@crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@Burak-Köse-0, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells
Öncelıkle merhabalar bu konuyla iliskili olarak ABD ıcınde AOS surecını baslattıgımızda ben SSN ımı kullanmaya devam edebılır mıyım , yoksa resmi surec basladigi andan itibaren SSN kullanmayi birakmali miyim ?
Kiz arkadasim ABD ye girdikten sonra yine 90 gun bekleme suresi boyunca SSN kullanmayi birakmaliyim tekrar tesekkurler .Evet, yasal statunuz devam ettigi surece SSN'yi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Diyelim ki F1 statusundesiniz, calisma izni aldiniz ve 1 yil boyunca daha statunuz devam edecek. O durumda AOS surecine baslasaniz bile F1 statunuz bitene kadar SSN'yi kullanmaya devam edebilirsiniz. Zaten AOS surecine girdikten sonra calisma izni basvurunuz hemen onaylanmayacak, bu gecen surede F1 bitene kadar SSN'yi kullanip, sonra tekrar kullanmak icin calisma izninizin gelmesini beklemelisiniz.
Tekrar merhabalar . Suan ki statum olan F1 a daha onceki statum olan J1 dan gectim dolayasiyla SSN kartim J1 iken verildi ve onu kullaniyorum . Yani F1 statum de bir calisma izni almadim . Kimi arkadaslar F1 iken bunu yapman dogru degil diyordu . O yuzden emin olmak istedim yani J1 iken aldigim SSN i F1 iken calisma iznim yoksa bile kullanabilir miyim . Eger kullanamazsam evlilik sureci baslayinca birakmali miyim ?