• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Youmut
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Youmut

@Youmut

10
    İtibar
    64
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Youmut Takip etme Takip Et

Youmut tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

@Atlantis00 Aslında ben de kimsenin önüne ekstra bir bariyer konulsun demiyorum. DV’nin zaten çok düşük olan ihtimalini düşündüğümüzde burada tartışmanın kimseye fayda sağlamadığını söylüyorum. Kazananların büyük kısmı yıllardır forumda olan kişiler değil; genelde çekilişten sonra “acaba süreç nasıl işliyor?” diye araştırırken buraya denk geliyorlar.

Pasaport konusuna gelince… Yurt dışına çıkamayacak durumda olmak başka, başvuru sırasında temel bir kimlik standardı istemek başka bir şey. ABD tarafı kendi sistemini sadeleştirmek istiyor; yoksa kimsenin ekonomik durumunu tartmak değil amaç. Üniversitelilerin bir yıllık harçsız pasaport hakkı da o yüzden örnek verdim.

Sonuçta DV bir kura. Kimsenin kimseden daha “haklı” ya da “hakediyor” konumunda olmadığı, tamamen şans işi bir süreç. Biz burada ne kadar tartışırsak tartışalım sonucu etkileme şansımız yok. Yine de fikir paylaşmak güzel ama gereksiz polemiğe gerek yok. Herkes kendi penceresinden değerlendiriyor.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Youmut
      Youmut
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@finalhope tebrik ederim hocam

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Youmut
      Youmut

@Murat-4 Shengen vizenizle bulgaristana araçla giriş yapabilirsiniz. Sınırda nereye gittiğinizi soracaklardır. Vizeniz hangi ülkeden ise oraya gittiğinizi söyleyin.
      Vinyet bizdeki HGS nin online olanı diyebilirim, internetten kalacağınız süreyi kapsayacak şekilde alırsanız sorun yaşamazsınız. Yeşil sigortayı da unutmayın. Sigorta belgesinin orjinalinin yanınızda olması gerekiyor.

Youmut
      Youmut

@finalhope hocam henüz bilgi edinme aşamasındayım. dosyamı güçlü bir şekilde toplayıp NIW başvurusu yapmayı planlamaktayım. O yüzden imzamda süreç mevcut değil.

Youmut
      Youmut

@Murat-4 rica ederim.

Youmut
      Youmut

@Atlantis00 Üniversite öğrencileri bir yıllık harçsız pasaport alabilmekte. [Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Resmi Sitesi (https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport-hizmetleri) Bu yüzden pasaport zorunluluğu yerinde bir karar gibi çünkü yurtdışında geçerli tek kimliğimiz pasaportumuzdur.

Youmut
      Youmut

Youmut tarafından gönderilen son iletiler

@Atlantis00 Aslında ben de kimsenin önüne ekstra bir bariyer konulsun demiyorum. DV’nin zaten çok düşük olan ihtimalini düşündüğümüzde burada tartışmanın kimseye fayda sağlamadığını söylüyorum. Kazananların büyük kısmı yıllardır forumda olan kişiler değil; genelde çekilişten sonra “acaba süreç nasıl işliyor?” diye araştırırken buraya denk geliyorlar.

Pasaport konusuna gelince… Yurt dışına çıkamayacak durumda olmak başka, başvuru sırasında temel bir kimlik standardı istemek başka bir şey. ABD tarafı kendi sistemini sadeleştirmek istiyor; yoksa kimsenin ekonomik durumunu tartmak değil amaç. Üniversitelilerin bir yıllık harçsız pasaport hakkı da o yüzden örnek verdim.

Sonuçta DV bir kura. Kimsenin kimseden daha “haklı” ya da “hakediyor” konumunda olmadığı, tamamen şans işi bir süreç. Biz burada ne kadar tartışırsak tartışalım sonucu etkileme şansımız yok. Yine de fikir paylaşmak güzel ama gereksiz polemiğe gerek yok. Herkes kendi penceresinden değerlendiriyor.

Youmut
      Youmut

@Atlantis00 Üniversite öğrencileri bir yıllık harçsız pasaport alabilmekte. [Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Resmi Sitesi (https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport-hizmetleri) Bu yüzden pasaport zorunluluğu yerinde bir karar gibi çünkü yurtdışında geçerli tek kimliğimiz pasaportumuzdur.

Youmut
      Youmut

@Murat-4 rica ederim.

Youmut
      Youmut

@Murat-4 Shengen vizenizle bulgaristana araçla giriş yapabilirsiniz. Sınırda nereye gittiğinizi soracaklardır. Vizeniz hangi ülkeden ise oraya gittiğinizi söyleyin.
      Vinyet bizdeki HGS nin online olanı diyebilirim, internetten kalacağınız süreyi kapsayacak şekilde alırsanız sorun yaşamazsınız. Yeşil sigortayı da unutmayın. Sigorta belgesinin orjinalinin yanınızda olması gerekiyor.

Youmut
      Youmut

@finalhope hocam henüz bilgi edinme aşamasındayım. dosyamı güçlü bir şekilde toplayıp NIW başvurusu yapmayı planlamaktayım. O yüzden imzamda süreç mevcut değil.

Youmut
      Youmut

@finalhope tebrik ederim hocam

Youmut
      Youmut

Sayın hocalarım merhaba, konuyu baştan sona okudum. Bilgi paylaşan hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu forumun amacı deneyim bilgi paylaşımı yapmak tabii ki. Bu yüzden rica etsem sürecinizi, hazırladığınız belgelerinizi ve nelerin önemli olduğunu detaylı yazabilir misiniz. Diğer başlıklarda olduğu gibi bu başlıkta da bir dayanışma içerisinde olunsa güzel olmaz mı.

Youmut
      Youmut