• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hasancan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

hasancan

@hasancan

24
    İtibar
    26
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Antalya

hasancan Takip etme Takip Et

hasancan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

Merhabalar,

İdari işlemin sonuçlandı hatta Amerika'ya yeni geldik. Forumdan çok yararlandım, boynumun borcu olarak süreci özetlemek istedim.

13 Ağustos'ta F1/F2 vize randevumuz vardı, vizemizin oanylandığı söylendi fakat bayram tatilinden sonra pasaportlar vizesiz gönderilip, AP sürecine girdik. 27 Temmuz'dan 5 Ekim'e kadar AP sürecindeydik. 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail geldi, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. Teslimat adresi İstanbul da olsa seçtiğimiz PTT şubesi Ankara'da olduğu için PTT ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptı, pasaportlar 18 Ekim'de Ankara Başkonsolosu tarafından İstanbul'a gönderildi, 25 Ekim'de vizenin statüsü Refused'dan Administative Processing'e döndü, 26 Ekim'de ise vize issued oldu, 2 gün sonra pasaportları teslim aldık. Bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      H
      hasancan
    • RE: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@cüneyt-tarıkman teşekkürler, evet bugün renkli çıktı ile gittiğim mülakatta vizem onaylandı, "Vize talep dilekçesi" yazmamıştım, konsolosluk görevlileri tarafından da sorulmadı. (Vize mülakatına girecek arkadaşlara bilgi olması açısından yazdım) Sorulara verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      H
      hasancan

@crazycells çok teşekkürler, açıklamalarınız beni rahatlattı, foruma ve size karşı kendimi borçlu hissediyorum, gerek özelden gerek buradan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

H
      hasancan

@fatmucu çok teşekkürler, bol şanslar dilerim

H
      hasancan

Merhaba,

27 Temmuz'dan beri AP sürecindeydik, 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail gelmişti, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. PTT memuru teslimat adresi İstanbul da olsa sistemin ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptığını belirtmişti, muhtemelen bu nedenle pasaportlar İstanbul'a biraz gecikmeli gitti (Bu durumu konsolosluğa mail ile sormuştum, merak etmeyin Ankara Başkonsolosluğu İstanbul'a gönderim yapar dediler) fakat vize statüsünde şu an için herhangi bir değişiklik yok, sabah durumu sorduğum bir mail attım fakat bir cevap yok. 21 Ekim'de de üniversitede olmam gerekiyor. Geçmiş iletilerden gördüğüm kadarı ile genelde 1 hafta sonra vize issued oluyor, benim 8 gün geçti. Konsolosluğa tekrar tekrar mail atmanın bir dezavantajı olabilir mi? Bu durumda neler yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

H
      hasancan

@crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

renkli ciktisini alin goturun, zaten bilgileri SEVIS kayitlariyla kiyasladiklari icin cikti da sorun yaratmiyor.

Cevap için teşekkürler.

H
      hasancan

@crazycells dönüşünüz için çok teşekkürler

H
      hasancan

@fatmucu teşekkürler. Bilgisayar Bilimleri Master'ı için vize'ye ihtiyacım vardı. Sektörde 10 yıla yakın tecrübem var. Nerede ne yaptığım, bundan sonraki planlarım ve neden bu okulu tercih ettiğim soruldu. Çok fazla evrak hazırlamıştım, banka hesap dökümleri, çalıştığım şirketten aldığım evraklar, tapu, araç ruhsatı gibi. Bunların hiçbiri sorulmadı. Sorulmadığı için de göstermedim. Mülakat ortalama 5 dk sürdü.

H
      hasancan

@crazycells ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

H
      hasancan

@crazycells teşekkürler

H
      hasancan

hasancan tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

H
      hasancan

Merhabalar,

İdari işlemin sonuçlandı hatta Amerika'ya yeni geldik. Forumdan çok yararlandım, boynumun borcu olarak süreci özetlemek istedim.

13 Ağustos'ta F1/F2 vize randevumuz vardı, vizemizin oanylandığı söylendi fakat bayram tatilinden sonra pasaportlar vizesiz gönderilip, AP sürecine girdik. 27 Temmuz'dan 5 Ekim'e kadar AP sürecindeydik. 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail geldi, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. Teslimat adresi İstanbul da olsa seçtiğimiz PTT şubesi Ankara'da olduğu için PTT ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptı, pasaportlar 18 Ekim'de Ankara Başkonsolosu tarafından İstanbul'a gönderildi, 25 Ekim'de vizenin statüsü Refused'dan Administative Processing'e döndü, 26 Ekim'de ise vize issued oldu, 2 gün sonra pasaportları teslim aldık. Bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

H
      hasancan

@crazycells dönüşünüz için çok teşekkürler

H
      hasancan

Merhaba,

27 Temmuz'dan beri AP sürecindeydik, 5 Ekim'de AP'nin tamamlandığına dair mail gelmişti, aynı gün pasaportları kargoya verdik, Ankara'da yaşıyoruz, mülakat İstanbul'da yapılmıştı. PTT memuru teslimat adresi İstanbul da olsa sistemin ilk olarak Ankara Başkonsolosluğu adresine gönderim yaptığını belirtmişti, muhtemelen bu nedenle pasaportlar İstanbul'a biraz gecikmeli gitti (Bu durumu konsolosluğa mail ile sormuştum, merak etmeyin Ankara Başkonsolosluğu İstanbul'a gönderim yapar dediler) fakat vize statüsünde şu an için herhangi bir değişiklik yok, sabah durumu sorduğum bir mail attım fakat bir cevap yok. 21 Ekim'de de üniversitede olmam gerekiyor. Geçmiş iletilerden gördüğüm kadarı ile genelde 1 hafta sonra vize issued oluyor, benim 8 gün geçti. Konsolosluğa tekrar tekrar mail atmanın bir dezavantajı olabilir mi? Bu durumda neler yapabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

H
      hasancan

@crazycells dönüş ve yardımlarınız için çok teşekkürler, bir gelişme olunca sizi bilgilendireceğim.

H
      hasancan

@fatmucu çok teşekkür ederim.

H
      hasancan

@fatmucu dönüş için teşekkürler, benden "Supplemental Question Form"u doldurup göndermemi istediler sadece. Dediğiniz gibi de olabilir ama benim anladığım ortalama 3 ay sonra olumlu ya da olumsuz tekrar bir dönüş oluyor.

H
      hasancan

@crazycells selamlar, son durumu foruma yazmamıştım, hem bilgi olması açısından hem de sizin görüşlerinizi de almak için yazmak istedim. Bayram tatilinden sonra gelen mailde vize sürecinin "Admistrative Process" e girdiğini söylediler, pasaport vize basılmamış olarak PTT ile gönderildi, normalde vize görüşmesinden sonra verilen sarı kağıt pasaportla birlikte gönderildi. 8 gün oldu bir gelişme yok, muhtemelen de bu süreç uzun sürecek. Benzer süreci yaşayan arkadaşlar ne kadar sürede sonuçlandığını belirtebilirse sevinirim. Bir diğer merak ettiğim konu ise, Admistrative Process olumlu sonuçlanınca vizenin pasaporta basılması için PTT ile Amerikan Konsolosluğu'na göndermemiz gerektiğini ve onların vizeyi basıp bize tekrar PTT ile göndereceğini de belirtmişler. Admistrative Process olumlu sonuçlanırsa, mevcut I-20 formu geçerliliğini yitiriyor (ders başlama tarihi vs geçmiş olacak). Bu durumda üniversiteden yeni bir I-20 formu isteyip konsolosluğa mı iletmem gerekecek ?. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. (Admistrative Process olumlu sonuçlanınca bu konuyu konsolosluğa da soracağım)

H
      hasancan

@crazycells tabi ki 🙂 teşekkürler

H
      hasancan

@crazycells çok teşekkürler, açıklamalarınız beni rahatlattı, foruma ve size karşı kendimi borçlu hissediyorum, gerek özelden gerek buradan yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

H
      hasancan