• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. umuryunus
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    U
    • Takip Edilenler 20
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 24
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

umuryunus

@umuryunus

39
    İtibar
    110
    Profil Görüntülemeleri
    24
    Takipçiler
    20
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İSTANBUL Yaş: 27

umuryunus Takip etme Takip Et

umuryunus tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar herkese,

Başta @gucarslan Bey olmak üzere süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim ve kalan arkadaşlara da bol şans diliyorum. Umarım herkes sorunsuzca vizesini alır.

03.10.2022 Unganlar Randevum

Mülakat mailini aldıktan sonra sizlerin de gayet iyi bildiği gibi grubu devamlı mezuniyet tarihim ve vize geçerlilik tarihiyle alakalı sorularımla meşgul etmiştim sağolsun herkes sabırla yanıtlamıştı 🙂 . Önümde 2 seçenek olarak unganlar randevusunu 5 Ekim mülakatıma en yakın tarih olarak 3 Ekime ertelemek ya da mülakata sağlık raporu olmadan katılarak AP ye kalmak vardı . Ben de ilk olanı tercih ederek randevumu 3 Ekime aldım ayrıca sağlık randevusu için unganlar internet sitesindeki "Ne Zaman Gelmeliyim?" sayfasını şiddetle tavsiye ederim . 2 Ekim 22.53 tren yolculuğuyla 3 Ekim sabah 7 civarında Ankaraya ulaştım ve randevuya erken gidildiğinde de muayene edildiğini bildiğimden zaman kaybetmeden 10.30 randevum için metroya bindim . Bence unganlar muayenesinin en zor kısmı ilk kattaki twix çikolata gibi sağ ve sol da duran asansörlerden doğru olanı seçmeniz . Sağdaki asansör 2-4-6 olan ve sizin de ilk aşamada 4. kata çıkmak için kullanacağınız asansör. Unganlar muayenesi için deneyimlerden okuduğum ve beni de ezbere iten adımları yazmayı düşünmüyorum çünkü Yeşilkart talihlisi olduğunuzu söylediğinizde herkes size tedavideki sonraki aşamayı gayet itinalı bir şekilde anlatıyor. Belge olarak confirmation page, covid aşı belgesi ve pasaport istendi. Aşılarımı Mehmet Bey vurdu ve sigara kullanımı, eğitimim ve okulumla alakalı sohbet havasındaki sorular eşliğinde kaç tane aşı vurduğunu dahi anlayamayacak düzeyde hızlıydı. Son olarak odadan ayrılmadan önce aklıma gözlük kullandığımı söylemem gerektiği geldi ve Mehmet Bey " tamamdır onu da rapora ekleyeyim " diye cevapladı hiçbir şekilde gözlüğümü incelemedi ayak üstü bir cevap olmuştu. Son olarak muayeneye 23 yaşında olduğum için idrar tahlilinden dolayı 117.5 + 340 dolar olmak üzere toplamda 457.5 dolar ödedim.

05.10.2022 Mülakat Deneyimi

9.15teki randevum için 8.15'de konsolosluğun önüne geldim, anlaştığımız üzere forumdan Berkay ve eşi Sezgiyi kapıda bekledim ve beraber sıraya girdik. Güvenli görevlisi aynı anda üçümüzün pasaportunu istedi ve aynı yara bandına benzer şeyi hafifçe elimize sürüp güvenlik görevlisine teslim ettik.
      Daha sonra içeriye yöneldik ve yolda güvenlik görevlisinin iyi temennileri eşliğinde vize ücretini ödemek için sıraya girdik bence mülakatın en zor kısmı bu sıraydı çünkü yaklaşık 1 saat boyunca sıranın azlığına rağmen bekledik . Ailenizle mülakata katılıyorsanız hepiniz sıraya girip ayakta beklemektense tek başınıza bu yükü sırtlayabilirsiniz 🙂 . 330 dolar ödeyip belgeleri teslim etmek için sıra beklemeye başladım.
      Yaklaşık 10 dakika sonra sıra numaramız yandı ve Türkçesi gayet iyi olan beyfendiye, onun belirttiği sırayla belgeleri verdim.( ÖNEMLİ-1 !!!! Benim gibi öğrenciliği devam eden arkadaşlar güncel öğrenci belgesini de yanında götürsünler lise diplomasının orjinali ve fotokopisine ek olarak istendi.) (ÖNEMLİ-2 !!! Ds260 formunda greencard adresini "none yet" olarak doldurmuştum görevli bir adres belirtmeniz gerekir diyince A4 e yazılı adresi de verdim) Mülakatımı hangi dilde yapacağımı sordu ve Türkçe dememi anlayışla karşıladı. Takribi 10 dakika sonra Berkay ve Sezginin de mülakatını gerçekleştirdiği 11 numaralı bankoda numaram yandı ve kendimi çok şanslı hissettim çünkü görevlinin ne kadar iyi niyetli ve anlayışlı olduğuna onları dinlerken şahit oldum . Görevli gözlüklü, genç Amerikalı beyefendiydi önce yemin edip daha sonra parmak izimi aldı.

B: Ben, G: Görevli beyefendi

G: Burada verdiğiniz her bilginin doğru olduğuna yemin eder misiniz?
      B: Evet yemin ediyorum.
      G: Daha önce hiç yurtdışına gittiniz mi?
      B: Hayır hiç Türkiye dışında bulunmadım.
      G: Burada ne iş yapıyorsun?
      B: Son sınıf öğrenciyim bu dönem mezun olacağım.
      G: Nereye gitmeyi planlıyorsun?
      B: Dallas Teksas orada aile dostumuz var dedim
      Nedenini sormadan tane tane kelimeleri bastırarak bozuk Türkçesiyle "Vizeni onaylıyorum 5 iş günü içerisinde pasaportun teslim edilir" dedi ve sonrasında banka dökümanı ve lise diplomamın orjinalini geri verdi.

Son olarak, banka hesabımda tamamı ailemin birikimi olmak üzere 12K dolar vardı ve mülakatta paranın kaynağına ve miktarına dair hiçbir şey sorulmadı.

Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum ve en kısa zamanda bizler gibi vizesine kavuşmasını diliyorum :))

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      U
      umuryunus
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Arkadaşlar herkese merhabalar, 2023 talihlisi olarak ABD ye gelmeden önce kariyerimi üst noktaya taşıyacağını düşünerek U.S Air Force Reserve (yedek personel) katılmaya karar vermiştim. İTÜ Makine Müh. mezunuyum ve savunma sanayinde kariyerimi ilerletmek ve havacılığa olan ilgimi ileriye taşımak için ABD Hava Kuvvetleri'nde hizmet etmeye karar verdim ve 2023 Ekim ayında 7.5 hafta süren Air Force Basic Training ( Temel Eğitim ) katıldıktan ve başarıyla mezun olduktan sonra ABD vatandaşı oldum. Basic trainingden sonra kontratım gereği askeriyede ki asıl mesleğim olan HVAC/R Engineering ( Mekanik Tesisat Mühendisliği) için yaklaşık 5.5 ay sürecek olan teknik eğitime başladım ancak teknik eğitimin 2.ayında her şey kusursuz ve sorunsuz ilerlerken eğitim okulundaki adından hakkında birçok disiplin soruşturmasıyla nam salmış eğitim çavuşu (Ssgt) beni ve toplam 8 kişilik sınıftaki bir diğer arkadaşımı her yazılı sınav öncesi verdikleri tabletten Progress Check denilen sınav sırasında Google da boş bir sekme kaldığı gerekçesiyle sınavda kopya çektiğimizi iddia ederek bizi 1 ay eğitimden men ettiler. Kopya iddiasının tamamen asılsız ve Asvab skorumun 99 olduğunu ısrarla ifade etmeme rağmen herhangi bir olumlu dönüş alamadım. 1 aylık eğitim boşluğu sırasında bizi kaldığımız yurttaki detailers olarak adlandırdıkları temizlik ve nöbet yerlerinde görevlendirdiler. Yaşadığım bu talihsiz olay ve haksızlık karşısında askeri hizmete karşı motivasyonumu yitirmiştim ve 1 aylık zorunlu aradan sonra eğitime tekrar başladım ancak sunulan 2.şansı yazılı sınavdan geçemeyerek kaybettim. Daha sonrasında benimle aynı durumdaki arkadaşıma yeni bir meslek verilirken bana böyle bir şans tanınmayarak askerlikle ilişiğim 2024 Mart ayının sonunda kesildi ve ABDde ki ev adresime geri yollandım. Bu yaşadığım sancılı ve depresif süreci atlatmak için Türkiye'de ki ailemin yanına dönmeye karar verdim ve 2024 Nisan ayından beri ailemle beraber Türkiye'de yaşıyorum. Yakın zamanda email adresime bağlı bulunduğum komutanlık tarafından ekte paylaşmış olduğum terhis belgeleri gönderildi ve belgenin içeriğinde 'other than honorable discharge' ifadesinin geçtiğini fark ettim ve benden 30 gün için de yazılı kararı onaylayıp kendilerine iletmem talep ediliyor. Bu durumun kazanmış olduğum vatandaşlık ve diğer hukuki konularda ne tür sonuçları olabilir ve konu hakkında ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Çok teşekkürler.
      b1.png
      image.png
      b3.png
      b2.png
      b4.png
      b5.png

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      U
      umuryunus
    • RE: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)

@barva evet normal işleyiştir farklı bir şey yapmanıza gerek yok

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      U
      umuryunus
    • RE: Amerika'da Askerlik Kaydi (Selective Service System)

@crazycells merhabalar 23 yaşındayım 2023 dv kazananıyım ve Tr de öğrenciliğim aktif olarak devam etmekte olduğu için 5 Ekim 2022 de vizem onaylanmasına rağmen 2023 Şubat ayında ABDye giriş yapmayı planlıyordum . SSS kaydı zorunluluğu vize onayından mı yoksa ABD ye giriş yaptıktan sonra mı başlıyor ?

U
      umuryunus

@sadıkkurtoglu hayırlı olsun Sadık Bey detaylı paylaşımınız için de çok teşekkürler

U
      umuryunus

@sadıkkurtoglu Sadık Bey merhabalar ilginiz için teşekkür ederim öncelikle, karar bana da dediğiniz şekilde açıklandı ama gönderilen dosyalarda "other than honorable discharge" yazması şüphe duymama sebep oldu, Türkiye'ye geri dönmemdeki temel neden militaryde yaşadığım talihsiz olaydan ziyade yakın aile bireyimin yakalandığı mücbir hastalıkta kendisine yardımcı olmaktı.

U
      umuryunus

umuryunus tarafından gönderilen son iletiler

@sadıkkurtoglu Sadık Bey merhabalar ilginiz için teşekkür ederim öncelikle, karar bana da dediğiniz şekilde açıklandı ama gönderilen dosyalarda "other than honorable discharge" yazması şüphe duymama sebep oldu, Türkiye'ye geri dönmemdeki temel neden militaryde yaşadığım talihsiz olaydan ziyade yakın aile bireyimin yakalandığı mücbir hastalıkta kendisine yardımcı olmaktı.

U
      umuryunus

Güncelleme! Bu hafta içinde görevli olduğum Westover AFRB deki Msgt attığım emaili ve bana gelen yanıtı sizlerle paylaşıyorum. Çavuşun göndermiş olduğu emaili nasıl yorumlamalıyım sizce ?
      image.png
      ad2.png

U
      umuryunus

ben de söylediklerine benzer savunma oluşturmayı düşünüyorum , separation kararı açıklanmadan önce başka bir meslek yapabileceğimi söylememe rağmen benim için başka meslek olmadığını söylemişti bu yüzden air force devam etmek istemiyorum ancak başka kuvvetlere katılmamı engelleyecek olan bu kararı da bozmak için ikna edici bir savunma hazırlanmam gerekiyor , konu hakkında her türlü öneri ve tavsiyeye açığım.

U
      umuryunus

@berke1998 öncelikle bahsetmiş olduğum ırkçılık farkındalığına anlık değil kümülatif olarak yaşadığım deneyimler sonucunda vardım. Seninle konu hakkında konuştuğumda bahsi geçilen kopya konusunda schoolhouse herhangi bir sorun olmadığını sadece eğitime 1 ay sonra katılabileceğimizi söylemişti çünkü iddia ettikleri gibi herhangi bir kopya durumu söz konusu olmadığı aşikardı sadece güç gösteri olarak kullanıldı. Bu 1 aylık boşlukta air force devam edip etmemeyi hep düşündüm ve 2. kez recycle olursam başka meslek verilebileceğini tahmin ediyordum ancak benimle aynı durumdaki arkadaşımdan farklı olarak bana alternatif herhangi meslek sunulmadı ve entry level separation (ELS ) aldığımı ve kendilerine bu durumun sonucunu sorduğumda background için herhangi bir olumsuzluk yaratmayacağını ifade ettiler. Daha sonra bana verilen to do liste üsten ayrılmadan önce yapmam gerekenleri yerine getirerek uçak biletimi aldım ve ABD de ki adresime geri geldim. Tesadüfen kontrol ettiğim spam kutusunda da bana konuyla alakalı baştaki iletideki paylaştığım dosyaları gördüm. Dosyaları inceleyene kadar ki süreçte durumun vehametini ortaya koyan herhangi bir şüpheyle karşılaşmadığım gibi süreç amaçlarımla da uyumlu olarak ilerlediği için sizinle paylaşmış olduğum kaygılarımı taşımıyordum.

U
      umuryunus

@Mihok vatandaşlık iptali söz konusu olduğunda green cardi teslim ettiklerini duymuştum doğruluğu konusunda emin değilim.

U
      umuryunus

@MySea ilginiz için çok teşekkürler ancak şu anda Türkiye de ailemle yaşamaktayım ve yakın zamanda ABD ye geri dönme imkanım bulunmuyor bu yüzden uzaktan iletişim kurabileceğim araçlar daha uygun olabilir.

U
      umuryunus

@MySea başvurabileceğim mevcut legal yollar hakkında bilgi verir misiniz ?

U
      umuryunus

@MySea hayır temel eğitim lackland san antonio teknik eğitim ise sheppard üssüydü

U
      umuryunus

@celica öncelikle çok teşekkürler . Temel eğitimin ilk haftasında açıkçası ayrımcılık olarak nitelendirebileceğim ben ve bana benzer ingilizcesi akıcı olmayan göçmenlere karşı güç gösterisi edasında davranışlar mevcuttu. Bu durumu üst makamlara belirttiğimde konuyu tartışmak ve endişelerimi yatıştırmak üzere yüksek rütbeli officer (captain ) bizzat benimle görüştü ve kendisine de air force bırakmak istediğimi söyledim ancak bana beni askere almak için air force çok para harcadığını bu yüzden temel eğitimden çıkmanın en kısa yolunun burdan mezun olmak olduğunu şantaj vari bir dille ifade etti ve ben de bu yüzden mezun olana kadar temel eğitime devam ettim. Ancak teknik eğitimde yüksek akademik başarıma rağmen herkesin bildiği ama aksiyon almaktan imtina ettiği bir iftira yüzünden ilişiğim haksız yere kesildi.

U
      umuryunus

@MySea konu hakkında yaptığım araştırmalarda söylediklerinize benzer açıklamalar gördüm ancak vatandaşlık konusunda uscis de böyle bir başlık mevcut. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-i-chapter-7 bu yüzden vatandaşlık konusunda da endişeliyim maalesef.

1af7e2b7-4190-4d9c-af4c-33093bb7513d-image.png mevcut

U
      umuryunus