• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Razer Mamba
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 17
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Razer Mamba

@Razer Mamba

5
    İtibar
    29
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Razer Mamba Takip etme Takip Et

Razer Mamba tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@mister Tavsiye ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Öncelikle green kartım var, Amerika'da yaşıyorum ve çalışıyorum.

Yaşadığım şehirdeki Türk emlakçıyla konuştum geçen sene ev alma işini ama fazla detaya girmedim gerçi çünkü para hazır olmadığı için ama lender ile görüştük üçümüz bana borç veriyor lender. Lender'a geçen Türkiyedeki banka hesabımdaki parayı ve amerika'daki 2 yıllık banka hesap özeti ve vergi bildirimlerini göndermiştim.

Lender ve emlakçıya, paranın kaynağı mevzusunu da sordum. Eğer kaynağını kanıtlamakla uğraşmak istemiyorsan, para banka hesabında 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin dedi.

Yine de kaynağını sorarlarsa gösteririm. Ev ve arsa satıldı, daha sonra Türkiye'deki bir bankada uzun yıllar altın ve gümüş hesabında durdu para. Sadece kağıt işleriyle uğraşmamak için emlakçı dedi ki parayı hesabına yatır 2 ay dursun. Sonra sorun olmazmış. Kısmet olur ev alabilirsem buraya yazarım.

Bankacılık içinde yayımlandı
      Razer Mamba
      Razer Mamba

@charon Teşekkür ederim. Evrakla da denedik şubede ama olmadı. Bana 1 ay paranın hesapta beklemesi gerekiyor dedi orada çalışan ama bence bilmediği için öyle söyledi.

Ev konusuna gelirsek, Amerika çok büyük, Fiyatlar çok değişik bu yüzden. Benim kaldığım eyalette 2-3 odalı, ne çok yeni ne de çok eski ortalama evler 250-350 bin dolar civarı. Bu parayı peşinat olarak kullanacağım, kalanını krediyle kira öder gibi öderim. Birazda Amerika'da kendi birikimim var.

Bu arada çok daha ucuza ama tamir isteyen evlerde var.

Araştırıp gördüğüm kadarıyla kimse bu kadar peşinat verip ev almıyor, ufak bir miktar verip kalanını mortgage ile ömür boyu ödüyorlar.

Razer Mamba
      Razer Mamba

Bugün Kuveyt Türk'e gidip 50k çıkardım. Yarın annemin enpara hesabına yatırıp,bofa'ya swift yapmayı deneyeceğim. İlk gün 25, diğer gün 25 şeklinde göndermeyi deneyeceğim. Eğer bir sorun çıkmazsa, 10 gün sonra tekrar 50 bini ikiye bölüp göndereceğim. Kuveyt Türkten enpara'ya swift yapmak istedim ama 50k için 105 dolar masraf çıkardılar, ben de gittim şubeden parayı çıkardım.

@loremipsum Bence banka çalışanı bilmiyor diye böyle bir şey söyledi. Enpara ile yapabilirsem, Kuveyt Türkle uğraşmayacağım. İki gündür hala müdürlükten cevap gelmedi.

Razer Mamba
      Razer Mamba

@zge @akara Usd çekimi için değil, usd yatırmak için önceden şubeye haber vermek gerekiyormuş. Eğer kasada yer yoksa randevu veriyorlarmış. Bugün sabah annem qnb finansbank'ın şubesine gitti 50 bin dolar yatırmak için. Randevu gerekmedi.

Öğlen 2 civarı enpara'dan 25 bin doları bofa'a hesabıma swift yaptık. 1 saat içinde processing'de para gözükdü. Enpara 247 tl komisyon kesti, 33 dolarda bofa kesti. Bir gün ara verip, kalan 25 bini de göndereceğim. 2 hafta sonra tekrar 50'yi 25 e bölüp göndereceğim. Kalan 50 bini de 2025'e girdikten sonra gönderip bitireceğim. Umuyorum ki bir sorun çıkmaz.

3 gündür Kuveyt Türk'ten haber yok. Yarın arayıp, gerek kalmadığını söyleyip parayı çekeceğim oradan.

@ATS16 Tekrar teşekkür ederim. Siz buraya yazmasanız hala kuveyt Türk'ü bekleyecektim. Ya da Teb'e gidecektim, enpara aklıma gelmezdi.

Razer Mamba
      Razer Mamba

Razer Mamba tarafından gönderilen son iletiler

@Henry-bloor @ATS16 İlgiliniz ve zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. 🙂

Razer Mamba
      Razer Mamba

@Henry-bloor @yusufalak
      Gc sonrası. Babam verdi ama 1 sene Türkiye'de hesabımda durdu daha sonra annemin hesabından bofa hesabıma enpara ile swift yaptım. (Aile bireyleri arası transfer) 1 yıl içinde anne-baba 100k hediye olarak çocuklarına görebilirmiş. Ben 2024'de 100, 2025'e girdikten sonra kalan 50'yi gönderdim.Toplamda 150k dolar gönderdim ama iki farklı yıl içinde olmuş oldu. Bu paranın bir kısmı 10 yıldan fazladır babamın hesabındaydı kıymetli maden alıp satıyordu. Pandemi dönemi arsa sattı bu paranın üstüne koydu.

Banka şimdiye kadar bir şey sormadı. Emlakçı, paranın kaynağını kanıtlamakla ve belge işleriyle uğraşmak istemiyorsan paraya 2 ay dokunma sonra kullanabilirsin dedi. Benim merak ettiğim IRS'ye bunu ayrıca bildirmem gerekiyor mu ? Şimdi durduk yere kendimi ihbar edip başıma iş almaktan korkuyorum. Kanıtlayamam sonra diye.

Sayın @ATS16 Siz IRS'ye bildirecek misiniz ? Benzer işlemleri yaptığımız için soruyorum. Özel bir soruysa kusura bakmayın lütfen.

Razer Mamba
      Razer Mamba

Türkiye'deki parayı Enpara ile 25'er 25'er Bofa hesabıma swift yapıp hepsini gönderdim. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Bu parayı IRS'ye beyan etmesem bir şey olur mu ? IRS'ye beyan edip başıma iş almaktan korkuyorum. Normalde IRS'nin bu parayı soruşturur mu ? Milyon dolarlar olmadıkça problem olmaz diye duymuştum.

Razer Mamba
      Razer Mamba
    • RE: Wisconsin

@ATS16 Çok teşekkür ederim ilginiz için. Chicago'yu görmüştüm güzel bir yer. Keşke oraya kadar gitmişken Milwaukee'ye de gidip görseydim. O taraflara taşınsam Wisconsin eyaletini seçerdim. Illinois'e göre vergiler daha düşük olduğu için.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      Razer Mamba
      Razer Mamba

@ATS16 Öncelikle teşekkür ederim. Niche'yi bilmiyordum, bakacağım. Genelde Reddit'i kullanıyorum, orada yazılan yorumlarıve incelemeleri okumaya çalışıyorum. Milwaukee çok ilgimi çekiyor, hakkında yazılanlar genelde olumlu gördüğüm kadarıyla. Vergiler, düşük ve göl kenarında olması hoşuma gidiyor. Ayrıca Chicago'ya 1.5 saat uzaklıkta ve tren var. Çok büyük şehir sevmediğim için ilgimi çekiyor ama görmek lazım. Yazıyla videoyla olacak şey değil.

Orada yaşayan tanıdık Türk emlakçı varsa lütfen yazabilir misiniz ?

Razer Mamba
      Razer Mamba

@vartorian Merhaba ev almayı düşündüğünüz için size sormak istedim. Milwaukee'de tanıdığız Türk emlakçılar var mı ? Milwaukee'nin hangi tarafları iyi sayılıyor ? Güney-batısı iyi diye araştırdım ama yüzeysel bir araştırma sadece. Şimdiden teşekkür ederim.

Razer Mamba
      Razer Mamba

2 sene önce ben de teb banka kartı ile bofa'dan dolar çekiyordum. Şimdi hatırlamıyorum günlük limiti ama 500 dolar kadar çekebiliyordum. Günlük tl limitiniz var onun dolar karşılığı neyse o kadar çekebiliyorsunuz. Ben limiti artırmaları için tebi aramıştım ve tl limitimi artırmışlardı.

Razer Mamba
      Razer Mamba

@ATS16 Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Cuma günü 25.000 dolar daha gönderdim Bofa hesabıma. Ben de 10 gün sonra tekrar işlemleri tekrar edeceğim.

Size bir şey sormak istiyorum izninizle. Bofa sizden bu gelen paraların kaynağını soruyor mu ? Sormasa bile ileride sorar mı ? Bana emlakçı ve lender söylemişti ki, para hesapta 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin. Erken kullanmak istersen kanıtlaman gerekir, evrakla belgeyle uğraşmak istemiyorsan 2 ay beklersin dedi.

Bu arada swift yaparken annemden bana gönderiyorum. Orada aile bireyleri araasında transfer gibi bir şey vara onu seçiyorum açıklama kısmında.

Razer Mamba
      Razer Mamba

@mister Tavsiye ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Öncelikle green kartım var, Amerika'da yaşıyorum ve çalışıyorum.

Yaşadığım şehirdeki Türk emlakçıyla konuştum geçen sene ev alma işini ama fazla detaya girmedim gerçi çünkü para hazır olmadığı için ama lender ile görüştük üçümüz bana borç veriyor lender. Lender'a geçen Türkiyedeki banka hesabımdaki parayı ve amerika'daki 2 yıllık banka hesap özeti ve vergi bildirimlerini göndermiştim.

Lender ve emlakçıya, paranın kaynağı mevzusunu da sordum. Eğer kaynağını kanıtlamakla uğraşmak istemiyorsan, para banka hesabında 2 ay bekledikten sonra kullanabilirsin dedi.

Yine de kaynağını sorarlarsa gösteririm. Ev ve arsa satıldı, daha sonra Türkiye'deki bir bankada uzun yıllar altın ve gümüş hesabında durdu para. Sadece kağıt işleriyle uğraşmamak için emlakçı dedi ki parayı hesabına yatır 2 ay dursun. Sonra sorun olmazmış. Kısmet olur ev alabilirsem buraya yazarım.

Razer Mamba
      Razer Mamba

@zge @akara Usd çekimi için değil, usd yatırmak için önceden şubeye haber vermek gerekiyormuş. Eğer kasada yer yoksa randevu veriyorlarmış. Bugün sabah annem qnb finansbank'ın şubesine gitti 50 bin dolar yatırmak için. Randevu gerekmedi.

Öğlen 2 civarı enpara'dan 25 bin doları bofa'a hesabıma swift yaptık. 1 saat içinde processing'de para gözükdü. Enpara 247 tl komisyon kesti, 33 dolarda bofa kesti. Bir gün ara verip, kalan 25 bini de göndereceğim. 2 hafta sonra tekrar 50'yi 25 e bölüp göndereceğim. Kalan 50 bini de 2025'e girdikten sonra gönderip bitireceğim. Umuyorum ki bir sorun çıkmaz.

3 gündür Kuveyt Türk'ten haber yok. Yarın arayıp, gerek kalmadığını söyleyip parayı çekeceğim oradan.

@ATS16 Tekrar teşekkür ederim. Siz buraya yazmasanız hala kuveyt Türk'ü bekleyecektim. Ya da Teb'e gidecektim, enpara aklıma gelmezdi.

Razer Mamba
      Razer Mamba