@mrme12 biz de varız, bize de henüz correspondance letter bile gelmedi. Ama ben de Şubat'a bırakmayacaklarını düşünüyorum, red ya da kabul bir cevap gelecektir yakında hepimize. İş bulma konusu gerçekten büyük bir challenge, ama eğer çocuğunuz/çocuklarınız varsa ne pahasına olursa olsun noktasına geliyor insan. PR meselesi de söylendiği gibi, ama buraya gelen bir şekilde kalıyor, yüzlerce PNP var express entry için, biri mutlaka size uyacaktır. Son olarak hep bugünün fotoğrafını çekip ona göre karar vermemek gerekiyor, asıl olan 3 yıl sonrasını öngörüp ona göre aksiyon almak bence. Herkese bol şans diliyorum.
cetin3 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayıKanada içinde yayımlandı
cetin3 tarafından gönderilen son iletiler
-
Bizim de 23 Aralık başvuru ama hala cevap yok.
-
@cahoca burada tanıstığımız bir çift vardı, ikisi de 50 yaş üstüydü ve bizden sonra başvurup bizden önce çıktı ikisine de (kadın emekliydi hatta). Tam olarak neye takıldığımızı bilmiyorum, belki daha yavaş çalışan birine denk geldik, veya daha titiz inceleyen birine.
-
@cahoca 23 Aralık başvuru bizde de ses yok
-
@mrme12 biz de varız, bize de henüz correspondance letter bile gelmedi. Ama ben de Şubat'a bırakmayacaklarını düşünüyorum, red ya da kabul bir cevap gelecektir yakında hepimize. İş bulma konusu gerçekten büyük bir challenge, ama eğer çocuğunuz/çocuklarınız varsa ne pahasına olursa olsun noktasına geliyor insan. PR meselesi de söylendiği gibi, ama buraya gelen bir şekilde kalıyor, yüzlerce PNP var express entry için, biri mutlaka size uyacaktır. Son olarak hep bugünün fotoğrafını çekip ona göre karar vermemek gerekiyor, asıl olan 3 yıl sonrasını öngörüp ona göre aksiyon almak bence. Herkese bol şans diliyorum.
-
@gamsesiz Konaklama pahalı evet, ama sadece Toronto'da değil genel olarak büyük kentlerde de pahalı biz onu gördük. Toronto'da airbnb tuttuk, daha önce kaldığımız yer olduğu için pazarlık edip elden ödedik parayı, uyguna geldi biraz daha. Kanada'ya gelip yaşanacaksa aile olarak en az 5000 CAD civarı kazanmak gerekiyor, kiralar zaten herkesin malumu yüksek. Ben 13 yıllık mühendisim, eşimin de finans danışmanlığı geçmişi var, burada kalmak için şartları zorlayacağız.
-
@gamsesiz Biz Toronto'dayız fakat hazır gelmişken Quebec, Montreal ve Ottawa'yı da görelim dedik araba kiraladık, şu an Ottawa'ya yakın Brockville'deyiz ve gezdiğimiz her yerde hava inanılmaz soğuktu; dün arabada birkaç saat unuttugumuz muzun kabuğu donmuş o derece (St Lawrence nehrinde buzlar yüzüyor). Duyduğumuza göre Toronto da soğukmuş baya. Bunun dışında work permit çıkarsa burada kalmayı planlıyoruz, iş bulmak zor, zaten fazlaca da yazılmış burada, yine de çocuğumuz için şansımızı deneyeceğiz.
-
Merhabalar,
Biz de eşim ve çocuğumla geldik ve eşimle birlikte 23 Aralık'ta OWP'ye başvurduk, fakat hala bir yanıt gelmedi maalesef. Benzer durumda olan var mıdır? -
Merhabalar,
Biz de eşim ve çocuğumla geldik ve eşimle birlikte 23 Aralık'ta OWP'ye başvurduk, fakat hala bir yanıt gelmedi maalesef.