Merhaba Arkadaşlar ben Amerika'nın köklü bir üniversitesinde profesör olarak çalışıyorum. Kardeşim B2 vize ile beni görmek için başvurdu ancak red aldı. Kardeşim daha önce bir tek Kosova'ya gitmişti ve kendisi üniversiteden yeni mezun. Benim davetiye mektubumu göstermesine rağmen red vermişler. Sanırım Amerika'dan güçlü referanslarınızın olması çok önemli değil, Türkiye'deki bağlarınız ve daha önce yurtdışına çıkıp çıkmamanız önemli. Ben kardeşimin gelmesini çok istiyordum o yüzden çok üzüldüm.
whitegreen13 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme DetaylarıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
whitegreen13 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme DetaylarıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@whitegreen13 yeni universite mezunu genc erkek = eksi
Bir iste calismiyor = saglam eksi
Yurtdisi gecmisi yok = saglam eksi
Abdde guzel pozisyonda calisan 1.dereceden yakini var = eksiTextbook red hikayesi olmus. Kardesinizin Otizmli olmasi cok ilgilendirmiyor vize memurlarini ne yazik ki
Tek bakilan sey ulkeye olan baglar. Kardesinizin bagi yok su an.Vize memuru benim davetiye mektubumu çok detaylı okumuş ve fotoğraflarını çekmiş. Ardından kardeşime benim vizemin olup olmadığını, anne ve babamızın vizelerinin olup olmadığını sormuş. Bir profesörün vizesinin olup olmadığının sorulması garip geldi. Nedenini çözemedim.8 yıldır ABDdeyim, aldığım tek bir trafik cezası bile yok.
Kardeşim yakında işe başlayacak. Bir sonraki randevusu öncesi Yunanistan ve Bulgaristan vizesi almasını planlıyoruz. Başka önerileriniz olursa çok memnun olurum.
-
@EasternStar, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@whitegreen13 Hocam çok geçmiş olsun, aile üyeleri ret alan bir kişi olarak sizi ve duygularınızı anlayabiliyorum. ABD vize başvurularında referans mektubu gibi bir uygulama yok ve bu uygulama görüldüğü üzere ters etki yaratabiliyor. Kardeşiniz geleceği olan bir iş sahibiyse hemen tekrar başvursun ve düzgün bir seyahat planı ile sizi ziyaret edip sonra işinin başına döneceğini söylesin. Konsolosu ikna edebilirse vizesini kolaylıkla alır. Unutmayın sizin statünüz kardeşinizin durumu için belirleyici değil, belirleyici olan kardeşinizin Türkiye'deki profili.
Çok teşekkür ederim. Kardeşim otizmli ve ben onun için bir baba gibiyim. Ben green card alacağım için bir süre Türkiyeye gelemeyeceğim. Kardeşimin annemle beraber başvurmasını düşünüyorum. Kardeşim durumundan ötürü yalnız başına uzun süreli seyahat edemiyor.
-
Merhaba Arkadaşlar ben Amerika'nın köklü bir üniversitesinde profesör olarak çalışıyorum. Kardeşim B2 vize ile beni görmek için başvurdu ancak red aldı. Kardeşim daha önce bir tek Kosova'ya gitmişti ve kendisi üniversiteden yeni mezun. Benim davetiye mektubumu göstermesine rağmen red vermişler. Sanırım Amerika'dan güçlü referanslarınızın olması çok önemli değil, Türkiye'deki bağlarınız ve daha önce yurtdışına çıkıp çıkmamanız önemli. Ben kardeşimin gelmesini çok istiyordum o yüzden çok üzüldüm.