• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. doktor42
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

doktor42

@doktor42

10
    İtibar
    114
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

doktor42 Takip etme Takip Et

doktor42 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

Anadili Ingilizce olmayan birisinin ABD'de Ingilizce ogretmenligi yapmasi elbette mumkun ama ben tavsiye etmem. Ogrenciler cok dalga geciyorlar, ozellikle lise seviyesinde.

ENL öğretmenliği yapabilir. Benim burada lisede okuyan yeğenimin ENL öğretmeni Türk genç bir öğretmen ve sadece 5 yıl önce Türkiye den gelmiş. Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde Türkçe bilen ENL öğretmeni her zaman avantajdır.

Eğitim ve Öğretim içinde yayımlandı
      D
      doktor42
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@cesurcaner good luck...

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      D
      doktor42

@crazycells F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) içinde söyledi:

@doktor42 F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari) içinde söyledi:

Sevgili @crazycells ben bu süreci USA da bekliyorum şu an. Başvuruyu henüz 2 hafta önce yaptık. Bu durumda benim Aile birleşimim daha kısa mı sürecek. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi öğrenebileceğim bir site var mı.

F2A basvurusu mu yaptiniz? Esiniz ABD'de mi?

Evet F2A başvurusu yaptım. Eşim ve çocuklar burada. Daha önceden bildiğiniz üzere bu süreci dışarıda beklemem olanaksız gibi. Bu durumda normal süreçten bir farklılık olacak mı.

D
      doktor42

Teşekkürler

D
      doktor42

@crazycells size özelden durumu yazdım. Teşekkürler.

D
      doktor42

@Rukiye-Sarı Süreci başlattıktan sonra 2.5 yıl alır. O süreyide eşiniz yasal olarak ABD de kalabilecek bir statüsü yoksa Türkiyede bekler. Başka bir ülkede olması da süreyi değiştirmez. Süreci daha iyi bilen arkadaşlar daha net cevaplar verebilirler belki.

D
      doktor42

doktor42 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@crazycells, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@Bberturk, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

Merhaba,
      Anne babamiz icin GC sponsorlugu islemine ABD icinden (anne baba turist ile abd ye gelmis iken) basvurmamiz durumunda olusacak faydalar nelerdir?
      Ankarada mulakat beklemeyecegiz fakat abd icinde ne kadar hizli sonuclanabilir, I-130’un ve ardindan NOA 2 ‘nin gelmesi daha hizli sonuclanabilir mi Abd icinde?

IR vizeleri kotaya tabi olmadigindan, I-130'u gonderdikten hemen birkac gun sonra I-485 basvurusunu yaparak AOS surecini baslatabilirsiniz. USCIS hesabinizda I-130'un NOA1'si ilk birkac gunde beliriyor zaten.

Green Card'lari hem I-130 hem de I-485 basvurulari ayri ayri onaylandiktan sonra alacaklar.

Anneniz ve babaniz ABD'ye turist olarak giris yaptilarsa ilk 90 gun boyunca AOS surecini baslatmamalarini tavsiye ederim.

Merhaba sevgili crazycells. Öncelikle verdiğin içten cevaplar için çok teşekkür ederim. Benim de naçizane bir sorum olacak ve eğer cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Benim eşim ABD vatandaşı ve Anne ve Babası için GC ye başvurmak istiyor. Anne ve babası turist vizesi ile yaklaşık 10 gün önce ABD ye geldiler ve şu an NY de ikamet ediyorlar. Annesinin bazı sağlık problemleri olduğundan dolayı medicaid in başlayabilmesi için başvuruyu hemen yapmak istiyorlar. Sizin yukarıda belirttiğiniz 90 günlük süre beklenmesi muhakkak gereken kesin bir süre mi veya beklemeden hemen başvuruyu yapıp göndersek ne gibi bir zararı olur. Teşekkür ederim.

D
      doktor42
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@knnrn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@doktor42 Benim bildiğim kadarıyla vatandaşlık başvurusunda son 5 yıla bakılıyor daha çok. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bir kaç sayfa geride avukat Remzi diye bir avukatın videosu paylaşılmıştı. Avukat Remzi bey yapılan bazı değişikliklerden bahsederken bu durumun sıkıntı yaratabileceği ve hatta GC yi kaybetmeye bile sebep olabileceğini söylüyordu.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      D
      doktor42
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle Crazycells başta olmak üzere diğer tüm arkadaşlara önceki ve bundan sonraki olacak yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
      Bu başlıktaki tüm paylaşımları dikkatle okudum ve benim problemime benzer bir kaç paylaşım yapılmış ama benim problemim sanırım biraz daha karmaşık gibi duruyor. Bu sebeple müsaadenizle problemimi ayrıntılı yazmak ve başta @crazycells olmak üzere bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerinden istifade etmek isterim.
      Ben ve ailem 2012 yılında GC ile USA ya geldik ve 20 gün kaldıktan sonra geri döndük ve uzun bir süre USA ya geri gelmedik. 6 ay veya 1 yılda bir giriş-çıkış dahi yapmadık. Sonra 25 Mayıs 2017 tarihinde eşim ve çocuklarımı temelli olarak buraya(USA) gönderdim ve havaalanında sanırım anlayışlı bir memura denk gelerek hiç bir sorunla karşılaşmadan içeriye girebildiler. Ben de çocuklardan 2 yıl sonra Mayıs 2019 da geldim ama havalanında benim GC yi elimden alıp mahkemeye sevk ettiler ve bana da geçici GC gibi bir evrak verdiler. Sonrasında mahkemeyi beklerken ben hemen eşimin üzerinden yine GC ye başvurdum. Beklenen mahkeme bir türlü olmadı. Nihayetinde interview tarihi aldım ve eşimin üzerinden tekrar Mart 2021 de GC aldım. Bu interview esnasında memur ABD de olmadığımız o süre ile ilgili sadece Üstünkörü bir şey sordu ve başka bir şey demedi. Eşim ve çocukların burada 5 yılı tam olarak 25 Mayıs 2022 de doluyor ve bu süreçte sadece 1 defa 2018 Temmuzda 1 aylığına Türkiye ye gitmişlerdi. Bunun dışında herhangi bir yurtdışı seyahati olmadı. Eşim 2018 den beri burada State ye bağlı bir Elementary School da yardımcı öğretmen olarak çalışıyor. 2018 den beri tax ödüyor. Şimdiye kadar hiç bir Sosyal yardım almadık ve Eşim şu ana kadar hiç trafik cezası bile almadı.
      Eşim ve çocukların 5 yılı dolmak üzere olduğu için onlara vatandaşlığa başvurmak istiyoruz ama bu başlıkta okuduğum bir kaç paylaşıma göre vatandaşlığa kabul mülakatında 2012 ile 2017 arasında burada bulunmadığımız sürenin sorgulanabileceği ve eşim bırak pasaport almayı mevcut GC'sini bile kaybetmek ile yüz yüze kalabilir.
      Bu durumda bu konularda tecrübeli arkadaşların başta sevgili @crazycells olmak üzere nasıl hareket etmemizi veya ne yapmamızı önerirsiniz ile ilgili tavsiyelerini bekliyorum. Saygılarımla....

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      D
      doktor42

@cesurcaner good luck...

D
      doktor42
    • RE: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

Anadili Ingilizce olmayan birisinin ABD'de Ingilizce ogretmenligi yapmasi elbette mumkun ama ben tavsiye etmem. Ogrenciler cok dalga geciyorlar, ozellikle lise seviyesinde.

ENL öğretmenliği yapabilir. Benim burada lisede okuyan yeğenimin ENL öğretmeni Türk genç bir öğretmen ve sadece 5 yıl önce Türkiye den gelmiş. Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgelerde Türkçe bilen ENL öğretmeni her zaman avantajdır.

Eğitim ve Öğretim içinde yayımlandı
      D
      doktor42

@Rukiye-Sarı Süreci başlattıktan sonra 2.5 yıl alır. O süreyide eşiniz yasal olarak ABD de kalabilecek bir statüsü yoksa Türkiyede bekler. Başka bir ülkede olması da süreyi değiştirmez. Süreci daha iyi bilen arkadaşlar daha net cevaplar verebilirler belki.

D
      doktor42

Ben gelene kadar eşimin geliri yardım almayı gerektiriyordu. Bende yeni geldim sayılır ve henüz çalışmaya başladım. Bu durumda gelirimiz o sınırın üstüne çıkarsa zaten sağlık içinde ödeme yapmamız gerekecek. Ama dediğim gibi şu an durum ben yeni çalışmaya başladığım için muallak biraz...

D
      doktor42

@crazycells size özelden durumu yazdım. Teşekkürler.

D
      doktor42

@crazycells Arkadaşlar herkese merhaba. Benim eşim green card lı ve F2A ya başvurduk. Süreci Amerikada bekliyorum. Eşim bana sponsor olacak ve eşim şu anda sağlık yardımı alıyor. Sağlık yardımı alıyor olması aile birleşimi için bir engel teşkil eder mi. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

D
      doktor42

Teşekkürler

D
      doktor42