Herkese Merhaba, ben de bu forma 3 gün önce üye oldum ve bu süreçle alakalı çok bilgim olmadığı için zamanımın büyük kısmını deneyimleri okuyarak geçiriyorum. Dosya Sıram 23 binlerde olduğu için case'imi başka bir ülkeye aldırabilmek için araştırmalara başladım. Dosyamı Hong Kong ve diğer vizesiz yerleri düşünüyordum ancak 2 senelik Schengen'im olduğu için Viyana'nın daha doğru olabileceğini düşündüm. KCC'ye farklı türlerde mailler attım ve cevap olarak daha önce de belirtildiği gibi hep tek tip cevap alıyordum. Sonrasında aşağıda paylaştığım şekilde bir mail oluşturdum ve bugün dosyamın Viyana'ya taşındığını maille öğrendim. Siz de bu şekilde atarsanız işinize yarayacağını düşünüyorum, paylaşmak istedim.
Öncelikle tek tip bir kural yok ancak belirli başlı ve mutlaka yazılması gereken bilgiler var ki daha önce @gucarslan ve diğer kullanıcılar bundan bahsetmişti. Ben ise mailimi şu şekilde oluşturdum:
Mail Başlığı: Transfer DV2026 Case to (Şehir-Ülke İsmi) / CN: 2026EU????????
Mail İçeriğine şunları girerek başlayın:
Case Number: 2026EU????????
Preference Category: DV Diversity
Principal Applicant Name:
Date of Birth: aa/gg/yyyy
Address: Buraya detaylı bir adres yazın. Kısa adres yazdığımda kabul etmedi.
Sonra da şu şekilde ana metni oluşturuyoruz:
Dear Officer,
I am reaching out to request that my file be transferred from the U.S Embassy in Ankara, Turkey to the U.S Embassy in (istediğiniz şehir-ülke)
I will reside in the address I wrote above and I have a valid visa to be there.
Thank you very much for your time and Attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.
Best regards.
12 saat içinde de şu şekilde bir cevap aldım:

Henüz lokasyonum değişmemiş ancak bir süre sonra Ankara'dan Viyana'ya değişir diye düşünüyorum. Umarım herkes için hayırlısı olur.
o yüzden Ekim'de ilk randevular belli olduğunda lokasyonumun neresi olduğu bir kez daha KCC'ye sorarak teyit etmeyi planlıyorum