Selamlar herkese. Sonunda vizemi alabildim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Hastane randevum 22 mart cuma günü saat 11.05 idi. 10.30 gibi hastaneye vardım ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra adım söylendi çalışanlar tarafından. Yani biraz erken gitmenizde bence fayda var çünkü eğer ordaysanız randevu saatinizden önce muayene olabilirsiniz. Yanınızda sadece pasaport ve e nabızdan çıkardığınız aşı kartını götürün yeter. Ben sitelerinde yazan bütün belgeleri götürdüm ama sadece aşı kartı istendi benden. Adım seslendikten sonra muayene alanına kadar eşlik ettiler, orada kıyafetlerinizi çıkartıyorsunuz hasta önlüğü giyip doktoru bekliyorsunuz. Doktor sizi inceliyor ve bir takım sorular sorduktan sonra aşı vuruyor. Bana 3 adet aşı yapıldı. Ücret olarak da 340 dolar alındı benden. Sonrasında kan verme, idrar tahlili ve ciğer filmi için kat değiştiriyorsunuz (kaçıncı katta olduklarını unuttum oradakiler sizi yönlendiriyor). Onlar için de yanlış hatırlamıyorsam eğer 117 dolar ödedim. Saat 11.30 olmadan da hastaneden çıkış yaptım. Sonuçlarınız ertesi gün çıkıyor bu arada ve mülakat tarihinizden bir gün öncesine kadar gidip alabiliyorsunuz.
Gelelim mülakata. Benim mülakatım saat sekizdeydi. 8 olmadan konsolosluktan içeri aldılar. Yanınızda telefon dahil hiçbir eşyayı sokamıyorsunuz sadece belgelerinizle girebiliyorsunuz. İlk girişte pasaportunuzu veriyorsunuz ve yan kapıya gidip bekliyorsunuz, içerden isminiz söylendiğinde giriyorsunuz ve üst aramasından geçiyorsunuz. Arama sonrası mülakatınızın olduğu yere doğru yürüyorsunuz. Kapıdan girdiğinizde pasaportunuzu veriyorsunuz oradakiler arkasına etiket yapıştırıyor ve beklemeye geçiyorsunuz. Zaten greencard için gelenler ayrı bir yerde bekliyor. İsminiz söylendiğinde gidip 330 dolar olan ödemenizi yapıyorsunuz(ben nakit dolar olarak ödedim ama kredi kartı da oluyor). ödeme sonrası size bir numara veriliyor ve ardından yan tarafta belgelerinizi teslim ediyorsunuz. Ben forumda yazan belgeleri götürdüm ve bir eksik çıkmadı. Diplomanızın hem aslını ve hem fotokopisini götürmeniz lazım. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını da hem türkçe hem inglizce götürün (e devlette var ikisi de). Belgelerinizi verdikten sonra tekrar ödemeyi yaptığınız alana geçip sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıram gelip mülakat alanına gittiğimde, bu arada mülakat alanı dediğime bakmayın oturup beklediğiniz yerin orası ve arkanızda bekleyenler de duyuyor zaten sizin mülakatınızı. İlk olarak ingilizce mi türkçe mi diye soruldu ben ingilizce dedim. Türkçe seçerseniz mülakatı gerçekleştiren hanımefendi veya beyefendinin yanına bir tercüman geliyor. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin etmeniz isteniyor, sonrasında parmak izleriniz alınıyor. parmak izinden sonra görevli size sorular sormaya başlıyor. Bana sorulan sorular sırasıyla şöyleydi; Mezuniyet dereceniz nedir-Hangi bölümden mezun oldunuz-hiç evlendiniz mi-hiç amerikada bulundunuz mu-hiç yurt dışında bulundunuz mu-amerikada nereye gitmek istiyorsunuz-hangi işi yapmayı planlıyorsunuz-banka hesabınızda kaç para var(benim banka hesabımda 15 bin dolar vardı, forumda okuduğuma göre biri 11 bin dolar ile gitmiş ve ondan sponsorluk istemişler. sizde daha az olup kabul edilme durumunuz da olabilir fakat en takıldıkları konu zaten bankanızdaki para). Hepsine kısa kısa yanıtlar verdikten sonra hanımefendi tebrikler dedi ve beni gönderdi. O gün boyunca vize durumum AP olarak gözüktü, ertesi gün ISSUED olarak değiştirildi. Çarşamba günü mülakata geldim ve cuma günü pasaportum evime geldi. Umarım sizler de kazasız belasız alırsınız vizenizi. Unuttuğum detaylar olabilir sorularınızı seve seve cevaplayabilirim.
BERAT 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
peki teşşekkür ederşm. belgelerimin gelme süresini hesaba katmama gerek yok o zamn
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Selamlar herkese. Bugün mülakattan çıktım. Görevli hanımefendi ile konuşmamızdan sonra hanımefendi congratulations dedi ben de teşekkür ettim
. Fakat onaylandı mı vizem diye sormadım tebrikler dediği için Onaylanmıştır diye düşündüm
. İçimi rahatlatır mısınız lütfen 
BERAT 0 tarafından gönderilen son iletiler
-
peki teşşekkür ederşm. belgelerimin gelme süresini hesaba katmama gerek yok o zamn
-
selamlar herkese. daha önceden sorulduysa kusura bakmayınız. greencard ile vizemi aldım eylül 22 expire tarihi olarak gözüküyor. bu tarih sadece ülkeden çıkmam için gereken son tarih mi yoksa oraya gidip belgelerimin gelmesini falan da hesaba katmalı mıyım?
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Selamlar herkese. Sonunda vizemi alabildim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Hastane randevum 22 mart cuma günü saat 11.05 idi. 10.30 gibi hastaneye vardım ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra adım söylendi çalışanlar tarafından. Yani biraz erken gitmenizde bence fayda var çünkü eğer ordaysanız randevu saatinizden önce muayene olabilirsiniz. Yanınızda sadece pasaport ve e nabızdan çıkardığınız aşı kartını götürün yeter. Ben sitelerinde yazan bütün belgeleri götürdüm ama sadece aşı kartı istendi benden. Adım seslendikten sonra muayene alanına kadar eşlik ettiler, orada kıyafetlerinizi çıkartıyorsunuz hasta önlüğü giyip doktoru bekliyorsunuz. Doktor sizi inceliyor ve bir takım sorular sorduktan sonra aşı vuruyor. Bana 3 adet aşı yapıldı. Ücret olarak da 340 dolar alındı benden. Sonrasında kan verme, idrar tahlili ve ciğer filmi için kat değiştiriyorsunuz (kaçıncı katta olduklarını unuttum oradakiler sizi yönlendiriyor). Onlar için de yanlış hatırlamıyorsam eğer 117 dolar ödedim. Saat 11.30 olmadan da hastaneden çıkış yaptım. Sonuçlarınız ertesi gün çıkıyor bu arada ve mülakat tarihinizden bir gün öncesine kadar gidip alabiliyorsunuz.
Gelelim mülakata. Benim mülakatım saat sekizdeydi. 8 olmadan konsolosluktan içeri aldılar. Yanınızda telefon dahil hiçbir eşyayı sokamıyorsunuz sadece belgelerinizle girebiliyorsunuz. İlk girişte pasaportunuzu veriyorsunuz ve yan kapıya gidip bekliyorsunuz, içerden isminiz söylendiğinde giriyorsunuz ve üst aramasından geçiyorsunuz. Arama sonrası mülakatınızın olduğu yere doğru yürüyorsunuz. Kapıdan girdiğinizde pasaportunuzu veriyorsunuz oradakiler arkasına etiket yapıştırıyor ve beklemeye geçiyorsunuz. Zaten greencard için gelenler ayrı bir yerde bekliyor. İsminiz söylendiğinde gidip 330 dolar olan ödemenizi yapıyorsunuz(ben nakit dolar olarak ödedim ama kredi kartı da oluyor). ödeme sonrası size bir numara veriliyor ve ardından yan tarafta belgelerinizi teslim ediyorsunuz. Ben forumda yazan belgeleri götürdüm ve bir eksik çıkmadı. Diplomanızın hem aslını ve hem fotokopisini götürmeniz lazım. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydını da hem türkçe hem inglizce götürün (e devlette var ikisi de). Belgelerinizi verdikten sonra tekrar ödemeyi yaptığınız alana geçip sıra numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Sıram gelip mülakat alanına gittiğimde, bu arada mülakat alanı dediğime bakmayın oturup beklediğiniz yerin orası ve arkanızda bekleyenler de duyuyor zaten sizin mülakatınızı. İlk olarak ingilizce mi türkçe mi diye soruldu ben ingilizce dedim. Türkçe seçerseniz mülakatı gerçekleştiren hanımefendi veya beyefendinin yanına bir tercüman geliyor. İlk olarak sağ elinizi kaldırıp yemin etmeniz isteniyor, sonrasında parmak izleriniz alınıyor. parmak izinden sonra görevli size sorular sormaya başlıyor. Bana sorulan sorular sırasıyla şöyleydi; Mezuniyet dereceniz nedir-Hangi bölümden mezun oldunuz-hiç evlendiniz mi-hiç amerikada bulundunuz mu-hiç yurt dışında bulundunuz mu-amerikada nereye gitmek istiyorsunuz-hangi işi yapmayı planlıyorsunuz-banka hesabınızda kaç para var(benim banka hesabımda 15 bin dolar vardı, forumda okuduğuma göre biri 11 bin dolar ile gitmiş ve ondan sponsorluk istemişler. sizde daha az olup kabul edilme durumunuz da olabilir fakat en takıldıkları konu zaten bankanızdaki para). Hepsine kısa kısa yanıtlar verdikten sonra hanımefendi tebrikler dedi ve beni gönderdi. O gün boyunca vize durumum AP olarak gözüktü, ertesi gün ISSUED olarak değiştirildi. Çarşamba günü mülakata geldim ve cuma günü pasaportum evime geldi. Umarım sizler de kazasız belasız alırsınız vizenizi. Unuttuğum detaylar olabilir sorularınızı seve seve cevaplayabilirim. -
Selamlar herkese. Bugün mülakattan çıktım. Görevli hanımefendi ile konuşmamızdan sonra hanımefendi congratulations dedi ben de teşekkür ettim
. Fakat onaylandı mı vizem diye sormadım tebrikler dediği için Onaylanmıştır diye düşündüm
. İçimi rahatlatır mısınız lütfen 
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@lumos, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@BERAT-0 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek icin oncelikle vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz, lutfen.
Eger DV2023 talihlisiyseniz surec resmi olarak bitti 7 Eylul 2023 gunu itibariyle. Eger DV2024 talihlisiyseniz, yeni bulteni bekliyoruz mulakat dagitimi icin, bu tabii sizin dosya numaraniza ve nerede mulakata gireceginize de bagli...
2024 talihlisiyim, eylüle kadar mail gelir diye düşünmüştüm o yüzden biraz telaş yaptım hahaha demek ki biraz daha beklemem gerekiyor teşekkür ederim
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Merhabalar herkese, case number'ım 4k küsür. Henüz hiçbir randevu maili almadım. Bu normal mi acaba genelde ağustosta mail gelir deniliyordu. Mail kontrol etmekte bıktım açıkçası hahahaha bilen varsa aydınlatabilir mi?