İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.
Ali Kulez tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
Ali Kulez tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınmasıAmerikan Vizeleri içinde yayımlandı
@Elif-Üsküplü selam, biz de benzer bir durumdayız. Sıkıntı yaşadınız mı ABD'deyken Türkiye'deyim diye işaretlediğiniz için?
-
RE: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınmasıAmerikan Vizeleri içinde yayımlandı
İyi günler, ben ve eşim şu anda Amerika'dayız, ve bu yaz Haziran başında Türkiye'ye geldiğimizde H-1B ve H-4 vize yenilemesi yapmamız gerekecek. Aynı kategoride başvurduğumuz ve vize bitim tarihinden 12 ay geçmemiş olduğu için posta yoluyla yenileyebileceğimizi tahmin ediyorum. Fakat AIS-USVISA sitesinde Mayıs ayında sistemin değişeceği ve şuanki posta alım lokasyonlarının posta kabul etmeyeceği yazıyor. Sizce ülkeye giriş yapana kadar beklemeli miyiz başvuruyu tamamlamak için? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
-
RE: (H1B) Çalışma VizesiÇalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
İyi günler, öncelikle cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben ve eşim H1B ve H4 vizesiyle Amerika'dayız, Amerika vatandaşı bir de çocuğumuz var. Vizelerimiz 30 Haziran 2024'te expire etti. Bu yaz Türkiye'ye gelmek için uçak bilet aldık, fakat son gelişmelerden sonra vize yenileme sıkıntılı olur mu diye endişelerimiz var. Öncelikle sormak istediğim şu: sizce online bir randevu alıp sonra acil vize başvurusu yapmak mı daha doğru olur, yoksa başvuru için Türkiye'ye gidişimizi bekleyip posta yoluyla yapmak mı? (Tüm şartlara uyuyoruz, fakat 12 ay kuralından ötürü başvuruyu yapmak için sadece 25 günümüz olacak geldiğimizde). Bir de Mayıs ayında sistemleri değişeceği için ekstra bir belirsizlik var. Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için.
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
İyi günler, waiver için başvuralı yaklaşık iki ay oluyor. Washington konsolosluğu'ndan "no objection" belgesinin yollandığı bilgisi yaklaşık 1 ay önce geldi, fakat hala status check sayfasında işlenmiş bir bilgi gözükmüyor. Bu kadar gecikme olması sizce normal midir? Teşekkürler.
-
İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.