Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle kazanan herkesi tebrik ederim. Kazanamayan arkadaşlara da bir sonraki çekilişte bol şans dilerim. Ben 5. denememde kazandım.
@crazycells Ds260 formunu kendim ve eşim için doldurup gönderdim ama aklıma takılan bir, iki soru olacaktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1-) Permanent address kısmını formu doldurduğum zaman uygun bir adres bulamadığım için "Not available yet" yazarak geçmiştim. Bu kısmı hangi aşamada güncellemek gerekir. KCC'ye mail atıp formu açtırıp mı güncellemeleyim ya da farklı bir zamanda mı (ör. mülakat zamanında) yapmak doğru olur?
2-) Annemin ve babamın kimlik bilgilerinde doğdukları ilçelerden (City of Birth) tam olarak emin olmadığım için "Do not know" demiştim.
Bu bilgiler kritik mi? Güncellemem gerekir mi?
3-) Eşimin kimlik bilgilerinde doğum yeri olarak "Çankaya" yazıyor, benim bilgilerimde "Ankara" yazıyor. Formu doldurur ikimiz de "City of Birth: CANKAYA", "State/Province of Birth: ANKARA" şeklinde doldurduk. Sorun olur mu?
Formdan alakasız olarak alkıma takılan bir nokta daha var.
Örneğin herşey sorunsuz gitti ve Amerikaya gidiyoruz. Şöyle bir senaryo üzerine düşünüyoruz. Amerikaya ilk girişte eşimle beraber giriş yapıyoruz. Bir ay sonra eşim Türkiye'ye geri dönüyor ve işler istediğimiz gibi giderse ben düzeni kurduktan sonra yanıma geri geliyor. Bu senaryoda eşimin vizesiyle ilgili bir sorun yaşar mıyız? Sorun yaşamamak için nasıl bir yol izlenmeli. Biliyorum bu soru için erken ama bizim için en makul senaryo bu gibi duruyor şimdilik.
Teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun.