• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Gurman.A
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 42
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Gurman.A

@Gurman.A

34
    İtibar
    259
    Profil Görüntülemeleri
    42
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Kocaeli Yaş: 32

Gurman.A Takip etme Takip Et

Gurman.A tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@pin
      Merhaba, 9 Aralık Cuma günü mülakata gittim. Görüşme sırasıyla şöyle gerçekleşti:

1. en başta bir sıraya giriyorsunuz bu sırada pencerenin ardındaki bir abi ve bir abla sizden uzattıkları çekmecenin içindeki kapağa pasaportunuzu koymanızı istiyor. Sadece geçerli olan pasaportunuzu veriyorsunuz ve sol tarafta tekrar sıraya giriyorsunuz.

2. İçeride pasaportunuz kontrol edildikten sonra, bir güvenlik personeli sizi çağırıp tek tek içeriye alıyor ve güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz. Baya havalimanı kurallarının geçerli olduğu bir güvenlik var burada. Kemer cüzdan hiç bir şey kalmıyor üzerinizde. Dosyalarınızı, montunuzu bile banttan geçiyorlar... Telefon/ poşet ile girmekte ısrar eden bir kaç kişi oldu baya katı ve azarlayıcılar şimdiden söyleyeyim. Güvenlik alanı bir oda gibi bir alan ve geçince o binadan çıkıp hemen ilerideki girişten ana binaya ilerliyorsunuz.

3. Ana binaya geldiğinizde hemen sol tarafta bir masa var orada da kısa bir sıra oluyor. İlk önce buraya pasaportunuzu vermeniz lazım buradaki görevli sizi yönlendiriyor. Masanın hemen karşısında tıpkı bankadaki gibi küçük bölümlere ayrılmış gişeler var. Beni ilk önce 18 numaralı gişeye yönlendirdiler. Masanın hemen karşısındaki kolonun arkasındaydı. Oradaki görevli pasaportumu alıp bana sıra numaramı verdi. Bir kısa bir de uzun fiş şeklindeydi sıra fişi ve I50 yazıyordu ikisinde de. Sonra ön tarafa geçip beklememi söyledi. Çok kalabalıktı.

4. Sıra numaram önce 15. Gişede yandı. 15.gişedeki hanımefendi benden kısa fişi aldı, sırasıyla;
        Pasaportumu,
        Sağlık raporumu,
        2 Adet vize için uygun çekilmiş güncel fotoğrafımı,
        Nüfus kayıt örneğimin aslını,
        Nişanlımın boşanma belgesinin aslını ve fotokopisini,
        Polis belgemi (Adli sicil kaydımı),
        I-134 formunu,
        Nişanlımın gelir belgelerini,
        İlişkimize dair ispatları,
        Niyet mektuplarımızı (hem benim hem nişanlımın ağzından olanı istedi. Bizim mektuplarımız formu doldurduğumuz tarihte 27-05-2021 imzalıydı ama sorun olmaz dedi)
        İstedi. "Ds-160'ı istiyor musunuz" dedim, "gerek yok ona " dedi. Evraklarımı alınca bana "İngilizce mi olsun mülakat Türkçe mi' dedi. "Türkçe olursa daha rahat ederim çok heyecanlıyım" dedim. "İngilizce olursa daha çabuk olur, heyecan yapacak bir şey yok" dedi. Ve beni tekrar beklemeye aldı.

Buraya kadarki herkes o kadar kaba, azarlayıcı ve tersti ki, heyecandan çok korku ve stres hidsettim açıkcası.

1. Kısa süre sonra sıra numaram 11 numaralı gişede yandı hemen gittim. Amerikalı, kırık Türkçe konuşan bir beyfendi vardı. "Günaydın hoşgeldiniz" diye gülümseyince bir hayli rahatladım doğrusu. Benden sağ elimi havaya kaldırmamı istedi ve "bu görüşmede söylediğiniz her şeyin doğru ve gerçek olduğuna yemin eder misiniz" dedi. Yemin ettim;
        Eşiniz nerede doğdu ?

Nasıl tanıştınız ?

Eşiniz ne iş yapıyor ?

Nerede yaşıyor ?

Siz ne iş yapıyorsunuz ?

Üniversite okudunuz mu ?

Orada ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

Eşiniz daha önce evliymiş, ne zaman boşandı ?

Siz hiç evlendiniz mi ?

Can you speak English ?

When is your wedding ?

Şeklinde sorular sordu. Bir yandan da önündeki bilgisayara evraklarıma bakarak bir şeyler yazıyordu. Daha sonra
      " Her şey tamam. Ben vizenizi onaylıyorum, önümüzdeki hafta vizeniz Ptt şubesine gelir. Hayırlı olsun." Dedi ve oradan ayrılan büyük bir çoğunluğun aksine onaylanmış vizemle mutlu bir şekilde ayrıldım sonunda. Darısı bekleyen herkesin başına. Umarım sürecinizde bir nebze faydası olur.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Gurman.A
      Gurman.A

Herkese merhaba,
      Belki bir çoğunuz biliyordur fakat ben yeni keşfettiğim bir bilgiyi, belki başka bilmeyen arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim:
      Geçtiğimiz günlerde VisaJourney sitesi üzerinden bazı excel tabloları paylaşan arkadaşlar oldu, özellikle Ocak ayının bilgilerini 2 günde 1 tablo ile güncel olarak paylaşıyorlar sitede. Sanırım herkes bu bekleyiş sürecinde fazlasıyla sıkılıyor. 🙂 Bu bilgilere nasıl ulaştıklarını başta anlamadım, çünkü WAC# NUMBER diye verilen numaranın tamamen gizli (özel) bir şey olduğunu sanıyordum. Fakat pek de öyle değilmiş.
      Android ve İos üzerinde "Uscis Case Tracker" / "Uscis Tracker" ismiyle geçen bazı uygulamalar mevcutmuş ve burada şimdiye kadar görebildiğim kadarıyla tek seferde 100 dosyanın durumuna bakabiliyorsunuz. WAC21900***** diye başlayan numaranın son 5 hanesinde değişiklikler yaparak kendi I-129F formunuzu yolladığınız zamana yakın insanların durumunu görebilmek mümkün oluyor. Böylece sıranızın ne kadar yaklaştığıyla ilgili biraz fikriniz olabiliyor...

Bir de tam emin olmamakla beraber şöyle bir şey dikkatimi çekti; eğer yolladığınız dosya ücreti çekildikten sonra 2 ay içerisinde herhangi bir red görmediyseniz aslında bu biraz olumlu bir süreç gibi duruyor. Çünkü Haziran ayında I-129F yollamış olmama rağmen bu uygulamalardaki bilgilere baktığımda "imzasız form yollama" , "form ücreti eksik yollama / yollamama" , " Yetersiz kanıt" gibi sebeplerle RED almış dosyalar görebiliyorum. Yani dosyalar bir ön elemeye tabii tutuluyor gibi görünüyor. Belki bazı önceliklere göre sınıflabdırıyor olabilirler de... Tabi, bu konu hakkında kesin ve net bir bilgim yok ama yine de bana olumlu bir durum gibi geldi.
      Herkese bu uzun bekleyişte bol sabır diliyorum.

Gurman.A
      Gurman.A

Çok stresli ve yorucu bir sürecin sonunda evraklarımızı yolladık ve Noa1 imizi aldık. Bu süreçte tüm sorularıma bıkmadan, usanmadan cevap veren @runaslan ' a ve forumda bilgi içerikli paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Dilerim bu süreçler daha da hızlanır herkes muradına kavuşur en kısa zamanda! Herkese bol şans, hayırlı haberler ve güzel bir süreç diliyorum 🙂

Gurman.A
      Gurman.A

Merhaba, 12 Agustos'ta NOA2'mizi aldiktan sonra 76 gunluk uzun bir bekleme suremiz oldu ne yazik ki... 76 gunun sonunda 28 Ekim tarihinde Amerika'daki nisanlima NVC'den bir e-mail geldi ve sonunda ANK ile baslayan yeni dosya numaramiza kavustuk. Dosya numaramizin elimize ulasmasinin ardindan cok beklemeden 1 Kasim tarihinde dosyamizin 'READY' oldugunu gorduk. Fakat ne yazik ki sistemde hic randevu bulunamiyordu ustelik talimatlari iceren e-maili de henuz almamistik. Yine de cok beklememek adina DS-160 formunu doldurup, bir yandan da ankaraIV mail adresine bir kac defa e-mail gondermeyi denedim ve 15 Kasim tarihinde randevu acildigini gorur gormez 9 Aralik tarihine mulakat, 7 Aralik tarihine de doktor randevularimi aldim... Kalan gelismeleri insallah guzel haberler esliginde forumda paylasacagim. Simdilik bu kadar

Gurman.A
      Gurman.A

Dolu dolu geçen ve bir o kadar da zorlayıcı 14 ayın sonunda o ekranda "APPROVED " yazısını gördüm sonunda! Darısı bekleyen herkesin başına !!
      Tabii ki bununla beraber aklımda binlerce soru oluşuverdi taze bilgisi olan birileri fikir verirse çok sevinirim 🙂
      Nvc'den sadece mektup mu geliyor yoksa doldurduğumuz E-notification formu Nvc'de de işe yarıyor mu ? Mesaj veya mail alır mıyız ?
      Bir de mektupsa bile mektubu oturup evde beklemeli miyiz geç görmemizin bize bir kaybı olur mu ?

Gurman.A
      Gurman.A

@canaykarahan32 Imkan varsa erkek arkadasinizin Turkiye'ye gelmeden evrak gondermesini tavsiye ederim. Dosyaniza nisaniniza dair fotograf koymaniz sart degil. Iliskinizi ispatlayacak yeterince kanitiniz varsa hic beklemeden baslayin... Surec son zamanlarda 14-15 ay arasi suruyor sanirim. Fakat herhalde kisaltmaya calistiklari icin arada 13 ayda onay alanlari da duyuyoruz.

Duzeltme: 14-15 ay sadece No2 almaniz yani dosyanizin onayi. Ardindan 1-1.5 ayda dosya Nvc'ye gidiyor ve yine bir o kadar da Ankara'dan randevu bulup mulakata gitmenjz surecek.

Gurman.A
      Gurman.A
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tufank tesekkur ederim bilgi icin

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Gurman.A
      Gurman.A

@runaslan bilgilendirmeniz için çok teşekkğr ederim. Kafam çok karışık nerden nasıl başlayavağımı bilemiyorum. Sorularımı baya bi araladınız. Allah razı olsun

Gurman.A
      Gurman.A

@suleo Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sürecin daha da kısalacağı konuşuldukça uzaması ve tamamen belirsizleşmesi korkunç bir durum. Biz başvurduğumuzda 4-7.5 ay gibi bir süreçten bahsediliyor, insanlar 9 ayda ülkeye giriş yapabiliyordu. Biz başvuru yapalı 16 aydan fazla zaman oldu ve hala bekliyoruz daha ne kadar bekleyeceğimiz de meçhul...

Gurman.A
      Gurman.A

@MertHRB Bu gittiginiz bolgeye gore degisiyor. I-485 formu doldurum statu degisikligi yapiyorsunuz. Formu bu sefer size en yakin uscis ofisine gonderiyorsunuz.

https://egov.uscis.gov/processing-times/

Bu link uzerinden size en yakin uscis ofisini secerek greencard surecinizin ne kadar surdugunu gorebilirsiniz. I-485 formu ile beraber calisma izni icin formunuzu ucretsiz gonderebilirsiniz. Ilk bir kac ayda calisma izniniz geliyor. Greencard biraz zaman alabiliyor.

Gurman.A
      Gurman.A

Gurman.A tarafından gönderilen son iletiler

@ATS16 tesekkur ederim

Gurman.A
      Gurman.A

@tufank tesekkur ederim bilgi icin

Gurman.A
      Gurman.A
      Official U.S. Department of State Visa Appointment Service | United States (Domestic Visa Renewal) | English

Randevu icin bu site dogrudur degil mi arkadaslar

Gurman.A
      Gurman.A

Turist vize alinirken once odeme sonra randevu olarak mi ilerleniyor ? Ben gocmen vizede randevu acilmadan odeme yapamamistim da.

Gurman.A
      Gurman.A

Herkese merhaba,
      Son zamanlarda Turist Vize icin mulakat randevusu acildi mi acaba ? En son ne zaman ve hangi tarihlere randevu acildigini bilen var mi ? Simdiden tesekkur ederim

Gurman.A
      Gurman.A
    • RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Herkese merhaba arkadaslar, yakin bir arkadasim kizini Abd'ye getirmek istiyor. Basvuru yapmadan once buradan da fikir almanin faydali olacagina inandigimiz icin size de danismak istedi ve soyle diyor:

"27 Ocak 2023 te K1 vizesi ile ABD ye giriş yaptım.14 Şubat ta burada evlendik.Sonrasında Nisan ayında greencard başvurusunu yaptık ve tam 4 ay sonra Greencard ım geldi.(2 yıllık)
      Eşim Türk ama Amerikan vatandaşı.Şimdi Türkiye de 15 yaşında olan kızımı yanımıza alabilmemiz için hangi vize türüne başvurmamız gerektiği ile ilgili bilgiye ihtiyacımız var.Kızımın %100 velayeti bendedir.Babası Türkiye de yaşıyor fakat kızım babası ile değil babaannesi ile yaşıyor.
      Greencardlı ve annesi olarak ben mi başvuru yapmalıyım?
      Amerikan vatandaşı olarak eşim de benim kuzum için başvuru yapabilir mi?
      Bilgisi dahilinde olanlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim.Çok araştırdım ama yanlış birşey yapıp sürecin yavaşlamasını istemiyorum.
      Şimdiden çok teşekkürler.."

Gurman.A
      Gurman.A
    • RE: Amerikan Vatandaşı Olmayan kişilerin Eş/Partnerleri hangi vize türünden yararlanabilir?

Bu "Dependent Visa" tam olarak nedir ? Nasil basvurulur ? Ir5 ile gelen Gc sahibinin 21 yas alti bekar cocugu faydalanabilir mi ? Konu hakkinda bilgisi olan var mi ? Cok tesekkur ederim.

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Gurman.A
      Gurman.A

Merhaba,
      K1 Nisanlilik vizesi ile Abd'ye gelip Nisan ayinda Aos basvurusunda bulunan bir arkadasimizin dosyasi, Mayis ayinda parmak izi verdikten sonra "Mulakat tarihi olusturuldu" olarak degisti ve yeniden bir kac form doldurmasi istenip Agustos sonuna mulakat tarihi verildi. Daha once basina buna benzer bir durum gelen var mi ? Mulakat istenmesinin sebebi ne olabilir yardimci olabilir misiniz ?
      Konusu Aos basligina da yazdim fakat kimseden bir cevap alamadim. Belki buradan bilen birileri ulasir...

Gurman.A
      Gurman.A
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba,
      K1 Nisanlilik vizesi ile Abd'ye gelip Nisan ayinda Aos basvurusunda bulunan bir arkadasimizin dosyasi, Mayis ayinda parmak izi verdikten sonra "Mulakat tarihi olusturuldu" olarak degisti ve yeniden bir kac form doldurmasi istenip Agustos sonuna mulakat tarihi verildi. Daha once basina buna benzer bir durum gelen var mi ? Mulakat istenmesinin sebebi ne olabilir yardimci olabilir misiniz ?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Gurman.A
      Gurman.A

@Can-4
      Merhaba, Hem I129F gonderimi sirasinda, hem de Ankara mulakatinda iliskinizin gercekligini belgelerle ispatlamalisiniz.
      Eger durumunuz musaitse ne kadar erken basvuruda bulunursaniz o kadar iyidir. Nisanlanmayi veya son 2 yil icerisinde yuzyuze gorustuyseniz yeniden bir araya gelmeyi beklemenize gerek yok. Daha onceden bir araya geldiginizi ispatlamaniz yeterli.
      Tabii son 2 yil icerisinde yuzyuze gorusmus olmaniz onemli; I-129F doldururken son 2 yil icerisinde yuzyuze gorustunuz mu diye bir bolum var. Burada son 2 yil icinde gorusmediyseniz, neden gorusmediginizi ve gelecekte gelip gitme planiniz oldugunu aciklarsaniz yine bir sorun yasamazsiniz. Simdiden bol sabir ve kolayliklar diliyorum.

Gurman.A
      Gurman.A