• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. diclombia
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 13
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

diclombia

@diclombia

11
    İtibar
    7
    Profil Görüntülemeleri
    13
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

diclombia Takip etme Takip Et

diclombia tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@sir-altan önemli olan geçinmek.kiralar ve ücretleri.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Henry-bloor geçim derdinden sonra bunun daha kalıcı oturum pr alma kısmı var yani puanlar 500'ün üzerinde iken kalıcı oturum almak kolay değil herkes alamaz. Velevki yaş 35 üzerinde ise şans yok denecek kadar az. Yok kasap olurum, aşçı olurum, bahçıvan olurum gibi trade ( zanaat, meslek ) skillers kategorilerinden girer kalıcı oturum alınırım şimdiye kadarki tüm iş deneyinimi diplomamı siler yeniden kasapcılık aşçılık kursuna gider egitimi alır sonra bir bunun üzerine çalışırım yolunada çok güvenmeyin kolay değil çok zorlukları var. ve her zaman bu kategorilerde kontenjan olmuyor.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Majezik yüzlerce dediğin neler ola ki ?
      express entry, start-up ve self-employed gibi bir kaç yol var başka ne var ki ? express entryde kendi içinde 3 e ayrılıyor. Federal Skilled Worker Program, Federal Skilled Trades Program, Canadian Experience Class ve pnp eyalet aday program.. Hepsi bu kadar. Bunlar dışında quebec eyaleti için Quebec-selected skilled workers gibi yollar var.
      Express entry içinde puanlar çok yüksek ve defalarca bu konu ile ilgili artık kalıcı oturum almanın çok zorlaştığından bahsedildi. master dereceli iyi eğitim almış iyi yabancı dil seviyesinde kanada içi eğitim ve iş tecrübeli olan 20 li yaşlardaki gençler bile artık kalıcı oturum almakta zorlanırken 35 yaş ve üzeri için şans tamamen bitik. Kasap olurum aşçı olurum fırıncı olurum olurum veya eyaletlerden birine gider eyalet programı ile oturum alırım çözümleri biraz ütopyo gibi. herşey açıkça belli puanlar ve şartlar bayağı zor artık. Hepsinin şartları var ya iş teklifin olacak ya eğitim alacaksın bir süre iş deneyimi daha bir çok şart. Hadi bunları yaptın birde puanın yuksek olacak ve bu kategorilerden davet açılacak. her zaman trade skiller kategoride acıklanmıyor. Kalıcı oturum alırım konusunda beklentiyi yüksek tutmayın eski günler yok eskiden kanada içi bir egitim sonra kısa bir iş deneyiminde kalıcı oturum alınıyordu şimdi bu durum hayal oldu.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Henry-bloor kanadadaki zor yaşamı ve kira ücretlerindeki artışı çok güzel göstermiş. en gerçekçi bilgiler ile. tek tek vatandaşlara sormuş

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Henry-bloor kanadada tecrübeli biri olarak söyleyebilirm ki eğer orta bir yaşam için en az 7k dolar gerekli bunun altı gelir ile gelmeye değmez. uber söförü olurum, garsonluk yaparım, yemek dağıtırım gibi işlere güvenmek hata olur. İnsanları bu uber yemek dağıtım ile çok paralar kazanılır diyerek yanıltanlar var. nette izlenme sayılarını artırmak için gerçek dışı kazançlardan bahsediyorlar. nette yapılan bu videolara söylemlere çok aldanmayın. kanada para kazanmak uzun vadede yaşamak için ideal bir yer değil. birikim yapmanız imkansız. getirdiğiniz birikimde kısa sürede buhar olur. örnekleri çok var.
      Tüm herşeyinizi bırakıp dünyanın öbür ucuna gidiyorsunuz sağlığınızı hiçe sayarak bulduğunuz her işi yapmaya razısınız. uber garsonluk inşaat işleri falan filan sonra asgari ücret olmasın asgari ücretin iki katı kazanıyorsun ama kazançın %70 lik kısmı kiraya gidiyor ( tabi kiralık ev bulabilirsen ) ve geçinemiyorsun. Diğer yandan kendini zaten geliştiremiyorsun gezemiyorsun sosyal yaşama yönelemiyorsun çünkü çalışman lazım. Bu tempoda yaşarım diyorsan saygı duyuyorum

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@XFatihX kanadada artık yaşamanın zorluğunu ve geçim derdini gösteren çok güzel bir örnek. Ülkenin en son durumunu çok net gerçekliği ile açıklamış.
      Bunun üzerine söylenecek fazla birşey bulamıyorum. Bire bir gerçekleri yerinde açıklamış.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

diclombia tarafından gönderilen son iletiler

@Henry-bloor kanadadaki zor yaşamı ve kira ücretlerindeki artışı çok güzel göstermiş. en gerçekçi bilgiler ile. tek tek vatandaşlara sormuş

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@sir-altan önemli olan geçinmek.kiralar ve ücretleri.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@XFatihX kanadada artık yaşamanın zorluğunu ve geçim derdini gösteren çok güzel bir örnek. Ülkenin en son durumunu çok net gerçekliği ile açıklamış.
      Bunun üzerine söylenecek fazla birşey bulamıyorum. Bire bir gerçekleri yerinde açıklamış.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

kanada eyaletlerinde hangisi yaşamak için en iyisi ? yaşam giderlerine bakıyorum hemen hemen hepsinde aynı masraflar kiralar yüksek ve pahalı.
      Alberta
      Britanya Kolumbiyası
      Manitoba
      Newfoundland ve Labrador
      Ontario
      Prens Edward Adası
      Québec
      Saskatchewan
      Yeni Brunswick
      Yeni İskoçya

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Majezik yüzlerce dediğin neler ola ki ?
      express entry, start-up ve self-employed gibi bir kaç yol var başka ne var ki ? express entryde kendi içinde 3 e ayrılıyor. Federal Skilled Worker Program, Federal Skilled Trades Program, Canadian Experience Class ve pnp eyalet aday program.. Hepsi bu kadar. Bunlar dışında quebec eyaleti için Quebec-selected skilled workers gibi yollar var.
      Express entry içinde puanlar çok yüksek ve defalarca bu konu ile ilgili artık kalıcı oturum almanın çok zorlaştığından bahsedildi. master dereceli iyi eğitim almış iyi yabancı dil seviyesinde kanada içi eğitim ve iş tecrübeli olan 20 li yaşlardaki gençler bile artık kalıcı oturum almakta zorlanırken 35 yaş ve üzeri için şans tamamen bitik. Kasap olurum aşçı olurum fırıncı olurum olurum veya eyaletlerden birine gider eyalet programı ile oturum alırım çözümleri biraz ütopyo gibi. herşey açıkça belli puanlar ve şartlar bayağı zor artık. Hepsinin şartları var ya iş teklifin olacak ya eğitim alacaksın bir süre iş deneyimi daha bir çok şart. Hadi bunları yaptın birde puanın yuksek olacak ve bu kategorilerden davet açılacak. her zaman trade skiller kategoride acıklanmıyor. Kalıcı oturum alırım konusunda beklentiyi yüksek tutmayın eski günler yok eskiden kanada içi bir egitim sonra kısa bir iş deneyiminde kalıcı oturum alınıyordu şimdi bu durum hayal oldu.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@XFatihX en basitinden ögrenci gelenlere çalışma izni kısıtlaması getirildi bundan daha kötü bir durum olabilirmiydi ? artık her gelen öğrenciye çalışma izni yok belli şartları var artık

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Henry-bloor heran herşey olabilirde olmayabilirde demek istedin herhalde böyle anladım. Yani istersen otuz yıl yaşa kanadada neticede kalıcı oturum alınmıyor eger puanlama sisteminde yeterinde puana ulaşamazsan..değil mi ?

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@charon ingilterede kalıcı oturum için geçerli bir statu ile bir şekilde 5 yıl yaşaman gerekiyor ondan sonra kalıcı oturum alırsın. Bu 5 yıl içinde belirli bir süre ingiltere dışında geçirme hakkında var elbette ama beş yılın sonunda alıyorsun kalıcı oturumunu bir şekilde.Puanlama gibi şartla falan filan yok. Kafan rahat beş yıl yaşa diyor sana kalıcı oturumununu vereyim diyor.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@Henry-bloor keşke kanadanın oturum verme şartı ingiltere gibi olsaydı. İngilterede 5 yıl ülke içinde bir şekilde yaşarsan bu beş yılın sonunda garanti kalıcı oturum veriyor ama kanada öyle değil maalesef. kanada için kalıcı oturum almak için mutlaka puanlama sisteminde yeterli puanın olması gerekiyor yoksa alamıyorsun istersen onbeş yıl kanada için yaşamış ol farketmiyor. Bundan dolayı çoğu kişi geri dönüyor uğraşmak istemiyor çünkü çok zorlaştı puanlara ulaşmak.

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia

@XFatihX her ne olursanız olun bu ülkeye kalıcı oturumla gelmiyorsanız her zaman eksiden başlayacaksınız
      çünkü büyük şehirlerde işçi bolluğu var heryer doydu. iş verenler bile kalifiyeli işte yerleşik nüfustan birini arıyor. elinde mesleği olan binlerce geçici oturumla sürünen insan var.
      bu dandik gerekliliğin sebebi aşamalı olarak yıllarca sürdü. ilk yıllarda iş ilanlarında kanada içi eğitim gerekliliği daha sonra kanada tecrübesi istendi sonra kalıcı oturum kartına kadar sürdü
      kanada nın kötülenmesinin ana sebeplerinden biri de göçmenlerin %70 inin ontario eyaletin de toplanması. farklı eyalete göç etmek pratikte kolay olsa da uygulamada kolay değil. bunun gerekli olduğunu zor yoldan öğrendiklerin de bunu uygulamak için ne harcayacak sabırları kalıyor ne de mental sağlıkları.bu yüzden yapbozu tamamlayamadan ayrılıyorlar. Uber ile filan geçim sağlama konuları tamamen yapay yani sürekliliği olmaz. Kalıcı oturum almakta her geçen gün bir kat daha zorlaştırılıyor. son zamanlarda alan sayısı çok az. senelerce kanadada yaşayıp son zamanlardaki şartlar karşısında kalıcı oturum alamayanlar var

Kanada içinde yayımlandı
      D
      diclombia