• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Eski Kullanıcı 080
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 14
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Eski Kullanıcı 080

@Eski Kullanıcı 080

16
    İtibar
    42
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Eski Kullanıcı 080 Takip etme Takip Et

Eski Kullanıcı 080 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@Muhtaradana Kesinlikle katılıyorum. Belki de bu aşama da Ankara'nin böyle bir hizmeti ve alt yapısı yoktur. Bunun içinde mecburen Ankara mülakat ile çağırmak durumda kalmıştır.

Bakalım bu tezimiz doğru çıkacak mı.. Mutlaka sonucu burdan paylaşalım. Hatta bence burdan şunun uyarısını da yapalım çocuklar için vize başvuru yaparken İSTANBUL KONSOLOSLUĞU seçilsin! Diyelim. Hoş bunun doğruluğunu 27 Mart tarihinde öğrenmiş olacağız. Hatta yetişkinlerin vize yenileme işlemleride İstanbul kuralına tabii tutulur diye düşünmeden edemiyorum..

Sonucu herkese paylaşacağım. Konsolosluk görevlisine bunun sebebini ısrarla soracağım. En kötü red ederler, ederse de etsinler...

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

Muhtemelen yüz yüze görüşme için randevu almanızı belirtir bir e posta alacaksınız. Akabinde pasaportunuz belirtmiş olduğunuz gönderi adresine yeniden yollanacaktir. Keza bizde ki durum bu şekilde. Hatta bugün pasaportlar geldi içinde bir kağıt var ve şunu söylüyor.

Sayın Başvuru Sahibi:

Vize görüşmesinden muaf olarak (posta yoluyla gönderi) bir ya da daha fazla göçmen olmayan vize başvurusunda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Ancak şu anda başvurunuzu işleme koyamıyoruz. Ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki notlara bakınız:

*Vize görüşmesinden muaf olarak başvuru yapma hakkından yararlanamazsınız. Vize randevusu almak için lütfen turkey.usvisa-info.com adresini ziyaret ediniz.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@demirnaz Benimle iletişime geçersen size yardımcı olabilirim. Aynı hatayı 2 gün önce ben de aldım. Fakat çözümü çok basit, öncelikle aldığın randevuyu iptal et. Akabinde sistemden çık yeniden giriş yap ve devam et seçeneğine bas ve sana sorulan sorular listesi çıkacak. Orada anne babanın geçerli vizesi varmi sorusuna evet dedikte sonra burası önemli AŞAĞIDA OKURSA DS160 DAKİ TIBBİ VE TERÖR VS SORULARININ HEPSİNE HAYIR CEVABI VERİLMİŞTİR DİYE BİR ŞEY OLACAK ONA DA EVET DOĞRU DİYE SECENEK OLACAK HEMEN SONRASINDA HAYIRLI OLSUN BELGE GÖNDERME EKRANIN CIKIYORRRRR😊

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080
    • RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@denizci10 İçimize su serptiniz, ilginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. 🙋😊

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

Bugün itibariyle çocuklarımız için posta yoluyla yaptığımız başvuru kabul edilmedi ve bizim için Ankara'daki mülakat tarihi belirlendi... Bu durumla karşılaşanlar oldu mu? Ne sordular ve genelde sonuç ne çıkıyor acaba? (Anne-Baba vize mevcut)

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@Muhtaradana Hiç bir şekilde anlamadım. Fakat şu olabilir mi diye düşünüyorum, ben bizim zarfın içinde sadece pasaport fotokopilerini, pasaport asıllarını, geçerli abd vizemizin fotokopisini, biyometrik resim ve nüfus kayıt örneğini ekledik. Başka her hangi bir ek evrak, banka hesabı, anne babaya ait mesleki bilgilerimizi belirtir evrak da katmadik. Acaba destekleyici belge mi görmek istiyorlar.. Anlamış değilim....

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@Muhtaradana Evet Kadir beye özelden yazdım. Umarım dönüş sağlar.. Şimdi heyecanla bekliyoruz..

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@Muhtaradana Şöyle ki bizim vizelerimiz Kasım ayında alındı ve biz seyahat planımızı Aralık ayı şeklinde sisteme yansıtmıştık. Fakat eşimin ameliyatı sebebiyle gidemedik. Bizde seyahatimizi Temmuz ayına erteledik ve akabinde çocuklarımızda bizimle gelsin fikri oluştu. Olay bundan ibaret.

Fakat şöyle bir durum oldu.
      Biz DS160 Formunu doldururken Ankara'yı seçtik.
      Sistem ise bizim evraklarımızı İstanbul'a göndermemiz için kargo çıktısı otomatik oluşturdu.
      Akabinde DS160 kontrol sayfasında Ankara'yı seçerek sorgulama yaptık ve İşleme alınmadı uyarısı alıyorduk.
      Sonra Ankara dan sorgu yapınca aynı DS160 kodu bulunamadı hatasını aldık.
      Sonra İstanbul'u seçince aynı DS160 numarası ile İşleme Alındı şeklinde uyarı aldık.

Yani İstanbul Konsolosluğu ds160 numarası ile sorgu ekranını Ankara dan kendilerine çektiler. Bu kez Ankara yi seçince böyle bir numara yok diye uyarı veriyor.

Zaten 3 gün sonra da İstanbul'u seçip sorgu yapınca Refused uyarısı ile karşılaştık ve eposta geldi Ankara için konsolosluk görevlisi ek randevu gerektiği şeklinde bir yazı yazmışlar. Ve 27 Mart'a da randevu vermişler.

Acaba şu olmuş olabilir mi? Örneğin İstanbul bakmıştır bu Ankara'yı seçmiş banane kardeşim Ankara'ya gitsinler onlar versin diyip sorumluluk altına mı girmek istemediler.. Bilemiyorum..

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@Muhtaradana
      DS160 Formu
      Ödeme Makbuzu
      5x5 Fotoğraf
      Kimlik Fotokopisi Çocuk
      Kimlik Fotokopisi (Anne-Baba)
      Pasaport Aslı Çocuk
      Pasaport Fotokopisi (Anne-Baba)
      Vıze Fotokopisi (Anne-Baba)
      Nüfus Aile Kayıt Örneği
      Temmuz Ayı Otel Rezervasyonu

Bu kadarcık evrak kattım.
      DS160 doldururken de Ankara'yı seçtim ve gayet nizamı eksiksiz doldurdum. Hiç bir detayı alamadığıma neredeyse eminim. Kendi vizemizi alırken de ben doldurmuştum.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@charon Şaşırmaktan ziyade, çocuklar için "genel olarak" büyük bir yüzde de onay alınıyor mülakatsız. Dolayısı ile elbette çağırırlar ama biz genele bakıyoruz. Hali hazırda başvuru şeklim de biraz tuhaf benim, kalkıp ds160'i Ankara'ya hitaben doldurup da İstanbul'un "Başvuru Ankara'ya ama sistem otomatik olarak evrakları her ne kadar bana postalamışsa da Ankara baksın banane kardeşim" diyip Ankara ya yollamış olabilir mi diye düşünüyorum.. Mevcut sistemde de Ankara'nin randevusuz vize yenileme sistemi olmadığı için zaruri olarak randevu atamaya yönlendirme ihtimali üzerine düşünüyoruz.

Dikkatimi çeken bir başka husus ise Ais sistemine girince randevu ekranında bana sadece Ankara'yı seçmene izin vermek ile birlikte 27 Mart, 29 Mart ve sonraki haftalara full açık randevu seçme seçeneği veriyor bana.

Burdan şunu anlıyorum ki normal de randevu alsam bir kaç ay sonraya verilir, ama şuan 27 Mart da dahil olmak üzere neredeyse tüm günler bize özel tanımlanmış gözüküyor ve dikkat ettim randevular hiç dolmuyor. Sanırım bu ek görüşme için özel olarak tanımlanmış bir randevu ekranı. Zira diğer türlü günler tek tek dolardı.

Zaten gelen e postada ise şu şekilde yazıyor.
      "ABD Dışişleri Bakanlığı Ankara Konsolosluk Bölümünden bir temsilci, Vize Başvurusu durumunuzu, ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için alttaki başvuru sahip(ler)inin randevu alması için güncelledi."

Bakalım göreceğiz ne olacağını.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

Eski Kullanıcı 080 tarafından gönderilen son iletiler

@cmlmj23 Biz yaptık, mülakata çağırdılar ve red yedik. Yukarıda detaylı yazdım. Sizde bir şansınızı deneyin isterseniz.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@brcnl1822 Ne demek, yardımcı olduysam ne mutlu. Gerçekten süreci iyi değerlendirin ve başvuru yapacağız en uygun vakte kadar sabır ile bekleyin. Tek tavsiyem bu olacaktır size..

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@charon Hepsini değerlendireceğim kardeşim. Merak etme, yakın zamanda seyahatimiz olacak. Şu sular durulsun seçim vs geçsin seneye inşallah yeniden başvuru yapacağız. Doordash de zaten hayal oldu, zira yüz tanımlama istiyor uygulama sürekli. Hesap sahibi kontrolü yapıyor. Bizi bu hallere düşürenler utansın.. Başka da bir şey demiyorum ben.. Haktan hayırlısı olsun herkes için....

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@charon Alakası olduğunu düşünmüyorum. Ha eğer ellerinde zihinleri okuma yönünde bir teknoloji varsa o ayrı. Zira hiç gidip gelmemiş kişilerin çocukları dahi posta yolu ile başvuru da vizelerini alabiliyor. Hali hazırda mevcut siyasi belirsizlik, ağır ekonomik şartlar, bulunduğum bölgede yaşanan deprem felaketi, siyasi anlaşmazlık vb. Gibi sebeplerin ayyuka çıktığı bir dönemde posta yoluyla vize başvurularının da artık sıkıntılı olduğu anlamı çıkar buradan.

Tekrar beyan ederim ki eğer beyinleri okuma teknolojisine ulaşmamışlarsa... Aksi durumda mevcut ülke şartlarında bir çok kişiden çok daha fazla vize almaya uygun bireyleriz. Gittikten sonra kalınır, çalışılır, çalışılmaz, geri dönülür yada dönülmez bunlar bambaşka konular.

Mevcut durumda bu vize reddini bireysel olarak eksikliğimizden kaynaklandığını düşünmüyorum.

10-13 Yıllık Kamu Personeli olan karı koca
      Bir çok Avrupa ülkesini 3 yıldır sürekli seyahatte bulunmuş,
      Ev, Araba gibi maddi varlığı sahip,
      Anne Babanın vizesi de mevcut olan bir aile

Bu tabloda ki eksik olan ne?
      Bana göre hiç bir şey. Görevli vermek istemedi ve vermedi. Bu kadar basit. Günlük, Aylık kotalarımi oldu yada deprem bölgesinden geldiğimiz için mi oldu bu artık beni ilgilendirmiyor.

Ya da şu soruyu soralım, hangimizin içinin bir köşesinde "belki de kalırız orda" düşüncesi olmadan mülakata giriyor ki?
      Dürüst olalım. Ülkece buna ihtiyacımız var.
      Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
      Vesselam🙋

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@charon Evet bu şekilde yapacağız mecbur. Bir kaç senemizi alabilir, belkide ilk giriş çıkıştan sonra verir tam emin değilim. Şaşırdığım şey şu, iyi bir profile sahip olmamıza rağmen vermemeleri. Düşünüyorum şöyle,
      Karı Koca 10 Yıllık Kamu Personeli.
      Almanya Fransa Belçika gezileri 3 senedir var.
      Araç Ev ve Finansal olarak belli maddi birikimde banka da var.
      Çok tuhaf.. Gerçekten çok tuhaf...
      Ben gidip iki ay kalacağım, belki Doordash vs yaparım en azından yaptığım masraflarımi karşılaşmış ve gezmiş olurum. Döndükten sonra bir kaç ay sonra yeniden başvuru yapacağız artık. Hayırlısı olsun..

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080
    • RE: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Merhabalar;
      Arkadaşlar artık Doordash uygulamasının her hangi bir anda yüz doğrulamasi için selfi istediğini duyuyoruz.

Halihazirda ki son durum nedir acaba?
      Ek olarak Grubhub uygulamasıda mevcutta selfi doğrulamasi istiyor mu?
      Bunun üstesinden gelme ile ilgili bir yorumu olan var mı acaba?

Ulaşım içinde yayımlandı
      Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

Randevuya gittik arkadaşlar. Çocukların vize talebini Red ettiler.
      27 Mart 2023'de randevuya eşimle birlikte gittik. Sadece beni aldılar, eşim dışarıda kaldı. İçeri girdikten sonra parmak izi bölümünden sadece sıra numarası aldım. Çocuk olduğu için parmak izi istemediler ki çocukları da götürmemiştik.

Eşim ve ben kamu personeliyiz, biz B1/B2 vizemizi 2022 yılında almıştık. Daha önce Almanya, Fransa ve Belçika ziyaretlerimiz oldu, pasaportumuzda giriş çıkışlarını belirtir mühür ve schengen vizem vardı.

Görüşme çok kısa sürdü, neden çocuklarınız için başvuru yaptınız dedi, bende çocuklarımiz ile gezmek için gideceğiz, onlar olmadan seyahatte etmek istemiyoruz zira deprem oldu ve onları geride bırakmak istemiyoruz seyahatimizde bize eşlik etmelerini istedik dedim. Daha sonra okula gidiyorlar mi bende evet ana sınıfına gidiyorlar dedim. Normalde onlara kim bakacakti dedi ve bizde annemde kalacaklardır ama annemde ameliyat olacak seyahat tarihlerinde dedim, Sonra yaklaşık 20 saniye sonra üzgünüm vizeniz onaylanmadı dedi ve sarı bir kağıt verdi, neden peki biz kamu görevlisiyiz çocuklarımız olmadan seyahat etmek bizim için kötü olacak dedim oda üzgünüm dedi. Zaten hemen sonra ki numarayı çağırdı yolladı.

Gerçekten artık anlam veremiyorum, Avrupa geçmişimiz var, 10 yıllık kamu görevlisiyiz, maddi belgelerimizde eksiksizdi, hiç bir şeye bakmadan bu yaptıkları çok büyük bir haksızlık!

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@HAMZA-KAĞAN-ÇELİKTUĞ DS160 doldururken hangi konsolosluğu seçtiniz acaba?

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

@charon Kanka sakalın yok ki kaç kez dedin, bana da keza söyledin dediğin gibi çıktı randevuya gideceğiz 10 Gün sonra.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080

Muhtemelen yüz yüze görüşme için randevu almanızı belirtir bir e posta alacaksınız. Akabinde pasaportunuz belirtmiş olduğunuz gönderi adresine yeniden yollanacaktir. Keza bizde ki durum bu şekilde. Hatta bugün pasaportlar geldi içinde bir kağıt var ve şunu söylüyor.

Sayın Başvuru Sahibi:

Vize görüşmesinden muaf olarak (posta yoluyla gönderi) bir ya da daha fazla göçmen olmayan vize başvurusunda bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Ancak şu anda başvurunuzu işleme koyamıyoruz. Ayrıntılı bilgi için lütfen aşağıdaki notlara bakınız:

*Vize görüşmesinden muaf olarak başvuru yapma hakkından yararlanamazsınız. Vize randevusu almak için lütfen turkey.usvisa-info.com adresini ziyaret ediniz.

Eski Kullanıcı 080
      Eski Kullanıcı 080