• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. bilalc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 1
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

bilalc

@bilalc

0
    İtibar
    3
    Profil Görüntülemeleri
    1
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

bilalc Takip etme Takip Et

bilalc tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

Herkese merhaba iyi forumlar.

Sizler gibi gün sayıyorum ben de fakat Greencard çıkmazsa diye bir hayat planı yapmam gerekiyor. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
      Yaşım 25 ve yaklaşık 2 senedir özel sektörde endüstri mühendisi olarak çalışıyorum. Askerliğimi üniversite bittiği gibi yaptım ve sonrasında İngiltere için görüştüğüm dil okuluna başvuru yaptım ve 2 defa red yedim(yaklaşık 3 sene öncesi). Dil eğitimi sonrasında ülkeme döneceğine inanmamışlardı ben de sonrasında işe girip bu seneyi bekledim. İngiltere'yi tercih etme sebebim hem uygun bir okul bulmuş olmam hem de ABD için kimle görüştüysem olumsuz tepki almamdı. Amcam orada yaşadığı için öğrenci vizesi almam konusunda bile sıkıntı çıkarabileceklerini söylediler.

Greencard çıkmazsa bu yaz sonunda yurt dışında bir dil okuluna gitmeyi ve mümkünse dil okulu sonrasında orada bir süre kalıp mühendis olarak çalışabilmeyi hedefliyorum. Gözüm ABD'de fakat vize görüşmesi için tarihler sıkıntı oluyor mu bilmiyorum. Vize reddedilirse alternatif çözüm üretemeyebilirim ve bu süreçte işimden ayrılacağım için kendimi garantiye almam gerekiyor.

Hangi ülkeler bana en azından okul masrafına değecek kadar çalışma izni verebilir? En az riskle ve önümüzdeki aydan yaz sonuna kadar olan zaman diliminde başvuru yapıp sonuç alabileceğim hangi ülkeler vardır? Uzun vadede vatandaşlık da alabilme seçeneğini isterim ama bunu yapamazsam sürecin sonunda ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum. En azından dil öğrenip Avrupa tarafında iş başvurusu yapıp şansımı deneyebilirim. Bunu da yapamazsam en azından İngilizce öğrenmiş bir şekilde daha iyi firmalarda çalışma fırsatım olmuş olur.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      B
      bilalc