@smesut İngiltere Göçmenliği - Ankara Anlaşması içinde söyledi:
Birkaç madde halinde yazayım. Cevaplaması Kolay olsun ;
Öncelikle üniversite işletme + MBA Mezunuyum. Ancak sürekli başkalarına ait
İşyerlerinde çalıştım . Hiç kendi işimin patronu olmadım. Şuanda da Bir firmada Satınalma Birim Müdürüyüm.1- Bu manada ingilterede yapılabilecek iş tavsiyeleri neler olabilir.?
2- Hangi bölge yeni başlayanlar için uygun olur ? kira / ulaşım / çocukların okulu / iklim…
3- Danışmanlık firmaları iş kurma önerileri yapıyorlarmı ?
4- Piyasa araştırması yapıyorlarmı ?
5- Kendimin freelance web tasarımlarım / ufak tefek yazılımlarım var ancak bunu hiç faturalı yapmadım. Aynı zamanda yazılımlara ait bilgim olduğuna dair resmi bir belgemde yok.
Eşimin ise yine freelance olarak yaptığı özel günler için keçe tasarım işler var.. Magnetler , kapı süsleri taç-toka vs . bu gibi işler ile ingileterede oturum alınabilirmi ?
(Diğer yandan bende çalışma izni alabilirsem kendim başka firmada çalışarak geçim sağlamak istiyorum)
6- Duyduğum kadarı ile gayri resmi şekilde fatura kesenler oluyormuş bu şekilde işlerini iyi göstererek orada oturum sağlamaya devam edilebilirmi ?Bu forum gibi açık yüreklilik ile konuşulan forumlar olmadığından hangi bölge ne kadar ucuzdur / pahalıdır , hangi bölgede yaşam türkler için daha uygundur , hangi bölgede okullar daha iyidir bilemiyorum.
hangi bölgede ne işler revaçta , ne gibi işler yapılabilir gibi bir bilgi yok maalesef.Örneğin bir avm de kiosk açarak Ankara anlaşmasından faydalanılabilir mi o bile belli değil .
Uzu oldu biraz ama şimdilik burada bırakayım..
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Merhaba, Londra'da danismanlik yapan Gold Atlantic firmasinin sahibiyim. Sorulariniza yardimci olayim.
-
Kendi isinizi yapmaniz gerekiyor. Ancak bu demek degildir ki ille de ofis tutmali veya magaza acmalisiniz; yaninizda birilerini calistirmalisiniz vs. Kendi hizmetinizi "sozlesmeli personel" olarak baska firmalara satarak da kendi isinizi yapabilirsiniz. Satin alma biriminde danisman olarak Ingiliz sirketlere danismanlik verebilirsiniz. Ancak bu biraz riskli bir is modeli olabilir (is bulamayabilirsiniz). Ayrica Ingiliz hukumeti isin gelecegi konusunda risk gorurse vizenize red verebilir de. Garantici olmak acisindan online satis (masraflar da minimize edilmis oluyor) -belki isinizle alakali olarak promosyon urunleri satisi olabilir- en cok tercih edilen yontemlerden biridir.
-
Butcenize gore degisir, Londra icin konusursak; zone 1'de 1 odali evlerin kirasi aylik 1500-2500£ arasi iken zone'dan uzaklastikca aylik kiralar dusuyor. Zone 2-3 oneririz, hem merkez kadar pahali degil, hem metro ile her yere ulasim cok kolay. Online satis vs yapacaksaniz ille de Londra olmasina gerek yok, Birmingham, Essex vs de cok guzel yerler. Ancak danismanlik gibi bir hizmet verecekseniz finansin kalbi Londra'da kalmaniz en verimli secenek olur. Iklim olarak tahmin edersiniz ki kuzey taraflari (Edinburgh vs) serin oluyor. Guney taraflari iliman. Su an Londra fazlasiyla sicak mesela. Okul icin Cambridge- Londra-Edinburgh bolgeleri iyidir.
3-4) Biz Gold Atlantic olarak is kurma onerilerileri yapip; is planini hazirliyoruz. Piyasa arastirmasi da yapiyoruz. Diger danismanlik firmalarini bilemiyorum.
-
Evet alinabilir. Elinizde yapmis oldugunuz birkac ornek olmasi yeterli (bakanliga sunabilmek icin)
-
Bu yontemi tercih edenler var, son care olarak bazen bu yontem denenebiliyor ancak biz onermiyoruz. Zaten eger Ankara Anlasmanizin 1. yilinda sirketiniz kar edemezse, devaminda Ingiliz Hukumeti yeniden 1 yillik vize daha verebiliyor (yani size yeni bir sans veriyor tekrardan denemeniz icin). Durust olmakta her zaman fayda var, inanin burada para kazanmak sandiginiz kadar zor degil.
Bir AVM'de kiosk acmak ancak sizin ve ailenizin gecimini saglayacak kadar karli bir is modeli ise Ankara Anlasmasi'ndan faydalanabilir.
Saygilarimla,
Ilayda Kiraz
Talebinize istinaden bir ozet geceyim kendim, firmamiz ve Ankara Anlasmasi hakkinda.
Ankara Anlasmasi kokeni 1963 yilina dayanan, Ingiltere ile donemin Avrupa ulkeleri arasinda Ankara’da imzalanmis ve Turk vatandaslarina Ingiltere’de kendi isini yaptiklari takdirde oturum ve daha sonrasinda vatandaslik veren bir anlasmadir. Bu anlasma cercevesinde sekillenen vize turunun adi ECAA yani Ankara Anlasmasi vizesidir.