• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. caglaaksu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

caglaaksu

@caglaaksu

3
    İtibar
    26
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

caglaaksu Takip etme Takip Et

caglaaksu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Herkese merhaba birkaç gün önce mülakatım vardı sizinle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum birilerine faydası olursa ne mutlu.

Hastane randevumu mülakattan üç gün öncesine aldım. İyi ki de öyle yapmışım . Normalde sonuçlar ertesi gün çıkıyor ama şöyle bir problem oldu. 2 doz covid asiniz varsa bile eğer üzerinden 1 yıl geçtiyse sizden üçüncü doz hatırlatma aşıınızı olmanızı istiyor. Ve bunu o hastanede yapmıyorlar. Hemen Google dan bir devlet hastanesi bulup gidip üçüncü doz aşımı yaptırdım . Bu arada piyasada aşı sıkıntısı var buna çok dikkat etmeniz lazım eksik aşı ile gitmeyin. Sizi gereksiz yere strese sokmasın.
      Gelelim mülakata..
      Ankara’daki ABD büyükelçiliği Çukurambar’da . Yanlışlıkla eski yere gitmeyin . ben İngilizce konuşabildiğim için görüşmeyi İngilizce sectim. Görüşmem 2-3 dakika sürdü. Başka bir arkadaşım Türkçe yapmak istedi İngilizcesi çok iyi değildi. Maalesef onu orada çok zorladılar. Özellikle nişanlılık vizesine başvuranların Türkçe mülakat yapmasına kesinlikle sıcak bakmıyorlar ve normalden çok daha fazla zorluyorlar arkadaşımın görüşmesi 10-15 dk sürdü . Türkçe bildikleri halde ısrarla konuşmak istemiyorlar. Hatta bu durumun şüpheli olduğunu söyledi eninde sonunda onay verdi ama gerçekten arkadaşımı çok zor durumda bıraktı.Yani eğer birazcık bile konuşabiliyorsanız kesinlikle mülakatı İngilizce seçin Zaten sizden mükemmel cümle kurmanızı beklemiyorlar günlük konuşma kalıplarıyla idare edersiniz.
      Bana sordukları soru nişanlınızla nasıl tanıştınız. En son ne zaman yuz yüze görüştünüz. Hiç ailesiyle tanıştın mı. Ne iş yapıyor. Nerede yaşayacaksınız.

Belge olarak Kesinlikle boşanma belgesinin orijinalini istiyorlar ben önce fotokopi verdim sonra orijinalini istedi çıkışta geri verdi. Orada orijinal belgeyi getirmeyen kadını geri yolladılar. Yani bu belge artık lazım mı değil mi diye sormayın ben de çok sordum ama arkadaşlar kesinlikle orijinal gerekli.
      l 134 formu
      İyi niyet mektubu
      E devletten çıkartabileceğiniz Sicil kaydınızı kesinlikle arşivli istiyor.
      Yine e-Devletten çıkartabileceğiniz nüfus belgesi
      Ben nişanlımın geliri olarak sadece W2 belgesini götürdüm. Nişanlımın yıllık geliri orada yazıyor yüksek diye başka bir evrak götürme gereği duymadım. Ama orda başka evrak görmek istediler. Ben de ısrarla yıllık gelirini gösterdim ve ikna ettim. Yani geliri çok yüksek değilse nişanlıınızın başka ekstra belgeleri çıkartmanızda fayda var.
      Sonra da fotoğrafları ve kanıtları istediler. Ben belgelere bu kadar dikkatli bakacaklarını tahmin etmemiştim her şeyi tek tek detaylıca inceliyorlar fotoğrafları bile.
      Görüşmem cuma günüydü pazartesi günü ptt den mesaj geldi . 3-4 gün içinde belgeleriniz elinize ulaşır.
      Benim toplamda 16 ay sürdü sürecim . stresli bir süreçti herkese bol şans🙏

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      C
      caglaaksu

@tncymz Ben gecen hafta orda olan birisi olark soyluyorum.. kesinlikle asi zorunlu.. 2 asim oldugu halde uzerinden 1 yil gectigi icin beni direkt geri yolladilar hemen bir devlet hastanesi bulup 3. doz hatirlatma covid asimi oldum. bu kural yeni gelmis.kesinlikle vize gorusmesine eliniz bos gidersiniz hemen yarin ilk asiyi olun 1 ay sonra 2. dozu olun ...

C
      caglaaksu

caglaaksu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

merhaba herkese.. ben de K1 ile Usa geldim. Su an AOS pakedini hazirliyorum . Birkac hafta once evlendim. Evlenirken kendi soyadimi birakip tamamen esimin soyadini aldim ama formlari doldururken kararsiz kaldim.Ozellikle I-485 cover letter ve diger cover letterlarda G-1145 formunda ve I-485 in "your current legal name " kisminda adimi ve esimin soyadini mi yazacagim.Bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim 🥹

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      caglaaksu

@tncymz Ben gecen hafta orda olan birisi olark soyluyorum.. kesinlikle asi zorunlu.. 2 asim oldugu halde uzerinden 1 yil gectigi icin beni direkt geri yolladilar hemen bir devlet hastanesi bulup 3. doz hatirlatma covid asimi oldum. bu kural yeni gelmis.kesinlikle vize gorusmesine eliniz bos gidersiniz hemen yarin ilk asiyi olun 1 ay sonra 2. dozu olun ...

C
      caglaaksu

@Emir-1 2 doz zorunlu . gorusmeye gitmeden 2. dozu muhakkak olun kendi sehrinizde . ve asi kartinizin da ciktisini alin oyle gidin hastaneye

C
      caglaaksu

Herkese merhaba birkaç gün önce mülakatım vardı sizinle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum birilerine faydası olursa ne mutlu.

Hastane randevumu mülakattan üç gün öncesine aldım. İyi ki de öyle yapmışım . Normalde sonuçlar ertesi gün çıkıyor ama şöyle bir problem oldu. 2 doz covid asiniz varsa bile eğer üzerinden 1 yıl geçtiyse sizden üçüncü doz hatırlatma aşıınızı olmanızı istiyor. Ve bunu o hastanede yapmıyorlar. Hemen Google dan bir devlet hastanesi bulup gidip üçüncü doz aşımı yaptırdım . Bu arada piyasada aşı sıkıntısı var buna çok dikkat etmeniz lazım eksik aşı ile gitmeyin. Sizi gereksiz yere strese sokmasın.
      Gelelim mülakata..
      Ankara’daki ABD büyükelçiliği Çukurambar’da . Yanlışlıkla eski yere gitmeyin . ben İngilizce konuşabildiğim için görüşmeyi İngilizce sectim. Görüşmem 2-3 dakika sürdü. Başka bir arkadaşım Türkçe yapmak istedi İngilizcesi çok iyi değildi. Maalesef onu orada çok zorladılar. Özellikle nişanlılık vizesine başvuranların Türkçe mülakat yapmasına kesinlikle sıcak bakmıyorlar ve normalden çok daha fazla zorluyorlar arkadaşımın görüşmesi 10-15 dk sürdü . Türkçe bildikleri halde ısrarla konuşmak istemiyorlar. Hatta bu durumun şüpheli olduğunu söyledi eninde sonunda onay verdi ama gerçekten arkadaşımı çok zor durumda bıraktı.Yani eğer birazcık bile konuşabiliyorsanız kesinlikle mülakatı İngilizce seçin Zaten sizden mükemmel cümle kurmanızı beklemiyorlar günlük konuşma kalıplarıyla idare edersiniz.
      Bana sordukları soru nişanlınızla nasıl tanıştınız. En son ne zaman yuz yüze görüştünüz. Hiç ailesiyle tanıştın mı. Ne iş yapıyor. Nerede yaşayacaksınız.

Belge olarak Kesinlikle boşanma belgesinin orijinalini istiyorlar ben önce fotokopi verdim sonra orijinalini istedi çıkışta geri verdi. Orada orijinal belgeyi getirmeyen kadını geri yolladılar. Yani bu belge artık lazım mı değil mi diye sormayın ben de çok sordum ama arkadaşlar kesinlikle orijinal gerekli.
      l 134 formu
      İyi niyet mektubu
      E devletten çıkartabileceğiniz Sicil kaydınızı kesinlikle arşivli istiyor.
      Yine e-Devletten çıkartabileceğiniz nüfus belgesi
      Ben nişanlımın geliri olarak sadece W2 belgesini götürdüm. Nişanlımın yıllık geliri orada yazıyor yüksek diye başka bir evrak götürme gereği duymadım. Ama orda başka evrak görmek istediler. Ben de ısrarla yıllık gelirini gösterdim ve ikna ettim. Yani geliri çok yüksek değilse nişanlıınızın başka ekstra belgeleri çıkartmanızda fayda var.
      Sonra da fotoğrafları ve kanıtları istediler. Ben belgelere bu kadar dikkatli bakacaklarını tahmin etmemiştim her şeyi tek tek detaylıca inceliyorlar fotoğrafları bile.
      Görüşmem cuma günüydü pazartesi günü ptt den mesaj geldi . 3-4 gün içinde belgeleriniz elinize ulaşır.
      Benim toplamda 16 ay sürdü sürecim . stresli bir süreçti herkese bol şans🙏

C
      caglaaksu

Ben de 8 Aralık tarihine aldım randevumu.Doktor randevuları 10 Kasıma kadar görünüyor sonrası yok.Henüz bakmak için erken mi? Ben vize görüsmemden 2 gün öncesıne almayı planlıyorum izmirden geleceğim tek seferde halletmek istiyorum hepsini

C
      caglaaksu

Herkese Merhaba.forumdaki yorumları okuyorum ama bazı yorumlar kafamı karıstırdı..Sunu sormak istiyorum dosyam hazır randevu tarihimi alacağım. Hazırlayacağım evraklarda nişanlımın bosanma belgesi İyi niyet dilekçesi ve I 134 formunun kesinlıke orjınal mi olması gerekiyor..mail yoluyla olmaz mı .. Nişanlım bana ABD den başvuru yaparken zaten bu evrakları kendi hazırladıgı dosyaya koydugunu soyledı.o dosya da Ankaraya gidecek gerek yok dedi.çok kararsızım sadece çıktılar yeter mi .. Lutfen yardım Tesekkurlrr 🙏🙏🙏

C
      caglaaksu