• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mercz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mercz

@mercz

10
    İtibar
    6
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mercz Takip etme Takip Et

mercz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

2024 Aralık ayında almış olduğum turist vizesi randevumuz (eşim ve kızım ile birlikte) bugün Ankara'da gerçekleşti ve onaylandı.

09.30 olan mülakatımızı gerçekleştirmemiz 11.00'i buldu. Yoğunluk vardı fakat içeri giriş yaptıktan sonra çok hızlı ilerledi.

İçeriye üstünüzde kabul edilen ve edilmeyen eşyalar ile ilgili bir sürü yanlış bilgi yazıldığını farkettim. Bugün hem asılı tabelalardan hem yapılan uyarılardan izlenimlerimi paylaşayım:

(Güvenlik kontrolünden geçmeden önce bankların yer aldığı bahçe alanında çöpler mevcut dolayısı ile elinizdeki su şişesi, çakmak, çöp vs içeri girmeden önce atmak istediğiniz şeyleri atabilirsiniz. Dolayısı ile su vs gibi sıra beklerken ihtiyaç olabilecek küçük şeyleri bulundurabilirsiniz. Atılacakların çöplere atılıp çevrenin temiz tutulması konusunda sert ve hassaslar. Sigara bu alanda içemezsiniz)

• Elektronik herşey yasak; Akıllı saat, telefon, foto makinesi, elektronik sigara vs.
      • Çakmak gibi yanıcı maddeler, sırt çantaları ya da bayan çantaları gibi herhangi bir çanta da yasak.
      • Yanlış bilgi yayılanlar: Normal kol saati, güneş gözlüğü veya normal gözlük, mont / ceket, cüzdan, sade bilezik, kolye ya da küpeler, araba anahtarı, kemer gibi aksesuarlar yasak değil fakat güvenlik kontrolünden geçerken numaralı gözlük dahil x-ray cihazından geçirilmesi isteniyor. Harici herhangi bir sorun yok. Havalimanından 1 tık daha detaylı kontrol noktasından geçiyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.

Duyabildiğim ve gördüğüm kadarı ile red alan kimse olmadı fakat kişilerin profiline ve seyahat amacına göre sorulan sorular değişkenlik gösteriyordu. İlk soru herkes için aynı. Ne için ve nereye seyahat etmek istiyorsunuz ?

Ben bu kadar kolay bir mülakat olacağına inanmamıştım. Elimdeki hazırlamış olduğum 1 tane evrağa bile bakmadılar, talep etmediler. Sadece pasaportlar ve fotoğraflar. Ds160 ve randevu onay çıktılarına bile bakmadılar.

Mülakat 2 dakika bile sürmedi. Ailece İngilizce konuştuk ve tercüman çağırmadık. Çok nazik, orta yaşlı bir bayan ilgilendi. Nereye seyahat edeceksiniz sorusuna cevap verdikten sonra son 3 yıl içinde ailece nereye seyahat ettiğimizi sordu. Geçen yıl 1 kere İtalya seyahatimizin olduğunu söyledim ve sonrası 7 yaşındaki kızımla gözlüğünün rengi, okuduğu okulu ve sınıfı, tatil için heyecanlı olup olmadığı gibi karşılıklı geçirdikleri kısa ve sevimli konuşma sonrasında ekrana 5 saniye kadar bakıp eşime daha önce Amerika'ya gitmişssiniz dedi. Eşimde evet dedi (1 kere). Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi.

Çocuklarla çok ilgililer ve çok nazik davranıyorlar. Mülakatı esprili bir şekilde aslında kızım tamamladı diyebilirim. Çocuklarında söyleyebilecekleri bir detayın önemli olabileceği görüşündeyim. Mülakatta cevaplarınızı kendinize güvenerek verin. Etkisi olduğunu düşünüyorum.

Premium delivery ile pasaportların ne zaman kargo ile adrese teslim edileceğini göreceğiz. Bunun ile alakalı yeniden paylaşım yapacağım. İlk fırsatta da seyahatimizi gerçekleştiririz umarım.

Not: Özellikle çocuklu aileler, engelliler ve yaşlılar için önemli olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum; parmak izi, fotoğraf ve mülakatların yapıldığı alanda (hepsi aynı yerde yan yana oluşan bankolar) herkesin kullanımına açık bay ve bayan tuvaleti mevcut ve tertemizdi. İçeride numara sırasına göre mülakata almadıkları için, herhangi bir kaygı yaşamadan hareket edebilirsiniz.

Otopark konusu ise hiç dert değil. Tam girişin karşısında açık ve kapalı otopark mevcut. Kapalı otoparktan çıkan yürüyen merdiven ise, tam konsolosluk giriş kapısına çıkıyor. Ücretler ise çoğu şehre göre çok makul.

Yardımcı olabilmişimdir umarım yazdıklarımla.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      M
      mercz
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Bir süredir forumu takip ediyorum. Uzun zaman sonra baktım hayaller değişmedi, seneler sonra tekrar başvuru yaptık ailece.

En sonunda da foruma katılmaya karar verdim.

Sayılı günler kaldı malum. Herkes için umutlu, güzel günler olur inş 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mercz

@mesut1905 Teşekkürler.

M
      mercz

1.197 dk kaldı.. Böyle de düşünebiliriz artık 😬

M
      mercz

mercz tarafından gönderilen son iletiler

@mesut1905 Teşekkürler.

M
      mercz

2024 Aralık ayında almış olduğum turist vizesi randevumuz (eşim ve kızım ile birlikte) bugün Ankara'da gerçekleşti ve onaylandı.

09.30 olan mülakatımızı gerçekleştirmemiz 11.00'i buldu. Yoğunluk vardı fakat içeri giriş yaptıktan sonra çok hızlı ilerledi.

İçeriye üstünüzde kabul edilen ve edilmeyen eşyalar ile ilgili bir sürü yanlış bilgi yazıldığını farkettim. Bugün hem asılı tabelalardan hem yapılan uyarılardan izlenimlerimi paylaşayım:

(Güvenlik kontrolünden geçmeden önce bankların yer aldığı bahçe alanında çöpler mevcut dolayısı ile elinizdeki su şişesi, çakmak, çöp vs içeri girmeden önce atmak istediğiniz şeyleri atabilirsiniz. Dolayısı ile su vs gibi sıra beklerken ihtiyaç olabilecek küçük şeyleri bulundurabilirsiniz. Atılacakların çöplere atılıp çevrenin temiz tutulması konusunda sert ve hassaslar. Sigara bu alanda içemezsiniz)

• Elektronik herşey yasak; Akıllı saat, telefon, foto makinesi, elektronik sigara vs.
      • Çakmak gibi yanıcı maddeler, sırt çantaları ya da bayan çantaları gibi herhangi bir çanta da yasak.
      • Yanlış bilgi yayılanlar: Normal kol saati, güneş gözlüğü veya normal gözlük, mont / ceket, cüzdan, sade bilezik, kolye ya da küpeler, araba anahtarı, kemer gibi aksesuarlar yasak değil fakat güvenlik kontrolünden geçerken numaralı gözlük dahil x-ray cihazından geçirilmesi isteniyor. Harici herhangi bir sorun yok. Havalimanından 1 tık daha detaylı kontrol noktasından geçiyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.

Duyabildiğim ve gördüğüm kadarı ile red alan kimse olmadı fakat kişilerin profiline ve seyahat amacına göre sorulan sorular değişkenlik gösteriyordu. İlk soru herkes için aynı. Ne için ve nereye seyahat etmek istiyorsunuz ?

Ben bu kadar kolay bir mülakat olacağına inanmamıştım. Elimdeki hazırlamış olduğum 1 tane evrağa bile bakmadılar, talep etmediler. Sadece pasaportlar ve fotoğraflar. Ds160 ve randevu onay çıktılarına bile bakmadılar.

Mülakat 2 dakika bile sürmedi. Ailece İngilizce konuştuk ve tercüman çağırmadık. Çok nazik, orta yaşlı bir bayan ilgilendi. Nereye seyahat edeceksiniz sorusuna cevap verdikten sonra son 3 yıl içinde ailece nereye seyahat ettiğimizi sordu. Geçen yıl 1 kere İtalya seyahatimizin olduğunu söyledim ve sonrası 7 yaşındaki kızımla gözlüğünün rengi, okuduğu okulu ve sınıfı, tatil için heyecanlı olup olmadığı gibi karşılıklı geçirdikleri kısa ve sevimli konuşma sonrasında ekrana 5 saniye kadar bakıp eşime daha önce Amerika'ya gitmişssiniz dedi. Eşimde evet dedi (1 kere). Tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi.

Çocuklarla çok ilgililer ve çok nazik davranıyorlar. Mülakatı esprili bir şekilde aslında kızım tamamladı diyebilirim. Çocuklarında söyleyebilecekleri bir detayın önemli olabileceği görüşündeyim. Mülakatta cevaplarınızı kendinize güvenerek verin. Etkisi olduğunu düşünüyorum.

Premium delivery ile pasaportların ne zaman kargo ile adrese teslim edileceğini göreceğiz. Bunun ile alakalı yeniden paylaşım yapacağım. İlk fırsatta da seyahatimizi gerçekleştiririz umarım.

Not: Özellikle çocuklu aileler, engelliler ve yaşlılar için önemli olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum; parmak izi, fotoğraf ve mülakatların yapıldığı alanda (hepsi aynı yerde yan yana oluşan bankolar) herkesin kullanımına açık bay ve bayan tuvaleti mevcut ve tertemizdi. İçeride numara sırasına göre mülakata almadıkları için, herhangi bir kaygı yaşamadan hareket edebilirsiniz.

Otopark konusu ise hiç dert değil. Tam girişin karşısında açık ve kapalı otopark mevcut. Kapalı otoparktan çıkan yürüyen merdiven ise, tam konsolosluk giriş kapısına çıkıyor. Ücretler ise çoğu şehre göre çok makul.

Yardımcı olabilmişimdir umarım yazdıklarımla.

M
      mercz
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Yeni sistemde problem var sanirim. Aralik 2024'te randevu almis, tum ucretleri pasaport kargo dahil odemistim fakat dun devreye giren yeni sistemde pasaportlar kargo yerine self pick up gozukuyor ve aile olarak randevuda esim ve kizim gozukmuyor.

Buna istinaden hemen request olusturdum. Sonuca ulasan nasil cozumledigini bilgilendirirse sevinirim.

Saygilar.

M
      mercz

@newbie97 bende bilgisayardan takip ediyorum çoğunlukta. Sizin ki çok güzel bir şans olmuş.

M
      mercz

Aralık ayı ortalarında ailece vize randevusunu daha kısa süre olması sebebi ile Ankara'dan 2 Haziran 2026 ya almıştım.

Şubat ortasına kadar hiç bakmadım fakat son 2-3 haftada günde 10 defa farklı saatlerde kontrol ederek önce 2026 Mayıs sonra 2026 Nisan 19, aynı günde nisan 8, 3-4 gün sonra da öğlen saatlerinde Kasım 2025'e kadar çekebildim randevuyu. Fakat 1 haftadır olduğu yerde duruyor randevu günleri.

En sonunda malum uzantıyı Google'a ekledim, 3 gün bedava hakkımı kullandım fakat sonuç çıkmadı.

7 $ kredi kartı ile bağış yaptım ve randevuyu daha da öne çekeceğime inanıyorum. Eğer bir sonuç alırsam bildiririm. Şimdilik 2 gün oldu, herhangi bir gelişme olmadı.

Onaylayabileceğim tek şey, düzenli saatlerle kontrol ederseniz belirli aylara 1-2 haftalık randevu açılıyor ve minimum 7-8 ay öncesine çekilebiliyorsunuz randevuyu.

Kısa süreli tecrübem bu kadar.

M
      mercz

Kocaman bir duble hnbs...

M
      mercz

Kocaman bir duble hnbs...

M
      mercz

@newbie97 Aylar günler sayarken dakikalara düşünce daha az gibi geldi 🙂

M
      mercz

1.197 dk kaldı.. Böyle de düşünebiliriz artık 😬

M
      mercz

Nisan ayina kadar her gün “kesin çıkacak” derken zaman nasıl geçti anlamadım ama şu son 30 gün geçmedi ya.

Son 3 güne girerken şimdi de “kesin çıkmaz ne yapalım” modu..

Bu nasıl bi ikilemdir. Bi çıkıcak, bi çıkmayacak hissi. Bitse de sonraki 365 günü başlatsak; ama mülakat ama yeni başvuru ! 🙄

M
      mercz