• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. samidkmc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

samidkmc

@samidkmc

0
    İtibar
    282
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

samidkmc Takip etme Takip Et

samidkmc tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card ile Askerlik Tecili

Merhaba, Araştırdığım kadarıyla forumda hiçbir yerde bulamadım ama öğrenmem gereken bir şey var.

Green card sahibiyim ABD'de yaşıyorum. Türkiye'de askerlik yapmadım. Dövizle askerlik yapmak istiyorum sorularım;

3 yıl boyunca ABD topraklarında kalmam ve iş yapmak dışında sadece yaşamam yeterli olacak mı? Yoksa 3 yıl boyunca hem yaşayıp hem iş yapmam mı gerekiyor dövizle askerlikten yararlanabilmem için?

Dövizle askerliğe kabul edilirsem Türkiye'ye askerlik için gitmeme gerek kalmayacak ve ABD'den her şeyi online olarak halledeceğim anladığım kadarıyla

Abd vatandaşı olmam gerekmiyor değil mi?

Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkür edeirm

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      S
      samidkmc
    • RE: Bedelli Askerlik Basvurusu (3 Kasim 2018'e kadar)

Merhaba, Araştırdığım kadarıyla forumda hiçbir yerde bulamadım ama öğrenmem gereken bir şey var.

Green card sahibiyim ABD'de yaşıyorum. Türkiye'de askerlik yapmadım. Dövizle askerlik yapmak istiyorum sorularım;

1. 3 yıl boyunca ABD topraklarında kalmam ve iş yapmak dışında sadece yaşamam yeterli olacak mı? Yoksa 3 yıl boyunca hem yaşayıp hem iş yapmam mı gerekiyor dövizle askerlikten yararlanabilmem için?

2. Dövizle askerliğe kabul edilirsem Türkiye'ye askerlik için gitmeme gerek kalmayacak ve ABD'den her şeyi online olarak halledeceğim anladığım kadarıyla

3. Abd vatandaşı olmam gerekmiyor değil mi?

Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkür edeirm.

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      S
      samidkmc
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese iyi günler,

2018 GC talihlisiyim. Türkiye’de üniversite okuduğum için bu süreci 6 ayda 1 giriş çıkış yaparak bugünlere kadar geldim artık eylül ayında da yerleşeceğim inşallah. Benim 2 sorum olacak;

1. Korona döneminde 1.5 sene bir girişim olmamıştı ABD’ye. Bu dönem normal dışı bir şey geliştiği için mecburen giremedim. Her halükarda benim normalde vatandaşlık için geçirmemem gereken 6 aylık sürem sıfırlanmış mıdır?

2. ABD’ye her gittiğimde yaklaşık olarak 3-4 hafta kalabildim 2018’den beri. Toplamda orda ne kadar süre kaldığımı bulmam için bir yöntem var mı?

Teşekkürler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      samidkmc
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese öncelikle merhaba, green card sürecimi en doğru şekilde nasıl yönlendireceğim konusunda büyük bir sıkıntı içerisindeyim kısaca anlatıyorum; 2018 yılında green card sahibi oldum bu zamanda Türkiye’de üniversite okuyordum (Hala okuyorum bu yıl son yılım) üniversitem dolayısıyla 6 ayda 1 bazen 1 yılda 1 giriş çıkışlar yaptım en son girişimi ise 2019 kasım ayında yapıp aralık ayında tekrardan dönüş yaptım Türkiye’ye (en son girişimde emin olmamakla birlikte polis memuru sanıyorum ki bu şekilde okulum devam edecekse re entry permit almamı söyledi ama ingilizcem dolayısıyla tam anlayamadım o an) Re entry permit almadan geri döndüm Türkiye’ye sonra tekrardan zaten giriş yapamadım Amerika’ya pandemi dolayısıyla yaklaşık 1.5 senedir Türkiye’deyim. Durumum bu şekilde, ilk soracağım soru Amerikaya mayıs ayında re entry permit almak için giriş yapsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım sıkıntı yaşayacağım aşikar ama pandemiyi bahane etsem bir şekilde anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum. Tüm hepsinin dışında green cardımı iade mi etsem diye düşünüyorum çünkü oraya gidip yaşama konusunda babam çok arkamda değil açıkcası sen burda paranı kazanmaya bak paran olduğu sürece istediğin zaman gidersin Amerika’ya ne işe yarayacak green card gibi düşünüyor babam . Böyle bir durumda ise şu soruyu sormak istiyorum green card’ı iade edersem 10 yıllık vize vereceklerini okudum forumda bu herkes için geçerli mi yoksa istisnai durumlara mı veriliyor sadece? Böyle bir şansı tepmekte istemiyorum ama burda kurulu bir düzen var ve babam bırakıp gitmemi istemiyor. Benim aklımda ki ise 2 yıl re entry permit alıp burda işi öğrenip sonra oraya işi taşımak. (Kumaş tekstili ile uğraşıyoruz) Burda samimi bir şekilde sıkıntımı anlatmaya çalıştım yorumlarınızında aynı şekilde geleceğine eminim Nasıl bir yol izlenmeli Sorduğum soruların hepsine cevap verirseniz çok sevinirim

S
      samidkmc
    • RE: Green Card iade etme koşulları

@crazycells

@crazycells, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları

@gokhanbulut, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları

Green card iade edilince vergi beyanı yükümlülüğü otomatik olarak ortadan kalkıyor mu yoksa IRS’e yada başka kuruma da bu durumu bildirmek gerekiyor mu?

Bir avukatın sitesinde green card iade edilse bile vergi yükümlülügü devam edebilir IRS’e bildirmek gerekiyor diyor,bilgisi olan var mı?
      (https://eksiup.com/p/bt1682868fvq)

2016'da Türkiye'de yürürlüğe giren FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act)'nın günlük hayatta işleyişi nasıl?

Türk bankaları,green card sahiplerini banka hesap bilgilerini hesap sahibinden izin almaksızın ABD'ye bildiriyor mu? https://www.denizbank.com/kisa-kisa/fatca.aspx

Teşekkürler

O yil icin hala vergi odemeniz gerekebilir. Fakat bir sonraki yil eger ABD'de yasamiyorsaniz, calismiyorsaniz ve Green Card'li ya da vatandas da degilseniz artik vergi odemenize gerek yok.

Diger sorunuz ise, evet bildiriyor olarak biliyorum...

Ben 23 yaşındayım Türkiyede üniversite okuyorum 2018'de aldım green card'ımı. Ne kadar çabalasam da yerleşemedim ABD'ye. Yaklaşık 5 kez giriş çıkış yaptım 6 ayda bir. Ama yerleşemeyeceğim gibi duruyor iade etmek istiyorum o yüzden. Yazılanları okudum ve iadeden sonra 10 yıllık vize verildiği yazılmış. İadeden sonra hiç vize de vermeyebilirlerdi bu konu beni oldukça mutlu etti. İade ettikten sonra tekrardan vizeye başvurup mu alacağım yoksa otomatik olarak mı gelecek vize bana?

Bir de iade işleminde formları gönderirken böyle bir madde yazmışsınız "Belgelerin geri donus adresi (damgalanmis bir belge gonderecekler)" Bunu ayrı bir kağıda mı yazmak lazım açıkcası nasıl yapılacağını anlamadım. Konsoloslukla mı görüşüp yollamak daha iyi olur sizce yoksa PTT ile yollamak mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim

S
      samidkmc
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar green cardim onaylandi ve abdye giris yapmam lazim istanbulda universite okuyorum su an ve 5 hazirana kadar giris yapmam gerekiyor abdye, okulum sebebiyle en fazla 1-2 hafta durabilirim abd de bu green card islemleri icin yeterli bir sure midir adresini verdigim kisinin yanina gitmezsem ben giris yaptiktan sonra o kisi bana kargolayabilir mi cevabiniz cok onemli tesekkur ederim

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      samidkmc