merhabalar, biz de viyana'dan olumlu dönüş aldık. mart ayı başından itibaren dönem dönem mail atıyorduk dosya taşıma için, 18 nisanda dosyamızı taşıyacaklarına dair mail aldık. 19 nisanda ise mülakat tarihimizin 6 haziran 2024 olarak belirlendiğini bildirir ikinci maili aldık, umarım herkesin gönlünden geçirdiği gibi süreçler yaşanır
yldrmflz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar öncelikle ABD ye bir hafta oldu gireli ve Viyana’da mülakat ve yaşadığımız süreçle ilgili başkalarına ışık olması adına yaşadığımız süreci ancak paylaşabiliyoruz. Biraz uzun ve meşakkatli bir süreç oldu bizim için ne yazık ki.
Eşim Avusturya’ya ne yazık ki tek başına vize randevu sıkıntısı yaşadığımız için başta tek başına konsolosluk mülakatına girdi. Molnarda bir günde sağlık sürecini geçti röntgen için ayrı bir yere gidildi ve sonucunu akşama doğru mail olarak attılar bir gün ara sonrasında konsoloslukta görüşmeye katıldı eşim orada İngilizcesine güvenmediği tek başına olduğu için tercümanla mülakata katıldı (sonrasında çok basit sorular ve alize hanımın yardımcı olmasıyla beraber gerek bile olmadığını söyledi)- en son mezun olduğun yıl nereden ve okuduğun bölüm
- orada ne iş yapmayı planlıyosun
- kaç yıllık evlisin eşin neden gelmedi
(Eşin vizesini alırsa onunla da görüşmeyi yapabileceğimizi mail atmanız yeterli dedi bu aldığımız en güzel haberdi)
Tebrikler diyerek bayrağı verdiler. Ertesi günde pasaportu teslim alabileceğimizi almamız için mail geldi.
Sonrasında ben vizemi aldım mailleştik ve randevu verildi ve tekrardan Viyana’ya gittik. Ben tek başıma girdim mülakata eşime sorulan soruları bana da sordular pasaport tesliminde eşimde yanımdaydı Alize hanıma çok teşekkür ettik. Ertesi gün pasaportumuzu teslim aldık.
Umuyorum herkes hayallerine kavuşur. Biz zorlu bir süreç sonrası ABD ye giriş yapabildik.
-
RE: Amerika'da Doğum Hakkında YardımSağlık içinde yayımlandı
Merhabalar greencard ile ABD ye giriş yaptık bir hafta oldu florida miamideyiz. 3 aylık hamileyim ve burada kontroller ve doğum için sigorta kapsamında uygun fiyata nasıl bu süreci başlatabilirim. Benimle aynı durumda olanlar nasıl bir süreç izlediler yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Çok teşekkürler randevu kovalıyoruz. Önceliğimiz eşime de schengeni almak olacak. Umuyorum buluruz. @EzgiLera
yldrmflz tarafından gönderilen son iletiler
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Merhabalar greencard ile ABD ye giriş yaptık bir hafta oldu florida miamideyiz. 3 aylık hamileyim ve burada kontroller ve doğum için sigorta kapsamında uygun fiyata nasıl bu süreci başlatabilirim. Benimle aynı durumda olanlar nasıl bir süreç izlediler yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhabalar öncelikle ABD ye bir hafta oldu gireli ve Viyana’da mülakat ve yaşadığımız süreçle ilgili başkalarına ışık olması adına yaşadığımız süreci ancak paylaşabiliyoruz. Biraz uzun ve meşakkatli bir süreç oldu bizim için ne yazık ki.
Eşim Avusturya’ya ne yazık ki tek başına vize randevu sıkıntısı yaşadığımız için başta tek başına konsolosluk mülakatına girdi. Molnarda bir günde sağlık sürecini geçti röntgen için ayrı bir yere gidildi ve sonucunu akşama doğru mail olarak attılar bir gün ara sonrasında konsoloslukta görüşmeye katıldı eşim orada İngilizcesine güvenmediği tek başına olduğu için tercümanla mülakata katıldı (sonrasında çok basit sorular ve alize hanımın yardımcı olmasıyla beraber gerek bile olmadığını söyledi)- en son mezun olduğun yıl nereden ve okuduğun bölüm
- orada ne iş yapmayı planlıyosun
- kaç yıllık evlisin eşin neden gelmedi
(Eşin vizesini alırsa onunla da görüşmeyi yapabileceğimizi mail atmanız yeterli dedi bu aldığımız en güzel haberdi)
Tebrikler diyerek bayrağı verdiler. Ertesi günde pasaportu teslim alabileceğimizi almamız için mail geldi.
Sonrasında ben vizemi aldım mailleştik ve randevu verildi ve tekrardan Viyana’ya gittik. Ben tek başıma girdim mülakata eşime sorulan soruları bana da sordular pasaport tesliminde eşimde yanımdaydı Alize hanıma çok teşekkür ettik. Ertesi gün pasaportumuzu teslim aldık.
Umuyorum herkes hayallerine kavuşur. Biz zorlu bir süreç sonrası ABD ye giriş yapabildik.
-
Merhabalar herkese ben şuan viyanadayım ve yarın mülakatım var. Benim vizem hızlıca sonuçlanırken eşimin schengen i bir türlü gelmedi hala bekliyoruz. Benim de 13 Ağustos vize bitişli ama 8 gün kalışlı günüm bu sebeple aslında pazartesi bitiyor. Bu süreçte konsolosluğa bir kaç gün erteleme için konsolosluğa mail attık ama 13 ağustosa verebileceklerini söylediler. Eşimin olmaması sıkıntı olacak mı? Erteleme beni ne kadar riske sokar? Biraz dara düştük ne yazık ki
-
Çok teşekkürler randevu kovalıyoruz. Önceliğimiz eşime de schengeni almak olacak. Umuyorum buluruz. @EzgiLera
-
Merhabalar Avusturya'ya dosyamızı taşıdıktan sonra Slovenya’dan eşimle ben vize için başvurduk fakat ne yazık ki red aldık. Randevu tarihimizi değiştirmelerini rica edip 23 temmuza randevu tekrar oluşturduk. Bu süreçte bi vize danışmanıyla anlaştık adam bizi baya kandırdı ve dolandırdı. Geçen hafta oluyor bu yaşananlar. Geçen mucizevi bir şekilde bir kişilik vfs Avusturya’dan randevu bulduk ve ben hazır olan evraklarımla gittik dün onayımı aldım. Talihli benim ve ben tek başıma gireceğim vize randevusuna eşime vize randevusu asla bulamıyoruz. eşimin olmaması bir sorun teşkil eder mi ya da yapabileceğim neler var. Bizimkiyle aynı süreci yaşayan var mıdır?
-
@oguzhanaga07 merhabalar yalnızca son mailimize olumlu olarak geri dönüş yaptılar diğerlerine hiç cevap vermemişlerdi.
-
merhabalar, biz de viyana'dan olumlu dönüş aldık. mart ayı başından itibaren dönem dönem mail atıyorduk dosya taşıma için, 18 nisanda dosyamızı taşıyacaklarına dair mail aldık. 19 nisanda ise mülakat tarihimizin 6 haziran 2024 olarak belirlendiğini bildirir ikinci maili aldık, umarım herkesin gönlünden geçirdiği gibi süreçler yaşanır
-
Merhabalar. Viyana Amerikan konsolosluğu navigatör linkini paylaşabilecek olan var mıdır rica etsem?
-
Merhabalar biz bir kaç ülkeye mart başından itibaren ve 10 günde bir mail attık fakat ne olumlu ne de olumsuz geri dönüş aldık. Yani yanlış mail atıyor olsaydık hata maili hemen ardından gelirdi diye düşünüyorum. Ama bir yerde yanlış mı yapıyoruz danışmak istedim.