@u2rem, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@dli279294, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@dli279294, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Merhaba herkese bir sey sormak istiyorum.
Onayli I140 formum var, fakat retrogression nedeniyle I485'e bir turlu basvuramadim. Vize bultenini takip ediyorum.
Esim dependent olarak benimle basvuracak. Fakat haziran ayinda 2 haftaligina ulkesine gidip geldi ve ulkesinde J1 vize stampini da yeniledi.
Ekim ayinda PD current olursa beraber basvurabilir miyiz?? Bazi avukatlar sorun olabilecegini benim tek basima basvurmam gerektigini belirtti. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?Bu konuda yardimci olabilecek kimse var mi?
Hocam burdaki sanırım herkes Ankaradan consular processing ile devam ettiği için I485 li süreçle ilgili fikri olmayabilir.
Benim de merak ettiğim bir husus var post doc ve ya farklı bir pozisyonla J1 ile ABD ye gitme durumumuz olduğunda EB2 NIW randevumuz geldiğinde Türkiyeye dönüp randevuya girip vize değişikliği yapabilir miyiz? J1 vizesi almamıza engel mi şuanki sürecimiz?
Turist vizesi bile olsa(benim mevcut vizem var) bu süreçte ABD ye farkşı bir vize ile girmek hayal mi?
Tesekkur ederim hocam.
J1 vizesi icin konsolosluga gorusmeye gittiginizde immigrant niyetiniz oldugunu biliyor olacaklar. Onaylanmaz diyemem ama ihtimal dusuk, ben buradaki avukatlarla yapilan gorusmelerde oyle anladim. Elinizde J1 stampi olsa da ulkeye giremeyebilirsiniz, giristeki memurun ruh haline bagli. Bir de J1 aldiginizda 2 yil kurali olacak onu kaldirmadan vizenizi degistirirler mi bilmiyorum.
H1B bulabiliyorsaniz super olur.
Dual intent bir vize (H1B, O, L vize...) ile giris cikis yapabilirsiniz onda sorun yok.