• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. josephwesley
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 2
    • İleti 5
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

josephwesley

@josephwesley

4
    İtibar
    12
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Turkey

josephwesley Takip etme Takip Et

josephwesley tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Work and Travel İçin Vergi İadesi

Merhabalar. Forumdaki bir kaç konuyu okuduktan sonra bu konuyu açma gereği duydum.

Birisi Amerika'da iken formu doldurun, döndüğünüzde iade edilir, başkası da döndükten sonra form dolduruyorsunuz diyor. Tam anlamadım.
      Bunun için anlaşmalı olduğumuz danışman şirketten yardım alınmalı mı? (bazıları danışman şirketlerin vergi iadesinden baya bir kesinti yaptığını söylüyor)
      Bazıları bunu "merdiven altında" olarak tabir edilen bazı kişilere çok ucuza doldurtabileceğini söylüyor.
      Kafamdaki soru işaretleri bunlar.

Süreç nasıl ilerliyor? Bilgisi, tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      J
      josephwesley
    • Amerika'da iken Almanya Vizesi Almak?

Merhabalar, bu yaz work and travel için Amerika'da olacağım.
      Ayrıca Erasmus için de Almanya'da olmam gerekiyor 2021-2022 güz döneminde (ekim18'inde başlıyor gideceğim okul).

Work and travel 1ekimde bitiyor yani 2 ekimde burada olsam bile vize almam çok zor.

Aklımda 2 yol var.
      1- Amerika'da iken Alman Konsolosluğu'na başvurarak öğrenci vizemi almak. (Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum, Amerika'daki Alman Konsolosluğu'na mail attım fakat dönmediler daha)

2- 2,3 Hafta erken dönüp vize işlemlerini Türkiye'de halletmek.

Bu konuda fikri, tecrübesi olan var mı??

Almanya içinde yayımlandı
      J
      josephwesley
    • RE: Amerika'da iken Almanya Vizesi Almak?

2020-2021 bahar dönemi için kabul belgem var , tüm belgelerim hazır ama okul daha sonradan iptal edip güz dönemine gel dedi.
      bu belgelerle gidip vize alabilir miyim 2021 ekim - 2022 mart arası için? mümkün mü böyle bir şey?

ayrıca at11 sağlık belgesi de almam gerekiyor ve oryantasyon için de okula 2 hafta erken gelmem gerekiyor. Bunları da düşününce Amerika'dan wat biter bitmez direk Almanya'ya gitmem gerekiyor.

J
      josephwesley

@crazycells bu konuda bilginiz var mı hocam? pardon diğer mesajda size cevap vermeyi unutmuşum direk yazmışım.

J
      josephwesley

josephwesley tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2022 Bekleme Odası

merhabalar. 2021 summer work and travel exchange programına katılacağım. aynı zamanda dv22 için başvuruda da bulundum. green card'ın çıkması durumunda bir sıkıntı yaşar mıyım?
      ayrıca j1 vizesinde 2 year rule apply için tam bir bilgi bulamadım neye göre veriliyor, verilmiyor?

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      josephwesley
    • Work and Travel İçin Vergi İadesi

Merhabalar. Forumdaki bir kaç konuyu okuduktan sonra bu konuyu açma gereği duydum.

Birisi Amerika'da iken formu doldurun, döndüğünüzde iade edilir, başkası da döndükten sonra form dolduruyorsunuz diyor. Tam anlamadım.
      Bunun için anlaşmalı olduğumuz danışman şirketten yardım alınmalı mı? (bazıları danışman şirketlerin vergi iadesinden baya bir kesinti yaptığını söylüyor)
      Bazıları bunu "merdiven altında" olarak tabir edilen bazı kişilere çok ucuza doldurtabileceğini söylüyor.
      Kafamdaki soru işaretleri bunlar.

Süreç nasıl ilerliyor? Bilgisi, tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      J
      josephwesley

@crazycells bu konuda bilginiz var mı hocam? pardon diğer mesajda size cevap vermeyi unutmuşum direk yazmışım.

J
      josephwesley

2020-2021 bahar dönemi için kabul belgem var , tüm belgelerim hazır ama okul daha sonradan iptal edip güz dönemine gel dedi.
      bu belgelerle gidip vize alabilir miyim 2021 ekim - 2022 mart arası için? mümkün mü böyle bir şey?

ayrıca at11 sağlık belgesi de almam gerekiyor ve oryantasyon için de okula 2 hafta erken gelmem gerekiyor. Bunları da düşününce Amerika'dan wat biter bitmez direk Almanya'ya gitmem gerekiyor.

J
      josephwesley
    • Amerika'da iken Almanya Vizesi Almak?

Merhabalar, bu yaz work and travel için Amerika'da olacağım.
      Ayrıca Erasmus için de Almanya'da olmam gerekiyor 2021-2022 güz döneminde (ekim18'inde başlıyor gideceğim okul).

Work and travel 1ekimde bitiyor yani 2 ekimde burada olsam bile vize almam çok zor.

Aklımda 2 yol var.
      1- Amerika'da iken Alman Konsolosluğu'na başvurarak öğrenci vizemi almak. (Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum, Amerika'daki Alman Konsolosluğu'na mail attım fakat dönmediler daha)

2- 2,3 Hafta erken dönüp vize işlemlerini Türkiye'de halletmek.

Bu konuda fikri, tecrübesi olan var mı??

J
      josephwesley