• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. xaviniesta5
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    X
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

xaviniesta5

@xaviniesta5

5
    İtibar
    61
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

xaviniesta5 Takip etme Takip Et

xaviniesta5 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese Merhaba, ben de bu forma 3 gün önce üye oldum ve bu süreçle alakalı çok bilgim olmadığı için zamanımın büyük kısmını deneyimleri okuyarak geçiriyorum. Dosya Sıram 23 binlerde olduğu için case'imi başka bir ülkeye aldırabilmek için araştırmalara başladım. Dosyamı Hong Kong ve diğer vizesiz yerleri düşünüyordum ancak 2 senelik Schengen'im olduğu için Viyana'nın daha doğru olabileceğini düşündüm. KCC'ye farklı türlerde mailler attım ve cevap olarak daha önce de belirtildiği gibi hep tek tip cevap alıyordum. Sonrasında aşağıda paylaştığım şekilde bir mail oluşturdum ve bugün dosyamın Viyana'ya taşındığını maille öğrendim. Siz de bu şekilde atarsanız işinize yarayacağını düşünüyorum, paylaşmak istedim.

Öncelikle tek tip bir kural yok ancak belirli başlı ve mutlaka yazılması gereken bilgiler var ki daha önce @gucarslan ve diğer kullanıcılar bundan bahsetmişti. Ben ise mailimi şu şekilde oluşturdum:

Mail Başlığı: Transfer DV2026 Case to (Şehir-Ülke İsmi) / CN: 2026EU????????

Mail İçeriğine şunları girerek başlayın:
      Case Number: 2026EU????????
      Preference Category: DV Diversity
      Principal Applicant Name:
      Date of Birth: aa/gg/yyyy
      Address: Buraya detaylı bir adres yazın. Kısa adres yazdığımda kabul etmedi.

Sonra da şu şekilde ana metni oluşturuyoruz:

Dear Officer,
      I am reaching out to request that my file be transferred from the U.S Embassy in Ankara, Turkey to the U.S Embassy in (istediğiniz şehir-ülke)
      I will reside in the address I wrote above and I have a valid visa to be there.
      Thank you very much for your time and Attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.
      Best regards.

12 saat içinde de şu şekilde bir cevap aldım:

image.png

Henüz lokasyonum değişmemiş ancak bir süre sonra Ankara'dan Viyana'ya değişir diye düşünüyorum. Umarım herkes için hayırlısı olur.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      X
      xaviniesta5

@xera merhaba, teşekkür ederim. Öncelikle ben de ilk mailimde standart bir airbnb adresi yazmıştım ve standart bir cevap geldi. Kendilerini çok meşgul etmemek için birkaç gün bekleyip aynı maili biraz daha detaylı bir adres vererek tekrar yolladım.

Mail Başlangıcında dosyamı taşımak istiyorum yazmadan şöyle bir giriş yaptım:
      Case Number: 2026EU00023XXX
      Principal Applicant Name: XXXXXXXX
      Date of Birth: XXXXX
      Vienna Address: XXXX Apartment, 3 (District Adı), 01 (İlçe), Vienna, Austria
      gibi ilettiğimde aynı gün içinde dosyanız taşındı maili gelmişti. Bir de böyle deneyin isterseniz.

X
      xaviniesta5

xaviniesta5 tarafından gönderilen son iletiler

@xera merhaba, teşekkür ederim. Öncelikle ben de ilk mailimde standart bir airbnb adresi yazmıştım ve standart bir cevap geldi. Kendilerini çok meşgul etmemek için birkaç gün bekleyip aynı maili biraz daha detaylı bir adres vererek tekrar yolladım.

Mail Başlangıcında dosyamı taşımak istiyorum yazmadan şöyle bir giriş yaptım:
      Case Number: 2026EU00023XXX
      Principal Applicant Name: XXXXXXXX
      Date of Birth: XXXXX
      Vienna Address: XXXX Apartment, 3 (District Adı), 01 (İlçe), Vienna, Austria
      gibi ilettiğimde aynı gün içinde dosyanız taşındı maili gelmişti. Bir de böyle deneyin isterseniz.

X
      xaviniesta5

@eyllsvimli hayır Viyana'dan bir adres yazdım, illa orada kalmanıza gerek yok sadece görmeleri için gerçek bir adres yazdım

X
      xaviniesta5

@onuru teşekkür ederim. Evet o kısmı duymuştum ama içim pek rahat değil 🙂 o yüzden Ekim'de ilk randevular belli olduğunda lokasyonumun neresi olduğu bir kez daha KCC'ye sorarak teyit etmeyi planlıyorum

X
      xaviniesta5

Herkese Merhaba, ben de bu forma 3 gün önce üye oldum ve bu süreçle alakalı çok bilgim olmadığı için zamanımın büyük kısmını deneyimleri okuyarak geçiriyorum. Dosya Sıram 23 binlerde olduğu için case'imi başka bir ülkeye aldırabilmek için araştırmalara başladım. Dosyamı Hong Kong ve diğer vizesiz yerleri düşünüyordum ancak 2 senelik Schengen'im olduğu için Viyana'nın daha doğru olabileceğini düşündüm. KCC'ye farklı türlerde mailler attım ve cevap olarak daha önce de belirtildiği gibi hep tek tip cevap alıyordum. Sonrasında aşağıda paylaştığım şekilde bir mail oluşturdum ve bugün dosyamın Viyana'ya taşındığını maille öğrendim. Siz de bu şekilde atarsanız işinize yarayacağını düşünüyorum, paylaşmak istedim.

Öncelikle tek tip bir kural yok ancak belirli başlı ve mutlaka yazılması gereken bilgiler var ki daha önce @gucarslan ve diğer kullanıcılar bundan bahsetmişti. Ben ise mailimi şu şekilde oluşturdum:

Mail Başlığı: Transfer DV2026 Case to (Şehir-Ülke İsmi) / CN: 2026EU????????

Mail İçeriğine şunları girerek başlayın:
      Case Number: 2026EU????????
      Principal Applicant Name:
      Date of Birth: aa/gg/yyyy
      Address: Buraya detaylı bir adres yazın. Kısa adres yazdığımda kabul etmedi.

Sonra da şu şekilde ana metni oluşturuyoruz:

Dear Officer,
      I am reaching out to request that my file be transferred from the U.S Embassy in Ankara, Turkey to the U.S Embassy in (istediğiniz şehir-ülke)
      I will reside in the address I wrote above and I have a valid visa to be there.
      Thank you very much for your time and Attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.
      Best regards.

12 saat içinde de şu şekilde bir cevap aldım:

image.png

Henüz lokasyonum değişmemiş ancak bir süre sonra Ankara'dan Viyana'ya değişir diye düşünüyorum. Umarım herkes için hayırlısı olur.

X
      xaviniesta5

Herkese merhaba, 4. senemin sonunda dün ben de olumlu haber aldım ancak sıralamam 23 binlerde olduğu için pek sevinemedim. Biraz araştırdğımda dosyamı başka ülkeye taşımamın daha doğru olabileceğini gördüm. Formu henüz doldurmadım ancak burada yönlendirildiği gibi ilk girişimde mülakat yerini Ankara yapıp sonrasında başka bir ülkeye taşımayı planlıyorum. 2 yıllık Schengenim olduğu için tercihim bu ülkelerden başvuru olacak ancak bu noktada Viyana net olarak bu sene de Türklerden başvuru kabul ediyor mu? Başka Schengen ülkelerinden başvuru yapabilir miyim? KCC'ye dava dosyamı taşımak için mail atmadan önce ilgili ülkenin konsolosluğundan yazılı bir onay almalı mıyım? Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese kolay gelsin 🙂

X
      xaviniesta5