• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. alpertopac
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 6
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

alpertopac

@alpertopac

3
    İtibar
    177
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

alpertopac Takip etme Takip Et

alpertopac tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerikan Vatandaşlarının Hibelerden Yararlanması

@senay-sirin Öncelikle yazınız için teşekkürler. Şuanlık kesin olmamakla birlikte business, international relations ya da industrial engineering gibi idari bölümler düşünüyorum, business öncelikli tabi. Ama bir yandan tarih,felsefe,antropoloji gibi ilgi duyduğum alanlarda akademik bir kariyer de düşünmüyor değilim. Henüz üniversite hedefimi tam olarak belirleyemediğim için majorları da tam araştırmadım.

Sırf eğitim için o eyalette bulunmadığımı kanıtlamak için üniversiteye başvurmadan önce o eyalette 1-2 yıl kalmam daha mı mantıklı olur yoksa community college mi sizce? Çünkü instate fiyata tabi tutulmazsam gerçekten uçuk bir değer 40000 dolar.

Önlisans ve Lisans Eğitimi içinde yayımlandı
      A
      alpertopac

@senay-sirin Teşekkür ederim değerli bilgiler için, community college olayı mantıklı geldi. California'daki tüm community collegelar UC ile anlaşmalıymış araştırdığıma göre.

Eğer dediğiniz gibi cc'dan mezun olup 1 yıl çalışırsam resident olmam kesin mi? Yanlış anlamadıysam mezun olup o eyaletin artık bir vatandaşı olduğumu kanıtlamak için bu gerekli.

Ve bu 1 yıllık süreçten sonra UC'ye girmek istersem cc'dan üniversiteye geçen bir öğrenci olarak mı değerlendirilicem yoksa hiç cc okumamış gibi tekrardan lise GPA ve SAT notlarına göre mi değerlendirilicem?

Bir de cc okurken Pell Grant ve Federal Grant Aid gibi federal hükümet tarafından verilen hibelere tabi tutulabilecek miyim?

Teşekkürler.

A
      alpertopac

@Senay-Sirin Need blind universities ve need based scolarships diye kavramlar duydum ve biraz araştırma yaptım:

위키제로: 먹튀 위험 제로를 위한 우리의 방향
      Colleges | Universities Who Provide “100% Need-Met” Financial Aid
      Counselor & Advisor Resource Hub

Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler, öğrencinin finansal durumunu sormadan kabul ediyolarmış ve kabul ettikten sonra ailenin maddi gücüne göre burs veriyolarmış. Bazılarının da pell grant e kabul almak veya o eyalette resident olmak gibi şartları var ama genel olarak maddi olarak yetersiz olmak dışında bi koşul yok gibi. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler yeniden..

A
      alpertopac

alpertopac tarafından gönderilen son iletiler

@Senay-Sirin Vikide need blind olup ihtiyaç olan parayı yüzde 100 olarak karşılayanlar, need blind olmayıp yüzde 100 karşılayanlar veya need blind olup bir kısmını karşılayan üniversiteler vs. yazıyor. Dediğinizi yanlış anlamadıysam need blind olan üniversiteler, ödeyecek durumu olmayan öğrencilerden ödeyebilecek durumu olan öğrenciye oranla ekstra akademik başarı istemiyor. Yani herkesi aynı statüde değerlendiriyor. Bir de need sensitive diye bi kavram karşıma çıktı, o konuda da bilginiz paylaşırsanız sevinirim.

A
      alpertopac

@Senay-Sirin Need blind universities ve need based scolarships diye kavramlar duydum ve biraz araştırma yaptım:

위키제로: 먹튀 위험 제로를 위한 우리의 방향
      Colleges | Universities Who Provide “100% Need-Met” Financial Aid
      Counselor & Advisor Resource Hub

Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler, öğrencinin finansal durumunu sormadan kabul ediyolarmış ve kabul ettikten sonra ailenin maddi gücüne göre burs veriyolarmış. Bazılarının da pell grant e kabul almak veya o eyalette resident olmak gibi şartları var ama genel olarak maddi olarak yetersiz olmak dışında bi koşul yok gibi. Bu konu hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler yeniden..

A
      alpertopac

@Senay-Sirin Kızınızı krediyle okuttuğunuzu söylemiştiniz. Peki üniversiteyi krediyle okuma hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz? Bütün ihtimalleri göz önüne alıp öyle karar vermeyi düşünüyorum. Sanırım gap year yoluyla instate için uğraşacağım çünkü California'da cc okumak ne kadar ekonomik olsa da eyalet kendiliğinden pahalı. Mesela instate alamazsam bir üniversiteden istediğim miktarda kredi alabilecek miyim? Bir de üniversiteden gap year koşuluyla kabul aldıktan sonra gap year içerisinde tüm koşulları uygularsam resident olabilecek miyim?

A
      alpertopac

@senay-sirin Teşekkür ederim değerli bilgiler için, community college olayı mantıklı geldi. California'daki tüm community collegelar UC ile anlaşmalıymış araştırdığıma göre.

Eğer dediğiniz gibi cc'dan mezun olup 1 yıl çalışırsam resident olmam kesin mi? Yanlış anlamadıysam mezun olup o eyaletin artık bir vatandaşı olduğumu kanıtlamak için bu gerekli.

Ve bu 1 yıllık süreçten sonra UC'ye girmek istersem cc'dan üniversiteye geçen bir öğrenci olarak mı değerlendirilicem yoksa hiç cc okumamış gibi tekrardan lise GPA ve SAT notlarına göre mi değerlendirilicem?

Bir de cc okurken Pell Grant ve Federal Grant Aid gibi federal hükümet tarafından verilen hibelere tabi tutulabilecek miyim?

Teşekkürler.

A
      alpertopac

@senay-sirin Öncelikle yazınız için teşekkürler. Şuanlık kesin olmamakla birlikte business, international relations ya da industrial engineering gibi idari bölümler düşünüyorum, business öncelikli tabi. Ama bir yandan tarih,felsefe,antropoloji gibi ilgi duyduğum alanlarda akademik bir kariyer de düşünmüyor değilim. Henüz üniversite hedefimi tam olarak belirleyemediğim için majorları da tam araştırmadım.

Sırf eğitim için o eyalette bulunmadığımı kanıtlamak için üniversiteye başvurmadan önce o eyalette 1-2 yıl kalmam daha mı mantıklı olur yoksa community college mi sizce? Çünkü instate fiyata tabi tutulmazsam gerçekten uçuk bir değer 40000 dolar.

A
      alpertopac
    • Amerikan Vatandaşlarının Hibelerden Yararlanması

Öncelikle 16 yaşında lise 3 öğrencisiyim. Üniversiteyi ABD'de okumak istiyorum. Türkçe kaynakların çoğunu okudum ve Amerika'da üniversite okumak için gerekli bilgilere şuanda sahibim. Fakat aklıma takılan sorular halen var:

1) Amerika'ya gidince ailem gerek maddi durumumuz, gerek dolar sebebiyle destek olamayacağından tamamen bağımsız bir öğrenci olma durumum var. Acaba Ohio gibi bir eyalette üniversite okumadan önce resident olmak için 1 yıl beklemek mi daha mantıklı, yoksa 29bin dolar gibi bir para ilk yıl için ödenebilir düzeyde mi?

2) Pell Grant dışında State Grant Aid, Instuition Grant Aid, Federal Grant Aid gibi hibelere tabi tutulacak mıyım? Bir de bu hibeler sadece ilk yıla mı özel yoksa her yıl alabilecek miyim?

3) 3.4 GPA'e sahibim. SAT'den 1400-1500 arası bir puan aldığımı varsayarsak NYU veya University of Washington bandında bir okula girebilir miyim, yoksa Ohio State University doğru bir hedef mi?

4) Herhangi bir spor ve müzik etkinliğinde başarım yok. Bu saatten sonra hangi sosyal aktiviteler üniversiteye girişimde etkili olabilir?

5) Lise 4'ü Amerika'da ücretsiz okuma şansım var mıdır?

6) Annem ve babamın ABD vatandaşlığı yok. Onları 18 yaşımdan sonra ABD'ye getirebilme durumum nedir?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler..

A
      alpertopac