• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. vkalagoglu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    V
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 26
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

vkalagoglu

@vkalagoglu

4
    İtibar
    69
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

vkalagoglu Takip etme Takip Et

vkalagoglu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Vergi İadesi

Merhabalar, iyi günler.
      Ben 2018 yılında Work And Travel programında bulundum. 2019 Nisan ayında vergi iadesi başvurusunu Sprintax aracılığıyla yaptım ve formları PTT aracılığıyla gönderdim ancak PTT sağolsun iki kere kaybetti belgelerimi ve doğal olarak IRS'e ulaşmadı. Ancak IRS bana bir süre boyunca ayda bir Sprintax aracılığıyla borcum olduğuna dair mailler yolladı ama bir süre sonra bu mailler kesildi. Şimdi H2B vizesiyle ABD'ye gideceğim ancak bu borç meselesi yüzünden vizeyi geçememekten korkuyorum. IRS sitesinden borcumu ödemeye çalıştığımda veya hesap açmaya çalıştığımda bilgileriniz sistemde eşleşmiyor uyarısı alıyorum. Dün IRS'i telefonla aradım oradaki personel de aynı şeyi dedi. Dolayısıyla bir türlü borcumu ödeyemiyorum. Şimdi birkaç sorum.var, cevaplarsanız çok minnettar olurum:

1. IRS sisteminde benim kaydımın bulunmamasının sebebi belgelerimin kaybolması ve onlara ulaşmaması mıdır yoksa başka bir şey midir?

2. Ben 2018 vergi iadesi belgelerini tekrardan gönderirsem işe yarar mı(IRS sistemine kaydolmuş olur mu ve borcumu ödeyebilir miyim?) veya geç mi olmuş olur?

3. Bu borç vize görüşmesinde bana sorun çıkarır mı sizce?

4. Hatırladığım kadarıyla eyalet vergi iadesi için gönderdiğim belgeler yerine ulaşmıştı ancak bildiğim kadarıyla federal iade işlemleri başlamadan eyalet işlemleri de başlamıyor. Federal iade belgelerini tekrardan gönderdiğimde eyalet iade işlemleri de hemen başlar mı yoksa zaman aşımı gibi bir durum var mı? Tekrar göndermem mi gerekir?

5. Ben ödemeyi Sprintax aracılığıyla yapmış olmama rağmen şimdi tekrar ödeme yapacaksam, Sprintax benden aldığı parayı ne yaptı?

Kusura bakmayın çok uzun oldu. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      V
      vkalagoglu
    • RE: DV2020 bekleme odası

Merhabalar.Konuyla ilgili bilgisi olan forumdaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.Geçen sene Amerika'da Work and Travel programı kapsamında çalıştım ve ülkeye geri döndüm.Ülkeye geri döndüğüm gibi Greencard başvurusu yaptım ve şu anda DV 2020 adayı olarak mayısı bekliyorum.Sorum ise vergi iadesiyle ilgili.Şirketim tarafından bana gönderilen maillerde vergi iadesi yapmayan kişilerin ileride ABD vizesi almasında sıkıntı çıkabileceği söyleniyordu.Bunun doğruluk payı var mıdır?Şu ana kadar vergi iadesi başvurusu yapmama sebebim ise 90 dolar vergi iadesi alabilmek için 88 dolar ödeme yapmamın istenmesi sprintax tarafından ve benden kart bilgilerimin istenmesi.Benim kartlarımda şu anda 88 dolar limit yok ve bu yüzden vergi iadesi başvurumu tamamlayamıyorum.Şimdiden teşekkürler.Bekleyen herkese iyi şanslar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      V
      vkalagoglu

@crazycells tamamdır çok teşekkürler

V
      vkalagoglu
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Kazanan arkadaşlara tebrikler. Bir an önce kurtulmanız dileğiyle

V
      vkalagoglu

vkalagoglu tarafından gönderilen son iletiler

• Vergi İadesi

Merhabalar, iyi günler.
      Ben 2018 yılında Work And Travel programında bulundum. 2019 Nisan ayında vergi iadesi başvurusunu Sprintax aracılığıyla yaptım ve formları PTT aracılığıyla gönderdim ancak PTT sağolsun iki kere kaybetti belgelerimi ve doğal olarak IRS'e ulaşmadı. Ancak IRS bana bir süre boyunca ayda bir Sprintax aracılığıyla borcum olduğuna dair mailler yolladı ama bir süre sonra bu mailler kesildi. Şimdi H2B vizesiyle ABD'ye gideceğim ancak bu borç meselesi yüzünden vizeyi geçememekten korkuyorum. IRS sitesinden borcumu ödemeye çalıştığımda veya hesap açmaya çalıştığımda bilgileriniz sistemde eşleşmiyor uyarısı alıyorum. Dün IRS'i telefonla aradım oradaki personel de aynı şeyi dedi. Dolayısıyla bir türlü borcumu ödeyemiyorum. Şimdi birkaç sorum.var, cevaplarsanız çok minnettar olurum:

1. IRS sisteminde benim kaydımın bulunmamasının sebebi belgelerimin kaybolması ve onlara ulaşmaması mıdır yoksa başka bir şey midir?

2. Ben 2018 vergi iadesi belgelerini tekrardan gönderirsem işe yarar mı(IRS sistemine kaydolmuş olur mu ve borcumu ödeyebilir miyim?) veya geç mi olmuş olur?

3. Bu borç vize görüşmesinde bana sorun çıkarır mı sizce?

4. Hatırladığım kadarıyla eyalet vergi iadesi için gönderdiğim belgeler yerine ulaşmıştı ancak bildiğim kadarıyla federal iade işlemleri başlamadan eyalet işlemleri de başlamıyor. Federal iade belgelerini tekrardan gönderdiğimde eyalet iade işlemleri de hemen başlar mı yoksa zaman aşımı gibi bir durum var mı? Tekrar göndermem mi gerekir?

5. Ben ödemeyi Sprintax aracılığıyla yapmış olmama rağmen şimdi tekrar ödeme yapacaksam, Sprintax benden aldığı parayı ne yaptı?

Kusura bakmayın çok uzun oldu. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      V
      vkalagoglu

Kazanan arkadaşlara tebrikler. Bir an önce kurtulmanız dileğiyle

V
      vkalagoglu

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ☹️☹️

V
      vkalagoglu

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ☹️☹️

V
      vkalagoglu

Arkadaşlar merhaba.Herkese iyi şanslar.Benim bir sorum var.Dün başvuru yaparken geçen sene başvurduğum fotoğrafı koydum.Bir sorun olur mu acaba?

V
      vkalagoglu

@crazycells tamamdır çok teşekkürler

V
      vkalagoglu

Merhabalar.Konuyla ilgili bilgisi olan forumdaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.Geçen sene Amerika'da Work and Travel programı kapsamında çalıştım ve ülkeye geri döndüm.Ülkeye geri döndüğüm gibi Greencard başvurusu yaptım ve şu anda DV 2020 adayı olarak mayısı bekliyorum.Sorum ise vergi iadesiyle ilgili.Şirketim tarafından bana gönderilen maillerde vergi iadesi yapmayan kişilerin ileride ABD vizesi almasında sıkıntı çıkabileceği söyleniyordu.Bunun doğruluk payı var mıdır?Şu ana kadar vergi iadesi başvurusu yapmama sebebim ise 90 dolar vergi iadesi alabilmek için 88 dolar ödeme yapmamın istenmesi sprintax tarafından ve benden kart bilgilerimin istenmesi.Benim kartlarımda şu anda 88 dolar limit yok ve bu yüzden vergi iadesi başvurumu tamamlayamıyorum.Şimdiden teşekkürler.Bekleyen herkese iyi şanslar.

V
      vkalagoglu