• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kivanc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kivanc

@kivanc

2
    İtibar
    18
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Detroit

kivanc Takip etme Takip Et

kivanc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Oncelikle cok tesekkurler @crazycells, bu sayfayi okuyana kadar her sey karman cormandi kafamda. Gerci hala oyle, ama biraz daha az 🙂

Ben de DV2021 talihlisiyim, case number 20xxx. Su anda da H-1B ile Amerika'da calisiyorum, vizem seneye Agustosta bitiyor, ve daha fazla uzatamiyorum.

Onceki senelerin Visa Bulletin Section B'ye baktigimda, Mart ile Haziran arasinda benim numaralarima sira gelmis. AOS ile basvurmayi planliyordum, cunku ilk state.gov ve USCIS sitesinde okudugumda islem cok basit gelmisti. Anladigim kadariyla DV icin biometrics ve gorusme islemleri biraz daha kisa suruyor (2-4 ay). Ama bu forumu okudukca bundan biraz sogudum. Ben hala gelecek sene icin pesimistigim, ve Turkiye'ye seyahatlerin zor olacagini dusunuyorum (2ser hafta karantina, vs.). Ayni zamanda benim siramin Mayis'a kadar gelmesini bekliyorum.

Butun bunlara ek olarak, benim sirketim de Green Card basvurusunu 2019 sonunda EB3 kategorisiyle baslatti. Hala PERM asamasindayiz, ve ne zaman I-140 ve I-485'e basvurabilirim hicbir fikrim yok.

Su anda en mantiklisi DV ile devam etmek, ve DS260'i AOS opsiyonu ile gondermek gibi. Siz ne tavsiye edersiniz?

Ek olarak, avukatlar konusunda farkli fikirler okudum. Sizce benim durumum icin bir avukatla anlasmakta fayda var mi?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      K
      kivanc

@DunyalilardanT imzami guncelledim. cevabiniz icin tesekkurler, mantikli geldi bana da. Dosya numaram biraz yuksek olmasina ragmen, mulakatlar 3 ay gecikmeli basliyorsa benim mulakatim da current olmasina ragmen 3+ ay ertelenir gibi duz mantik gidiyorum su anda (mesela Nisan'da current olmama ragmen mulakatin Temmuz'da gelmesi gibi).

Boyle bir durumda zamanlamalar hemen hemen ayni oldugu icin AOS yapmak daha mantikli geliyor. Ama Ocak'a kadar beklemek en mantiklisi gibi.

K
      kivanc

kivanc tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar, Ben Agustos ayinda DS-260'i CP olarak gondermistim. KCC'den hala cevap almadim, gectigimiz sali gunu KCC mail adresine AOS'e cevirmek icin email gonderdim. AOS basvurusunu baslatmadan, ya da I-485'i gondermeden once KCC'nin onayini beklemem gerekir mi?

Anladigim kadariyla DS-260, AOS icin opsiyonel ama daha onceden gondermis oldugum icin ne yapmam gerektigini bilemedim.

K
      kivanc

@DunyalilardanT imzami guncelledim. cevabiniz icin tesekkurler, mantikli geldi bana da. Dosya numaram biraz yuksek olmasina ragmen, mulakatlar 3 ay gecikmeli basliyorsa benim mulakatim da current olmasina ragmen 3+ ay ertelenir gibi duz mantik gidiyorum su anda (mesela Nisan'da current olmama ragmen mulakatin Temmuz'da gelmesi gibi).

Boyle bir durumda zamanlamalar hemen hemen ayni oldugu icin AOS yapmak daha mantikli geliyor. Ama Ocak'a kadar beklemek en mantiklisi gibi.

K
      kivanc

Merhabalar, DV2021 talihlisi olarak, ben DS260 formunu CP olarak doldurdum AOS yerine. Ama anladigim kadariyla henuz mulakatlar verilmeye baslanmamis konsolosluklar kapali oldugu icin. Ne zaman baslanacagi konusunda da bir bilgi yok gibi.

Bu asamada KCC'ye ulasip DS260'i AOS'e cevirmek mantikli mi sizce?

K
      kivanc

@crazycells tesekkurler cevabiniz icin. eger CP ile devam edersem, "current olunan ay" yine benzer aylarda gelecek gibi duruyor (https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari?page=1'daki listelere bakarak). Bu current olunan ay ile bizim USCIS'e basvurabildigimiz ay da ayni sanirim.

Acikcasi benim durumum icin endisem is vizemin seneye Agustosta bitmesinden dolayi kaynaklaniyor. Anladigim kadariyla, CP secilirse, current olunduktan 1-2 ay sonrasi icin mulakat tarihi veriliyor. AOS ile de current olunduktan sonra 3-4 ay suruyor (ortalama). Tam tersini yapsam, DS260'i AOS ile doldursam ve bu sene sonundaki duruma gore CP'ye cevirsem, sizce daha mantikli olmaz mi? Ulkeden cikmamak uzerine plan yapmak daha makul geliyor su anda bana 😕

K
      kivanc

Oncelikle cok tesekkurler @crazycells, bu sayfayi okuyana kadar her sey karman cormandi kafamda. Gerci hala oyle, ama biraz daha az 🙂

Ben de DV2021 talihlisiyim, case number 20xxx. Su anda da H-1B ile Amerika'da calisiyorum, vizem seneye Agustosta bitiyor, ve daha fazla uzatamiyorum.

Onceki senelerin Visa Bulletin Section B'ye baktigimda, Mart ile Haziran arasinda benim numaralarima sira gelmis. AOS ile basvurmayi planliyordum, cunku ilk state.gov ve USCIS sitesinde okudugumda islem cok basit gelmisti. Anladigim kadariyla DV icin biometrics ve gorusme islemleri biraz daha kisa suruyor (2-4 ay). Ama bu forumu okudukca bundan biraz sogudum. Ben hala gelecek sene icin pesimistigim, ve Turkiye'ye seyahatlerin zor olacagini dusunuyorum (2ser hafta karantina, vs.). Ayni zamanda benim siramin Mayis'a kadar gelmesini bekliyorum.

Butun bunlara ek olarak, benim sirketim de Green Card basvurusunu 2019 sonunda EB3 kategorisiyle baslatti. Hala PERM asamasindayiz, ve ne zaman I-140 ve I-485'e basvurabilirim hicbir fikrim yok.

Su anda en mantiklisi DV ile devam etmek, ve DS260'i AOS opsiyonu ile gondermek gibi. Siz ne tavsiye edersiniz?

Ek olarak, avukatlar konusunda farkli fikirler okudum. Sizce benim durumum icin bir avukatla anlasmakta fayda var mi?

K
      kivanc