• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. dli279294
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

dli279294

@dli279294

4
    İtibar
    7
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

dli279294 Takip etme Takip Et

dli279294 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@dli279294, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@dli279294, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba herkese bir sey sormak istiyorum.
      Onayli I140 formum var, fakat retrogression nedeniyle I485'e bir turlu basvuramadim. Vize bultenini takip ediyorum.
      Esim dependent olarak benimle basvuracak. Fakat haziran ayinda 2 haftaligina ulkesine gidip geldi ve ulkesinde J1 vize stampini da yeniledi.
      Ekim ayinda PD current olursa beraber basvurabilir miyiz?? Bazi avukatlar sorun olabilecegini benim tek basima basvurmam gerektigini belirtti. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?

Bu konuda yardimci olabilecek kimse var mi?

Hocam burdaki sanırım herkes Ankaradan consular processing ile devam ettiği için I485 li süreçle ilgili fikri olmayabilir.

Benim de merak ettiğim bir husus var post doc ve ya farklı bir pozisyonla J1 ile ABD ye gitme durumumuz olduğunda EB2 NIW randevumuz geldiğinde Türkiyeye dönüp randevuya girip vize değişikliği yapabilir miyiz? J1 vizesi almamıza engel mi şuanki sürecimiz?
      Turist vizesi bile olsa(benim mevcut vizem var) bu süreçte ABD ye farkşı bir vize ile girmek hayal mi?

Tesekkur ederim hocam.
      J1 vizesi icin konsolosluga gorusmeye gittiginizde immigrant niyetiniz oldugunu biliyor olacaklar. Onaylanmaz diyemem ama ihtimal dusuk, ben buradaki avukatlarla yapilan gorusmelerde oyle anladim. Elinizde J1 stampi olsa da ulkeye giremeyebilirsiniz, giristeki memurun ruh haline bagli. Bir de J1 aldiginizda 2 yil kurali olacak onu kaldirmadan vizenizi degistirirler mi bilmiyorum.
      H1B bulabiliyorsaniz super olur.
      Dual intent bir vize (H1B, O, L vize...) ile giris cikis yapabilirsiniz onda sorun yok.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      D
      dli279294
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım

Bu durumu kendim için avukata sormuştum. Şu an Amerika’da yasal bir statüde değil de change of status sonucu bekleyerek kalıyorsanız AOS yapamayacağımı dosyanın reddedileceğini belirtmişti. AOS yapabilmemiz için en önemli şart yasal bir statümüzün olması, out of status durumlarında direkt dosya red ediliyor. Change of status sonucunu beklemek size sadece yasal olarak kalma hakkı veriyor ama bir statü sağlamıyor.

Ama legal statünüz var ve ek olarak COS yaptıysanız bu sürede AOS yapmak riskli, her türlü sonuca açık olmak gerek demişti. Dosyayı inceleyecek kişinin o günkü durumuna bağlı gibi biraz:((

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      dli279294

@yaseminks Dosya benim adima gonderildi. I485 basvurmak icin vize bultenini takip ediyoruz, umarim en kisa zamanda isler yoluna girer.

D
      dli279294

@Yasin-Cavusoglu, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Arkadaslar selam .Lutfen su soruma bir arkadas cevap versin. Tos sureci icin I 485 formunu Bultende sıram geldigi andaki yollayabiliyorum sadece? Yoksa daha oncesinde yollayabilirmiyim?

Diğer yazılarınıza denk geldim, dv2025 kazananısınız. Öncelikle hayırlı olsun.
      Ekim ayında(FY 2025,yeni mali yılın başlangıcı) yayınlanacak vize bülteninde numaranız current olursa I485 formunu gönderebiliyorsunuz, bildiğim kadarıyla öncesinde gönderilirse red ediliyor.

Change of status şu sıralar 4-6 ay civarında sonuçlanıyor. Sizin sonucunuzun da belli olması yakındır. İnş olumlu sonuçlanır ve ilerleyen zamanlarda AOS yaparak daha hızlı greencardınızı alırsınız.

D
      dli279294

dli279294 tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaslar selam .Lutfen su soruma bir arkadas cevap versin. Tos sureci icin I 485 formunu Bultende sıram geldigi andaki yollayabiliyorum sadece? Yoksa daha oncesinde yollayabilirmiyim?

Diğer yazılarınıza denk geldim, dv2025 kazananısınız. Öncelikle hayırlı olsun.
      Ekim ayında(FY 2025,yeni mali yılın başlangıcı) yayınlanacak vize bülteninde numaranız current olursa I485 formunu gönderebiliyorsunuz, bildiğim kadarıyla öncesinde gönderilirse red ediliyor.

Change of status şu sıralar 4-6 ay civarında sonuçlanıyor. Sizin sonucunuzun da belli olması yakındır. İnş olumlu sonuçlanır ve ilerleyen zamanlarda AOS yaparak daha hızlı greencardınızı alırsınız.

D
      dli279294

Green Card talihlisi olarak Aos yapacagım Amerikadayım , hemen evraklarımı Uscis e teslim edebilirmiyim? Yoksa sırayımı beklemem gerekiyor? Ve su an i 539 ( statu change to f1 ) pending aşamasında . AOS için Evrakları teslim ettikten sonra i 539 denied olursa ne gibi bir durumla karşılaşırım

Bu durumu kendim için avukata sormuştum. Şu an Amerika’da yasal bir statüde değil de change of status sonucu bekleyerek kalıyorsanız AOS yapamayacağımı dosyanın reddedileceğini belirtmişti. AOS yapabilmemiz için en önemli şart yasal bir statümüzün olması, out of status durumlarında direkt dosya red ediliyor. Change of status sonucunu beklemek size sadece yasal olarak kalma hakkı veriyor ama bir statü sağlamıyor.

Ama legal statünüz var ve ek olarak COS yaptıysanız bu sürede AOS yapmak riskli, her türlü sonuca açık olmak gerek demişti. Dosyayı inceleyecek kişinin o günkü durumuna bağlı gibi biraz:((

D
      dli279294

@yaseminks Dosya benim adima gonderildi. I485 basvurmak icin vize bultenini takip ediyoruz, umarim en kisa zamanda isler yoluna girer.

D
      dli279294

@yaseminks, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba,
      Bu konuyla ilgili forumda bir bilgi bulamadığım için sormak istedim.

Avukatlık bürosuyla imzalanan I-485 retainer agreement’ın önemi nedir?

H1B vizesiyle ABD’de çalışan bir kişi EB-2 NIW ile ve bir avukatlık bürosuyla green card sürecine başlıyor ve I-140 onaylanıyor. Kişinin eşi F1 OPT ile ABD’de çalışmakta. İkisi birlikte yine aynı büroyla I-485 retainer agreement imzalıyor ama henüz I-485 için başvuru yapmıyorlar.

Retainer agreement birlikte imzalandıktan ve H1B’li kişinin I-140 aşaması onaylandıktan sonra ama birlikte I-485 başvurusu yapmadan önce F1 OPT’li kişi yurtdışına çıkıp geri dönüşte F-1 vizesiyle ABD’ye giriş yapmış olursa girişte yanlış bilgi mi vermiş olur? ABD’ye döndükten sonra iki kişi için de I-485 başvurusu yapmalarında bir sorun var mıdır?

Avukatinizla gorustunuz mu?

Sizinkine benzer bir durumumuz var fakat biz daha I485 icin avukat ile anlasma yapmadik.
      Esim J1 vizesi ile I140 onayi sonrasi yurtdisina seyahat yapmak zorunda kaldi. Dondukten sonra anlasma yapmak icin avukat ile gorusme yaptigimizda esim icin I485'e basvuramayacagimizi, visa fraud nedeniyle dosyanin riske girebilecegini soyledi. H1B, O1, L1 gibi vize bulup ulkeye tekrar giris yapmasi halinde dosyayi benimki ile beraber file edebileceklerini soylediler. Su an esim icin dual intent vize arayisindayiz.

Bir de I140 gonderirken I485'e basvuracaginizi belirttiyseniz ulkeye girememe gibi riskiniz de var. O konuda da uyarmislardi bizi.

D
      dli279294

@u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Onayli I140 formum var, fakat retrogression nedeniyle I485'e bir turlu basvuramadim. Vize bultenini takip ediyorum.
      Esim dependent olarak benimle basvuracak. Fakat haziran ayinda 2 haftaligina ulkesine gidip geldi ve ulkesinde J1 vize stampini da yeniledi.
      Ekim ayinda PD current olursa beraber basvurabilir miyiz?? Bazi avukatlar sorun olabilecegini benim tek basima basvurmam gerektigini belirtti. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?

Hocam burdaki sanırım herkes Ankaradan consular processing ile devam ettiği için I485 li süreçle ilgili fikri olmayabilir.

Benim de merak ettiğim bir husus var post doc ve ya farklı bir pozisyonla J1 ile ABD ye gitme durumumuz olduğunda EB2 NIW randevumuz geldiğinde Türkiyeye dönüp randevuya girip vize değişikliği yapabilir miyiz? J1 vizesi almamıza engel mi şuanki sürecimiz?
      Turist vizesi bile olsa(benim mevcut vizem var) bu süreçte ABD ye farkşı bir vize ile girmek hayal mi?

Tesekkur ederim hocam.
      J1 vizesi icin konsolosluga gorusmeye gittiginizde immigrant niyetiniz oldugunu biliyor olacaklar. Onaylanmaz diyemem ama ihtimal dusuk, ben buradaki avukatlarla yapilan gorusmelerde oyle anladim. Elinizde J1 stampi olsa da ulkeye giremeyebilirsiniz, giristeki memurun ruh haline bagli. Bir de J1 aldiginizda 2 yil kurali olacak onu kaldirmadan vizenizi degistirirler mi bilmiyorum.
      H1B bulabiliyorsaniz super olur.
      Dual intent bir vize (H1B, O, L vize...) ile giris cikis yapabilirsiniz onda sorun yok.

D
      dli279294

D
      dli279294

D
      dli279294