• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ametdgn
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 12
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ametdgn

@ametdgn

3
    İtibar
    10
    Profil Görüntülemeleri
    12
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul

ametdgn Takip etme Takip Et

ametdgn tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

DV2021 sonuçlarında ilk 50.000 aday arasında yer alıyoruz. Green carda başvuru yaparken kendim başvuru yaptım. Eşime ve 17 aylık bebeğimize pasaport alamamıştık. Şimdi bana çıktığı için, DS 260 formunda eşimin ve bebeğin de bilgilerini gireceğiz. Onlara da hemen pasaport çıkartalım mı? Ayrıca DS 260 formuna bilgileri doldurmakla eşim ve bebeğimiz için otomatik olarak green card başvurusunda bulunmuş oluyor muyuz?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      ametdgn

@crazycells Başvuruya 3. pasaportumla katıldım. Bana daha önceki pasaport bilgilerimi soruyor sistem.

Vukuat yaşadığım ilk olan yeşil pasaportum idi. Evlendikten sonra adres değiştirirken vs. artık tam hatırlamıyorum 8 yıl önceki ilk pasaportumu şu anda bulamıyorum. Aramaya devam ediyorum.

İkinci pasaportum bordo ile iş için 3-4 kez Almanya'ya gidip gelmiştim süresi doldu ama o pasaportum duruyor.
      Bu başvurduğum pasaport ile de bir iki kez yurtdışına çıktım ve bunun süresi devam ediyor yani güncel pasaportum.

Sıkıntı ilk olan yeşil pasaportumdan without cancelled yemiştim. Ve o pasaportumu bulamıyorum.
      İlk pasaportumun bilgilerini girmesem orada sistemde görebilirler. Girsem, pasaportuma iat bilgilere ulaşamıyorum 😞 Ya da nereden ulaşabilirim onu araştırıyorum.

Bu arada cevabınız için teşekkür ederim alt sayfalarda kalmış yeni fark ettim.

A
      ametdgn

@gucarslan Evet yeşil pasaportum vardı ve 2013 yılında dil kursu için 5 yıllık vize almıştım. Sonra gitmeme 2 ay kala bir işlemin eksik yapıldığını ve pasaportumu ist konsolosluğa geri göndermemi istediler. Sonrada ön yargısız iptal kaşesi vurdular. O pasaportumun süresi bir buçuk yıl sonra doldu. Normal pasaportumla iş gereği 3 kez almanya'ya gittim. Bununda süresi doldu ve en son bu pasaportumla 1 kez daha almanya'ya gidip geldim.

Elimde süresi dolmuş 1 yeşil- 2 bordo - süresi devam eden bordo olmak üzere toplamda 3 pasaport var. Yurtdışı eğitim danışmanları ve şirketin vize işlemlerini yürüten turizm firması normal turist vizesi için abd'ye başvurmamım sakıncası olmayacağını Almanya'ya 3/4 kez gidip geldiğim için verilebileceğini söylemişlerdi ( 2018)

A
      ametdgn

ametdgn tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan Evet yeşil pasaportum vardı ve 2013 yılında dil kursu için 5 yıllık vize almıştım. Sonra gitmeme 2 ay kala bir işlemin eksik yapıldığını ve pasaportumu ist konsolosluğa geri göndermemi istediler. Sonrada ön yargısız iptal kaşesi vurdular. O pasaportumun süresi bir buçuk yıl sonra doldu. Normal pasaportumla iş gereği 3 kez almanya'ya gittim. Bununda süresi doldu ve en son bu pasaportumla 1 kez daha almanya'ya gidip geldim.

Elimde süresi dolmuş 1 yeşil- 2 bordo - süresi devam eden bordo olmak üzere toplamda 3 pasaport var. Yurtdışı eğitim danışmanları ve şirketin vize işlemlerini yürüten turizm firması normal turist vizesi için abd'ye başvurmamım sakıncası olmayacağını Almanya'ya 3/4 kez gidip geldiğim için verilebileceğini söylemişlerdi ( 2018)

A
      ametdgn

@gucarslan 8 yıl önce yeşil pasaportuma yediğim ön yargısız iptal var, 2 adet ameliyatım var bütün bunlar tüm sürece halel getirmiyorsa abi o zaman benim pürüzüm kalmıyor. Salsınlar beni gideyim artık ya. Şu an "pardon" filmindeki aksaklıkları iliklerime kadar hissediyorum 😞

A
      ametdgn

Merhaba,
      Dv2021 38k olarak ortada bir şey yok ama kafamıza takılıyor bir şey sormak istiyorum; 2009 yılında fıtık nedeniyle göbeğim alınmıştı. ( o bölge düz ve kapalı) Ayrıca aynı yıl kolum kırılmıştı. Kolumda ameliyat dikiş izleri var. Aradan 10 yıldan fazla geçtiği için ve bu iki durumun günlük yaşamımda hiçbir olumsuzluk teşkil etmediği için Ds 260 doldururken belirtmedim. Bir sakıncası olur mu sağlık muayenesinde, not alırlar mı, Ds 260'da belirtmediğim için.

A
      ametdgn

Merhaba, virginia eyaletine gidecekler için telegram kanalının linkini paylaşıyorum;

Virginia DV Winners

Virginia DV Winners
      A
      ametdgn

@goblis Hocam, "UNIVERSITESI" VE "LISESI" yazmışız.

A
      ametdgn

@goblis Yanıtınız için teşekkürler. Şimdi girip REVIEW balığından tek tek PDF yapıp kaydettim. Eşim, çocuğumuz ve kendim için. Fakat kontrol ettiğimde üniversite bilgilerini de maalesef alttaki gibi girmişiz. Dikkatimizden kaçmış.
      Highest Level of Education Completed UNIVERSITY DEGREE
      Number of Educational Institutions Attended: 2
      Name of Institution (1): ISTANBUL AYDIN UNIVERSITESI
      Address of Institution: INONU CAD NO 38 BESYOL
      City: KUCUKCEKMECE
      State/Province: ISTANBUL
      Postal Zone/ZIP Code: 34295
      Country/Region: TURKEY
      Course of Study: BACHELOR OF SCIENCE
      Degree or Diploma: BACHELORS DEGREE
      Date of Attendance From: 10 SEPTEMBER 2010
      Date of Attendance To: 18 JULY 2014
      Name of Institution (2): ANAFARTALAR LISESI

A
      ametdgn

Merhaba,
      DS 260 formunu 25 haziran'da doldurup gönderdik. Üniversite bilgileri girerken .... UNIVERSITY şeklinde girdik. Fakat lise bilgilerimizi girerken HIGH SCHOOL şeklinde yazıp yazmadığımızdan emin değiliz bir sıkıntı olur mu. Tekrar girip kontrol edebiliyor muyuz?
      PDF şeklinde sadece submit ettikten sonra aldık. Tüm formu PDF alamamıştık. Şimdi alabilir miyiz kontrol amaçlı.

A
      ametdgn

@crazycells Başvuruya 3. pasaportumla katıldım. Bana daha önceki pasaport bilgilerimi soruyor sistem.

Vukuat yaşadığım ilk olan yeşil pasaportum idi. Evlendikten sonra adres değiştirirken vs. artık tam hatırlamıyorum 8 yıl önceki ilk pasaportumu şu anda bulamıyorum. Aramaya devam ediyorum.

İkinci pasaportum bordo ile iş için 3-4 kez Almanya'ya gidip gelmiştim süresi doldu ama o pasaportum duruyor.
      Bu başvurduğum pasaport ile de bir iki kez yurtdışına çıktım ve bunun süresi devam ediyor yani güncel pasaportum.

Sıkıntı ilk olan yeşil pasaportumdan without cancelled yemiştim. Ve o pasaportumu bulamıyorum.
      İlk pasaportumun bilgilerini girmesem orada sistemde görebilirler. Girsem, pasaportuma iat bilgilere ulaşamıyorum 😞 Ya da nereden ulaşabilirim onu araştırıyorum.

Bu arada cevabınız için teşekkür ederim alt sayfalarda kalmış yeni fark ettim.

A
      ametdgn

@ZoZO evet doldurmuştum

A
      ametdgn

Merhaba, çekiliş sonucunda ilk 50.000'de olduğumu öğrendim. (38.000) Başvuru yaparken sadece benim pasaportum olduğu için ben başvuru yapmıştım. şimdi bana çıktı, eşim ve bebeğimiz için de başvuru yapabilir miyim? Böyle durumda onlara hemen pasaport çıkartmam gerekecek değil mi? Daha önce 2011'li yıllarda yeşil pasaportum olduğu için 5 yıllık vize almıştım ( dil eğitimi için) fakat gitmeme az bir süre kala, pasaportumu konsolosluk geri istedi ve ön yargısız iptal bastı. "Without Cancelled" gibi bir şey. O zamanlar olayın sıcaklığı ile yetkili yetkisiz herkese danıştığımda bir kez daha başvur demişlerdi.

Şimdi daha önce vize aldınız mı, başvuru yaptınız mı, red yediniz mi ve nedenleri ile birlikte yazın diyor. Yeşil pasaportumu bulamıyorum bu 1, ikinci olarak 8 -9 yıl önceki bu mevzudan bahsedeyim mi, yada nasıl bahsedeyim

Teşekkürler

A
      ametdgn