• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. reportkowalski
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    R
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

reportkowalski

@reportkowalski

0
    İtibar
    8
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

reportkowalski Takip etme Takip Et

reportkowalski tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Gelir vergisi / beyani

Herkese merhaba,

Greencard sahibiyim ancak eşim henüz değil. Vergi beyanı yaparken eşime de W7 form doldurup itin numarası başvurusu yapacağım ancak başvuru için istenen belgelerin orijinal kopyalarını (original copies of the documents from the issuing agency) Türkiye'den nasıl temin edeceğimi bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

Sertifikalı muhasebecilerin bu belgeleri onaylayıp adınıza başvuru yapabildiğini biliyorum ancak şimdiye kadar görüştüklerim yüksek ücretler istedi. Makul bir ücrete yardımcı olabilecek muhasebeci tanıyanların da yardımını rica edeceğim.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      R
      reportkowalski
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Herkese merhaba,

2022 Aralık ayında ABD'ye giriş yapıp greencardımı aldım ancak SSN'im ulaşmadı ve ABD'den ayrılmak durumundaydım. Henüz ABD'de yaşamıyorum Mayıs ayında tekrar gidip SSN'imi de alacağım ancak anladığım kadarıyla beyan dönemi kapanacak. Aralık ayı da olsa 2022 yılında giriş yapmış olduğum için vergi beyan etmem kesinlikle gerekiyor mu yoksa gelirim olmadığı için beyan etmemek normal midir?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      R
      reportkowalski
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

@gucarslan yanıtınız için çok teşekkür ederim. Hemen evlensek bile evlendikten sonra soyadı değişeceği için pasaportun da değişmesi gerekiyor ve şuanki çip krizinden dolayı pasaport işlemleri 1 ayı bulabiliyormuş hatta randevu alınamıyormuş. Pasaport değiştirmeden de mülakata girme ve vizenin basılması işlemleri nasıl olur pek bilmiyorum açıkçası?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      R
      reportkowalski
    • RE: ABD Yolunda Evlilik

Merhabalar, DV-2022 talihlisiyim ve geçtiğimiz günlerde 01 Ağustos 2022 için mülakat maili aldım. Nişanlımla evlilik tarihimiz Eylül ayında ancak şuan ne yapacağımız konusunda tamamen kararsısız. Mülakat tarihime 1 ay kadar bir süre var, hemen en hızlı şekilde evlilik gerçekleştirsek, ve mülakat tarihine kadar kimlik ve pasaport yenilense;
      1- Nişanlım için de mülakat alma şansımız nedir ve ne şekilde yapılabilir?
      2- Ds-260 formu bu aşamadan sonra açılabilir mi?
      3- Bu durumun benim sürecimi negatif etkileme şansı var mıdır?
      4- Nişanlımın turist vizesi bulunuyor, kendisine de oturum yada GC almak için alternatif yollar nedir?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      R
      reportkowalski