• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ustcambosdia
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    U
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ustcambosdia

@Ustcambosdia

2
    İtibar
    3
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ustcambosdia Takip etme Takip Et

Ustcambosdia tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Herkese merhaba,
      Bende avukatımdan bizzat kararnamelerinde yazılı olduğu mail aldım ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.

24 Nisan itibariyle yürürlüğe giricek olan kararname ABD'den dışından yapılacak başvuruları etkiliyor. ; "Bu kararname yerli iscileri korumak icin yurtdisindan yapilan green card basvurularin 60 gun kadar askiya alacaktir."

Kararnameden muaf olanlarin tam listesi su sekildedir:

(i) ABD'de oturum izni olanlar (Green Card sahipleri);
      EB-5 Gocmen Yatirimci Programi kapsaminda ABD'ye giris yapmak isteyenler;

(iv) ABD vatandaslarinin esleri;

(v) ABD vatandaslarinin 21 yas alti cocuklari, veya IR-4/IH-4 vize siniflandirmalari altinda uvey evlatlik icin ABD'ye giris yapacak cocuklar;

(vi) Icisleri Bakani, Ulusal Guvenlik Bakani, veya bu bakanlarin gorevlendirdigi kisilerin belirlemesiyle; Bassavci veya onun gorevlendirdigi memurun onerisi ile kanun hukmunce ABD'ye getirilmek istenen sahislar;

(vii) ABD Silahli Kuvvetleri mensuplari ve aile bireyleri;

Ayrıca Vermont bölgesinden başvuru yapanlar için; bildiğiniz üzere çalışan memurlardan birinin Covid şüphesi nedeniye ofis kapatılmıştı. Onlarda ofisi tekrardan açmışlar.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      U
      Ustcambosdia

Ustcambosdia tarafından gönderilen son iletiler

Herkese merhaba,
      Bende avukatımdan bizzat kararnamelerinde yazılı olduğu mail aldım ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.

24 Nisan itibariyle yürürlüğe giricek olan kararname ABD'den dışından yapılacak başvuruları etkiliyor. ; "Bu kararname yerli iscileri korumak icin yurtdisindan yapilan green card basvurularin 60 gun kadar askiya alacaktir."

Kararnameden muaf olanlarin tam listesi su sekildedir:

(i) ABD'de oturum izni olanlar (Green Card sahipleri);
      EB-5 Gocmen Yatirimci Programi kapsaminda ABD'ye giris yapmak isteyenler;

(iv) ABD vatandaslarinin esleri;

(v) ABD vatandaslarinin 21 yas alti cocuklari, veya IR-4/IH-4 vize siniflandirmalari altinda uvey evlatlik icin ABD'ye giris yapacak cocuklar;

(vi) Icisleri Bakani, Ulusal Guvenlik Bakani, veya bu bakanlarin gorevlendirdigi kisilerin belirlemesiyle; Bassavci veya onun gorevlendirdigi memurun onerisi ile kanun hukmunce ABD'ye getirilmek istenen sahislar;

(vii) ABD Silahli Kuvvetleri mensuplari ve aile bireyleri;

Ayrıca Vermont bölgesinden başvuru yapanlar için; bildiğiniz üzere çalışan memurlardan birinin Covid şüphesi nedeniye ofis kapatılmıştı. Onlarda ofisi tekrardan açmışlar.

U
      Ustcambosdia

@crazycells yanıtınız için teşekkürler. Türkiye'ye 2018 Mart ayında dönmüştüm. Geçen yazda Amerika'ya geldim toplam sadece 14 ay Türkiye'de kaldım.
      Konsolosluktan olumlu yanıt geldi 3 gün önce bizim tarafımızdan olumludur belgelerinizi ilgili yere gönderdik diye USCISin sisteminde hala durum pending görünüyor.
      Aslında turist vizesi uzatma konusunda da cover letterda olabildiğince şeffaf olup durumumu açıklamayı ; evli olduğumu ve iki yıl kuralından dolayı evliik sürecini başlatamadığımı düşünüyordum.

U
      Ustcambosdia

Herkese merhaba,
      İlk öncelikle bu kadar yararlı bilgiler paylaştığınız için çok teşekkürler. Kısaca durumumdan bahsetmek istiyorum belki daha önce tecrübe etmiş biri olabilir.

Haziran ayında turist vizesi ile Amerika'ya geldim ve Ekim ayında Amerikalı erkek arkadaşımla evlendik. Daha önce 4 kez Amerika'ya giriş çıkışım var ve 2017 yılındaki J-1 vizemde "subject to 2 year rule" kuralı var. Bunu işlemlere başlayıncaya kadar sorun olabiliceğini farketmemiştim. Şu an waive yapmak için işlemlere başladım hala haber bekliyorum. (yaklaşık 2 ay sürebiliceği yazıyor websitesinde) 28 Aralık'ta da 6 aylık kalış iznim doluyor.
      Danışdığımız bir avukat turist vizemi uzatmamı tavsiye etti. Zaten uzatmak için başvuru yapsam bile red alıcam bu işlemi sadece yasal kalmak için yapmak istiyorum . Yasal kalmak istememin sebebi de advance parole' e başvurabilmek , benim sorum böyle bir başvuru yapmak daha sonra Greencard sürecimi olumsuz etkiler mi? Şimdiden teşekkürler.

U
      Ustcambosdia