• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. supernovaa
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

supernovaa

@supernovaa

15
    İtibar
    231
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

supernovaa Takip etme Takip Et

supernovaa tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba forum uyeleri ve @crazycells

Oncelikle hepinize tesekkur etmek istiyorum. Ne zaman greencard ile ilgili bir sorum olsa en kisa sekilde cevaplandirdiniz..Sayenizde cok sey ogrendim ve dun olan mulakatimdan mutlu bir sekilde ciktim. Greencardim onaylandi!

Ben de sizlere kendi tecrubelerimden faydalanarak yardimci olmak isterim. Kisaca mulakatimi anlatayim. Oncelikle 8'de olan randevuma 7:40 ta gittim. Kapida 20 25 kisilik bir sira vardi. Gorevliye greencard icin 8 randevusu oldugumu soyledim ve siraya gecmemi soyledi. Saat 8 olunca hepimizi, ust aramasi yaparak iceri almaya basladilar. Iceri girdigimizde bana sira numarasi verdiler. Koridor gibi ayri bir bolumde yapiliyor bu gorusmeler. Benden once bir cocuklu es ve talihli vardi, vallahi acikcasi biraz soguk insanlardi...bu forumdan takip ediyolarsa selam ediyorum. Neyse ben yaklasik yarim saat bekledim, numaram yanmaya yakin, cantamla birlikte cuzdanimi biraktigimi farkedince buyuk bir panik yasadim. Gorevlilere soyledim ve panik yapmamami gorusmeden sonra bana bir kart yazabiliceklerini, cikip cuzdanimi alabilicegimi soylediler. Neyse numaram yandi, gorevli kadin pasaportumu, diploma fotokopimi, nufus ve adli sicil belgemi ve 1 fotograf istedi. Diplomamin fotokopiyi yoktu ve kendi cekti. Eski pasaportumu isteyip istemedigini sordum. Gecerli vize yoksa gerek yok dedi. Bunun haricinde ne AIS formumu ne de mali durumu isteyen belgeleri istemediler. Adres degisikligi talep ettim ve hemen orda yazdi. Sonrasinda kart yazip disari cikmama izin verdi. Cikip hemen aldim. Kasa kisminda numaramin yanik ve ucret alan kisinin beni sabirla bekledigini gordum. Gidip odeme yaptim. Yalniz kart ile odeme yapacak kisilere onerim, kartinizin mail ordera acik olmasi bende 2 kart calismadi ve 1i calisti bu sekilde. Dikkat edelim. Sonrasinda 5dk icinde konsolos cagirdi, yemin ettim ve parmak izimi aldi. Diplomamin aslini gormek istedi, bende master degree de oldugu icin onu da verdim. Bana geri verip, kriterlerimiz bu kadar yuksek degil dedi gulumsedi. So rasinda ne is yapiyosun dedi, bi kac kez forumda yazmistim, ben amerikada calisiyorum E2 vizesi ile ancak isler kotu oldugu icin surekli burdayim ve calisamiyorum. Bu konudan cekiniyordum. Fakat boyle anlatinca aa amerikada mi calisiyosun hangi eyalet dedi, california dedim. Hangi vize ile dedi E2 dedim, yalniz islerim kotu diyince e senin bir suru vizen var cok guzel gozukuyor, vizeniz onaylandi hayirli olsun dedi. Toplamda 2dk suremistir bu konusma. Sonrasinda diger vizelerin iptal olup olmayacagini sordum, gocmen olmayan tum vizeler iptal olacak dedi. Benim deneyimim bu sekilde. Arkadaslar nacizane tavsiyem kucuk seylere takilmayin, zaten cok cok buyuk bir sabika kaydiniz vs yoksa arkadan onay verildigini ve onlarinda bunu hic birseye bakmadan onayladiklarink dusunuyorum.

Tekrar hepinize tesekkur ederim. Herhangi bir sorunuz olursa bana buradan ulasabilirsiniz. Hepinize bol sans diliyorum

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      supernovaa

Merhabalar dun sormustum mail gleamed normal mi diye, bugun geldi, bilginize! Case no: 13xxx

S
      supernovaa
    • RE: [Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba Arkadaslar,

Bir sorum olacak, d260 formunu, sonuclar ilk aciklandiginda doldurdum Case numaram 13xxx fakat henuz KCC hangi belgeleri scan edip gonderecegim dogrultusunda bir yonerge almadim. Bu olagan bir durum mudur? Numaram current olduktan sonra mi bu maili alacagim? Cunku ilk postta bu belgeleri gondermedigimiz taktirde mulakat gunu verilmeyecegi yaziyor. Simdiden tesekkur ederim..

S
      supernovaa

Tekrar merhaba!

Mulakatim oncesi birkac sorum olacak...(4 mart)

Forumu sik takip ediyorum ancak cok fazla yorum oldugu icin kafamda tam netlestiremedim. Bu sorular cokca kez soruldu ancak @crazycells en dogrusunu bilir diye dusunuyorum. Mulakata giderken Vukuatli nufus kayit ornegini kaymakamliktan ve arsiv kayitli sicil belgesini emniyetten mmi almamiz gerekiyor? yoksa edevlet yeterli oluyor mu?

Bir de hesabimda 10k usd para gosterecegim, babamin hesap dokumleri ve mal varliklari ile. Bu para 50 bin tl civarina denk geliyor, direk olarak 50 bin tl gostermem sorun olur mu acaba? mulakatta 10 gun once yatacak bu para, bu da bir sorun mudur?

Simdiden tekrar tesekkurler, umarim mulakattan sonra bende size guzel haberlerle donebilir, birazcik yardimci olabilirim...

S
      supernovaa

supernovaa tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba forum uyeleri ve @crazycells

Oncelikle hepinize tesekkur etmek istiyorum. Ne zaman greencard ile ilgili bir sorum olsa en kisa sekilde cevaplandirdiniz..Sayenizde cok sey ogrendim ve dun olan mulakatimdan mutlu bir sekilde ciktim. Greencardim onaylandi!

Ben de sizlere kendi tecrubelerimden faydalanarak yardimci olmak isterim. Kisaca mulakatimi anlatayim. Oncelikle 8'de olan randevuma 7:40 ta gittim. Kapida 20 25 kisilik bir sira vardi. Gorevliye greencard icin 8 randevusu oldugumu soyledim ve siraya gecmemi soyledi. Saat 8 olunca hepimizi, ust aramasi yaparak iceri almaya basladilar. Iceri girdigimizde bana sira numarasi verdiler. Koridor gibi ayri bir bolumde yapiliyor bu gorusmeler. Benden once bir cocuklu es ve talihli vardi, vallahi acikcasi biraz soguk insanlardi...bu forumdan takip ediyolarsa selam ediyorum. Neyse ben yaklasik yarim saat bekledim, numaram yanmaya yakin, cantamla birlikte cuzdanimi biraktigimi farkedince buyuk bir panik yasadim. Gorevlilere soyledim ve panik yapmamami gorusmeden sonra bana bir kart yazabiliceklerini, cikip cuzdanimi alabilicegimi soylediler. Neyse numaram yandi, gorevli kadin pasaportumu, diploma fotokopimi, nufus ve adli sicil belgemi ve 1 fotograf istedi. Diplomamin fotokopiyi yoktu ve kendi cekti. Eski pasaportumu isteyip istemedigini sordum. Gecerli vize yoksa gerek yok dedi. Bunun haricinde ne AIS formumu ne de mali durumu isteyen belgeleri istemediler. Adres degisikligi talep ettim ve hemen orda yazdi. Sonrasinda kart yazip disari cikmama izin verdi. Cikip hemen aldim. Kasa kisminda numaramin yanik ve ucret alan kisinin beni sabirla bekledigini gordum. Gidip odeme yaptim. Yalniz kart ile odeme yapacak kisilere onerim, kartinizin mail ordera acik olmasi bende 2 kart calismadi ve 1i calisti bu sekilde. Dikkat edelim. Sonrasinda 5dk icinde konsolos cagirdi, yemin ettim ve parmak izimi aldi. Diplomamin aslini gormek istedi, bende master degree de oldugu icin onu da verdim. Bana geri verip, kriterlerimiz bu kadar yuksek degil dedi gulumsedi. So rasinda ne is yapiyosun dedi, bi kac kez forumda yazmistim, ben amerikada calisiyorum E2 vizesi ile ancak isler kotu oldugu icin surekli burdayim ve calisamiyorum. Bu konudan cekiniyordum. Fakat boyle anlatinca aa amerikada mi calisiyosun hangi eyalet dedi, california dedim. Hangi vize ile dedi E2 dedim, yalniz islerim kotu diyince e senin bir suru vizen var cok guzel gozukuyor, vizeniz onaylandi hayirli olsun dedi. Toplamda 2dk suremistir bu konusma. Sonrasinda diger vizelerin iptal olup olmayacagini sordum, gocmen olmayan tum vizeler iptal olacak dedi. Benim deneyimim bu sekilde. Arkadaslar nacizane tavsiyem kucuk seylere takilmayin, zaten cok cok buyuk bir sabika kaydiniz vs yoksa arkadan onay verildigini ve onlarinda bunu hic birseye bakmadan onayladiklarink dusunuyorum.

Tekrar hepinize tesekkur ederim. Herhangi bir sorunuz olursa bana buradan ulasabilirsiniz. Hepinize bol sans diliyorum

S
      supernovaa

Tekrar merhaba!

Mulakatim oncesi birkac sorum olacak...(4 mart)

Forumu sik takip ediyorum ancak cok fazla yorum oldugu icin kafamda tam netlestiremedim. Bu sorular cokca kez soruldu ancak @crazycells en dogrusunu bilir diye dusunuyorum. Mulakata giderken Vukuatli nufus kayit ornegini kaymakamliktan ve arsiv kayitli sicil belgesini emniyetten mmi almamiz gerekiyor? yoksa edevlet yeterli oluyor mu?

Bir de hesabimda 10k usd para gosterecegim, babamin hesap dokumleri ve mal varliklari ile. Bu para 50 bin tl civarina denk geliyor, direk olarak 50 bin tl gostermem sorun olur mu acaba? mulakatta 10 gun once yatacak bu para, bu da bir sorun mudur?

Simdiden tekrar tesekkurler, umarim mulakattan sonra bende size guzel haberlerle donebilir, birazcik yardimci olabilirim...

S
      supernovaa

Tekrar merhaba, numaram 13xxx mulakat tarihim 4 mart olarak belirlendi. Benim sorum su olacak, yaklasik 2 yildir e2 vizesi ile amerikada calisiyorum. fakat islerimiz pek iyi gitmiyor. Bu nedenle yilin cogu zamani turkiyede kaliyorum. Maas ta alamiyorum. oradaki sirket sahibi aile dostumuzdu ve istifa edip sirketi babama devretti. Yani pratik olarak sirket sahibi ben olsamda dokumanda babam ve benim gibi vize sahibi olanlar bilirler, calistiginiz sirketin sahibi sizin yakininiz olamamalidir. Ancak o zaman sartlar bunu gerektirdigi icin bu devri gerceklestirmek zorunda kaldik. Durumun biraz karisik oldugunu biliyorum ve yardiminiza ihtiyacim var. Suanda sirket hesabinda 15 bin usd civari para var, bu parayi amerikadaki kendi hesabima gecirip, bunu mu gostermeliyim yoksa turkiyede ayri bir hesap acip, para koyup konsolosluga bu evrakla mi gitmeliyim? Acikcasi bu vizeden hic bahsetmek istemiyorum cunku ne yazikki vize aldigim tarihten itibaren bir cok talihsizlikle karsilastik ve e2 sartlarini yerine getiremedik. Simdiden tesekkur ederim.

S
      supernovaa
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Merhabalar, ben bir yildan fazla sadece amerikada kaldim. oradan adli sicil kaydi lazim midir? yonergede aktigimda blannk page goruyorum. bir bilginiz var mi acaba? tesekkurler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      supernovaa

Merhabalar dun sormustum mail gleamed normal mi diye, bugun geldi, bilginize! Case no: 13xxx

S
      supernovaa

Merhaba Arkadaslar,

Bir sorum olacak, d260 formunu, sonuclar ilk aciklandiginda doldurdum Case numaram 13xxx fakat henuz KCC hangi belgeleri scan edip gonderecegim dogrultusunda bir yonerge almadim. Bu olagan bir durum mudur? Numaram current olduktan sonra mi bu maili alacagim? Cunku ilk postta bu belgeleri gondermedigimiz taktirde mulakat gunu verilmeyecegi yaziyor. Simdiden tesekkur ederim..

S
      supernovaa

Merhabalar ! Bir sorum daha olacak, full name in native alphabet kisminda, ingilizce klavye kullandigim icin technology not available i isaretleyip formu submit ettim. Actirmam gerekir mi? Sevgiler

S
      supernovaa

Merhabalar! Bende DV 2019 talihlilerinden biriyim. Case Numaram 13xxx. @crazycells e bu forumda bizlere yardimci oldugu icin cok cok tesekkur ederim!

Bir kac sorum olacakti,

Hali hazirda E2 essential employee visam bulunmakta (5 yil) Yaklasik 3 yildir da amerika'da yasiyorum. (MBA ve Opt yaptim) Ancak buradan ogrendigim kadariyla Turkiye'de mulakata gitmek daha saglikliymis. Zaten sik sik turkiye'ye gelmekteyim. Suan da istanbuldayim ve ekim 2018'e kadar burada olacagim. Aslinda visam bu kadar uzun kalmalara elverisli degil ancak isim sezonluk oldugu icin, ve henuz bir evim olmadigi icin burada kalmak zorundayim. Zaten islerim de iyi gitmiyor. Sorum su olacak, benim bu durumumdan ve E2 visam'dan oturu GC mulakatinda elenme durumum olur mu?

Ikinci sorum ise, amerikada yasadigim 2 adresim oldu, (16 yasindan sonra) forma doldurdugum takdirde ( sept 2015-2016 miami, sept 2016-2017 california, ) aralarindaki gap en az 1 aylik olmalidir diye hata veriyor. Dogru tarihleri, sirasiyla yaziyorum ancak asla kabul etmiyor. Bu durumda o adresleri yazamiyorum. Yazmasam problem olur mu? Mulakatta yazamadigimi, hata belirttigini soylesem?

Cok uzun oldu ama durum karisik oldugu icin, ancak bu kadar kisaltabildim. Simdiden herkese hayirli olsun. Sevgilerimle...

S
      supernovaa