• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. UzakyolSurucu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 38
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

UzakyolSurucu

@UzakyolSurucu

23
    İtibar
    149
    Profil Görüntülemeleri
    38
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

UzakyolSurucu Takip etme Takip Et

UzakyolSurucu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Megatron Hocam sizin önceki mesajlarınıza da dikkat ediyordum. Ortada daha kesin sebep veya net bir şey yok iken hep kötümser ve olumsuz görüşler üzerine yazıyorsunuz. : gidemiyecez, almayacaklar sıra gelmeyecek vs. Şu son mesajınız da dahi ''SOMUT'' olarak durdu diyorsunuz Ha kesin net bir bilginiz duyumunuz var ise o zaman yazın kaynağı ile beraber somut olarak durduğunu .

Yurtdisina temelli tasinip gitmek bir insan hayatinda bana gore cok radikal onemli bir karar.

Burda kanı kaynayan genç veya maceraperest kısım haricindekiler için eşi dostu toprakları bırakıp uzaklara gitmesi, sıfırdan herşeye yeniden başlamasi, iyi mi olacak kötü mü olacak stresi düşüncesi vardir zor geliyor zaten. Ama bunlara rağmen bu insanları bir nebze teselli eden geleceğe dair umutları, gidersek belki daha iyi olur, yeniden başlamak gerek düşüncesi iken yazacağımız mesajları daha özenli yazmak gerek derim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

Mayis ayi icin simdi verecekleri butun mulakatlari aciklamis oldular yani degil mi . Mayis ayi icin baskaca mulakat vermezler aciklamazlar artik anladigim . Eger oyle ise bosuna beklemeyeyim bende Ayla.Can hanim gibi bende her gun her gun umut edip sisteme girip takip etmeyi birakiyorum. Sonraki aylarda belli ki uc bes kisi anca verirler gider boyle .Yok form gonderim sirasi yok case no sirasi kimi nasil sectikleri belli degil . Case numaram belki makul olabilir ama form gonderme tarihi sebebiyle belli ki sira gelmeyecek bana . Bari neye gore siraliyorsan onu belirt acikla o siradan yuru insanlar onunu gorsun. Senelerdir ben zaten turkiye icinde uc kurus kazanmak icim icin il il adres adres kira kira gezmisim butun bu adresleri cikarip tamamlayip sisteme girebilmek zamanimi aldi agustosa anca girebildim . Ney yani benim sucum simdi en basta belirtseymis ds260 formunu gondermeyi ona gore acele ederdim.
      Bu arada sitemim yanlis anlasilmasin formu erken gonderip alan arkadaslar mulakat alanlar veya burada baskaca herhangibi bir kimseye yonelik degildir burda hicbir arkadas ustune alinmasin

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@Megatron Kardesim sana da bir ozur borcluyum hakkini helal et . Epey onceki tarihlerde mesajinin birime "Bu kadar karamsar kotumser olma negatif enerji salma vs." gibi cevap yazmistim ama meger sen hakliymissin . Ne zaman mulakat verilecegini gectim daha nasil verdigini cozemiyoruz . Yok abi 8 ayda zar zor ierleyen surec kalan 4 ayda mi cosacak simdi !! Tekrardan ozur diliyorum senden kardesim hakli olan sensin sen hepimizden once gormussun gidisatin boyle olacagini Hakkini helal et

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@avar, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

@UzakyolSurucu, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .

youtube etkisi sanırım benim düşündüğümün çok çok çok üzerinde. bazı dönemlerde bazı konular o kdar öne çıkıyor ki. Bu aralarda tır sürücülüğü inanılmaz önde geliyor abd göçmenliği sohbetlerinde. gerçeğin anlatılanlardan illaki farklılık göstereceğine inanıyorum. Ama ne kadar farklılık gösterecek onun cevabını insan kendisi görmeden vermesi çok zor.

Oyle dusunuyorsaniz asıl bahsettiginiz o youtube videolarinin etkisinde siz kalmissiniz o zaman derim .
      Ozellikle de turkiye de kurulu duzeni olan yasini almis ne ben ne de benim gibi biri, baskasinin iki video üç dizi bes tane de anime izleyip durduk yere haydi yallah gidek ABD ye yerlesek diyecegini kolay kolay sanmiyorum  . Kaldi ki evet haberim var, medyada forumlarda youtube paylasimlarindan bahsediyorlar ama birini dahi merak edip izlemedim .

Oncelikle tır soforlugu yapabilmek amaciyla Greencarda 2016 yilindan beri surekli basvuran birisiyim 2022 icin nasip oldu.

Yurtdisina gitme sebeplerimi birden cok uzun uzun yazabilirim ama dedigim gibi uzun olur. Ama  hic biri de burda meslegimde basarisiz yetersiz oldugum veya turkiyede yapamadigim tutunamadigim icin degildir.

Ha peki neden tir soforlugu diye sorarsaniz:

1- Maasi tatmin edici, bizzat calisan ve gittigimde yardimci olacak arkadaslardan edindigim bilgidir. Kari koca memurlugu birakacaksam biraktigima degsin diye bu meslek bu konuda cazip geliyor

2- Evet su an isim masa basi ama aile ve akrabalarimin onemli bir kismi agir vasita soforlugu yapmakta dolayisiyla meslege bu sebepten yabanci degilim ve onlarla beraber muavin olarak çok yola gidip geldim meslege aşinayim.

3- Benim 2012 yilindan beri ozelde ve devlette calistim  A grubu Kpss ve diger bir cok meslek kurum sinavinda kazanmayi birakin derecelerim var. Hala da mevzuat rapor hesap kitap ders hem okuyorum hem yaziyorum arastiriyorum ama bu surec artik zihinsel olarak cok yoruldugumu yiprandigimi dusunuyorum. O yuzden gittigimde beyaz yakali mesleklerden uzak durmayi dusunuyorum. Soforluk meslegi ise bana gore sadece bedensel olarak yorucu ama sifirdan baslayan biri icim bile zihinsel olarak cok karisik genis bilgi birikimi gerektirmiyor veya cok ayrinti dil bilmek gerektirmiyor zamanla zaten ogreniyor bu yuzden cazip geliyor..

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: Green Card Kazanan Arkadaşlar! Kaçıncı Başvurunuzda Kazandınız?

2017 den beri başvuruyorum 4. başvuru da çıktı

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@LordBolton . Sahsi gorusum askerligi yaptin ise nasil ve nerede yaptin onu degerlendiriyorlar olabilir burada amaci da ileridr usaya gittiginde kendileri icin potansiyel tehlike arz ediyormusun diye olabilir . Cunku bizim gibi askerlik hizmetinin zorunlu oldugu ulkelerde dogal olarak bireylerin cogu otomatik silah kullanimini ogrenmekte bilmekte hatta timlerde veya komando birliklerinde veya kisa donem olsa dahi doguya guneydoguya giden adam dahi hatiri sayilir derecede askeri egitim almaktadirlar . Bu sebeple cekinceleri olabilir arastirabilir diye dusunuyorum zamaninda doguda askerlik yaparken komutanimiz da sohbet esnasinda buna benzer durumdan da laf arasi bahsetmisti amerikalilarin bu islerde bu durumu gozonunde bulundurduklarini askerlik yapan adamlara yapmayanlara gore daha temkinli durduklarini bahsetmisti ama birseyler bildiginden dolayi mi yoksa sehir efsanesi seklinde mi dedi bilemem tabi

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: ABD'de Nakliye ve Taşımacılık (TIRcılık) Sektörü - Freight Forwarding

Kismet ABD ye geldigimizde direkt tir soforlugu yapacagim bende . Esim ve kizim var . Konusuyoruz hanimla soforluk yaparken Hafta da bir veya iki haftada bir eve ugrayabilsem yeter diyoruz . Ehliyet sinavlari cok ileri ingilizce istiyor mu acaba ?

Ulaşım içinde yayımlandı
      UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

Müfettişim, eşim de kadrolu öğretmen , Bizde 2022 Talihlisiyiz gidip ABD'de tır şöförlüğü yapma planlarım var .

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@UzakyolSurucu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@UzakyolSurucu kızınız için her türlü pasaport çıkartacaksınız zaten. yeni yıl gelmeden yani zam gelmeden pasaport çıkartmanızı tavsiye ederim. bu şekilde sürecinizi en sağlıklı tamamlamış olursunuz.

diğer türlü KCC evrak onayınızda sorun yaratabilir, bu riske girmeyin derim.

Yani abi dediginiz gibi kizim adina pasaportu yil bitmeden hemen cikartayim onu anladim ama . KCC ye evraklarimizi gonderme konusunda peki nasil yapayim ?

Yani kizim adina pasaportunu da cikartip onun gelmesini bekleyip onunla beraber evraklarimizi gondereyim yoksa kizimin pasaportunu beklemeden benim esimin ve kizimin evraklarini kizimin pasapot evraki olmadan hemen gondereyim mi kizimin cikaracagim pasaportunu daha sonra mulakatta falan gostersem olur mu ?

kızınızın pasaportunu bekleyin, diğer türlü eksik evrak işlemi yapacaktır KCC

Abi oncelikle ingilizcem olmadigindan pek anlayamadigimdan yanlislik yapmak istemedigimden size surekli soru mesaji atiyorum ozur dilerim bu yuzden oncelikle
      . Abi son kez olarak: peki forumdaki mesajlardan okudugum kadariyla mesela bazi kisiler doldurduklari ds-260 formunda eksiklik veya yanlislik oldugunda formda degisiklik yapmak istediginde ds260 formunu acilmasi icin talep maili gonderiyolarmis . Bende Kizimin pasaportunu bildirmem icin benim boyle bir sey yapmaya ihtiyacim var mi yoksa direkt ben ds-260 formunu actirmaya gerek kalmadan gonderecegim evraklarda kizimin gelecek pasaportunu bildirebilir miyim ? Tesekkur ederim

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@UzakyolSurucu otomatik mailde ne yazıyordu acaba rica etsem paylaşabilir misiniz

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged.

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

UzakyolSurucu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

@gucarslan . Ben de biiyorum davaya herkesin mudahil olabilecegini Sordugum Amrikaya gidip mi oradan mi mudahil olmak gerek yoksa turkiyeden mumkun mu . Herkes her yerde hakkini arabailir . Sen neye dayanarak atar yapiyorsun yok okuma yazmasi olan acar eder vs.
      Senin burkina fasolu da turkiyede turk mahkemelerinde dava acabilir taraf olabilir hakkini ama Gidip de bunu burkina fasodan evinden uyap a girip veya turkiyede tanidik avukat var ona internetten basvuru yapam yerime turkiyede hakkimi arasin dersen cevep vereyim hayir .

Ben onu soruyorum . E ben link attim onu okuyun ordan isinizi halledinmis . Sanki herkes kendileri gibi ingilizce biliyor da amazondan ayakkabi linki atiyor sanki

An itibariyle de cikiyorum forumdan silinsin veya benim uyeligim nasil siliniyorsa .

Okuma yazmasi olan herkes acabilirmis atara bak sen .

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

Katılmak istesek nasıl katılınabiliyor ? Türkiye'den katılabiliyormuyuz ? ABD'ye gidip mi katılabiliriz yoksa ?

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@Utopya

Yok hocam tamamen excel işi . Konsolosluk veya KCC case noları ve karşısındaki form gönderim tarihlerini sistemden excele sütün şeklinde aktarıp bunları excelde basit sıralama-filtre komutları ile 10 dakikada halleder . Bu ayrı makineye yazılıma gerek yok bu işlemler için .

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@Onder İki gündür sinirden stresten bıraktıydım takip etmeyecektim artık bu işleri ama içimde bir şeylere gene yenik düştüm.
      Şu an excel tablosunu bende indirdim biraz baktım . Sizin görüşünüze pararel olmakla beraber benim çıkarımım da şu yönde : İlk başta ds 260 form gönderim tarihine bakmadan CN numarasına göre dosyaları işleyip sonra bunları sıralıyorlar ilk sıralama bu yönde .
      Daha sonra misal 300 mülakat verecekler ise o tarihe kadar kaç case no işlenip sıralanmış ise bu sefer 300 kişiyi seçmek bu case noları form gönderim tarihine göre tekrar sıralayıp mülakat tarihini bu ikinci sıraya göre veriyorlar . Yani sizin teoriden fark olarak 8 mayıs -1 haziran arası gönderenlerin tamamını değil bu gönderenler arasında misal veriyorum cn nosu ilk 5000 den az veya 5000 ne kadar kaç kişi var ise onları alıp onlar arasında ds260 formuna göre bu sefer yine sıralayıp mülakatları dağtıyorlar . Excel tablosunda mesela bunu destekler olarak 31 kişi temmuz ve sonrası tarihlerde ds260 formunu gönderdiği halde mülakat almış ama bunların tabi ki case noları en yüksek 12 binlere kadar .

O yüzden şöyle bir durum ortaya çıkıyor : megatron arkadaşımız 17 binlerde form tarihi mayıs ayı. Ben ise 16 binlerde form tarihim ağustos ayı. Aramızda da misal 100 kişi var diyelim. Yine misal bir dahaki sefere 30 (100 den az) mülakat verirler ve bana sıra gelir ise ben mülakat alacağım ama megatron hala bekleyecek ds formunu benden daha önce gönderdiği halde. Veya 100 den fazla verir her ikimize de sıra gelirse ikimizde alacaz ancak bu sefer de dağıtılan mülakatlarda megatron benden daha önce hak kazanacak sıralamada .

Şahsi görüşüm tabii .

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@Megatron Kardesim sana da bir ozur borcluyum hakkini helal et . Epey onceki tarihlerde mesajinin birime "Bu kadar karamsar kotumser olma negatif enerji salma vs." gibi cevap yazmistim ama meger sen hakliymissin . Ne zaman mulakat verilecegini gectim daha nasil verdigini cozemiyoruz . Yok abi 8 ayda zar zor ierleyen surec kalan 4 ayda mi cosacak simdi !! Tekrardan ozur diliyorum senden kardesim hakli olan sensin sen hepimizden once gormussun gidisatin boyle olacagini Hakkini helal et

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

Mayis ayi icin simdi verecekleri butun mulakatlari aciklamis oldular yani degil mi . Mayis ayi icin baskaca mulakat vermezler aciklamazlar artik anladigim . Eger oyle ise bosuna beklemeyeyim bende Ayla.Can hanim gibi bende her gun her gun umut edip sisteme girip takip etmeyi birakiyorum. Sonraki aylarda belli ki uc bes kisi anca verirler gider boyle .Yok form gonderim sirasi yok case no sirasi kimi nasil sectikleri belli degil . Case numaram belki makul olabilir ama form gonderme tarihi sebebiyle belli ki sira gelmeyecek bana . Bari neye gore siraliyorsan onu belirt acikla o siradan yuru insanlar onunu gorsun. Senelerdir ben zaten turkiye icinde uc kurus kazanmak icim icin il il adres adres kira kira gezmisim butun bu adresleri cikarip tamamlayip sisteme girebilmek zamanimi aldi agustosa anca girebildim . Ney yani benim sucum simdi en basta belirtseymis ds260 formunu gondermeyi ona gore acele ederdim.
      Bu arada sitemim yanlis anlasilmasin formu erken gonderip alan arkadaslar mulakat alanlar veya burada baskaca herhangibi bir kimseye yonelik degildir burda hicbir arkadas ustune alinmasin

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: [Arşiv] Sayılarla DV2022

@gucarslan
      Greencard bulten verileri ilgili olarak anladigim: Misal mayis ayinda yapilacak mulakat gorusmelerini bulten seklinde acikliyorlar onceki aydan

Simdi nisan ve mayis ayi bulteni aciklandi greencardlar icin eu bolgesinde mulakat vermeyecek anladigim cunku bos gorunuyor . Yani mayis ayi sonuna kadar sadece subatta yayinlanan toplu mulakatlar verilecek . Mayis ayi sonuna kadar baska bir gelisme olmaz artik degil mi ?

Haziran ayi sureci nasil gececek bilmek icin haziran ayi bulteninin aciklanmasini yani mayis ayi sonunu mu bekleyecegiz ?

Bir de Zaten diger sayfada form ds260 isleme hizinin gunluk ortalama 100 adet oldugu su an 13100 lerde oldugunu belirtmissiniz dolayisiyla benim case numberim 16 binlerde yani bu hizarda benim forma islenme sirasi 40 gun sonra gelir . Dolayisiyla bu 40 gun icinde current olmama ragmen ve toplu mulalat verilse dahi herhalukarda bana daha mulakat sirasi verilmez daha galiba dogru mu acaba ?

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@LordBolton . Sahsi gorusum askerligi yaptin ise nasil ve nerede yaptin onu degerlendiriyorlar olabilir burada amaci da ileridr usaya gittiginde kendileri icin potansiyel tehlike arz ediyormusun diye olabilir . Cunku bizim gibi askerlik hizmetinin zorunlu oldugu ulkelerde dogal olarak bireylerin cogu otomatik silah kullanimini ogrenmekte bilmekte hatta timlerde veya komando birliklerinde veya kisa donem olsa dahi doguya guneydoguya giden adam dahi hatiri sayilir derecede askeri egitim almaktadirlar . Bu sebeple cekinceleri olabilir arastirabilir diye dusunuyorum zamaninda doguda askerlik yaparken komutanimiz da sohbet esnasinda buna benzer durumdan da laf arasi bahsetmisti amerikalilarin bu islerde bu durumu gozonunde bulundurduklarini askerlik yapan adamlara yapmayanlara gore daha temkinli durduklarini bahsetmisti ama birseyler bildiginden dolayi mi yoksa sehir efsanesi seklinde mi dedi bilemem tabi

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu
    • RE: Green Card Kazanan Arkadaşlar! Kaçıncı Başvurunuzda Kazandınız?

2017 den beri başvuruyorum 4. başvuru da çıktı

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu

@sfklkn34 O zaman case numaram yukarilarda olmasina karsin sirf ds260 formunu agustos gibi gec doldurduk diye en arkalara bilemedik ki bilseydim erkenden doldurur gonderirdim bende . Benimki de Vermeyince mabut neylesin mahmut misali

UzakyolSurucu
      UzakyolSurucu