee authorized by law, the Secretary of Homeland Security shall impose a fee on any alien who registers for the diversity immigrant visa program, as described in section 203(c) of the Immigration and Nationality Act (8 U.S.C. 1153(c)), in the amount specified in this subsection at the time of registration.

The amount specified in this subsection for fiscal year 2025 shall be such amount as the Secretary may by rule provide, but in any event not less than $250."

Gündem içinde yayımlandı
      F
      forumuyesi