• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. celikmustafa89
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

celikmustafa89

@celikmustafa89

1
    İtibar
    13
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum United Kingdom

celikmustafa89 Takip etme Takip Et

celikmustafa89 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@lumos hocam detaylı bilgi için teşekkür ederim.

Aşı ile ilgili bir sorum daha olacak.
      Açıkcası olduğum tüm aşıları hatırlamıyorum, özellikle cocukluk ve bebeklik dönemi için.

1. "*Mayıs sonuna kadar" bir bilgi var grafikte o ne demek? Şimdiden yaptırmamız gereken bir aşı var mıdır? Aksiyon almakta gecikmemek adına soruyorum.
      2. Bu antikor testinde aşılar eksik olmuş olsa, süreç sonra nasıl ilerliyor? Doktor orda aşıları yapıyor mu? Yoksa özelde yapmamızı mı bekliyorlar? İngilteredeyim ben ve bu aşı süreçleri evrak işleri çok uzun sürebiliyor. Mülakattan önce halledilmesi gerekiyorsa yetişmez diye endişe ediyorum. O yüzden sordum.
      3. Bir de aşıların eksik olması ve mülakata yetişmemesi durumunda süreç nasıl ilerliyor? Daha sonra yaptırınca verme gibi bir durum oluyor mu?

BİLGİ:

• Türkiyede geçmiş aşılar için il sağlık müdürlüğünden bir belge alınabiliyor galiba. Şu an o süreçle ilgileniyorum. Gittiğiniz sağlık ocağı kayıtlarından bakıyorlar. Yada dogum tarihinize göre bakanlığın o dönem uyguladığı aşı politikasından bir liste hazırlanıyor. Şahit ile beraber dilekçe verip yazdırabiliyormuşuz. Şu an süreç devam ediyor. Tamamlanınca detaylı bilgi vermeye çalışırım.

Bir soruda burdan sorayım.
      4. Şahit ile beraber bizim beyanımızla bir aşı kartı almış olacağız. Ama güvenilirliği tartışılır. Sonuçta hepsini hatırlayamıyoruz. Beyan edilen aşının yapılıp yapılmadığını nasıl kontrol ediyorlar. Muayenede test vs mi yapılıyor? yapılıyor ve yapılmış bir aşı görünmüyorsa süreç nasıl oluyor? (bu çok detay bir soru oldu ama tecrübesi olan vardır belki)

dvlottery içerisindeki linklerden FAQ kısmında şu aşı listesini buldum. Zannediyorum tum dünya için ortak bir liste. Bilginize.
      6ea65a76-8a48-4941-ad99-6507e796f32f-WhatsApp Image 2023-06-19 at 00.11.22.jpeg
      teşekkürler
      WhatsApp Image 2023-06-19 at 00.11.22.jpeg

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      celikmustafa89

celikmustafa89 tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan bulunduğum ülkede aşı mevzuları problem biraz da. O yüzden emin olmak istedim süreç konusunda. 2 ay önceden başlatmak gerekiyor süreci aşı olabilmek için.

Muayeneye gideceğimiz yer, aşıyı yapmayıp bizim yaptırmamızı bekleyecekse, mülakat sürecine yetişmeyebilir diye dusundum. Öncesinden başlatmakta fayda olabilir.

Mülakat tarihi alma konusu ayrı ve en öncelikli konu anladığım kadarıyla. Ama ona yapacak bir şey yok, bizden çıktı artık. Bize bakan işleri yavaştan hazırlamakta fayda var, dediğim gibi bu ülkede süreçler çok uzun sürüyor. Ve forumda da çok az bilgi var. O yüzden öğrenmeye çalışıyorum detayları.

aklıma gelen her soruyu da sormaya zorluyorum kendimi açıkcası. Başkasına da lazım olu, kayıtlarda dursun diye.

Açıklamalar için teşekkürler.

C
      celikmustafa89

@lumos hocam detaylı bilgi için teşekkür ederim.

Aşı ile ilgili bir sorum daha olacak.
      Açıkcası olduğum tüm aşıları hatırlamıyorum, özellikle cocukluk ve bebeklik dönemi için.

1. "*Mayıs sonuna kadar" bir bilgi var grafikte o ne demek? Şimdiden yaptırmamız gereken bir aşı var mıdır? Aksiyon almakta gecikmemek adına soruyorum.
      2. Bu antikor testinde aşılar eksik olmuş olsa, süreç sonra nasıl ilerliyor? Doktor orda aşıları yapıyor mu? Yoksa özelde yapmamızı mı bekliyorlar? İngilteredeyim ben ve bu aşı süreçleri evrak işleri çok uzun sürebiliyor. Mülakattan önce halledilmesi gerekiyorsa yetişmez diye endişe ediyorum. O yüzden sordum.
      3. Bir de aşıların eksik olması ve mülakata yetişmemesi durumunda süreç nasıl ilerliyor? Daha sonra yaptırınca verme gibi bir durum oluyor mu?

BİLGİ:

• Türkiyede geçmiş aşılar için il sağlık müdürlüğünden bir belge alınabiliyor galiba. Şu an o süreçle ilgileniyorum. Gittiğiniz sağlık ocağı kayıtlarından bakıyorlar. Yada dogum tarihinize göre bakanlığın o dönem uyguladığı aşı politikasından bir liste hazırlanıyor. Şahit ile beraber dilekçe verip yazdırabiliyormuşuz. Şu an süreç devam ediyor. Tamamlanınca detaylı bilgi vermeye çalışırım.

Bir soruda burdan sorayım.
      4. Şahit ile beraber bizim beyanımızla bir aşı kartı almış olacağız. Ama güvenilirliği tartışılır. Sonuçta hepsini hatırlayamıyoruz. Beyan edilen aşının yapılıp yapılmadığını nasıl kontrol ediyorlar. Muayenede test vs mi yapılıyor? yapılıyor ve yapılmış bir aşı görünmüyorsa süreç nasıl oluyor? (bu çok detay bir soru oldu ama tecrübesi olan vardır belki)

dvlottery içerisindeki linklerden FAQ kısmında şu aşı listesini buldum. Zannediyorum tum dünya için ortak bir liste. Bilginize.
      6ea65a76-8a48-4941-ad99-6507e796f32f-WhatsApp Image 2023-06-19 at 00.11.22.jpeg
      teşekkürler
      WhatsApp Image 2023-06-19 at 00.11.22.jpeg

C
      celikmustafa89
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@hsn-kartal evet oturum var, orda yasıyorum.

C
      celikmustafa89

Selamlar,
      Süreçte verilmesi gereken evraklar konsunda bir sorum olacak.
      Sitede hazırlanması gereken evraklar Turkiye için detaylı bir şekilde verilmiş. İstenen evrakların e-devletten nasıl alınacağına kadar.
      Bu kısımda bir sorun yok. Ancak mülakata başka bir ülkede gireceğiz. Bu ülkede de 6 aylık bir geçmişimiz var.
      1- Bu durumda hazırlanması gereken evrakları TR'ye göre mi yoksa bulunduğumuz ülkeye göre mi düzenlemeliyiz.

Bu ülke vatandası degiliz, sadece çalışma iznimiz var. 6 aydır buradayız. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bir diğer sorum:
      2- Aşı ve sağlık konusunda ülkelere göre bir değişiklik oluyor mu? Oluyorsa bunu nerden takip edebiliriz?
      3- Bir aşı listesi var mıdır? Link paylasabilirseniz sevinirim

teşekkürler

C
      celikmustafa89
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,

DS-260 formunu doldururken mülakat yeri olarak Londra girdik ama bir donuş olmadı hala. Bir mail gelmedi. Sıramız 3000 civarlarında. Bir şeyler kaçırıyor muyuz diye sormak istedim. KCC'den gelen bir mail yok. Ama Londra'da sıra daha hızlı gelir demişlerdi. Ayrıca sıra numaramızda erken.

Açıkcası maili beklemem gerekiyor diye biliyorum. Mail gelmeden bir aksiyon almamız gerekmiyor yanlışım yoksa. Polonyada mülakat kaçıran bir arkadasın mesajlarını okudum. Şu an durumlar nedir? Bir şeyler kaçırıyor muyum? sormak istedim. Birde işlemleri londrada yapan veya yapacak olan var mı? Deneyimleri paylaşmak için soruyorum. Teşekkürler

C
      celikmustafa89