• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mertyilmaz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mertyilmaz

@mertyilmaz

17
    İtibar
    144
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 36

mertyilmaz Takip etme Takip Et

mertyilmaz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, bu sabah itibariyle gorusmeye girdim ve olumlu sonuclandi. gorusme gayet kisa surdu ve gorustugum konsul cok pozitif biriydi.
      Ilk etapta turkce basladik, daha once j-1 vizesiyle 2 kez giris cikis yaptigimi belirterek ing devam edelim mi diye sordu. Ve ing ya da turkce olusunun vize sonucunu etkilemedigini belirtti.
      Gittigimde ne yapacagimi nereye gidecegimi sordu. akabinde mali belgeler hakkinda birkac soru yoneltti. Bu noktada ailenizin destegi oldugunu belirtmeniz olumsuz bir durum olusturmuyor diyebilirim. Son olarak vize icin hic bir sorunum olmadigini belirtip, merak ettigim herhangi birsey olup olmadigini sordu.
      Tesekkur ettik ve olaysiz dagildik.

Baslangictan itibaren siralama su sekilde gerceklesti.

Iceri giris,
      guvenlikten gecis,
      randevunuzun olup olmadiginin kontrolu - bu asamada sira aliyorsunuz,
      evrak teslimi, sonrasinda tekrar beklemece (numarinizi takip ediniz)
      odeme (yaninizda nakit 330 $ bulundurmaniz en saglikli yontem), sonrasinda yine beklemece
      ve vize gorusmesi (yaklasik 3-4 dk)

Tum surec yaklasik bir saat surdu.

Gereken evraklar ;
      -Adli sicil kaydi - arsiv dokumlu
      -nufus kayit ornegi
      -Diploma orjinal ve kopyasi (kopya onlarda kaliyor)
      -Hesap ozeti

• 2 adet biyometrik foto

• Dr raporu

• AIS kaydinizin mail ciktisini da yaninizda goturmeniz faydaniza olacaktir. (sizden ciktiyi almiyorlar fakat bu kismi halletiginize dair bir belgenin yaninizda olmasi faydali olacaktir.)

Bunlarin haricinde;
      -Benim de supheye dustugum ve forumdaki arkadaslarin cevaplariyla yardimci olduklari DS-260 vb diger evraklarin hicbiri sizden talep edilmiyor.

• iceriye herhangi bir elektronik alet(tablet pc telefon elektronik saat vb ) cihazla giremiyorsunuz.
        -iceriye sirt cantasi ya da el cantasi ile giremiyorsunuz, sanirim yalnizca araba anahtarina izin veriyorlar. (evraklarinizi bir dosya olarak bir araya getirmenizi ve yaniniza sadece bunu almanizi tavsiye ederim.
        -sigara cakmak vb hersey cope gidiyor.
        -karsidaki bufeye emanet birakilabiliyor.

Herkese surecinde basarilar, yolunuz acik olsun, bu surecte yardimini esirgemeyen herkese cok tesekkur ederim.
      Ozellikle @crazycells e cok tesekkur ederim.

Ekstra Detay:
      Vize gorusmesini beklerken birden alarmlar calmaya basladi, ingilizce ve turkce olarak acil durum lutfen kendinizi koruyacak bir yere siginin gibisinden anonslar yapildi. Sonrasindan yine ing ve turkce olarak lutfen binayi bosaltin anonsu yapildi. Sanirim ufak capli bir alarm anons denemesi yapildi ama bekleyenlerden hicbiri de kilini kipirdatmadi saskin saskin bakistik sadece. Boyle birsey ile karsilasirsaniz sasirmayin.

Hepinize bol sans.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mertyilmaz
    • RE: Forum Güncellemesi Hakkında (29 Haz 2019)

Emeklerinize saglik, cok tesekkur ederim

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      M
      mertyilmaz
    • RE: [Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

@onrozr bilgilendirme icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi heyecanla beklemeye devam 🙂

M
      mertyilmaz

Degerli forum uyeleri merhabalar.
      Records indicate diye tabir edilen mail 8 mayis tarihinde tarafima ulasmisti.
      Bu ayin (haziran) 15 i itibariyle de numaram current olunca telefonumdaki her bildirim sesinde mailleri kontrol eder oldum 🙂
      Fakat hala mulakat tarihi iceren bir mail tarafima ulasmadi, tecrubeli arkadaslardan surecim normal isleyip islemedigine dair yorum rice edecegim.
      Ayrica tecrubelerinize dayanarak mailin tahmini olarak ne zaman gelebilecegini belirtmeniz mumkun mudur?
      Ilginiz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler, saygilar

M
      mertyilmaz

@arnblt cevap icin tesekkur ederim. Esogu'ye lafimiz yok hocam yillarimizi verdik oraya 🙂
      O zaman sunu anliyorum, Diplomalarin asillarini ve kopyalarini yanima alsam yeterli oluyor.
      Cok tesekkur ederim.

M
      mertyilmaz

@mindi merhaba, bugun ben de muayeneye girdim fakat sizin gibi asi kartlarim yanimda olmadigi icin biri sag biri sol kolumdan olmak uzere iki adet asiya maruz kaldim:)
      Sizin de belirttiginiz gibi muayene cok kisa surdu benzer sorular soruldu ve birkac cumlelik sohbet gerceklesti.
      Benden doktor muayenesi icin 250 dolar lab icin de 117,5 alindi.
      Acaba vurduklari asilar hakkinda bilginiz var mi. Doktor hanim baya yogundu sanirim, muayeneyi gerceklestirip hemen diger odaya gecti soramadim.
      Ya da arayip sorsam detay paylasirlar mi?

Surecte bol sans, yolunuz acik olsun

M
      mertyilmaz

@Calibraturbo Merhaba, doktora 250 laboratuvara 117,5 odedim. toplamda 2 asi, muayene ve laboratuvar giderleri icin 367,5 dolar odemis oldum.

M
      mertyilmaz

@cnpist tesekkur ederim cok sagolun

M
      mertyilmaz

@Muhtaradana cok tesekkur ederim darisi basiniza

M
      mertyilmaz

mertyilmaz tarafından gönderilen son iletiler

@Muhtaradana cok tesekkur ederim darisi basiniza

M
      mertyilmaz

Merhaba, bu sabah itibariyle gorusmeye girdim ve olumlu sonuclandi. gorusme gayet kisa surdu ve gorustugum konsul cok pozitif biriydi.
      Ilk etapta turkce basladik, daha once j-1 vizesiyle 2 kez giris cikis yaptigimi belirterek ing devam edelim mi diye sordu. Ve ing ya da turkce olusunun vize sonucunu etkilemedigini belirtti.
      Gittigimde ne yapacagimi nereye gidecegimi sordu. akabinde mali belgeler hakkinda birkac soru yoneltti. Bu noktada ailenizin destegi oldugunu belirtmeniz olumsuz bir durum olusturmuyor diyebilirim. Son olarak vize icin hic bir sorunum olmadigini belirtip, merak ettigim herhangi birsey olup olmadigini sordu.
      Tesekkur ettik ve olaysiz dagildik.

Baslangictan itibaren siralama su sekilde gerceklesti.

Iceri giris,
      guvenlikten gecis,
      randevunuzun olup olmadiginin kontrolu - bu asamada sira aliyorsunuz,
      evrak teslimi, sonrasinda tekrar beklemece (numarinizi takip ediniz)
      odeme (yaninizda nakit 330 $ bulundurmaniz en saglikli yontem), sonrasinda yine beklemece
      ve vize gorusmesi (yaklasik 3-4 dk)

Tum surec yaklasik bir saat surdu.

Gereken evraklar ;
      -Adli sicil kaydi - arsiv dokumlu
      -nufus kayit ornegi
      -Diploma orjinal ve kopyasi (kopya onlarda kaliyor)
      -Hesap ozeti

• 2 adet biyometrik foto

• Dr raporu

• AIS kaydinizin mail ciktisini da yaninizda goturmeniz faydaniza olacaktir. (sizden ciktiyi almiyorlar fakat bu kismi halletiginize dair bir belgenin yaninizda olmasi faydali olacaktir.)

Bunlarin haricinde;
      -Benim de supheye dustugum ve forumdaki arkadaslarin cevaplariyla yardimci olduklari DS-260 vb diger evraklarin hicbiri sizden talep edilmiyor.

• iceriye herhangi bir elektronik alet(tablet pc telefon elektronik saat vb ) cihazla giremiyorsunuz.
        -iceriye sirt cantasi ya da el cantasi ile giremiyorsunuz, sanirim yalnizca araba anahtarina izin veriyorlar. (evraklarinizi bir dosya olarak bir araya getirmenizi ve yaniniza sadece bunu almanizi tavsiye ederim.
        -sigara cakmak vb hersey cope gidiyor.
        -karsidaki bufeye emanet birakilabiliyor.

Herkese surecinde basarilar, yolunuz acik olsun, bu surecte yardimini esirgemeyen herkese cok tesekkur ederim.
      Ozellikle @crazycells e cok tesekkur ederim.

Ekstra Detay:
      Vize gorusmesini beklerken birden alarmlar calmaya basladi, ingilizce ve turkce olarak acil durum lutfen kendinizi koruyacak bir yere siginin gibisinden anonslar yapildi. Sonrasindan yine ing ve turkce olarak lutfen binayi bosaltin anonsu yapildi. Sanirim ufak capli bir alarm anons denemesi yapildi ama bekleyenlerden hicbiri de kilini kipirdatmadi saskin saskin bakistik sadece. Boyle birsey ile karsilasirsaniz sasirmayin.

Hepinize bol sans.

M
      mertyilmaz

@cnpist tesekkur ederim cok sagolun

M
      mertyilmaz

@aykman cok tesekkur ederim ilginiz icin cok sagolun

M
      mertyilmaz

Arkadaslar merhaba, yarin sabah 7:30 da konsolosluk gorusmem olacak. Biliyorum defalarca kez konusulmustur fakat lutfen icinde bulundugum durumu mazur gorun.
      Dun ve bugunum tamamiyla evraklari toparlamakla gecti ve eski sayfalarin birinde ds260 belgesini de yaninda goturmus bir arkadas oldugunu farkettim.
      Tum evraklarim tamam fakat ds 260 ciktisini almadim bu dosya gerekli midir?

Konsolosluk tarafindan gonderilen son hatirlatma mailinde boyle bir evrak istendiginden bahsedilmiyor, bahsediliyor ise de ben gozden kacirdim.
      Zahmet olmaz ise mulakat icin gerekli evraklari tam olarak birisi yazabilir mi?

Ilginiz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Saygilar

M
      mertyilmaz

@Calibraturbo Merhaba, doktora 250 laboratuvara 117,5 odedim. toplamda 2 asi, muayene ve laboratuvar giderleri icin 367,5 dolar odemis oldum.

M
      mertyilmaz

@coder ilginiz ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim

M
      mertyilmaz

@mindi merhaba, bugun ben de muayeneye girdim fakat sizin gibi asi kartlarim yanimda olmadigi icin biri sag biri sol kolumdan olmak uzere iki adet asiya maruz kaldim:)
      Sizin de belirttiginiz gibi muayene cok kisa surdu benzer sorular soruldu ve birkac cumlelik sohbet gerceklesti.
      Benden doktor muayenesi icin 250 dolar lab icin de 117,5 alindi.
      Acaba vurduklari asilar hakkinda bilginiz var mi. Doktor hanim baya yogundu sanirim, muayeneyi gerceklestirip hemen diger odaya gecti soramadim.
      Ya da arayip sorsam detay paylasirlar mi?

Surecte bol sans, yolunuz acik olsun

M
      mertyilmaz

@arnblt cevap icin tesekkur ederim. Esogu'ye lafimiz yok hocam yillarimizi verdik oraya 🙂
      O zaman sunu anliyorum, Diplomalarin asillarini ve kopyalarini yanima alsam yeterli oluyor.
      Cok tesekkur ederim.

M
      mertyilmaz

Merhaba az once farkli bir baslikta da ayni soruyu paylastim fakat burada mulakat deneyimi olan adaylarin bu konuda daha bilgili olabilecegini dusunerek yeniden sorumu paylasiyorum.

2 Agustos sabahi konsoloslukta gorusmem olacak.
      Bugun saat 10 civarinda "Ankara-Public-IV" Baslikli bir hatirlatma e maili aldim. Mailde gelirken getirmemiz gereken evrak vb hatirlatmalar bulunuyordu.
      Mailde universite diplomasinin ingilizce kopyasi da isteniyor sanirim.
      Asagidaki gibi bir ibare yer aliyor;

High school or University Diploma (Original and English translation with copy).

Bu noktada diplomamizin ingilizce cevrisini yaptirmamiz gerekir mi (Eskisehir Osmangazi Uni sagolsun diplomada ingilizce aciklama eklememis, diger Anadolu Uni diplomamda ingilizce aciklama mevcut), gerekir ise noter onayi gerekir mi ya da ingilizce transkript belgesini yanimda goturmem yeterli olur mu?

Ilginiz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

M
      mertyilmaz