Selamlar, birilerine faydası dokunur belki diye ve fikir verme amaçlı yazıyorum
- Amerikaya girdikten sonra SSN ofise gidip ssn alın 3 ay süreniz var (bazı eyaletlerde ssn olmadan ehliyet, banka hesabı gibi işleri halledemezsiniz).
- Yanınızda getirebildiğiniz kadar çok para getirin. Uscis adil çalışmıyor 1 ay içinde green card alan da var, 2 yıldır çalışma izni bekleyen de var, ben 7 aydır bekliyorum.
- Türkiye’deyken amerikadaki bölgeleri tam olarak anlayamayabiliriz, çölün ortasına mı şehrin göbeğine mi gidiyorsunuz iyi araştırın.
- Indiana veya Kentucky eyaletine gidecekseniz gitmeyin, ehliyet almak en az 6 ay sürüyor (çoğu yerde araç olmadan markete bile yürüyerek gitme imkanı bulunmuyor)
- Kırsal alanlarda sokak aydınlatması yok (highway dahil) ve bol bol geyiğe çarpma sebebiyle trafik kazası oluyor. Şehirlerde genelde aydınlatma var.
- Maddi olarak kendinizi güvenceye aldığınızdan emin olun, her evlilikte olduğu gibi tartışma yaşadığınız zaman evsiz kalma riskiniz var (amerikaya gelene kadar canım cicim muhabbetlerine kanmayın şartlar sebebiyle muhtaç olacaksınız bu da her şeyi alttan almanıza sebep olacak).
Özel sorularınız olursa sorabilirsiniz cevaplarım nasıl olsa 7 aydır çalışma iznimi alamadığım için evde boş boş oturuyorum. Ücretli danışmanlık isterseniz de kabul ederim param bitti çünkü heheh.
Herkese bol şans