• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Gülden Aydın
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Gülden Aydın

@Gülden Aydın

1
    İtibar
    13
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Gülden Aydın Takip etme Takip Et

Gülden Aydın tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Houstonian-Life merhaba, bu işlemlere fazlasıyla yabancı olduğumdan yanlış yazmışım.
      DQ nedir bilmiyorum ama Evet mülakat sonrası joint sponsor ve evrakları (I-864/tax return/ırs tax transkript/yeşil kart,kimlik yada pasaport)istendi.
      Ceac sisteminde kontrol ettiğimde joint sponsor eklemek yada bu belgeleri yüklemek için ekstra bir alan göremiyorum. Avukatında bu konuda yine yanlış yapma ihtimalini düşünmeden edemiyorum. Yükleme alanıyla ilgili bir bilginiz var mı acaba?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Gülden Aydın
      Gülden Aydın

Gülden Aydın tarafından gönderilen son iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Houstonian-Life bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Mülakat aşamasından sonra konsolosluk sponsor talebinde bulundu sanırım o ekranlar çoktan geçtiği için bizde farklı gözüküyor. Ekran fotoğrafını foruma ekleyemedim.
      Ama şunu farkettim, panonun hemen üstünde açıklama yazısı
      "Important: If you need to make any of the following changes to your case,
      please contact the U.S. Embassy or Consulate right away:

1. Add or remove applicants
      2. Add financial sponsors"

Konsoloslukla çevrimiçi iletişim için "ASK NVC" alanından yardım talebinde bulundum.
      Sanırım sonradan ekleneceği için konsolosluk yeniden bir ekran açacak.

Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim 🙏🏻

Gülden Aydın
      Gülden Aydın

@Houstonian-Life merhaba, bu işlemlere fazlasıyla yabancı olduğumdan yanlış yazmışım.
      DQ nedir bilmiyorum ama Evet mülakat sonrası joint sponsor ve evrakları (I-864/tax return/ırs tax transkript/yeşil kart,kimlik yada pasaport)istendi.
      Ceac sisteminde kontrol ettiğimde joint sponsor eklemek yada bu belgeleri yüklemek için ekstra bir alan göremiyorum. Avukatında bu konuda yine yanlış yapma ihtimalini düşünmeden edemiyorum. Yükleme alanıyla ilgili bir bilginiz var mı acaba?

Gülden Aydın
      Gülden Aydın

Merhabalar, forum içinde arama yaptım ancak sorumla ilgili bir cevap bulamadım. Doğru konu başlığının burası olduğunu düşünüyorum, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim😊
      Sorum ve sorunumu özetlemeye çalışacağım. Babam Amerikan vatandaşı ve 2021 yılında annemin işlemleri başlatıldı. 3 Kasımda yüzyüze mülakat yapıldı ve eksik, hatalı belgelerle birlikte ikincil sponsor istendi.
      İşlemler Amerika'da bir göçmenlik hukuk bürosu aracılığıyla yapılıyor. Eksik belge formunda istenen diğer belgeleri düzeltme işlemini yarım yamalak yapmışlar ve konsolosluğun istediği ikincil sponsora gerek yok mali durum yeterli diyerek yine eksik evrak formu almamıza sebep oldular. Pasaport 2 kez daha konsolosluğa gitti. Diğer tüm eksik evraklar tamamlandı ve kaldık ikinci sponsora bunca ay sonunda avukata sponsor evraklarını verip zorla sisteme yüklettik.
      İşi göçmen hukuku olan bir firmanın, yanlış vergi formu doldurmak, vatandaşlık belgesini yüklememek, vize statüsünü yanlış girmek gibi büyük hatalarından sonra ikinci sponsor belgelerini yanlış yere yüklediğini düşünüyorum.
      Ceac ekranında birincil sponsor (babam) evraklarının yüklendiği ekran,
      Başvuru sahibi (annem) evraklarının yüklendiği ekran var.
      İkinci sponsor için istenen belgeleri ayrı bir bölüme değil de birincil sponsorun ek evraklarının içine yüklemişler konsolosluk farklı bir sponsor isterken belgeleri eski sponsorun evrakları içinde görür mü yada dikkate alır mı emin olamıyorum.
      Kasımdan beri bu saçma hataları yüzünden uğraştığımız avukata güvenemiyorum.
      İkincil sponsor evrağı yükleyen varsa nasıl yaptıklarını söyleyebilir mi lütfen🙏🏻
      Aylardır tüm işi gücü bıraktık stres içinde çözüme ulaşmaya çalışıyoruz karışık yazdıysam kusura bakmayın bir kez daha eksik evrak kağıdını görürsem çıldıracağım😅

Gülden Aydın
      Gülden Aydın