@Claudia-J-Muslu
Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı?
Adventure00 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Şu an göçmen miyim, değil miyim?Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
-
RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar, ben 26 yaşındayım bu sene ilk kez DV-2023'e başvuracağım, bundan yıllar önce (2004'de) ailem green card kazanmış ve Amerika'da 6 ay kalmışlar, daha sonra tekrar Türkiye'ye dönmüşler ve bir daha hiç Amerika'ya gitmemişler. Ancak Amerika'da kaldıkları süreçte bana ve kendilerine security number çıkarmışlar. Şimdi benim merak ettiğimde bu security number bir işe yarar mı? Yeniden green card'a mı başvurmam gerekiyor? Veya bu konuları nereye danışabilirim, Amerikan Konsolosluğunu arasam ilgilenirler mi?
Şimdiden teşekkürler, hepinize iyi günler ve green card sürecinde bol şanslar.
Adventure00 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Şu an göçmen miyim, değil miyim?Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
@Claudia-J-Muslu
Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? -
Şu an göçmen miyim, değil miyim?Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
Merhaba Claudia Hanım, ben 26 yaşındayım bu sene ilk kez DV-2023'e başvuracağım, bundan yıllar önce (2004'de) ben 9 yaşındayken ailem green card kazanmış ve Amerika'da bir süre kalmışlar (5 yıldan az), daha sonra tekrar Türkiye'ye dönmüşler ve bir daha hiç Amerika'ya gitmemişler. Maalesef 10 yıllık Green Card'ları da almamışlar geri dönerken.
Ancak Amerika'da kaldıkları süreçte bana ve kendilerine social security number çıkarmışlar. Şimdi benim merak ettiğim ben göçmen miyim ve bu social security number bir işe yarar mı? Yoksa yeniden green card'a mı başvurmam gerekiyor? Veya bu konuyu Amerikan Konsolosluğuna sorarsam cevap alabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler.
Not: SSN kartı hala elimde, hatıra olarak ailem saklamış.
-
RE: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
@crazycells Cevap için çok teşekkürler. Dediğim gibi ailem Amerika'dan ben 2004 yılında ayrıldı, ben o zamanlar 9 yaşındaydım. Aradan 16 sene geçmiş. İşin kötüsü ailem green card'ı almadan dönmüş. Ne yapacağım konusunda kafam oldukça karışık, bahsettiğiniz konuya da sorumu sordum ama sanırım resmi kurumla yani konsoloslukla bu konuyu görüşmem gerekecek. Konsoloslukla nasıl görüşebilirim, nasıl randevu alabilirim, görüştüğümde ne anlatabilirim, ailem green card'ı teslim etmediği için başıma bir iş gelir mi bütün bu sorular kafamı çok karıştırıyor.
-
RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar, ben 26 yaşındayım bu sene ilk kez DV-2023'e başvuracağım, bundan yıllar önce (2004'de) ailem green card kazanmış ve Amerika'da 6 ay kalmışlar, daha sonra tekrar Türkiye'ye dönmüşler ve bir daha hiç Amerika'ya gitmemişler. Ancak Amerika'da kaldıkları süreçte bana ve kendilerine security number çıkarmışlar. Şimdi benim merak ettiğimde bu security number bir işe yarar mı? Yeniden green card'a mı başvurmam gerekiyor? Veya bu konuları nereye danışabilirim, Amerikan Konsolosluğunu arasam ilgilenirler mi?
-
RE: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı