• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. levendt1
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    L
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 19
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

levendt1

@levendt1

12
    İtibar
    136
    Profil Görüntülemeleri
    19
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

levendt1 Takip etme Takip Et

levendt1 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Merhaba,
      Neredeyse 2 ay oldu geleli. Biz uçakla 4 kişi için (2 yetişkin 2 çocuk) toplam 8+1 büyük bavul ve el bagajları ile geldik.
      Bu bavullara öncelikle giyecek ve ilk esnada hatta ilk gün hemen gerekebilecek şeyleri koyduk. Ufak tefek mutfak eşyası da buna dahil.
      +1 büyük bavulumuz aynı zamanda fazla kiloluydu. Dolayısı ile hem ek bagaj parça ücreti ödedik hem de üstüne fazla kilo farkını.
      THY yetkilisi bir parça fazla ödeyin kg farkını paylaştırmış olalıma yanaşmadı. Aslında hiç birşeye yanaşmadılar.
      İndiğimizde çekçek arabalı birine 40 usd verdik bagajları aldı dışarı kadar getirdi.

Her neyse yukarıda uçak bagaj da konuşulmuş o yüzden anlattım bunları, asıl konu eşya kargo :

Biz yola çıkmadan 2 gün önce gemi nakliye ile gelmek üzere 22 koli ev eşyamızı gönderdik.
      İçeriği şahsi eşyalar, hatıralar, resim, çerçeve, albüm, oyuncak, çok az elektrikli mutfak gereci, çok az elektronik.
      22 koli ortalama 60x40x40 ile 60x60x50 ölçüleri arasında 15-30kg. Toplam yaklaşık 400 kg civarı geldi. 3,15 metreküp sayıldı.
      Maliyetine gelince :
      Türkiye'de Gümrükleme, Navlun, lokal işlemler ve Direkt tip NewYork limanına Gemi kargo+ oradan Houston Gümrüğüne geliş için : 7900 TL (Eylül2019)
      Houston'a vardıktan sonra amerikan gümrük firmasına işlem ücreti : 530 USD (Ekim2019)

Ben şahsen gidip depodan teslim alıp forkliftçiye de bahşiş vererek minivana yükleterek teslim aldım.

Değer mi diye düşünürseniz, tabi ki kişiden kişiye değişir ama çook kaba hesap yaparsak götürmeye değer gördüğümüz düzgün eşyalarımız ve kıyafetlerimiz Amerika'da 5-10 Usd dersek ki tekstil daha pahalı çeker(5-15 gibi), 22 kolide toplam 700-800 parça eşyamız olsa. Bir aile için bence değer.

Yolculuk içinde yayımlandı
      L
      levendt1
    • RE: DV2019 bekleme odası

Bizim de geldi, 17 mayıs, hadi hayırlısı 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      L
      levendt1
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yanıtlar için teşekkürler, bir sorun görünmüyor bu durumda. Ben daha önce amerikaya gitmiştim sıradayken hiç gözüme çarpmamıştı zarf bakan soran o nedenle şaşırdım.

L
      levendt1
    • RE: [Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Selamlar, arandık, vizeler hazırmış, pasaportlalrımız geri istendi. 🙂
      Geri göndermek için ptt den direk adrese gönderiyoruz değil mi? yoksa AIS-PTT eksik evrak ya da başka bir kayıt yapıp mı göndereceğiz?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      L
      levendt1
    • RE: DV2020 bekleme odası

@gözde Pardon, dikkat etmemişim. teşekkürler.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      L
      levendt1

@knnrn , @crazycells Teşekkürler. Evet çocuklarla birlikte geleceği için ilk 6 aylık orijinal vize süresi içinde olacaktır. Zaten iki çocukla aktarmalı bir seyahati düşünemiyorum bile 🙂

L
      levendt1

levendt1 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Merhaba,
      Neredeyse 2 ay oldu geleli. Biz uçakla 4 kişi için (2 yetişkin 2 çocuk) toplam 8+1 büyük bavul ve el bagajları ile geldik.
      Bu bavullara öncelikle giyecek ve ilk esnada hatta ilk gün hemen gerekebilecek şeyleri koyduk. Ufak tefek mutfak eşyası da buna dahil.
      +1 büyük bavulumuz aynı zamanda fazla kiloluydu. Dolayısı ile hem ek bagaj parça ücreti ödedik hem de üstüne fazla kilo farkını.
      THY yetkilisi bir parça fazla ödeyin kg farkını paylaştırmış olalıma yanaşmadı. Aslında hiç birşeye yanaşmadılar.
      İndiğimizde çekçek arabalı birine 40 usd verdik bagajları aldı dışarı kadar getirdi.

Her neyse yukarıda uçak bagaj da konuşulmuş o yüzden anlattım bunları, asıl konu eşya kargo :

Biz yola çıkmadan 2 gün önce gemi nakliye ile gelmek üzere 22 koli ev eşyamızı gönderdik.
      İçeriği şahsi eşyalar, hatıralar, resim, çerçeve, albüm, oyuncak, çok az elektrikli mutfak gereci, çok az elektronik.
      22 koli ortalama 60x40x40 ile 60x60x50 ölçüleri arasında 15-30kg. Toplam yaklaşık 400 kg civarı geldi. 3,15 metreküp sayıldı.
      Maliyetine gelince :
      Türkiye'de Gümrükleme, Navlun, lokal işlemler ve Direkt tip NewYork limanına Gemi kargo+ oradan Houston Gümrüğüne geliş için : 7900 TL (Eylül2019)
      Houston'a vardıktan sonra amerikan gümrük firmasına işlem ücreti : 530 USD (Ekim2019)

Ben şahsen gidip depodan teslim alıp forkliftçiye de bahşiş vererek minivana yükleterek teslim aldım.

Değer mi diye düşünürseniz, tabi ki kişiden kişiye değişir ama çook kaba hesap yaparsak götürmeye değer gördüğümüz düzgün eşyalarımız ve kıyafetlerimiz Amerika'da 5-10 Usd dersek ki tekstil daha pahalı çeker(5-15 gibi), 22 kolide toplam 700-800 parça eşyamız olsa. Bir aile için bence değer.

L
      levendt1
    • RE: Texas, Austin

Kafama hep ev konusu takılıyor Austinde. Houstonda ev bakıyorum 300K fiyata çevresi her nevi 8-9 puan okul olan yenilenmiş güzel evler var, aynı fiyata Austin'e bakıyorum eski, ilk okulu iyiyse ortası kötü o da iyiyse lisesi kötü bölgeler. Austin her yönü ile bize en uygun şehir ama işte bu kurcalıyor kafamı. Kiralarda da durum benzer hatta daha vahim. Maaş ortalamalarına bakıyorum aslında çokta fark etmiyor. Bilişim ve teknoloji üzerine çalışıyorum Austin daha iyi merkez bu konuda deniyor ama Houston büyük daha çok iş var da diyorlar.

Texas içinde yayımlandı
      L
      levendt1
    • RE: Houston'a taşınma süreci

Selamlar,
      27 Eylül itibariyle Austin'e geliyoruz. Bu forum ve Youtuber arkadaşlar sağolsun epey bilgi aldık. Önce 2 hafta kadar otelde konaklayacağız, bu arada apartman araştırmamızı tamamlamayı ve tutmayı planlıyoruz. Aranızda çocuğu 5 yaşları civarı olan var mı? yakında Anaokuluna başlayacağı için hem iyi okul olup hemde uygun kiralık yerleri bulmakta zorlanıyoruz. Apartmanı kısa dönem kiralayıp daha uzun süreli bir araştırma yapmak ta bir alternatif sanırım. Her yorum değerlidir, tecrübe ve fikirlere açığız.

Texas içinde yayımlandı
      L
      levendt1
    • RE: Texas, Austin

Son anda rota değişmezse Temmuzda gelmeyi düşünüyorum ama Houstona gidenler daha çok galiba acilse onları da kovalayın derim.

Texas içinde yayımlandı
      L
      levendt1

@knnrn , @crazycells Teşekkürler. Evet çocuklarla birlikte geleceği için ilk 6 aylık orijinal vize süresi içinde olacaktır. Zaten iki çocukla aktarmalı bir seyahati düşünemiyorum bile 🙂

L
      levendt1

Peki, şu anda bi alternatif daha oluşturmaya çalışıyorum.
      1-Asıl talihli eşim, iki de çocuk var. İlk girişte sadece eşim ile ben girsem, o bir hafta kalsa, sonra eşim dönse ben iş bulunca (1-2ay sonra) çocuklarla tekrar gelebilir mi?
      2-Bu süreçte GC benim bulunduğum adrese gelince onunkini de teslim alabilir miyim?
      3-Alabiliyorsam girebilmesi için ona kargo ile göndermem mi gerek, yoksa ilk girişinde pasaporta vurulan mühür ile zaten kolayca giriş çıkış yapabilecek mi?

L
      levendt1

Yanıtlar için teşekkürler, bir sorun görünmüyor bu durumda. Ben daha önce amerikaya gitmiştim sıradayken hiç gözüme çarpmamıştı zarf bakan soran o nedenle şaşırdım.

L
      levendt1

Daha önce yazılanlarda okuduğuma göre İstanbul havalananında daha sıradayken bir sarı zarf kontrolü vs oluyormuş sanırım. Bunun nedenini de nasıl seçip kontrol ettiklerini de tam anlayamadım ama asıl sorum şu;
      Başaka bir ülke, mesela Avrupa'da, birkaç gün kalıp oradan Amerikaya uçup ilk girişi yapabilir miyiz? Bu durumda yukarıdaki gibi bir kontrol işlemi olmadan gitmiş olacağız, bir sorun teşkil eder mi? Aktarma gibi bir şey kast etmiyorum, birbirine bağlı biletler değil.

L
      levendt1

@yılmaz Sağol, sistemden barkod çıkarıp o şekilde gönderdik bugün, bizim 7 gün sürdü, gerçi baştanda bir eksik yoktu ama anladığım kadarıyla bir isim kontrolü ya da başka bir onay için bekletilmiş olabiliriz. Eğer görüşme günü pasaportları hemen geri göndermeselerdi ap olduğumuzu bile anlamayacaktık büyük ihtimalle. Bilgi vermeye devam edeceğim, en son herşey tamam olunca deneyimlerimi yazacağım ben de.

L
      levendt1

Selamlar, arandık, vizeler hazırmış, pasaportlalrımız geri istendi. 🙂
      Geri göndermek için ptt den direk adrese gönderiyoruz değil mi? yoksa AIS-PTT eksik evrak ya da başka bir kayıt yapıp mı göndereceğiz?

L
      levendt1