• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. OnerO
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 28
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

OnerO

@OnerO

12
    İtibar
    53
    Profil Görüntülemeleri
    28
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Orlando

OnerO Takip etme Takip Et

OnerO tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, bu sitenin varligindan arkadasim haber verdi. Guzel bir yardim platformu olmus. Tebrik ederim kurucularini ve katkida bulunanlari.

Ben 5 yildir GC basvuruyordum, nihayet bu yil bana da cikti. Case Numaram: 18XXX. Sordugum arkadaslar genelde iyi bir sira oldugunu soyluyorlar. Insallah oyledir. 🙂

Ben halihazirda Amerikadayim, ogrenciyim burada.
      Giriste Amerikadan sureci takip etmek isteyenlerle ilgili cok faydali bir bilgi paylasilmis. Okurken yoruldum dogrusu, AOS sureci zor ve maliyetli gibi geldi. O yuzden CP sureci ile mi devam etsem diye dusunmedim degil. Iki kisiyiz, esim de benimle. Bunun icin Turkiyeye gelmemiz gerekecek vs, o da zor ve maliyetli bir surec. Okulun donem ortasi olacak sanirim (Mart-Nisan gibi olursa mulakat eger), o da sıkıntı bir durum.

18XXX icin AOS yontemini mi onerirsiniz yoksa CP mi? AOS ile gec kalir miyim acaba diye dusunuyorum. Amerikan burokrasisinin posta yolu yontemine pek guvenemiyorum. Agir isledigini dusunuyorum genel olarak burada resmi evrak isleri.

Daha deneyimli arkadaslar bir fikir verirse, sevinirim, Tesekkurler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      OnerO
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Birkaç konu hakkında yorumlarınızı merak ediyorum:

1- ds260'ı submit etmiştim. Mülakat yeri için Ankara ve CP seçmiştim. Sizce ne zaman KCC'ye mail atıp düzeltme istemeliyim? AoS şu durumda en mantıklısı. Trumpın ne yapacağı belli olmuyor.

2- Ds260ı güncellemek gc sürecini aksatmaz di mi? Şimdi cp yi aos ile güncellemek için erken mi?

3- AoS sürecini başlatsak ve pending statüsünde olsa dahi yine 30 Eylül sınırı geçerli mi? Yani 30 Eylüle kadar gc çıkarılmış mı olmalı? CP için 30 eylüle kadar vize basılmalı deniliyor da aynı şey AoS için de geçerli mi acaba?

Sizin ve DV sayesinde cp aos gc gibi yeni kısaltmalar lugatıma girdi 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      OnerO

@Muhtaradana Teşekkür ederim cevap için. Bana da Türkiye’ye dönüp işlemleri konsolosluk aracılığı ile yapmak daha kolay olacak gibi geliyor. Vermond en yakın center, şu an için bekleme süresi 10 ay gösteriyor. Benim numaram muhtemelen marta kadar da aktif olmayacak (en az). Baya gecikirim gibi geldi eğer AOSu seçersem.

Türkiye’ye dönem ortasında dersler varken gitmek de zor olacak ama artık yapacak bir şey yok.

Eğer şu an “Amerika’da olanlar işlemlerini Amerika’da sürdürecek” diye bir kural yoksa, Türkiye’ye dönmek mantıklı gibi.

O
      OnerO

@crazycells Sagolun, yardimlariniz icin.

O
      OnerO

@redsat2000 teşekkür ederim. Süreç uzun, en iyisi işlemleri halledip, bir süre GC sürecini unutmak lazım, başka işlerle uğraşıp zamanı gelince randevu vs ile uğraşmak lazım. Yoksa gelecek 10-12 ay geçmez 🙂

O
      OnerO

@crazycells Merhaba, tesekkur ederim, cok bilgindirici olmus yazdiklariniz. Su an Amerikadayim, doktora yapiyorum. Siralamam 18binlerde. AOS baya zor ve masrafli bir surec gibi geldi bana. Korktum acikcasi yetistirebilecek miyim diye. Sizin "iyi siralama" dediginiz genelde hangi araligi kapsiyor? Neyi onerirsiniz?

O
      OnerO

@bolatmali Teşekkür ederim cevap için. Burada devam etmemin ne gibi avantajları var?

O
      OnerO

Merhaba,

DS260 formu doldurmaya calisiyorum. Surekli baglanti kopuyor, sinir bozucu olmaya basladi. Crome kullaniyorum. DS 260 surekli beni attigi icin adreslerimi tam olarak yazamiyorum. Surekli bastan baslamak zorunda kaliyorum. Yazmam gereken 7-8 adres var.

Birkac sorum var 16 yasindan itibaren yasadigim yerlerle ilgili. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

SORU 1: E-devlette adres arsivime ulastim. Listede olan bir adreste hic yasamadim. Ama sirf ikametgah arsivimde gozukuyor diye bu yerde de yasadigimi DS 260'ta belirtmeli miyim?

SORU 2: Kronoloji olayi ne kadar onemli? Yani "immediately before" notunu goruyorum, bu tum adreslerin kronolojik olmasi gerektigini mi yoksa sadece yazacagim ilk adresin bir onceki adres olmasi gerektigini mi soyluyor. Digr adresler karisik olsa da olur mu?

SORU 3: X adreste 2010-2015 yillari arasinda, Y adresinde ise 2011-2013 yillari arasinda yasadim diyebilir miyim? Kesisme var. Kesisme oldugunda sistem kabul ediyor mu?

SORU 4: aslinda SORU 3 bu soruya da cevap olacak: Asagidaki hangi adres belirtmem dogru?

2010-2014 icin aile yaninda
      2014-2016 icin okul zamani kaldigim adres
      sonra yine 2014-2018 icin yine aile adresi (ayni adresi iki defa yazabilir miyiz?)

VEYA
      2010-2018 aile adresim
      2014-2016 ogrencilik adresim (Kesisme var)

SORU 5:
      DS 260 formu hep boyle cokecek mi yoksa sadece su aralar yogun diye mi boyle?

O
      OnerO

@crazycells DV2020'yi unuttuk. Dogru, haklisiniz.

O
      OnerO

OnerO tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells DV2020'yi unuttuk. Dogru, haklisiniz.

O
      OnerO

@crazycells Sagolun. KCC'yi aramak mi mantikli yoksa email mi? Surekli copy-paste emaili atiyorlar.

O
      OnerO

Selamlar @crazycells,

Bugun evrak talep maili aldim. DS260 Formu actirmistim 3 ay once CP'yi AoS yapmak icin. Baktim location'i kendim degistiremiyorum, KCC'ye email atmistim. KCC bana sizin case AoS oldu diye email atmisti.

Gorunuse bakilirsa olmamis evrak talebi aldigima gore. Sizce ne yapmaliyim?

1-CP belgelerini yukleyeyim mi yoksa kalsin mi?
      2-KCC'ye bir daha email atayim mi durumla ilgili?
      3-CP gibi hareket edip CN current olunca AoS yapsam olur mu, KCC'de CP yapacagim gozukse bile?

O
      OnerO
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Eyvallah, güzel haber. Ben DS260ı zaten submit ettim. Türkiye'den ABDye geri geldikten sonra bir daha ds260 açtırmam mı gerekiyor update için?

Sizin öneriniz nedir, girip çıkmakla risk almaya gerek var mı?

O
      OnerO

@crazycells selamlar,

DS260ı doldurup göndermiştim. Halihazırda Amerika’da F1 ile kalıyorum doktora eğitimimden dolayı. Aralık’ta Türkiye’ye 1 aylık ziyarete gitmek istiyorum. O zamana kadar sıra numaram gelmezse zaten AOS için USCISe belgeleri henüz göndermemiş olacağım. Acaba sadece DS260 doldurduk diye Amerika’ya geri Ocak gibi döndüğümde havaalanında sorun yaşar mıyım resident olmak için DS260 doldurduğum için?

O
      OnerO

@crazycells Britsimon kafami karistirdi:

O
      OnerO

@crazycells 2NL'i de USCIS'e göndereceğimiz pakette olması gerekmiyor mu? Anlamadım konu biz belgeleri uscıs a gönderdikten sonra mi 2NL alacağız yoksa öncesinde mi?

(Okuyan arkadaşlara not: USCIS Amerikada bir kurum, AoS yapanların işlerini yürütüyor. Halihazırda Amerikada olmayan arkadaşların kafası karışmasın, onları ilgilendirmiyor)

O
      OnerO

Muhtemelen cevabi bir yerde vardir ama ben bulamadim. 2NL ile evrak onay maili ayni sey mi?

O
      OnerO
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@crazycells Liseden mezun, sinava tekrar hazirlaniyor. Bir sorun olusturur mu acaba mulakatta? Sonucta acik acik beni ziyaret edecegini ve geri donup sinava girecegini belirtecek.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      O
      OnerO
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,

Inşallah doğru başlıkta soruyorumdur bu soruyu:

Kardeşim(Liseden mezun oldu, yaşı 20), Amerika'ya beni ziyaret için gelmek istiyor. Turist Vizesine başvurması gerekiyor sanırım. Şu an konsolosluklar turist vizesi basıyor mu? Başvursak ne zaman sıra gelir? Şansımız nedir acaba verirler mi vizeyi?

Ben doktora yapıyorum Amerikada. Davet mektubu falan da yazarım ama işe yarar mı acaba? İşin ucunda 160$ var denesek diyoruz ama yine de emin olamadık.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      O
      OnerO