• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. billportes
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

billportes

@billportes

1
    İtibar
    17
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Toronto

billportes Takip etme Takip Et

billportes tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@billportes Teşekkür ederim, baktım ama göremedim. İstanbul muydu gördüğünüz ? neredeyse gün boyunca baktım, hiç boşluk yoktu. Sadece 2 saat kadar bilgisayarın başından ayrıldım, o arada açılıp dolmuş olmalı. Şansızlık 😞

inanın bende hala görünüyor. 3 ve 24 kasım tarihleri, İstanbul

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      B
      billportes

billportes tarafından gönderilen son iletiler

@lfcali teşekkürler

B
      billportes

selamlar,
      randevu saatinden ne kadar önce kapıda olmamız gerekiyor? ayrıca girişte negatif test istiyorlar mı?
      çok teşekkürler

B
      billportes

@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@billportes Teşekkür ederim, baktım ama göremedim. İstanbul muydu gördüğünüz ? neredeyse gün boyunca baktım, hiç boşluk yoktu. Sadece 2 saat kadar bilgisayarın başından ayrıldım, o arada açılıp dolmuş olmalı. Şansızlık 😞

inanın bende hala görünüyor. 3 ve 24 kasım tarihleri, İstanbul

B
      billportes

@crazycells Teşekkür ederim. Umarım işe yarar.

Ben şimdi ds 160 doldurup gönderdim, randevuyu aldım, 13 Aralık 2022 tarihine alabildim. Ben şimdi acil randevu talep edeceğim. Fakat gördüm ki bu davet mektubunu ek olarak, yükleyemiyorum. Sadece talep nedenini yazın diyorlar, belgeyi görmeden ikna olurlar mı ki acaba?

Ne yazmalıyım karar veremedim. Ve Türkçe mi yazacağım yoksa İngilizce mi ? Ya da acaba davet mektup metnini olduğu gibi kopyalayıp yapıştırsam olur mu ? Tek bir mesaj hakkımız varmış, strese girdim 🙂

şu an 3 kasım 2021 açık bilginiz olsun. Eğer değiştirebiliyorsanız değiştirin

B
      billportes

@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@billportes, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. PTT ye gönderiyorlardı en son. PTT ye ulaştığında 2 günlüğüne yeniden seyahat edip alabilirim bunla ilgili bir sorun yok.
      iki pasaport konusunda dediklerinizi mantıklı buluyorum. Fakat iki pasaport alma sebebinin bir diğer gerekçesi de sürekli seyahat eden kişilerin vizeye başvuru yaptıkları sürede konsoloslukta pasaportları dururken diğer pasaportu ile seyahat etmeye devam edebilmeleri de sebep gösterilebiliyor ki benim durumum tamamen bu şekilde. Yılın yarısından çoğunu seyahat halinde geçiriyor olduğumdan konsoloslukta 1 ay pasaportumun beklemesi benim için işimden geri kalmam anlamına geliyor. Her iki pasaportum ile de bir çok aynı ülkeye giriş yaptım. Birbirine ters olan hiç bir ülkeye girişim çıkışım bulunmamakta.
      İkinci ihtimale gelecek olursak onla ilgili fikriniz nedir? Pasaportumun zaten süresi az kaldı. 17-18 ay gibi bir süresi var. Genelde son 1 yıla bırakmadan yenileyen birisiyim. Yani Türkiye'ye girer girmez yeni pasaport başvurusu yapıp içinde hem kanada vizemin olduğu hem de abd ye başvuru yaptığım pasaportu bu durumda nüfus müdürlüğü iptal etmiş olacak. Dolayısıyla aslında konsolosluğa o defter yerine yenisini verebilmiş olacağım.
      Mülakatsız vizeye uygun bulunmama konusu ile ilgili de, dediğiniz mümkün olabilir elbette ama bugüne kadar kesinlikle hiçbir vizemi ihlal etmedim. Tabi kendilerine göre sebepleri olabilir. Ama uygun bulunmadınız şeklinde bir açıklamadan ziyade, başvurduğunuz tarihte mülakatsız yenileme yapmıyorduk bilgisi verildi.
      Değerli destekleriniz için çok teşekkür ederim

Eger pasaportlariniz vize ve/veya giris-cikis damgalariyla doluysa bu dediginiz sekilde bir aciklama da kabul edilir. En azindan soru isareti olusturmaz.

Mulakattan once pasaportu iptal ettikten sonra iki tane gecerli pasaportunuz olacak, birini konsolosluga vize almak icin vereceksiniz? Digerini ise iptal edilen pasaporttaki vize ile birlikte Kanada'ya giris icin kullanacaksiniz, dogru mu anladim acaba?

Doğrudur. Tamamiyle aklımdan geçen bu şekilde yapmak

B
      billportes

@crazycells Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. PTT ye gönderiyorlardı en son. PTT ye ulaştığında 2 günlüğüne yeniden seyahat edip alabilirim bunla ilgili bir sorun yok.
      iki pasaport konusunda dediklerinizi mantıklı buluyorum. Fakat iki pasaport alma sebebinin bir diğer gerekçesi de sürekli seyahat eden kişilerin vizeye başvuru yaptıkları sürede konsoloslukta pasaportları dururken diğer pasaportu ile seyahat etmeye devam edebilmeleri de sebep gösterilebiliyor ki benim durumum tamamen bu şekilde. Yılın yarısından çoğunu seyahat halinde geçiriyor olduğumdan konsoloslukta 1 ay pasaportumun beklemesi benim için işimden geri kalmam anlamına geliyor. Her iki pasaportum ile de bir çok aynı ülkeye giriş yaptım. Birbirine ters olan hiç bir ülkeye girişim çıkışım bulunmamakta.
      İkinci ihtimale gelecek olursak onla ilgili fikriniz nedir? Pasaportumun zaten süresi az kaldı. 17-18 ay gibi bir süresi var. Genelde son 1 yıla bırakmadan yenileyen birisiyim. Yani Türkiye'ye girer girmez yeni pasaport başvurusu yapıp içinde hem kanada vizemin olduğu hem de abd ye başvuru yaptığım pasaportu bu durumda nüfus müdürlüğü iptal etmiş olacak. Dolayısıyla aslında konsolosluğa o defter yerine yenisini verebilmiş olacağım.
      Mülakatsız vizeye uygun bulunmama konusu ile ilgili de, dediğiniz mümkün olabilir elbette ama bugüne kadar kesinlikle hiçbir vizemi ihlal etmedim. Tabi kendilerine göre sebepleri olabilir. Ama uygun bulunmadınız şeklinde bir açıklamadan ziyade, başvurduğunuz tarihte mülakatsız yenileme yapmıyorduk bilgisi verildi.
      Değerli destekleriniz için çok teşekkür ederim

B
      billportes

Merhabalar herkese,
      Benim durumum çok karışık, hızlı bir özet yapsam bana yardımcı olabilir misiniz?

1. 10 Yıllık vizem vardı geçen sene yenilemeye gönderdim fakat mülakat atadılar (sorduğumda interview waiver a uygun olmanıza rağmen o süreçte yapmıyorduk dediler)
      2. Randevum 5-6 kere iptal oldu malum herkes gibi, son olarak 1 Kasım tarihindeki randevum şu an baki şekilde duruyor bir sorun yok. Sanırım iptal olmayacak da çünkü diğer randevular 1-2 ay kala iptal olmuştu hep
      3. Ben bu esnada Kanada'ya taşındım. Ama Kanada'da tüm randevular kapalı hala. Dolayısıyla burdan başvurmam anlam ifade etmeyecek şu an
      4. Türkiye'ye gelebilirim fakat sürem çok kısıtlı, konsolosluğun son 10 gün Türkiye'de kalma şartı var.

Asıl soruma geliyorum. Kanada vizem, Amerika vizesi için başvuruda kullandığım pasaportla aynı pasaport. Dolayısıyla onaylanması durumunda pasaportu alacaklar ve şu an pandemi olması sebebiyle belki de vizenin basım süresi 1-2 haftayı bulabilecek. Ben de bi 10 gün kadar evvel gelmiş olacağım ülkeye, böyle bir vaktim maalesef yok. Mevcutta aktif ikinci bir pasaportum var. Biliyorsunuz iki türk pasaportunuz olabiliyor. Görüşme esnasında bu pasaportu versem basılması için kabul ederler mi?
      Veya alternatif olarak, yeni bir defter alsam aynı pasaport için, mevcutu iptal edecekleri için onun yerine almış olduğum pasaport ile başvurumu tamamlama hakkım doğacak, bu şekilde başvuruyu tamamlayabilir miyim sizce? Yoksa yanlış mı düşünüyorum?
      Buradaki asıl maksadım, kanada vizemin bulunmuş olduğu pasaportum ile 1 Kasım akşamı uçağa atlayıp Kanada'ya geri dönebilmek.
      Yorumlarınızı bekliyorum
      Sevgiler

B
      billportes