• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Akademikk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Akademikk

@Akademikk

2
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

Akademikk Takip etme Takip Et

Akademikk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucu öğrendiğim kadarı ile J-1 vizemin süresi bitmeden erken ayrıldığım için iki yıl kuralı haricinde "24-month ban" durumunda olduğumu öğrendim. Bu nedenle J-1 vizesine tekrar başvuramıyorum. Ayrılış nedenim pandemi olduğu için ve pandemi sürecinde (2020 mart) ayrılmak zorunda kaldığım için bu engeli kaldırabilir miyim? Bu durumda uygulanan güncel bir uygulama var mı? Nasıl bir yol izeleyebilirim? Tübitak 2219 bursiyerlerine pandemi sürecinde burs dondurma ve daha sonra başlatma üzere yurda dönüş alternatifi sunduğu için benim durumumda olan birisi varsa ayrıca yazarsa sevinirim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      A
      Akademikk

@crazycells bir sorum olacak, bilginiz dahilinde cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Geçen sene Eylül ayında, Sevis ücreti yatırmam gerektiğini yeni öğrendim, 1 yıl sonra ödeme yapmam gerekiyormuş galiba. Sevis kaydım inaktif duruma geçmiş olabilir mi? Bu Amerika’ya giriş yapmamı ne durumda etkiler?
      Ayrıca, normalde şu an yasaklı olduğum için post doc çalışmamı yaptığım üniversite yeni bir DS2019 belgesi basamıyor mu? Yeni bir J1 vizesi almak istesem, gerçi şu aşamada sadece acil işlemlere bakılıyor ancak belki bursu dondurma tarihim ve dondurma nedenim küresel çaplı Covid 19 salgını olduğundan dolayı yeni J1 başvurusunda bulunsam iyimser davranılabilir düşünüyorum.
      Bu konularda bilginiz veya bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

A
      Akademikk

Akademikk tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells bir sorum olacak, bilginiz dahilinde cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Geçen sene Eylül ayında, Sevis ücreti yatırmam gerektiğini yeni öğrendim, 1 yıl sonra ödeme yapmam gerekiyormuş galiba. Sevis kaydım inaktif duruma geçmiş olabilir mi? Bu Amerika’ya giriş yapmamı ne durumda etkiler?
      Ayrıca, normalde şu an yasaklı olduğum için post doc çalışmamı yaptığım üniversite yeni bir DS2019 belgesi basamıyor mu? Yeni bir J1 vizesi almak istesem, gerçi şu aşamada sadece acil işlemlere bakılıyor ancak belki bursu dondurma tarihim ve dondurma nedenim küresel çaplı Covid 19 salgını olduğundan dolayı yeni J1 başvurusunda bulunsam iyimser davranılabilir düşünüyorum.
      Bu konularda bilginiz veya bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

A
      Akademikk

Merhaba, öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucu öğrendiğim kadarı ile J-1 vizemin süresi bitmeden erken ayrıldığım için iki yıl kuralı haricinde "24-month ban" durumunda olduğumu öğrendim. Bu nedenle J-1 vizesine tekrar başvuramıyorum. Ayrılış nedenim pandemi olduğu için ve pandemi sürecinde (2020 mart) ayrılmak zorunda kaldığım için bu engeli kaldırabilir miyim? Bu durumda uygulanan güncel bir uygulama var mı? Nasıl bir yol izeleyebilirim? Tübitak 2219 bursiyerlerine pandemi sürecinde burs dondurma ve daha sonra başlatma üzere yurda dönüş alternatifi sunduğu için benim durumumda olan birisi varsa ayrıca yazarsa sevinirim.

A
      Akademikk

Merhaba,
      Tübitak 2219 programı kapsamında J-1 vizesi ile ABD'de 5.5 ay bulundum. Fakat pandemi dolayısı ile Türkiyeye 2020 yılı mart ayında geri döndüm. Mevcut J-1 vizem 2020 eylül de sona erdi. Fakat iki yıl kuralına tabiyim. Tübitaktan 6.5 aylık kalan bursumu kullanmak amacı ile tekrar ABD'ye gitmek istiyorum. Amerikadaki danışmanım ile tekrar iletişime geçtiğimde 2022'nin mart ayına kadar 2 yıl yasaklı olduğumu belirtti. Ayrıca çalışmalarımı tamamlamam için toplamda 1 yıl kalmamı istiyor. Tekrar J-1 vizesine başvuru yapmam için J-1 waiver işlemi yapmam gerekiyor mu?

A
      Akademikk