Telegram grubunda paylastigim mesaji buraya da yazayim dedim. Vize surecinde bu forumunda baya faydasini gordum. Topigi acan ve paylasim yapan arkadaslara cok tesekkur ederim. Paylasimimin umarim vize alacak arkadaslara faydasi olur. Hersey gonlunuzce olsun...
Profilimden bahsedeyim biraz.
*Yaşım 45
*Evliyim
- 8 ve 5 yaslarinda iki cocugum var
*Esim MEBde ogretmen - Ben de ogretmenim fakat meb de degilim. Dershanede calisiyorum, En yumusak karnim burasiydi, Turkiyede ozel sektoru biliyorsunuz...
- Pasaportlari daha yeni cikarttik, yani bombostu. Daha etkili olur diye 10 yillik pasaport cikarttim. Cocuklarinki de maksimum 5 yillik oluyormus. Bu yuzden onlara da 5 yillik cikarttim.
- Daha once yurtdisi olarak sadece Bosna Hersege iki gunluk bir gezim vardi. Sengen falan yok. Esim hic yurt disina cikmadi.
- Simdiye kadar ilk vize basvurumuz Amerikaydi
Gelelim gorusme detaylarina ve izlenimlere...
Randevumuz 9 15teydi. Saat 8 30da kapida siraya girdik.
Araba anahtarini iceri aliyorlar.
Saat 9da bizi iceri aldilar
Pasaport kontrolunden sonra asansorle, gorusmelerin yapildigi salonun oldugu kata ciktik.
Bankadaki gibi sistem kurmuslar. Giriste hemen sag tarafta Ds160 onay formunu alip kontrol ettiler. Pasaportu ve 1 adet fotografimizi aldilar. Bu isleri yapan elemana sordum Turk musunuz diye. Evet Turk vatandasiyim dedi. Sasirdim dogrusu. Butun calisanlar amerikali zannediyordum. Neyse gunde kac kisi basvuruyor diye sordum. Bu bilgiyi veremeyiz ama cok basvuru var dedi. Biraz usteleyince 300-400 kisi oluyor dedi. Vaauuvv dedim kisi basi 160 dolardan iyi para eder, konsolosluk acmak lazim dedim.

Peki dedim ne kadar onay veriliyor. Abi dedi istersen konsolosun numarasini vereyim sor
3 banko pasaportlara resimleri tariyordu ve bu isi yapanlar da Turktu. Bir banko parmak izi aliyordu ve amerikaliydi. Cocuklarin parmak izini almadi. Ben de zaten burunlarini karistirmislardi dedim
5 banko vize gorusmelerine ayrilmisti. En basta kara oglan, meshuuuuuur Nick vardi. Bugun aksi tarafindan kalkmis galiba etrafa nizam veriyordu. Neymis pasaportlari banko onune gelmeden once hazir etmeliymisiz diye anons yapti. Ben dikkat etmedim ama disarida birisiyle gorustum o esnada 4 kisiye red vermis. Sonra yasli bir teyze vardi ona 30 saniyede onay verdi. S seklinde kivrimli bir bicimde siraya girdik. Sirasi gelen rastgele bankolara yoneliyordu. Nickin yaninda sari çıyan
kisa sacli erkek memur vardi. Onun yanindaki bankoda kisa siyah sacli 50li yaslarda bayan memur vardi. Sonraki bankoda beyaz, top sakalli memur vardi. En sonda ise uzun sari sacli bayan memur vardi.
Nice dusmeyiz diye dua ediyordum. Sari sacli erkekten de cekiniyordum. Sari sacli erkek ile kisa siyah sacli bayan ayni anda bosa cikti. Ben hemen bayana yoneldim. O esnada sari da bizi cagirdi ama hic orali olmadim
Dogrudan Turkce mulakata basladi. Maskeleri cikartip konusalim diye teklif ettim yok dedi. Tebessum ettigimizi gormesini istiyorduk. Klasik nicin gidiyorsunuz diye sordu. Turist dedik. Nereyi goreceksiniz deyince esimin aksam hazirladigi posteri cocugun eline tutturarak gosterdik ve baya etkili oldu. Gel gelelim en yumusak karnim olan ne is yapiyorsunuz mevzusuna. Ilk once esime sordu esim öğretmenim dedi. Bana dondu kafasini sallayarak siz dedi, ben de ogretmenim dedi. Baska da hiiiiiic birsey sormadi
Tam o esnada beni kucuk cocuk da ben de ogrenciyim dedi. Guzel bi anbiyans oldu. Amerikada tanidiginiz var mi diye sordu, yok dedik. Veeee bu grupta rastaldigim ve alay edilen bir durum basimiza geldi. Kadin nufus kayit ornegini istedi. Allahtan daha once bu grupta tanistigimiz bir aileden bunun tuyosunu alip evragi hazirlamistik. Grupta, ikametgah belgesi de goturun diye alay edenleri dusunup icimden aci aci guldum. Sonra bi 20 25 saniye bilgisayar ekranina birseyler yazdi. Esimle o an gozgoze geldik. Kisik sesle tamam bu is dedim. Memur vizeniz onaylandi dedi. Asansoru beklemeden sevinmeye basladik 
resmen 1 sene kazandim. Heyecandan ve sevincten elim ayagim titredi. Arabayi park ettigim yeri unuttum
Resmen biktirma bezdirme politikasi uyguluyorlar. Icimde bir his konsoloslugun mail atip ocak veya subata randevuyu cekecegini soyluyor